Ετικέτες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Άδοξο Τέλος Μιας Κυριαρχίας


undefined
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

Οποια κίνηση εκτόνωσης και να γίνει από πλευράς Ερντογάν η πορεία προς τα εμπρός, που σφραγιζόταν από τη συνεχή αύξηση του εκλογικού ποσοστού του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στις εκλογές του 2007 και του 2011, αποτελεί παρελθόν. Τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών αποξένωσαν ανεπιστρεπτί τον Τούρκο πρωθυπουργό από την ανοχή έως σιωπηρή στήριξη που του προσέφεραν ψηφοφόροι που δεν ασπάζονται τη συντηρητική-θρησκευτική πολιτική ταυτότητα του κυβερνώντος κόμματος αλλά τον στήριζαν ως καταλυτικό παράγοντα εκδημοκρατισμού ενός αυταρχικού ημιστρατιωτικού καθεστώτος.
Ετσι η φιλοδοξία Ερντογάν να εκλεγεί ως ο πρώτος πρόεδρος της χώρας το 2014 με καθολική ψηφοφορία και υπερενισχυμένες εξουσίες -γαλλικού τύπου- βρίσκεται σε κενό πολιτικής νομιμοποίησης: Το προαπαιτούμενο θα ήταν η διαφοροποίηση του σημερινού πρωθυπουργού από το ΑΚΡ και η ανάδειξή του σε προσωπικότητα που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Οι ΗΠΑ δημοσιεύουν απόρρητες πληροφορίες της αντιβαλλιστικής άμυνας του Ισραήλ!


Posted: 05 Jun 2013 04:14 AM PDT
undefined
Κατόπιν δέσμευσης του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα προς το Ισραήλ οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν το πρόγραμμα αντιβαλλιστικής άμυνάς του και πιο συγκεκριμένα τις νέες συστοιχίες ARROW 3. Λόγω υπερβολικής γραφειοκρατικής …διαφάνειας οι προσφορές και τα σχέδια δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας. Το Ισραήλ διαμαρτύρεται προς τις ΗΠΑ γιατί με αυτόν τον τρόπο οι εχθρικές προς το Ισραήλ χώρες έχουν και τυπικά από σήμερα άνετη πρόσβαση σε μελλοντικά απόρρητα αμυντικά στοιχεία της Άμυνας του Ισραήλ.

«Αν αυτό δεν είναι ανησυχητικό αν μη τι άλλο είναι σοκαριστικό», τόνισε Ισραηλινός αξιωματούχος!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS - http://www.geopolitics.com.gr/


Ακολουθεί και σχετική δημοσίευση:

Οι Χριστιανοί είναι η πιο διωκόμενη ομάδα στην εποχή μας, λέει Ιταλός ειδικός


undefined
Συνολικά, 15 ευρωπαϊκές χώρες έχουν σήμερα νομοθεσίες για τα βιβλία που περιορίζουν ουσιαστικά την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας και τον λόγο των Χριστιανών, σύμφωνα με όσα κατετέθησαν στο ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ - OSCE), στις 22 Μαΐου στα Τίρανα της Αλβανίας.

ΠΝ: Ο Άρχων του Αιγαίου στον φυσικό του χώρο


Ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού δημιούργησε σε φίλους του «defence-point.gr», οι οποίοι και μας κοινοποίησαν τα συναισθήματα τους, η χθεσινή εικόνα στο δίαυλο μεταξύ Περάματος και Σαλαμίνας.
Από το απόγευμα, και κυρίως τις νυκτερινές ώρες, μέχρι τα χαράματα, ο Στόλος απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για να συμμετάσχει στη μεγάλης κλίμακας άσκησης «Καταιγίς 13».

Μίλα μου για ρατσισμό


Όποιος δεν έχει πάθει αμνησία θα θυμάται πως μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 ήταν πολλοί αυτοί –στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες- που έλεγαν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «άξιζαν» αυτό το χτύπημα και το προκάλεσαν με την ιμπεριαλιστική πολιτική τους και τον όλεθρο που σκόρπισαν σε άλλες χώρες.
Είναι πολύ εύκολο να λες ό,τι θέλεις, όταν βρίσκεσαι μακριά από τον τόπο του «εγκλήματος».

