Ετικέτες

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η Μόσχα βλέπει “μισοάδειο” το ποτήρι των ελληνορωσικών σχέσεων μετά από τη κρίση

Image
Για την δύσκολη θέση στην οποία έχει εκ των πραγμάτων βρεθεί η Αθήνα στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας που μετά από την κατάρριψη του Μπόϊνγκ παίρνει άλλες διαστάσεις,αναφέρθηκε το Onalert. Παρουσιάσαμε δημοσιεύματα μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων που κατηγορούν την Αθήνα ότι έχει ενταχθεί στο μπλοκ των χωρών -με επικεφαλής τη Γερμανία- που δεν επιθυμούν σκληρά μέτρα κατά της Μόσχας.

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο






Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση της Βουλής της Ουκρανίας ο πρωθυπουργός της χώρας, Αρσένιι Γιατσένιουκ, διευκολύνοντας τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο να διαλύσει, εντός 30 ημερών, το κοινοβούλιο ώστε να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές.

«Θέλουμε πίσω το βραβείο που δώσαμε στον Ερντογάν», λέει αμερικανοεβραϊκή οργάνωση



Το Αμερικανικό Εβραϊκό Συμβούλιο (AJCongress) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και είχε βραβεύσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2004 για τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας και τις προσπάθειές του για ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, του ζήτησε σήμερα να της επιστρέψει το βραβείο.

Εκλογή μετριοπαθούς Κούρδου προέδρου στο Ιράκ




Τον μετριοπαθή κούρδο πολιτικό Φουάντ Μασούμ εξέλεξε η Βουλή του Ιράκ ως τον νέο πρόεδρο της μεσανατολικής χώρας, κάνοντας ένα σημαντικό νήμα προς την επίλυση της κρίσης ακυβερνησίας που έχει παραλύσει τη χώρα.

Ο 76χρονος Μασούμ είναι γνωστός για τις καλές σχέσεις που τηρεί τόσο με σουνίτες όσο και με σιίτες πολιτικούς.

Το δικό της πυραυλικό σύστημα αεράμυνας δοκίμασε η Τουρκία







Σε επιτυχημένη πτητική δοκιμή του «Hisar-O», του πρώτου πυραυλικού συστήματος αεράμυνα μέσου βεληνεκούς που κατασκευάζεται με τη μέγιστή συμμετοχή της εγχώριας τεχνολογίας, πραγματοποίησε η Τουρκία.

Το σχέδιο για κατασκευή ενός αμιγώς τουρκικού συστήματος αεράμυνας, «εθνικό σχέδιο αεράμυνας» όπως αποκαλείται, τέθηκε σε εφαρμογή το 2011. Τα συστήματα που θα παραχθούν αναμένεται σύντομα να ενταχθούν στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Resources and Energy Wars



A very interesting article published on energy wars, describing the "why" and "how" whole geographical regions are under constant pressure and border changes.

At first glance, the fossil-fuel factor in the recent outbreaks of tension and fighting in the Middle East may not seem evident, but in reality these conflicts are part of an energy war, writes Michael Klare
sc1

Global conflicts are increasingly fuelled by the desire for oil and natural gas and the funds they generate. Iraq, Syria, Nigeria, South Sudan, Ukraine, the East and South China Seas: wherever you look, the world is aflame with new or intensifying conflicts. At first glance, these upheavals appear to be independent events, driven by their own unique and idiosyncratic circumstances. But look more closely, and they share several key characteristics, notably, a witch’s brew of ethnic, religious, and national antagonisms that has been stirred to the boiling point by a fixation on energy.

Οι Ισλαμιστές κινούνται για αποσταθεροποίηση στον Καύκασο; (Αποκλειστικό)




Σύμφωνα με πληροφορίες και διάφορα άλλα στοιχεία , υπάρχει μια φαινομενικά αύξηση κινητικότητας στην Τσετσενία, αυτή την περίοδο.

Το Ισλαμικό στοιχείο στην περιοχή του Καυκάσου βρίσκεται σε ένταση εδώ και καιρό, μετά τον θάνατο του Emir Dokku Abu Usman (φερόμενου και ώς Εμίρη του Καυκάσου )πριν απο αρκετό διάστημα ( ένα έτος - Σεπτέμβριο 2013) παρά τις δηλώσεις του Emir Khamzat , πώς δεν έχει σχέση η Ρωσία και ο Πούτιν με αυτό.

ΙΡΑΚ:Τραγική έξοδος των χριστιανών από τον αραβικό κόσμο.


18 χριστιανικές συρορθόξες οικογένειες εγκατέλειψαν την Μοσούλη(Ιράκ) εξ’αιτίας της ανόδου του ”ισλαμικού κράτους” του Ιράκ και της Εγγύς Ανατολής.Οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν καταφύγιο στα υπόγεια της εκκλησίας ”Umm Nour” στην γειτονιά ”Ankawa” στο ”Erbil” του Ιράκ στις 22 Ιουλίου.

irak

 Για πρώτη φορά μετά από περίπου 2.000 χρόνια στην πόλη της Μοσούλης δεν υπάρχει πλέον σχεδόν κανένας χριστιανός. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί μία από τις πιο αρχαίες χριστιανικές πόλεις και έχει τεράστια ιστορική σημασία για τον χριστιανισμό.Δυστυχώς η εξαφάνιση των χριστιανών από την Μέση Ανατολή προχωράει με γοργά βήματα.Αυτή η εξαφάνιση πραγματοποιείται με εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανικανότητας,συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Ένα κομμάτι της ιστορίας έχει διαγραφεί στην Μέση Ανατολή που βιώνει μία οξεία κρίση πολιτικής και θρησκευτικής παρακμής.Το ”ισλαμικό κράτος” που αποτελείται από φανατικούς τζιχαντιστές,δυστυχώς χτυπάει ανελέητα τα εναπομείναντα χριστιανικά ”ίχνη” στο Ιράκ.


Πηγή:Le Monde

Απίστευτη πρόκληση των ΗΠΑ: Αλλο Τούρκοι άλλο Ουκρανοί!



isa
Με κυνικό τρόπο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χάρφ,κάλυψε τους Τούρκους για την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου και άδειασε τους Ρώσους για να υποστηρίξει τους Ουκρανούς. Οι απίστευτες δηλώσεις της έγιναν σε απάντηση ερώτησης του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου που είπε στην
Αμερικανίδα: “Εσείς και άλλοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, ζητάτε από τους Ρώσους να αποχωρήσουν από την Ουκρανία και το πράττετε καθημερινά. Την ίδια στιγμή, ποτέ δεν ζητάτε από τη φίλη και σύμμαχό σας Τουρκία, για παράδειγμα να αποσυρθεί από την Κύπρο. Όπως γνωρίζετε η Τουρκία κατέχει την Κύπρο για 40 χρόνια. Ποια η διαφορά ή οι διαφορές μεταξύ των δύο περιπτώσεων»;
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ “υπάρχουν πολλές διαφορές που θα ήταν ευτυχής να συζητήσει. Στην περίπτωση της Κύπρου, υποστηρίζουμε πλήρως την συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών. Εχουμε προτρέψει και τα δύο μέρη ν’ αδράξουν την ευκαιρία για να επιτύχουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο στην κατεύθυνση μιας διευθέτησης, η οποία επανενώνει το νησί ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Εμείς ως ΗΠΑ, είμαστε πρόθυμες να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο βρούμε χρήσιμο”.

Νέος εμφύλιος μέσα στον εμφύλιο της Συρίας: Σύγκρουση ανταρτών - Αλ Κάιντα

Τριπλό μέτωπο για κοσμικούς και μετριοπαθείς ισλαμιστές αντάρτες

REUTERS/STRINGER

Οι δίχως προηγούμενο συγκρούσεις κάνουν ακόμη πιο περίπλοκη τη συριακή σύρραξη, στην οποία οι αντάρτες ήδη μάχονταν σε δύο μέτωπα - εναντίον του καθεστώτος, αλλά και εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Μάχες ξέσπασαν για πρώτη φορά ανάμεσα στους αντάρτες της Συρίας και τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νούσρα, συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα, το οποίο ως τώρα πολεμούσε στο πλευρό τους εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι δίχως προηγούμενο συγκρούσεις κάνουν ακόμη πιο περίπλοκη τη συριακή σύρραξη, στην οποία οι αντάρτες ήδη μάχονταν σε δύο μέτωπα - εναντίον του καθεστώτος, αλλά και εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Χάθηκε η επαφή με αλγερινό αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου

110 οι επιβαίνοντες

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε ότι έχει χάσει την επαφή με αεροσκάφος της, το οποίο απογειώθηκε νωρίτερα από αεροδρόμιο στην Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Πρόκειται για την πτήση AH5017 και η επαφή χάθηκε 50 λεπτά μετά την απογείωση, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS.
«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία.

Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ' την Ελλάδα!

Σαράντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
24 Ιουλίου 1974 
- Σχόλιο της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής ραδιοφωνίας
ORTF_1964Η ιστοσελίδα μας έχει τη χαρά να συμμετέχει στην επέτειο των σαράντα χρόνων από την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος και την ανακήρυξη της Δημοκρατίας στη χώρα μας, με ένα σπάνιο ντοκουμέντο.
Πρόκειται για την απομαγνητοφώνηση του κεντρικού πανηγυρικού σχολίου της ελληνικής εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού του Παρισιού, που μεταδόθηκε την πρώτη ημέρα μετά την πτώση της χούντας, το μεσημέρι δηλ. της Τετάρτης 24ης Ιουλίου 1974 και το οποίο συντάχθηκε και εκφωνήθηκε από τον διευθυντή της, δημοσιογράφο Μιχάλη Στυλιανού. Στελέχη αυτής της εκπομπής υπήρξαν εκείνη την εποχή, ο συγγραφέας Άρης Φακίνος (1935-1998), ο Φραγκίσκος Σομαρίπας, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και η Εύη Δεμίρη.

Ο οργανισμός ORTF της Γαλλίας καθιέρωσε εκπομπή στην ελληνική γλώσσα από τη δεκαετία του ’40. 
Κατά τη διάρκεια της επταετίας ο προσανατολισμός της ήταν καθαρά εναντίον της χούντας και οι συνταγματάρχες, προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορά πολεμικού και λοιπού υλικού, απαίτησαν τη διακοπή της! Η διακοπή πράγματι επιχειρήθηκε, θυμάται ο κύριος Στυλιανού, αλλά μετά από παρεμβάσεις σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής διασποράς και Κύπριων πολιτικών παραγόντων δεν κράτησε παρά λίγες μόνο μέρες.

«Κόκκινος Κεν»: Η Ρωσία δεν ευθύνεται για την αποσταθεροποίηση στη Ουκρανία – Σταματήστε την υστερία

Εκρηκτικές δηλώσεις τόσο για την κυβέρνηση Κάμερον, όσο και για την κυβέρνηση Ομπάμα έκανε σήμερα ο «Κόκκινος Κεν». Σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα RT, o βρετανός πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου και μέλος του Εργατικού Κόμματος Κεν Λίβινγκστον δηλώνει απερίφραστα πως η Ρωσία δεν ευθύνεται στο παραμικρό για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία, ενώ όσον αφορά στην κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing, καταφέρθηκε κατά της δυτικής υστερίας και παραπληροφόρησης, υπενθυμίζοντας πως σε αντίστοιχη πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία σε αμερικανικό έδαφος, επί προεδρίας Ρίγκαν, οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν καν συγνώμη. Λέει ο Λϊβινγκστον: 

Καταδίκη της Πολωνίας στο ΕΔΑΔ για τη μυστική φυλακή της CIA

Η CIA λειτουργούσε μια μυστική φυλακή στο έδαφος της Πολωνίας, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), μια απόφαση η οποία ασκεί πίεση επί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να αποκαλύψουν την αλήθεια για το παγκόσμιο πρόγραμμα φυλακίσεων υπόπτων της αλ-Κάιντα.
Οι ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί την ύπαρξη του προγράμματός τους για μυστικές μεταγωγές και φυλακίσεις κρατουμένων στα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά ουδέποτε αποκάλυψαν ποιοι από τους συμμάχους τους φιλοξένησαν αυτές τις απόρρητες φυλακές.

