Ετικέτες

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η εσωτερική συνοχή της ΠΓΔΜ καταρρέει.



Είναι ήδη στα διεθνή ΜΜΕ , θέμα είδησης όπως και στα Ελληνικά. Μετά την καταδίκη των Αλβανών ως τρομοκράτες από τα δικαστήρια των Σκοπίων για την εκτέλεση 5 πολιτών της ΠΓΔΜ, τα πράγματα έχουν ενταθεί πολύ. 

Γίνονται διαδηλώσεις με φανερό εθνικιστικό χαρακτήρα διάσπασης και ήδη αρκετοί διακρίνουν μια υποκινούμενη στρατηγική από τα Τίρανα. Παρόλα αυτά ο Ismet Ramadani , επικεφαλής ΜΚΟ με όνομα Euro-Atlantic Council of "Macedonia" (σ.σ. τα διακριτικά "" είναι δικά μας) προσπαθεί με δηλώσεις του να κάνει το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει τις αντιδράσεις του Αλβανικού στοιχείου.

Σχόλιο:  Είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό από πολλούς αναλυτές , Έλληνες και ξένους, πώς η ΠΓΔΜ έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια ύπαρξης καθώς είναι ένα κρατίδιο καθόλα "ετερόφωτο", μην έχοντας ικανό στρατό, οικονομία και μηδενική ιστορική ρίζα ( σ.σ. για αυτό και καπηλεύεται με γραφικό και γελοίο τρόπο από όπου μπορεί). Ένα κρατίδιο με αυτά τα χαρακτηριστικά, μόλις χάσει τον λόγο ύπαρξης που καθορίζεται από τρίτες δυνάμεις, θα διαλυθεί ώς συνετέθη. Αυτή την στιγμή μάλλον παρακολουθούμε τον επιθανάτιο ρόγχο του.

σχετικό άρθρο http://www.balkaninsight.com/en/article/how-albanian-discontent-fuelled-macedonia-s-ethnic-protests


Επιμέλεια: Geopolitics Editorial Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου