Ετικέτες

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Το όπλο που θα αντικαταστήσει το θρυλικό G3 στον ελληνικό στρατό και η παραγωγή νέου «εθνικού οχήματος»




Τον Μάρτιο του 2021 η χώρα μας θα γιορτάζει την Επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και στην πανηγυρική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στόχος είναι να παρελάσει και να παρουσιαστεί για πρώτη φορά με ένα μικρό άγημα το νέο «εθνικό όπλο» του Ελληνικού Στρατού αλλά και το νέο «εθνικό όχημα».

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν σήμερα όλο το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιλογή και την παραγωγή του νέου «εθνικού όπλου», που θα αντικαταστήσει δηλαδή το «θρυλικό» τυφέκιο G3, αλλά και για την παραγωγή του νέου «εθνικού οχήματος» που θα αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα στρατιωτικά φορτηγά γενικής χρήσης Στάγερ και Μερσεντές. Έπειτα από 4 δεκαετίες χρήσης του ατομικού τυφεκίου G3 αλλά και των υπέργηρων οχημάτων έχει έρθει πλέον η ώρα να πάμε σε σύγχρονες λύσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η λύση που έχει προκριθεί δεν είναι αυτή της προμήθειας των νέων τυφεκίων μέσω διαγωνισμού, αλλά ούτε και αυτή της κατασκευής ενός νέου πρωτότυπου όπλου «made in Greece». Κάτι τέτοιο θα ήταν χρονοβόρο και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.