Ισραηλινός καθηγητής: Βιάστε τις αδελφές και τι μανάδες για να σταματήσει η τρομοκρατία!

Israeli University Professor: Rape Palestinian Sisters and Mothers To Stop Terrorism

Israel-Palestine1
As bombs rain down upon Gaza and Israeli troops march forward with tanks and bulldozers, a recent radio interview conducted on Israeli radio is drawing some criticism from across the world as well as in Israel.

Although the interview was conducted nearly three weeks ago, shortly after the bodies of three Israeli teens were found after being kidnapped and murdered, Dr. Mordechai Kedar stated that the only way to force “terrorists” to think twice about their actions is the threat of the rape of their sisters and mothers.

Lying is “Good For Business”: The Council on Foreign Relations (CFR) and the Mainstream Media (MSM) are “Serial Liars”

money5The powerful voices of the Council on Foreign Relations (CFR) exert a decisive influence on the formulation of US foreign policy.
The Council on Foreign Relations (CFR) describes itself  as “independent and nonpartisan…[and] an indispensable resource in a complex world.”
Its website at www.cfr.org is heralded as “a trusted, nonpartisan source of timely analysis on international events and trends.” It’s authoritative Journal Foreign Affairs “is widely considered to be the most influential magazine for the analysis and debate of foreign policy and economics.”

Unquestionably the CFR  is said to provide a “carefully documented” and “objective” understanding of World events including the crisis in Ukraine and the crimes committed against the people of Palestine. 
In the latest CFR blurb on Israel’s ground war against Gaza authored by Hussein Ibish, and posted on the Council’s website, prime minister Netanyahu is said to have a profound “dislike for military conflict”:
These are some of the CFR highlights concerning Prime Minister Netanyahu: the unspoken victim of what the author describes as “unpredictable politics”:

Bibi’s First War

Why Benjamin Netanyahu Has Never Liked Military Conflict

http://www.foreignaffairs.com/articles/141641/hussein-ibish/bibis-first-war
“Few in Israel seem to love him, but they do regard him as safe and reliable.
His government has been sucked into a major conflict with Hamas and other extremists in Gaza,
he is at the mercy of events and other actors outside his control.
With all his caution, Netanyahu has managed during his time in power to avoid leading the country in a major conflict.
By contrast, the current conflict seems to embody Netanyahu’s deep aversion to unpredictable politics. It began with the kidnapping of three Israeli teenagers in the occupied West Bank by militants that were associated with Hamas but had quite possibly gone rogue.
When their bodies were discovered after 18 days, Netanyahu’s government seemed ready to call it a day. He signaled that he wasn’t interested in a major escalation in Gaza;
Rocket attacks from Gaza increased, and Netanyahu ultimately felt politically compelled to act, despite evident misgivings from the military.
And so now, for the first time in his career, Netanyahu finds himself presiding over the chaos of a war that seems very much outside his control.
Hamas has launched countless rockets at Israel, including parts of the country previously beyond its range,”
Read complete article here: http://www.foreignaffairs.com/articles/141641/hussein-ibish/bibis-first-war
Wow! Authoritative analysis under the auspices of the Council on Foreign Relations:
  • No mention of the loss of human life,
  • No mention of the destruction of hospitals
  • Hamas started the war, Israel has the right to defend itself
  • Netanyahu “is at the mercy of events” which are “beyond his control
  • The victims of Israeli war crimes are responsible for their own deaths
  • Netanyahu is “safe and reliable”, he is committed to peace, he was “politically compelled to act”
What Does the MSM have to Say Regarding Israel’s War on Gaza?
It is what you might describe as a MSM-CFR Consensus.
The latest pitch in the Wall Street Journal by an authoritative NYU Law Professor is that because civilians in Gaza are “supportive of  terrorism” they should be held accountable for their own deaths:
Let’s state the obvious: No one likes to see dead children. Well, that’s not completely true: Hamas does. …  With this conflict about to enter its third week, winning the PR war is the best Hamas can hope to achieve. Their weapon of choice, however, seems to be the cannon fodder of their own people…
The asymmetry is complicated even further by the status of these civilians [victims of Israeli bombing and shelling]. Under such maddening circumstances, are the adults, in a legal and moral sense, actual civilians?
The people of Gaza overwhelmingly elected Hamas, a terrorist outfit dedicated to the destruction of Israel, …
What did Gazans think was going to happen? Surely they must have understood on election night that their lives would now be suspended in a state of utter chaos. Life expectancy would be miserably low; children would be without a future. Staying alive would be a challenge, if staying alive even mattered anymore. (Professor Thane Rosenbaum, WSJ, July 21, 2014, emphasis added)
The above odious narrative goes beyond “authoritative” lies and fabrications. While the deaths of civilians are casually acknowledged, “their right to live” is taken away from them, because in the words of the illustrious associate professor at NYU, “adult civilians” are “terrorists” supportive of Hamas and their children are “cannon fodder.” So much for university scholarship and for “civilian academics” who support US-NATO-Israeli  “humanitarian wars.”
The Council on Foreign Relations and the Downing of Malaysian Airlines MH17
In its coverage of the downing of MH17, the CFR intimates without evidence (in an interview with Stephen Sestanovich, George F. Kennan Senior Fellow for Russian and Eurasian Studies) that Moscow is behind the crash of MH17.
“This is not just a case of of somewhat confused and trigger-happy military people shooting down an airliner that they thought was a military target. The really awkward part of this for Putin is that he was caught red-handed, stoking a civil war in another country.
This sweeping and dangerous narrative permeates the MSM, contributing to the breakdown of international diplomacy.

