Το 50ο αεροδιαστημικό σαλόνι του Le Bourget θα φιλοξενήσει 27 περίπτερα από διάφορες χώρες και θα παρουσιαστούν τουλάχιστον 110 αεροσκάφη. Η συμμετοχή 30 ακόμη αεροσκαφών δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές της έκθεσης.

Κατά τις δοκιμές που έγιναν στο τέλος του 2012, το μαχητικό Su-35 ανέπτυξε ταχύτητα 2.500 χλμ/ώρα και ανέβηκε σε ύψος 19 χλμ. Η μέγιστη εμβέλειά του είναι 3.400 χλμ και η ακτίνα επιχειρησιακής δράσης 1.600 χλμ. Το μαχητικό είναι εφοδιασμένο με πυροβόλο των 30 χλστ, 12 πυλώνες μεταφοράς πυραύλων και βομβών ενώ το συνολικό βάρος του πολεμικού φορτίου του φτάνει τους 8 τόνους. Το αεροσκάφος μπορεί να ανιχνεύσει εναέριους στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 χλμ.
Ο επίσημος εκπρόσωπος της Ενιαίας Αεροναυπηγικής Κοινοπραξίας (Objedinyonnaya aviastroitelnaya korporatsiya – OAK), Μπορίς Κριλόφ, δήλωσε ότι «η ΟΑΚ θα παρουσιάσει στο Παρίσι δύο μαχητικά αεροσκάφη, τα Yak-130 και Su-35 της εταιρίας Sukhoi. Το Su-35 δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν στο εξωτερικό, επομένως θα πρόκειται για την πρεμιέρα του». Ο κ. Κριλόφ διευκρίνισε ότι τα αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στο πτητικό πρόγραμμα της έκθεσης.
Το υπερσύγχρονο μαχητικό «υπερ-υψηλής ευελιξίας» Su-35 της εταιρίας Sukhoi, το οποίο ανήκει στη γενιά 4++, θα εξοπλίσει τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία με 48 αεροσκάφη της έκδοσης Su-35C, όπως προβλέπει το συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που υπογράφηκε το 2009. Το σύνολο των μαχητικών αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο 2015, ενώ ο αριθμός που θα παραγγελθεί στη συνέχεια πιθανώς θα είναι άλλα τόσα. Σήμερα, στη ρωσική ΠΑ επιχειρούν τουλάχιστον 11 αεροσκάφη του τύπου, συμπεριλαμβανομένων και των τριών πρωτοτύπων. Ακόμη 12 κομμάτια αναμένεται να παραδοθούν από τη Sukhoi έως το τέλος του 2013.
Νέος εξοπλισμός

Πρώτος αγοραστής των ρωσικών αεροσκαφών από το εξωτερικό, θα είναι πιθανότατα η Κίνα. Όπως έχει αναφερθεί παλαιότερα από τα ρωσικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές εξετάζουν την προμήθεια στην Κίνα 24 μονάδων.
Σύμφωνα με την εταιρία Sukhoi, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους αποτελούν το νέο πλήρως ψηφιακό σύστημα ελέγχου πτήσης που ενοποιεί όλα τα συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το σκάφος, νέο ραντάρ με κεραία διάταξης φάσης και δυνατότητα εντοπισμού εναέριων στόχων σε μεγάλη απόσταση, καθώς και νέους κινητήρες με αυξημένη ώση και δυνατότητα κατευθυνόμενου ελέγχου της ώσης.
Εκτός των μαχητικών αεροσκαφών, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αεροπορικού σαλονιού Le Bourget, Εμερίκ Ντ’ Αρσιμόλ, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ξανά το προϊόν της ρωσο-γαλλικής συνεργασίας, το επιβατικό ρωσικό αεροπλάνο Sukhoi Superjet 100, που έχει παρουσιαστεί παλαιότερα στο Le Bourget. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης, Ζιλ Φουρνιέ, ανέφερε ότι «στο πτητικό πρόγραμμα θα συμμετάσχει και το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 («Alligator»), ενώ μεταξύ των στατικών εκθεμάτων στο Le Bourget θα βρίσκεται το ελικόπτερο Ka-100 και ένα ομοίωμα του επιβατικού αεροπλάνου πολιτικής αεροπορίας MC-21».
Οσον αφορά τον τομέα του διαστήματος, στην έκθεση θα παρουσιαστεί μια από τις συσκευές του εξαιρετικά αξιόπιστου συστήματος ελέγχου του μελλοντικού φορέα του επανδρωμένου σκάφους που θα βασίζεται στο πύραυλο, «Angara», του Επιστημονικού Σχεδιαστικού Κέντρου Συσκευών και Οργάνων «N.A. Pilyugin».