Ετικέτες

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η πατρίδα τιμά τους ήρωες του Ρούπελ


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την 74η επέτειο από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας, οργανώνει τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού στα οχυρά του Ρούπελ και γενικότερα στη συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ηρωική Εθνική Αντίσταση του ελληνικού λαού.

Τα ρωσικά στρατηγικά υποβρύχια επέστρεψαν σε περιπολίες μάχης


Πηγή: PhotoXPress
Εντατικοποίηση των περιπολιών μάχης, των υποβρυχίων στρατηγικής αποτροπής και πολλαπλού ρόλου, στους παγκόσμιους ωκεανούς, ανακοίνωσε ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα υποβρύχια αυτά θεωρούνται ουσιαστικά απρόσβλητα στο νερό, εγγυώνται έτσι την άμυνα και ασφάλεια της χώρας.
Ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Βίκτορ Τσιρκόφ ανακοίνωσε την αύξηση κατά 50% της επιχειρησιακής δραστηριότητας των ρωσικών υποβρυχίων. Όπως δήλωσε, «η εντατικοποίηση των περιπολιών μάχης των υποβρυχίων στρατηγικής αποτροπής και πολλαπλού ρόλου, στους παγκόσμιους ωκεανούς, διατηρείται στο επίπεδο εκείνο το οποίο εγγυάται την ασφάλεια της χώρας μας. Επιπλέον, αναφέρω ότι την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και το Μάρτιο του 2015, η συχνότητα εξόδων των υποβρυχίων για περιπολίες μάχης, αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% σε σύγκριση με το 2013».
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Vgliad ο πρόεδρος του Πανρωσικού κινήματος υποστήριξης του στόλου, πλοίαρχος Μιχαήλ Νενάσεφ, «η εντατικοποίηση αυτή σε μερικούς σχεδιασμούς μπορεί να είναι ακόμη και μεγαλύτερη, καθώς οι ασκήσεις το 2014 ήταν περισσότερες, ενώ στις αρχές του 2015 πολύ περισσότερες».

«Έχω δει ανθρώπους να τσακώνονται για ένα πιάτο φαγητό»


Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας πρόσφερε το 2014 πάνω από 121 εκατ. ευρώ

«Υπάρχει ακόμη πολύ κρυμμένο πρόβλημα» παρατηρεί με θλίψη ο πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας, σχολιάζοντας το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια, δηλαδή κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
«Το έργο μας είναι μεγάλο, πάντα βέβαια προσπαθούμε το ακόμη καλύτερο. Αυτά τα χρόνια έχω δει ανθρώπους να τσακώνονται για ένα πιάτο φαγητού, έχω δει νέους να μπαίνουν στην ουρά αναμονής, έχω δει ρυτιδιασμένα πρόσωπα να με κοιτούν στα μάτια και να με ευχαριστούν», σημειώνει, μιλώντας στην«Καθημερινή».

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ


(Τα 10 χρόνια της μεξικάνικης εμπειρίας)
Hugo Aboites
1. Τα προσωπεία της Παγκοσμιοποίησης
​Η παγκοσμιοποίηση μπορεί να θεωρηθεί σαν το νέο στοίχημα που έχουν βάλει τα Κέντρα λήψης αποφάσεων της παγκόσμιας οικονομίας με τα καπιταλιστικά κράτη από τη δεκαετία του ΄80. Οι πιο σημαντικές προτάσεις τους είναι ευρέως γνωστές: η απελευθέρωση του εμπορίου μέσω της εικονικής εξαφάνισης των συνόρων, η αλλαγή και η συρρίκνωση του ρόλου του Κράτους, ο ατομικισμός που ολοένα και πιο ορατά εκφράζεται στις σύγχρονες κοινωνίες και η απαξίωση των Διεθνών Κοινωνικών Οργανισμών. Πώς έχει λειτουργήσει έως τώρα; Μέχρι ποιο σημείο έχει αποτελέσει μία λύση; Η απάντησηεξαρτάται εν πολλοίς από το σε ποιόν απευθύνεται η ερώτηση. Μία παλιά αφρικάνικη παροιμία υπογραμμίζει πως η ιστορία του κυνηγιού είναι πολύ διαφορετική αν αυτοί που τη διηγούνται είναι οι γαζέλες ή τα λιοντάρια.

Γρηγόρης Λαμπράκης 1912 – 1963


Γρηγόρης Λαμπράκης

Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ' όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις 3 Απριλίου 1912. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αναδείχθηκε δέκα φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, ενώ επί 23 χρόνια (1936-1959) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.
Έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Το 1943 ίδρυσε την «Ένωση των Ελλήνων Αθλητών» και διοργάνωσε αγώνες, από τα έσοδα των οποίων τροφοδοτούσε τα λαϊκά συσσίτια. Μετά την απελευθέρωση ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και το 1950 αναγορεύθηκε υφηγητής στην έδρα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 3 Απριλίου


     Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
    Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 121 Γεγονότα, 36 Γεννήσεις και 28 Θανάτους.
    Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
    μ. Χ.
    1885

    Ο γερμανός μηχανικός Γκότλιμπ Ντάιμλερ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη μηχανή εσωτερικής καύσης.
    1896

    Τελετή λήξης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

    Βαρδινογιάννηδες -13- (Το Mega και το Star) & Βαρδινογιάννηδες -14- (Τα πρόστιμα της Μότορ Όιλ)




    20/11/1989: Το πρώτο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα Τσάννελ.
    Εκφωνεί η Λιάνα Κανέλλη – Σχολιάζει ο Γιάννης Πρετεντέρης

    Βαρδινογιάννηδες -Το Mega και το Star
    Στις 5 Νοεμβρίου 1989 διεξάγονται οι δεύτερες από τις τρεις συνολικά εκλογές εκείνης της «βρόμικης» (κατά τους πασόκους) περιόδου. Η Νέα Δημοκρατία, υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σκαρφαλώνει στο εντυπωσιακό 46,19% αλλά, χάρη στον εκλογικό νόμο Κουτσόγιωργα, δεν καταφέρνει να βγάλει απόλυτη πλειοψηφία, μένοντας στις 148 έδρες. Έτσι, λοιπόν, προέκυψε κυβέρνηση συνεργασίας και των τριών κομμάτων που μπήκαν στην βουλή, με πρωθυπουργό τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα.

    Ζορίζεται η Γερμανία & το Spiegel που είχε καλομάθει με τις επικύψεις Σαμαροβενιζέλων..



    0,,18355988_303,00«Ελληνική παραφροσύνη»…
    Με αυτόν τον τίτλο το Spiegel στη διαδικτυακή έκδοση περιγράφει την «ελληνική κακοφωνία», όπως την αποκαλεί με τους δανειστές να παρατηρούν άφωνοι τις εξελίξεις. Ο αρθρογράφος επικαλείται την άποψη εκπροσώπου των δανειστών σε σχέση με τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων
    που υπέβαλε χθες ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, όπως αποκάλυψαν οι Financial Times. «Στις Βρυξέλλες επικρατεί ούτως ή άλλως καχυποψία γύρω από τα έσοδα που σχεδιάζει να εισπράξει από η ελληνική κυβέρνηση, μάλιστα ορισμένες προτάσεις είναι πολύ ασαφείς. Θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο κρέας στα κόκκαλα».

    Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άγιος του Ελληνισμού, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης


    Ο άνθρωπος που απέδειξε οτι αρκεί ένας, για να ελευθερώσει ένα Έθνος.
    Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε στην Πελοπόννησο και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστός και ως «Γέρος του Μωριά».
    Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε «εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής… εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι», όπως αναφέρει στα Απομνημονεύματά του. Ήταν γιος του κλεφτοκαπετάνιου Κωνσταντή Κολοκοτρώνη (1747-1780) από το Λιμποβίσι Αρκαδίας και της Γεωργίτσας Κωτσάκη, κόρης προεστού από την Αλωνίσταινα Αρκαδίας. Η οικογένεια των Κολοκοτρωναίων από το 16ο αιώνα, που εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας, βρίσκεται σε αδιάκοπο πόλεμο με τους Τούρκους. Μονάχα από το 1762 έως το 1806, 70 Κολοκοτρωναίοι εξοντώθηκαν από τους κατακτητές.
    Το 1780, ήταν 10 ετών, όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Τούρκους, ένα γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του. Στα 17 του έγινε οπλαρχηγός του Λεονταρίου και στα 20 του νυμφεύτηκε την κόρη του τοπικού προεστού Αικατερίνη Καρούσου. Το 1806, κατά τη διάρκεια του μεγάλου διωγμού των κλεφτών από τους κατακτητές, κατόρθωσε να διασωθεί και να καταφύγει στη Ζάκυνθο, όπου κατατάχθηκε στον αγγλικό στρατό κι έφθασε μέχρι το βαθμό του ταγματάρχη. Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και στις αρχές του 1821 αποβιβάστηκε στη Μάνη για να λάβει μέρος στον επικείμενο Αγώνα.

