Ετικέτες

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Έκθεση ελικοπτέρων στη Μόσχα

Έκθεση ελικοπτέρων στη Μόσχα
Πηγή: ITAR-TASS
Πρόκειται για τη νέα εκσυγχρονιμένη μορφή της επιβατικής έκδοσης του ελικοπτέρου Ka-60 «Kasatka», το οποίο πρωτοδημιουργήθηκε τον περασμένο αιώνα για τις ανάγκες της αστυνομίας και του στρατού.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση του Ka-62 τόσο στους ειδικούς όσο και στους απλούς επισκέπτες. Την εξωτερική του εμφάνιση, η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, τη σχεδίασε ο μεγαλύτερος ειδικός παγκοσμίως στον τομέα της αισθητικής τεχνικών μέσων, Βλαντίμιρ Πιροζκόφ.
Όσον αφορά στην παραγωγή ενέργειας, παρουσιάστηκαν οι νεότατοι γαλλικοί κινητήρες Turbomeca Ardinen 3G. Στην κατασκευή του κύριου κιβωτίου ταχυτήτων και της μετάδοσης κίνησης συμμετείχε κορυφαία αυστριακή εταιρία. Ενώ για το σύστημα ελέγχου, επιλέχθηκε ό,τι καλύτερο υπάρχει παγκοσμίως.
Το αποτέλεσμα ήταν μεγάλη εξωτερική κομψότητα, άνεση στο εσωτερικό και ένα αρκετά ισχυρό ελικόπτερο, το οποίο τράβηξε αμέσως την προσοχή από το εξωτερικό. Πρώτος πελάτης του Ka-62 έγινε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ελικοπτέρων της Βραζιλίας, η οποία παρήγγειλε 7 μονάδες.



Τρία ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα παρουσιάζονται στην 6η διεθνή έκθεση ελικοπτέρων HeliRussia-2013, που εγκαινιάστηκε στις 16 Μαΐου στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε στον Τύπο ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας Ελικοπτέρων, Μιχαήλ Καζατσκόφ. Πρόκειται για τα επιθετικά Ка-52 Alligator και Mi-28H Night hunter, καθώς και το μεταγωγικό-πολεμικό ελικόπτερο Mi-35Μ. Το τελευταίο, σύμφωνα με τον κ. Καζατσκόφ, αποτελεί έναν βαθύ εκσυγχρονισμό του διάσημου Mi-24, το οποίο πρόσφατα γιόρτασε τα 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η σειριακή παραγωγή του. Το Mi-35Μ είναι ένα σύγχρονο στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας και του Αζερμπαϊτζάν. Είναι ικανό να εκτελεί αποστολές μέρα και νύχτα, και σε άσχημες καιρικές συνθήκες.


200 εταιρείες από 18 χώρες
Οι αρχές των πτητικών δοκιμών του Ka-62 έχουν προγραμματιστεί για το φετινό έτος, ενώ η πιστοποίησή του αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο. Στο σαλόνι HeliRussia-2013 μπορεί να δει κανείς όχι μόνο τη νέα φιλοσοφία του ελικοπτέρου, αλλά ουσιαστικά ένα έτοιμο σκάφος.
Εκτός από το Ka-62, μερικά από τα ελικόπτερα που παρουσιάστηκαν ήταν τα Ansat, Mi-171A2, Mi-38, Ka-226T, για τα οποία η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς. Επίσης, οι επισκέπτες της έκθεσης θα δουν για πρώτη φορά την κοινή ρωσο-ιταλική δημιουργία, το μεσαίου μεγέθους επιβατικό ελικόπτερο AW-139.

Διαβάστε επίσης:

Η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία κατασκευής ελικοπτέρων Sikorsky Aircraft Corporation θα δείξει για πρώτη φορά την καμπίνα του νέου βαριού ελικοπτέρου S-92. Για τους ειδικούς, θα έχει ενδιαφέρον να τη συγκρίνουν με την καμπίνα του βαρύτερου ελικοπτέρου στον κόσμο, Mi-26.
Επιπλέον, παρουσιάζεται μια πλήρης σειρά των ελαφρών ελικοπτέρων Robinson, τα οποία γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στη Ρωσία.
Συνολικά, στο σαλόνι συμμετέχουν περισσότερες από 200 εταιρίες ποικίλου προφίλ από 18 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου