Ετικέτες

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Οι Σέρβοι «ξήλωσαν» το μνημείο των ανταρτών του UCK…

Με μια αποφασιστική ενέργεια, οι δυνάμεις ασφαλείας της Σερβίας απέκλεισαν με τεθωρακισμένα οχήματα την κεντρική πλατεία στο Πρέσεβο και απομάκρυναν το μνημείο των 27 Αλβανών (ήρωες για τους ομοεθνείς τους, τρομοκράτες προφανώς για τους Σέρβους…) που είχαν σκοτωθεί στην εξέγερση του 2000-2001 στο τρίγωνο (κοιλάδα) του Πρέσεβο, της Μεντβέντια και του Μπουγιάνοβατς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περί του 200 πάνοπλους μασκοφόρους – για ευνόητους λόγους – αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων. Στην επιχείρηση «δεν άνοιξε μύτη», παρότι το προηγούμενο διάστημα που χαρακτηρίστηκε από απειλές εκατέρωθεν η ένταση ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη.

Οι Αυστριακοί αρνήθηκαν κατάργηση της θητείας!

Αυτό το ιστολόγιο
Η λίστα ιστολογίων μου
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 

 

Εκπληκτικό ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στην Αυστρία με το ερώτημα της κατάργησης της – εξάμηνης σήμερα – στρατιωτικής θητείας ή όχι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα exit polls αλλά και τα αποτελέσματα που γνωρίζαμε μέχρι αργά τη νύχτα με καταμετρημένο το 60% των ψήφων, το 60% των πολιτών που προσήλθε στις κάλπες ψήφισε υπέρ της διατήρησης της υποχρέωσης στράτευσης, διατηρώντας τη χώρα ανάμεσα στις λίγες που διατηρούν το σύστημα υποχρεωτικής στράτευσης, μαζί με την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Είναι προφανές ότι όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν απειλές. Ποια είναι αυτή που έκανε τους Αυστριακούς να ψηφίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο;
Το 40% των πολιτών τάχθηκε υπέρ της μετατροπής των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων σε πλήρως επαγγελματικό στράτευμα. Υπενθυμίζεται, ότι πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 1996 ήταν οι Γάλλοι που αποφάσισαν τη μετατροπή τω ενόπλων δυνάμεων σε επαγγελματική δύναμη, για να ακολουθήσουν οι Γερμανοί το 2011.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι υπέρ της μετατροπής σε επαγγελματικό στρατό τάχθηκε… ο υπουργός Άμυνας, αποκαλώντας ως απαρχαιωμένη τη θητεία «την εποχή του κυβερνο-εγκλήματος και της αντιτρομοκρατίας»…
Το άλλο «ευτράπελο» που συμβαίνει με το θέμα, είναι ότι περίπου 14.000 νεαροί δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να καταταγούν και προσφέρουν άλλου είδους κοινωνική εργασία, όπως για παράδειγμα στα νοσοκομεία. Τώρα, φοβούνται ότι αυτοί οι χιλιάδες νεαροί με την εθελοντική εργασία, θα λείψουν από την αγορά και θα πρέπει αν αντικατασταθούν, κάτι που συνεπάγεται κόστος!
Ήταν το πρώτο δημοψήφισμα της σύγχρονης Αυστρίας και παρότι η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το αποτέλεσμα, έχει εκ προοιμίου δηλώσει ότι θα το σεβαστεί.

Πηγή

Le Monde: Κονφερασιέ ο Παπανδρέου, σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ

Le Monde: Κονφερασιέ ο Παπανδρέου, Σύμβολο του νεποτισμού μιας ελίτ το όνομα του
Παριάς που έγινε κονφερανσιέ o Γιώργος Παπανδρέου, γράφει η Le Monde στο ίσως πιο σκληρό άρθρο που έχει γραφτεί ως τώρα στο διεθνή τύπο για τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό.
Το άρθρο, ξεκινώντας με την περιγραφή «της μακριάς σιλουέτας του πρωθυπουργού, με το παχύ μουστάκι», το άρθρο αναφέρει «Το όνομα Παπανδρέου έγινε σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση.

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας στο ελληνικό «γήπεδο»…

Παρόμοια σε ένα βαθμό επιχειρηματολογία με αυτή που αναπτύσσουμε στο κεντρικό θέμα περί τρομοκρατίας, διαπιστώσαμε στο ενδιαφέρον ρεπορτάζ της έμπειρης στα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου, της Αγγελικής Σπανού. Ακολουθεί ένα μέρος του κειμένου που μας έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση, ειδικά λόγω του ότι οι δημοσιογράφοι ρωτάνε, άρα υπήρξαν κάποιοι που επιβεβαίωσαν όσα εμείς γράφουμε τόσο καιρό σε επίπεδο ανάλυσης…

Εθνικό συμφέρον: Θεωρητική προσέγγιση με την οπτική της Θουκυδίδειας παράδοσης

ΔημήτριοςΚαρατζίδης*
Ο όρος εθνικό συμφέρον δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί αντικειμενικά, γιατί εμπεριέχει μια καθαρά υποκειμενική έννοια: το συμφέρον. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη[1] ετυμολογικά ως συμφέρον ορίζεται «ό,τι αποκομίζει κανείς ως όφελος», «οτιδήποτε ευνοεί ή υπηρετεί κάποιον» και «δημόσιο συμφέρον είναι αυτό που αφορά στα μέλη μιας κοινωνίας, ενός συνόλου».
          Από τα παραπάνω μπορούμε να συνάγουμε ότι το εθνικό συμφέρον είναι ένα «δημόσιο συμφέρον», με την έννοια ότι αφορά το σύνολο μίας κοινωνίας, είτε αυτή είναι το σημερινό έθνος-κράτος ή η πόλη-κράτος της αρχαιότητας.

Είναι αδιανόητη μια οικονομική εισβολή των Τούρκων επί κυβέρνησης Σαμαρά

Ο Τίτος Φλάβιος Βεσπασιανός ήταν ο ιδρυτής της δυναστείας των Φλαβίων το 69 μ.Χ. Ανάμεσα στα διάφορα που έκανε, ήταν να φορολογήσει την χρήση των δημόσιων τουαλετών. Περπατούσε λοιπόν με κάποιον, που του εξέφρασε την απέχθεια του στην ιδέα το κράτος να μαζεύει χρήματα από τα ούρα και τα κόπρανα. Ο Βεσπασιανός έβγαλε μια χούφτα νομίσματα από την τσέπη του και τα έχωσε κάτω από την μύτη του συνομιλητή του. «Είδες», του είπε, «δεν μυρίζουν».

Ρωσία: Η πρώτη πτήση μεγάλης εμβέλειας για το T-50 (ΦΩΤΟ)

T-50-4_Sukhoi_03Την πρώτη του πτήση μεγάλης εμβέλειας πραγματοποίησε το τέταρτο πρωτότυπο (T-50-4) του ρωσικού μαχητικού πέμπτης γενιάς (PAK-FA) την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας Sukhoi JSC.
Το μαχητικό απογειώθηκε από το Komsomolsk-on-Amur, στη ρωσική άπω ανατολή, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής για τα μαχητικά του τύπου (με την επωνυμία Y. A. Gagarin – KnAAZ), και προσγειώθηκε στο ερευνητικό ινστιτούτο πτήσεων M. M. Gromov, στο Zhukovsky, πλησίον της Μόσχας.