    Ο Χίτλερ αγαπούσε τους άντρες


    Posted by olympiada στο Απριλίου 2, 2015

    gay hitlerΚοπρολάγνος, ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος; Το σεξ και η ερμηνεία της Ιστορίας

    «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον Χίτλερ» ομολογούσε ο Τζον Λούκατς το 1997 στον πρόλογο του βιβλίου του The Hitler of History. Από τον θάνατό του και μετά υπολογίζεται ότι έχουν γραφεί για τον Χίτλερ γύρω στα 120.000 βιβλία. Δεν είναι πάντα επαναλήψεις, αφού το πνεύμα των…καιρών αλλάζει μαζί με την πολιτική συγκυρία και τις κρατούσες αντιλήψεις. Αλλωστε αλλιώς βλέπουν τον Χίτλερ Αγγλοι, Αμερικανοί, Ρώσοι, Γερμανοί. Ο τελευταίος που επιχειρεί το άλμα από νέο σημείο εκκίνησης είναι ένας σύγχρονος Γερμανός. Ο 56χρονος Λόταρ Μάχταν, αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, δεν αισθάνεται επιτέλους ότι θίγεται η γερμανική αστική τάξη από το τερατούργημα Χίτλερ. Διότι πρέπει να κατανοήσουμε το πρόσωπο και τα βήματά του στην πολιτική έχοντας υπόψη τις συνθήκες ζωής των ομοφυλοφίλων στις αρχές του 20ού αιώνα. Και τότε μπορούμε να προσαρτήσουμε τις υπόλοιπες διαπιστώσεις για τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Το τμήμα των φωτογραφιών – στιγμιότυπα, καρικατούρες, παράνομες δημοσιεύσεις – που έχει συμπτήξει ο συγγραφέας για να δώσει το κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον της εποχής κάνει την άποψή του ορατή διά γυμνού οφθαλμού.

    Αποκαλυπτικές επιστολές

    Ο Χίτλερ αγαπούσε τους άντρες. Παλιά, τετριμμένη και κυρίως αμφιλεγόμενη άποψη. Από μια τέτοια λεπτομέρεια όμως μπορεί να αλλάξει η οπτική γωνία και να ξαναδιαβαστεί η Ιστορία. Οι ιστορικοί προ πολλού συμφώνησαν ότι ο Χίτλερ με καμία γυναίκα δεν ολοκλήρωσε τις σχέσεις του, ούτε με την Εύα Μπράουν, που παντρεύτηκε λίγο προτού εκπνεύσει βάσει ενός ακόμη σχεδίου για την υστεροφημία του. Κανένας όμως δεν ισχυρίστηκε ποτέ ευθέως ότι ο δικτάτορας ήταν ομοφυλόφιλος. Ο Μάχταν είναι ο πρώτος που το στηρίζει σε εκτενή, αγνοημένη, τεκμηρίωση. Παίρνει στα σοβαρά αποκαλυπτικές επιστολές από τον καιρό του A’ Παγκοσμίου Πολέμου που μιλούν για τον στρατιώτη στη Γαλλία Χίτλερ και τη ζωή του στον βαυαρικό στρατό, όπου τίποτε μάχιμο δεν έκανε αλλά προσπαθούσε να υιοθετήσει την αύρα του μποέμ. H ευφορία του στο πολεμικό περιβάλλον ήταν προκάλυμμα για την ερωτική του διαφορετικότητα. Οι μαρτυρίες είναι καταιγιστικές.