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 69 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου


Εξήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη 10η Ιουνίου 1944, οπότε 218 κάτοικοιτου Διστόμου έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Ο δήμος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας τιμά την επέτειο αυτή με πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις μνήμης.Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε το περασμένο Σάββατο με ποδηλατικό γύρο θυσίας καισκακιστικό αγώνα, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά. Την Κυριακή ακολούθησε ο καθιερωμένος “Δρόμος Θυσίας”.Διακόσιοι εβδομήντα πέντε ενήλικοι δρομείς διένυσαν απόσταση δώδεκα χιλιομέτρων από τον Καρακόλιθο, έξω από τη Λιβαδειά, μέχρι το Δίστομο και το ναό του Αγίου Νικολάου, όπου είναι χαραγμένα τα ονόματα των 218 Διστομιτών, που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

51 ΕΤΩΝ Η “ΗΛΙΚΙΑ” ΤΟΥ Μ113! Η ερπύστρια του “αρχαίου” Μ113 κόπηκε σαν καρότο κι έστειλε στον θάνατο τον 20χρονο πεζοναύτη


undefined
Μια διαλυμένη ερπύστρια στο “αρχαίο” Μ113 ήταν η αιτία του θανατοφόρου ατυχήματος όπως δείχνει η πρώτη εικόνα από το όχημα που ανασύρθηκε.
Συγκεκριμένα κόπηκε η δεξιά ερπύστρια του οχήματος και εξ αυτού του λόγου το όχημα προσέκρουσε στην δεξιά μπάρα, όπως μετέδωσε πρώτο το defencenet.gr.
O 20χρονος οδηγός του ΤΟΜΠ, προσπάθησε να το κρατήσει στο δρόμο, αλλά αυτό έφυγε αριστερά. Μόλις που πρόλαβε και πήδηξε από το όχημα ένας δεύτερος πεζοναύτης. Το όχημα ήταν “ηλικίας” 51 ετών.

Ο επιχειρηματίας που θέλει να τερματίσει την πείνα στον κόσμο (video)


Το όραμα του Anjan Contractor για τρισδιάστατη εκτύπωση φαγητού

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής φαγητού του Anjan Contractor μπορεί να θυμίζει τον Αντιγραφέα του Σταρ Τρεκ, από τον οποίο παράγγελνε ο Κάπτεν Πίκαρντ τσάι. Πραγματικά, η εταιρεία του Contractor, Systems & Materials Research Corporation, μόλις έλαβε μια εξάμηνη επιχορήγηση ύψους 125.000 δολαρίων από τη ΝASA προκειμένου να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο του δημιουργού φαγητού.

Στα χέρια της αστυνομίας γάτα που «βοηθούσε» φυλακισμένους


Τον πιο παράξενο «συνεργό» συνέλαβαν οι ρωσικές αρχές σε φυλακή στη Δημοκρατία του Κόμι. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η αστυνομία «συνέλαβε» έναν… γάτο ο οποίος είχε αναλάβει να μεταφέρει κινητά τηλέφωνα στους….

κρατούμενους. Ο γάτος πιάστηκε στα πράσα το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που σκαρφάλωνε στον τοίχο της σωφρονιστικής φυλακής Αρ. 1, έχοντας δεμένα στην πλάτη του δύο κινητά τηλέφωνα και φορτιστές. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ασπρόμαυρου γάτου, όπου φαίνεται καθαρά το παράνομο φορτίο του, δεμένο με κολλητική ταινία επάνω του.

Ο Α. Τσίπρας θέλει να εντάξει την Εκκλησία σε σχέδιο «α λα Λούλα»


Νέο «άνοιγμα» συνεργασίας προς την Εκκλησία έκανε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Από την Δραπετσώνα όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη φτώχεια, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε τέσσερις φορές στην Εκκλησία και τη συνεργασία που θα ήθελε να έχει μαζί της ως Κυβέρνηση.

Κατά τον κ. Τσίπρα η Εκκλησία της Ελλάδος «μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο» στην κατεύθυνση της δημόσιας διαβούλευσης με στόχο τη διαμόρφωση μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας για την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Ναζιστής ονόμασε τον γιο του Αδόλφο Χίτλερ (video)






Στο δικαστήριο ντυμένο με στολή ναζί εμφανίστηκε ένας πατέρας από το Νιου Τζέρσεϊ, στην… προσπάθειά του να πείσει το δικαστή που εξέταζε την υπόθεσή του, ότι είναι καλός πατέρας για τα παιδιά του.