ΗΠΑ: Ορκίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την ορκωμοσία του σε δημόσια τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ενός πλήθους εκατοντάδων χιλιάδων παρισταμένων, οι οποίοι τον επευφήμησαν κατά την επίσημη έναρξη της δεύτερης θητείας του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ. 
Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς, ανέγνωσε τον όρκο, καθώς ο Ομπάμα ενέθεσε τα χέρια του σε δύο Βίβλους με συμβολικό χαρακτήρα: 

η μία ανήκε στον ιστορικό πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν, ενώ η δεύτερη στον προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα ανέβαινε τα σκαλιά της εξέδρας στο δυτικό κλιμακοστάσιο του Καπιτωλίου, το πλήθος φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Μετά τον Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη σειρά του ορκίστηκε για τη δεύτερη θητεία του ως δεύτερος τη τάξει της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του κάλεσε το αμερικανικό έθνος να ενώσει τις δυνάμεις του «ως μία χώρα» και «ένας λαός», προσθέτοντας πως ο τόπος αφήνει πίσω του πλέον την οικονομική κρίση και τους δύο πολέμους--στο Ιράκ και το Αφγανιστάν--που είχαν διχάσει τη χώρα πριν αναλάβει την προεδρία προ τετραετίας. «Αυτή η γενεά των Αμερικανών δοκιμάσθηκε από τις κρίσεις που χαλύβδωσαν την αποφασιστικότητά μας και τις αντοχές μας», πρόσθεσε στην εναρκτήρια ομιλία του. «Μία δεκαετία πολέμου τελειώνει. Μία οικονομική ανάκαμψη ξεκινά», επεσήμανε. Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ διαθέτουν «το χάρισμα να επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους». «Αμερικανοί συμπολίτες μου, είμαστε γεννημένοι για τούτη τη στιγμή και θα την αδράξουμε--όσο μπορούμε να την αδράξουμε μαζί», επισήμανε. «Πάντοτε κατανοούσαμε πως όταν οι καιροί αλλάζουν πρέπει να αλλάζουμε κι εμείς--αυτή η προσήλωσή μας στις ιδρυτικές μας αρχές απαιτεί νέες απαντήσεις στις νέες προκλήσεις», δήλωσε ενδεικτικά.
Ο Ομπάμα ζήτησε να συνδυασθούν οι νέες ιδέες με την τεχνολογία, ώστε «να ξαναφτιάξουμε την κυβέρνησή μας, να μεταρρυθμίσουμε τον φορολογικό μας κώδικα, να αναδιαμορφώσουμε τα σχολεία μας και δώσουμε ώθηση στους πολίτες μας με ικανότητες που χρειάζονται για να εργασθούν σκληρότερα, να μάθουν περισσότερα και να φθάσουν ψηλότερα». Ο Ομπάμα σημείωσε πως χρειάσθηκαν «σκληρές επιλογές» προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα και το κόστος της δημόσιας υγείας και δήλωσε πως η χώρα «θα απαντήσει στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, διατηρώντας το πνεύμα του ότι η απραξία συνιστά μία προδοσία προς τα παιδιά μας και τις επερχόμενες γενεές».
Στην ομιλία του, ο Ομπάμα δεν απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη δράσης σε πολλά και διαφορετικά επείγοντα ζητήματα, όπως η μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και στη μάχη κατά της ένοπλης βίας. Κάνοντας μια επίκληση στο κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της ανεξαρτησίας, ο Ομπάμα δήλωσε στο παριστάμενο πλήθος πως «το ταξίδι δεν πρόκειται να σταματήσει» όσο δεν επιλύονται αυτά τα θέματα.
Συνεχίζοντας την περιγραφή των παραμέτρων της πολιτικής του κατά τη δεύτερη θητεία του, ο Ομπάμα δεσμεύτηκε πως θα διατηρήσει τις «σθεναρές συμμαχίες» της χώρας σε όλον τον κόσμο και πως θα ενισχύσει τους θεσμούς εκείνους που θα διευκολύνουν την αντιμετώπιση των κρίσεων στο εξωτερικό: «κανείς δεν έχει μεγαλύτερο συμφέρον για έναν ειρηνικό κόσμο από τις πιο ισχυρή χώρα», επεσήμανε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, υποσχόμενος να κάνει ό,τι μπορεί για «να στηριχθεί η δημοκρατία στην Ασία, την Αφρική, την Αμερικανική Ήπειρο και τη Μέση Ανατολή».
Ο Ομπάμα ζήτησε οι προσπάθειες να εστιασθούν στην ευημερία της μεσαίας τάξης, αντί για την επαύξηση μίας αφρόκρεμας ολίγων και κάλεσε τους πολιτικούς να βάλλουν στο περιθώριο τις κομματικές διαφορές τους όταν αντιμετωπίζουν πιεστικά οικονομικά προβλήματα. «Η αμερικανική ευημερία θα πρέπει να στηρίζεται στους ευρείς ώμους της μεσαίας τάξης. Δεν μπορούμε να αναγάγουμε λανθασμένα την απολυταρχία σε αρχή, ή να αντικαθιστούμε την πολιτική με το θέαμα, ή να θεωρούμε την βωμολοχία ως έλλογο διάλογο. Θα πρέπει να δρούμε, έχοντας γνώση πως η δουλειά μας δεν είναι πάντοτε τέλεια», πρόσθεσε ο Ομπάμα στην ομιλία του από το κλιμακοστάσιο του Καπιτωλίου.
Στον απόηχο των παρατηρήσεων του προέδρου για συνεργασία μεταξύ των δύο αντιπάλων κομμάτων του Κοινοβουλίου στα επείγοντα και πιεστικά οικονομικά θέματα, οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμμάτισαν νέα ψηφοφορία στο Σώμα την Τετάρτη για την τετράμηνη επέκταση της δανειοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο στο νέο νομοσχέδιο να προστίθεται το ανώτατο όριο του δυνατού δανεισμού. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής δηλώνεται πως το νομοσχέδιο αποβλέπει στην «πλήρη διασφάλιση και την έγκαιρη αποπληρωμή των υποχρεώσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ έως τις 19 Μαΐου 2013».
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Αφηνίασαν οι τουρκοχαφιέδες της Θράκης για την τροπολογία!