GLOBAL RESEARCH

ΙΚΙΛ: Ζήτησε ακρωτηριασμό οργάνων γυναικών

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέταξαν όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια ηλικίας 11 έως 46 ετών στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ και γύρω από αυτή να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Είναι μια φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) του Ισλαμικού Κράτους για την οποία μόλις ενημερωθήκαμε», δήλωσε η Ζακλίν Μπάντκοκ, η μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, σε βιντεοσύνδεση με τη Γενεύη από την Αρμπίλ.

Λατινικές φράσεις που χρησιμοποιούμε ακόμη!


Τα Λατινικά είναι για πολλούς μια «νεκρή» γλώσσα, όμως αποτελούν την απαρχή για πολλές γλώσσες τις οποίες μιλάμε στη σύγχρονη εποχή.

Όσοι πιστεύουν ότι αυτή η γλώσσα έχει πεθάνει, αξίζει να διαβάσουν τα παρακάτω για να καταλάβουν ότι μια γλώσσα είναι ζωντανή όχι μόνο όταν μιλιέται με τη συμβατική έννοια, αλλά ακόμα και όταν φράσεις της αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προφορικής αλλά και γραπτής έκφρασής μας.

ΜΕΤΑΓΕΙΤΝΙΩΝ (29 ΗΜΕΡΕΣ) 24 ΙΟΥΛΙΟΥ – 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ




Ο Μεταγειτνιών είναι ο 2-ος μήνας στο αττικό ημερολόγιο, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στο Μεταγείτνιο Απόλλωνα και αντιστοιχούσε στο χρονικό διάστημα 24 Ιουλίου-22 Αυγούστου.
Κυριότερες γιορτές κατά το μήνα αυτό ήταν τα Μεταγείτνια στην Αττική την έβδομη μέρα του μήνα και τα Ηράκλεια εν Κυνοσάργει, που εορτάζονταν στην ίδια περιοχή με την προαναφερθείσα γιορτή.