Ο Heath Campbell που έχει τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων έχει ονομάσει Αδόλφο Χίτλερ, ζητά να του επιτραπεί να δει τον μικρότερο γιο του, Hons, τον οποίο οι κοινωνικές υπηρεσίες πήραν αμέσως μετά τη γέννησή του πριν από 18 μήνες.

OI ONLINE ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ..


Όχι μόνο οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να γεννήσουν μεγάλους έρωτες, αλλά όταν καταλήγουν σε γάμο, αυτός έχει πιθανότητες να είναι πιο ευτυχισμένος και να κρατήσει περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους γάμους όσων γνωρίστηκαν...
με τον παραδοσιακό τρόπο.

Τα έξι λάθη που οδηγούν στο διαζύγιο


Ονειρεύεστε την τέλεια σχέση ή ακόμη καλύτερα τον τέλειο γάμο; Αποφύγετε τα παρακάτω λάθη που κάνουμε συνήθως (άθελα ή ηθελημένα) και θα είστε από αυτούς για τους οποίους γράφτηκε το «ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»

Ρομπότ κινείται ανάλογα με τη ροή αίματος του ανθρώπινου εγκεφάλου (video)


«Απλώς πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό και να μην σκέφτεσαι πολλά πράγματα»

Κάποτε ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα όμως είναι πραγματικότητα. Ο άνθρωπος μπορεί με την σκέψη του να ελέγξει τις κινήσεις ενός ρομπότ.

Γάλλοι και Ιάπωνες επιστήμονες καθορίζουν τις κινήσεις του ρομπότ, βάση της ροής του αίματος του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Η Κύπρος από το 1192 μέχρι το 1878 (iii)


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 31, 2013
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη
Η Κύπρος από το 1192 μέχρι το 1878 (iii)
Προλεγόμενα
Ήδη το 1191 ο Λεονάρδος πουλάει το νησί στους Τεμπλάριους για 100.000 δηνάρια, μετά όμως την επανάσταση των κατοίκων πουλιέται στη συνέχεια στον Γκυ ντε Λουζινιάν, ο οποίος εγκαθιστά το φεουδαρχικό σύστημα, όπου μοιράζει την Κύπρο σε φέουδα τα οποία παραχωρεί σε ευρωπαίους ευγενείς, ..με υψηλές καταβολές φόρων των εντοπίων.., που οδηγούν στην εξέγερση των χωρικών, μετά έρχονται οι Ενετοί και τελικά κυριεύεται από τους Οθωμανούς, όπου αποκεφαλίζονται κάτοικοι, σφαγιάζονται γυναικόπαιδα, βιάζονται γυναίκες, πωλούνται νεανίδες, δημεύονται περιουσίες. Μια κριτική ανάλυση του εκτεταμένου πλιάτσικου, της ανελευθερίας και αναξιοπιστίας απέναντι στον ωμό κατακτητή, που αναστατώνει τις ψυχές, που περιγράφει ο απόδημος Συνέλληνάς μας.

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΕΙΛΕΙΘΥΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ… ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ…


Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Ιουνίου 4, 2013
Έρευνα και
Φωτογραφική Επιμέλεια : ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ



ΝΑΟΣ ΕΙΛΕΙΘΥΙΑΣ – ΝΑΟΣ  ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ – ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ
Το παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου βρίσκεται στη πλατεία
Μητροπόλεως, στη νότια πλευρά του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
(η γνωστή Μητρόπολη των Αθηνών – διάρκεια αποπερατώσεως 1842 έως 1862.
Ο ναός πιθανολογείται ότι έχει κτισθεί πάνω στα ερείπια ενός
αρχαίου ναού, που ήταν αφιερωμένος στη Θεά του τοκετού Ειλειθυία.

Ρίξτε στον Καιάδα το ναζιστικό τέρας

Μιχάλης Ιγνατίου
Ενοχλεί αφάνταστα η δράση της «Χρυσής Αυγής», ιδιαίτερα όταν συναντούμε πολιτικούς, δημοσιογράφους και διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι θέτουν το θέμα με τρόπο ως να είμαστε ένοχοι όλοι οι Ελληνες για την παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. ‘Η είμαστε ένοχοι και απλώς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει; Ο ισχυρισμός είναι υπαρκτός, καθώς μας «ενοχοποιούν» συλλήβδην, αλλά είναι πάνω απ’ όλα και άδικος.