Προκλητικές ανακοινώσεις των οργάνων του Προξενείου Κομοτηνής, που ουρλιάζουν για την…κατάργηση της θρησκευτικής ελευθερίας της «τουρκικής μειονότητας» και την καλούν ευθέως σε αντίσταση και ανυπακοή!
Δεν ήταν μόνο η γνωστή επίσημη αντίδραση του τούρκικου ΥΠΕΞ, που είχε το θράσος να βγάλει ανακοίνωση χτες ζητώντας από τη χώρα μας να αναιρέσει την τροπολογία για τους ιμάμηδες, η οποία υπερψηφίστηκε προχτές από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών. Ακόμη πιο έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις των εν Θράκη χαφιέδων του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που λύσσαξαν κυριολεκτικά με την υπερψήφιση της τροπολογίας και αφηνίασαν με όλους τους τρόπους που μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Μειονοτικοί δημοσιογραφούντες τουρκολακέδες, οργανώσεις και ομάδες τουρκοφρόνων, έβγαλαν προκλητικές ανακοινώσεις, που συνθέτουν ένα πραγματικά παρανοϊκό παραλήρημα. Η ιστοσελίδα «Προξενείο-Στοπ» σας παρουσιάζει ευθύς αμέσως τα βασικότερα σημεία από αυτό…

Δραματική έκκληση – Η κατάσταση στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς έχει φτάσει στο απροχώρητο

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της ΣΦΕΒΑ, η κατάσταση στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι δάσκαλοι και το βοηθητικό προσωπικό, απλήρωτοι εδώ και 16 μήνες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, κάτι που θα επιφέρει το τελευταίο πλήγμα στην αξιοπιστία και την έξωθεν καλή μαρτυρία του σχολείου στην τοπική κοινωνία.