Διαφωνούν οι ΗΠΑ με την πώληση πολεμικών πλοίων από τη Γαλλία στη Ρωσία








Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθεται στο σχέδιο της Γαλλίας να προχωρήσει στην πώληση ελικοπτεροφόρων τύπου Μιστράλ στη Ρωσία, ανέφερε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος δεν κατονομάζεται, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η άποψη αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών απηχεί τις ανησυχίες που εξέφρασε μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα ο βρετανός πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Κατάρριψη Μπόϊνγκ: Θα αλλάξει τον κόσμο όπως εκείνη του 1983 που "διέλυσε" την ΕΣΣΔ;








Το 1983 η κατάρριψη της πτήσης KAL-007 επιτάχυνε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Θα μπορούσε η μοιραία πτήση MH-17 να αποτελέσει σημείο καμπής για τη Ρωσία του Πούτιν;


Η τραγική απώλεια της μαλαισιανής πτήσης MH-17, που καταρρίφθηκε από πύραυλο στις 17 Ιουλίου την ώρα που πετούσε πάνω από την ταραγμένη περιοχή του Ντονιέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία, ξυπνάει μνήμες από την κατάρριψη του 1983 της πτήσης KAL-007.

Οι Ισραηλινοί και η νοοτροπία του θύματος






Καθώς η Νταϊάνα Μάγκνεϊ του CNN μετέδιδε ότι οι βόμβες έπεφταν πάνω στα κεφάλια των Παλαιστίνιων από την Σντερότ στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας την περασμένη εβδομάδα, ένα πλήθος Ισραηλινών επευφημούσε. Το θέαμα των πυραύλων και των εκρήξεων που φώτιζε τον ουρανό ήταν, κατά τη Μάγκνεϊ, εντυπωσιακό, μακάβριο και φρικτό, αλλά οι ντόπιοι είχαν άλλη γνώμη. «Οι Ισραηλινοί από τον λόφο πάνω από τη Σντερότ χειροκροτούν, καθώς οι βόμβες πέφτουν στη Γάζα», έγραψε στο Τουίτερ μετά τη ζωντανή μετάδοση. «Aπειλούν να καταστρέψουν το αυτοκίνητό μας αν πω μία λάθος λέξη. Aλήτες». Είκοσι λεπτά αργότερα, το τουίτ της είχε διαγραφεί και το CNN την έστειλε στη Μόσχα, ενέργειες που στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εγγυώνται ότι η υπόθεση θα διαδοθεί σε όλο τον πλανήτη.

H E.E. γνωρίζει πώς είναι υπό παρακολούθηση από το 1997




Το έγγραφο που θα παραθέσουμε είναι σπάνιο και δυσεύρετο. Δόθηκε σαν αναφορά στην Ε.Ε. από ειδική ομάδα σε θέματα ασφαλείας. Δείχνει με σαφή περιγραφή , πώς ακριβώς είχε λειτουργήσει η Ε.Ε. στην τότε συστοιχία ηλεκτρονικής παρακολούθησης του project Echelon. 

Για την έρευνα και την συγκέντρωση στοιχείων, είχε δημιουργηθεί ειδική επιτροπή που είχε  ως σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων από το 1997 , σχετικά με την δυνατότητα παρακολούθησης του φημισμένου Echelon σε όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών ραδιοσημάτων και τηλεπικοινωνιών.

Η εσωτερική συνοχή της ΠΓΔΜ καταρρέει.



Είναι ήδη στα διεθνή ΜΜΕ , θέμα είδησης όπως και στα Ελληνικά. Μετά την καταδίκη των Αλβανών ως τρομοκράτες από τα δικαστήρια των Σκοπίων για την εκτέλεση 5 πολιτών της ΠΓΔΜ, τα πράγματα έχουν ενταθεί πολύ. 

Γίνονται διαδηλώσεις με φανερό εθνικιστικό χαρακτήρα διάσπασης και ήδη αρκετοί διακρίνουν μια υποκινούμενη στρατηγική από τα Τίρανα. Παρόλα αυτά ο Ismet Ramadani , επικεφαλής ΜΚΟ με όνομα Euro-Atlantic Council of "Macedonia" (σ.σ. τα διακριτικά "" είναι δικά μας) προσπαθεί με δηλώσεις του να κάνει το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει τις αντιδράσεις του Αλβανικού στοιχείου.

