Ετικέτες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Πιο Ρηχό το Στρατηγικό Βάθος


undefined
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ
Για την πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ η επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσιγκτον ήταν ήδη από την αναγγελία της ένας διπλωματικός θρίαμβος για την Άγκυρα. Η πραγματικότητα βρίσκεται στους αντίποδες, καθώς οι εξελίξεις ημέρα με την ημέρα περιορίζουν τη δυνατότητα τουρκικών πρωτοβουλιών στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, με τον Ερντογάν να ενδιαφέρεται πλέον κατά κύριο λόγο να προχωρήσει χωρίς περιπλοκές η προσπάθεια πολιτικής επίλυσης του Κουρδικού εντός συνόρων.

Συνοπτική λίστα Ισλαμιστικών οργανώσεων εν Ελλάδι


undefined

Του Ιωάννη Μιχαλέτου

 
Το παρόν κείμενο απαριθμεί με συνοπτικό τρόπο τις Ισλαμιστικές οργανώσεις που βεβαιωμένα εδρεύουν στην Ελλάδα καθώς και τις πιθανολογούμενες.

Επίσης παρουσιάζονται σχόλια σχετικά με το βαθμό εξαπλωσής τους στην Ελλάδα.

Εισήλθαν στη Μεσόγειο τα πρώτα σκάφη του Ρωσικού Στόλου



Η Μονάδα κρούσης του Ρώσικου Στόλου του Ειρηνικού διέπλευσε την διώρυγα του Σουέζ και νωρίς το πρωί της Πέμπτης εισήλθε στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Τα σκάφη κατευθύνονται προς τον λιμένα της Λεμεσού, στην Κυπρο. Η Μονάδα είχε αναχωρήσει από τον ναύσταθμο του Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου.

Οι Σέρβοι χτυπουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον Αλβανικό επεκτατισμό με αποκορύφωμα το 2016


Μετάφραση από αναγνώστη.
Σέρβοι: Μεγάλη Αλβανία έρχεται , ένωση το 2016 !Πως  θα είναι οι  χάρτες των χορών  των Βαλκανίων για τις μελλοντικές γενιές; Μεγάλη Αλβανία είναι απλά μια φαντασίωση,  ή ότι υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες στο μέλλον για την  δημιουργία του αλβανικού κράτους; Αυτές είναι ερωτήσεις που θέτει η  συγγραφέας Djordjevic Radeta με  τίτλο «Μεγάλη Αλβανία,  “κτυπάει  την  πόρτα “, που δημοσιεύθηκε χθες στα σερβικά ΜΜΕ “Vecernje Novosti”. Η συντάκτης του άρθρου κάνει  συνέντευξη  στους πολιτικούς  αναλυτές , Δημήτρης  Παναγιωτακης , Dragan Petrovic και Jadranka Poloviç και  σύμφωνα με την  ίδια,   ουσιαστικά, Μεγάλη Αλβανία   είναι  σε  λειτουργία. Το ερώτημα που κάνει  είναι, αν θα   αναγνωριστεί και επισήμως η  ύπαρξή της. Ο πρώτος είναι της γνώμης ότι η Μεγάλη Αλβανία μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς μεγάλες συγκρούσεις, καθώς οι χώρες της περιοχής εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από βοήθεια από το εξωτερικό, οι οποίες θα υποχρεωθούν να δώσουν  την συγκατάθεσή  τους ,και ο δεύτερος ,είναι της γνώμης ότι η επιτυχία του αλβανικού παράγοντα θα εξαρτηθεί από το πόσο  αισθάνονται ότι  απειλούνται αυτά  τα κράτη, και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τους  σε αυτό το θέμα :δλδ , αν η Σερβία, το Μαυροβούνιο,  ΠΓΔΜ  και  Ελλάδα ,αποφασίζουν  να αντιμετωπίσουν  αυτό το πρόβλημα σοβαρά με μια στάση από   κοινού.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( 17 ΜΑΙΟΥ 1914 )


undefined

Η Διεθνής Επιτροπή του Ελέγχου δια  ν’ αποσοβήση την επανάληψιν  των εχθροπραξιών, εθεώρησε καθήκον της να συνδιαλάξη, εφ’ όσον της ήτο δυνατόν, την έποψιν των Ηπειρωτικών πληθυσμών, τας αφορώσας τας ειδικάς διατάξεις τάς οποίας εζήτουν, πρός τάς βλέψεις της Αλβανικής Κυβερνήσεως.

Υπό το κράτος των ιδεών αυτών συνήνεσε να υποβάλει εις τας Δυνάμεις, τάς οποίας αντιπροσωπεύει, ως επίσης εις Αλβανικήν Κυβέρνησιν, το έγκλειστον κείμενον πόρισμα των γενομένων συζητήσεων μεταξύ των μελών της Επιτροπής αυτής και των αντιπροσώπων της Ηπείρου ”.