Παναγιώτης Ήφαιστος: Ένας πολιτικός ψυχίατρος να εξηγήσει τι σημαίνει διζωνική ομοσπονδία



Ο Παναγιώτης Ήφαιστος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αναλύει γιατί η διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα είναι το μόνο στέρεο υπόβαθρο μιας λύσης στο Κυπριακό
Αν εισέλθουμε μέσα στο τρελοκομείο της διζωνικής, όλοι σύντομα θα βρεθούμε σε πλήρη σύγκρουση και δεν θα έλθει κάποιος καλοκάγαθος Αλλάχ να διαιτητεύσει αλλά ο τουρκικός στρατός
Με το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου αναδύονται ευκρινώς στην επιφάνεια οι ηγεμονικοί – επεκτατικοί στόχοι της Τουρκίας σε βάρος και του Ελληνισμού. Με το νέο βιβλίο του, «Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες», προσδιορίζεται με σαφήνεια ότι οι πιστοί μουσουλμάνοι είναι ένας άλλος κόσμος, πολύ διαφορετικός, που καλούμαστε να τον γνωρίσουμε. Για να αποφύγουμε να τον υποστούμε. Ο Παν. Ήφαιστος επισημαίνει ότι ο μουσουλμανικός είναι ένας κόσμος θεοκρατικός. Αυτή είναι η πίστη τους. Δεν είναι η δική μας.

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ


 
MadsGilbert1Ο Mads Gilbert, ήταν καθηγητής ιατρικής και Διευθυντής Κλινικής Επειγόντων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόρειας Νορβηγίας. Τα παράτησε όλα και είπε να τιμήσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Τώρα βρίσκεται στη Γάζα.
Ζει μέσα στις φλόγες του πολέμου. Προσπαθεί να σώσει ζωές. Άλλοτε τα καταφέρνει και άλλοτε μικρά παιδιά γεμάτα τρύπες από θραύσματα σπαρταρούν και πεθαίνουν μέσα στα χέρια του. Ο επιθανάτιος ρόγχος στοιχειώνει στα αυτιά του. Το αίμα πότισε τα πράσινα χειρουργικά του ρούχα. Η μυρωδιά του, άφησε την στάμπα της στα ρουθούνια του.
Ο δρ Gilbert, δεν άντεξε. Τόσος θάνατος, τόσο αίμα, τόσος πόνος, τόσο κλάμα. Αποφάσισε να γράψει μια επιστολή και να την στείλει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει.

Πέσαμε από τα σύννεφα….Ο μεγαλύτερος αρχαιολόγος των Σκοπίων κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία!!!


Posted by spitha80 στο Ιουλίου 24, 2014

σκοπιανοςΔικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε σήμερα σε 45 συνολικά χρόνια φυλάκισης 17 κατηγορούμενους για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.


Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ο πρώην επικεφαλής της δημόσιας υπηρεσίας προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, Πάσκο Κούζμαν, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για έκδοση παράνομων αδειών σχετικά με αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ πριν ένα ακριβώς χρόνο είχε συλλάβει πάνω από 20 άτομα με τις κατηγορίες της αρχαιοκαπηλίας.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


 
 
 
 
 
 
1 Vote

ΕμμανουηλίδηςΤου ΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ
Φέτος κλείνουν 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους γερμανοφασίστες κατακτητές.
Επίσης κλείνουν 40 χρόνια από την πτώση της φασιστικής Δικτατορίας (1967 – 1974).
Σωστά λέγεται ότι τα πρώτα 30 μεταπολεμικά χρόνια (1944 – 1974) είναι χρόνια μεγάλης ανωμαλίας με ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις, εμφύλιο πόλεμο και εσωτερική πολιτική καταπίεση (δεκάδες χιλιάδες φυλακισμένοι και εξόριστοι – πολιτικές δολοφονίες – χωλός κοινοβουλευτισμός και συνωμοσίες της Βασιλικής Αυλής κλπ). Ενώ μετά το 1974 υπήρξε σαφώς ομαλότερο πολιτικό κλίμα. Όμως, και στα 40 χρόνια (1974 – 2014) δεν λύθηκε το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας, ενώ η Ελλάδα υπέστη βαρύτατη οικονομική καθυστέρηση.
ΙΟΥΛΗΣ 1974 – ΔΑΚΡΥΑ ΛΥΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