Η δαιμονοποίηση» του Τσάβες

Η δαιμονοποίηση» του Τσάβες
Εντουάρντο Γκαλεάνο (μτφ. Κριστιάν)
Ο Εντουάρντο Γκαλεάνο είναι διάσημος ουρουγουανός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνελήφθη, εξορίστηκε, απειλήθηκε από τα «τάγματα θανάτου», έζησε στην Ευρώπη, πριν επιστρέψει στην Ουρουγουάη το 1985.
Το πιο διάσημο έργο του, «Οι ανοικτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής» (1), είναι μια έμπρακτη  κατηγορία κατά της εκμετάλλευσης της Λατινικής Αμερικής από τις ξένες δυνάμεις από το δέκατο πέμπτο αιώνα. 
Ο Τσάβες είχε προσφέρει δημόσια αυτό το βιβλίο στον Ομπάμα κατά τη σύνοδο κορυφής της Αμερικής στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο τον Απρίλιο του 2009, γεγονός που αύξησε τις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.
Ο Εντουάρντο Γκαλεάνο γράφει τακτικά στήλες σε αμερικανικά και αγγλικά περιοδικά.

Προβλήματα μέχρι και στα καύσιμα για τις ελληνικές ΕΔ…

undefinedΕξαιρετικά ανησυχητικό είναι το δημοσίευμα της «Καθημερινή της Κυριακής». Όπως αναφέρει, πρόβλημα επάρκειας καύσιμων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2013, σύμφωνα με τα Επιτελεία των τριών Κλάδων, σε περίπτωση που δεν διατεθούν επιπλέον πιστώσεις στον εξωφρενικά μειωμένο λειτουργικό τους προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Οικονομικών επιζητούν τρόπους για την εξασφάλιση επιπλέον 80 εκατομμυρίων ευρώ, προκείμενου να καλυφθούν οι ανάγκες του στρατεύματος σε καύσιμα.

Ο αρχηγός ΓΕΝ στις ΗΠΑ, στο προσκήνιο P-3C Orion και ΑΟΖ

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Α/ΓΕΝ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 25 Ιανουαρίου, θα επισκεφθεί το Πεντάγωνο, την Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού (Supreme Allied Command Transformation HQ) και το Fleet Forces Command.
Σύμφωνα με το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του αξιόλογου στα θέματα της άμυνας ιστοχώρου ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ

«Τυφλό» χτύπημα με δύο ελαφριά τραυματίες στο «The Mall»

Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι
undefined


Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι σεκιούριτι.
Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβας σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στη ιστοσελίδα zougla.gr.

Ποιος πληρώνει τον Ιμάμη;




Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων

Ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς πιστεύουν και τί ζητούν ορισμένα στελέχη της Αριστεράς όταν αναφέρονται στη θρησκευτική ελευθερία και στα δικαιώματα των μειονοτήτων. Κατά καιρούς διαμαρτύρονται για δήθεν «προνομιακή μεταχείριση» της Ορθοδόξου Εκκλησίας χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τη μισθοδοσία του κλήρου και τον Χριστιανικό προσανατολισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Προφανώς αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν το ιστορικό, πολιτιστικό και νομικό υπόβαθρο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας. Όταν, όμως, το Κράτος αποφασίζει να μισθοδοτεί Μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς στη Θράκη και να τους δώσει τη δυνατότητα να διδάσκουν τα Θρησκευτικά στους μουσουλμανόπαιδες, κάποιοι αριστεροί βουλευτές πάλι διαμαρτύρονται. Αντί να παραδεχθούν ότι πρόκειται για εφαρμογή της ισονομίας και ισοπολιτείας υπέρ Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος, έρχονται να συνταχθούν με εκείνους που δυναμιτίζουν την ειρηνική συνύπαρξη στη Θράκη.

Χρηματοδότηση «επαναστατικού» όπλου λέιζερ μέσω… βιβλίου επιστημονικής φαντασίας

undefined

Έναν ιδιαίτερο, αλλά ταυτόχρονα πρωτότυπο και πολύ ταιριαστό τρόπο βρήκε ο Αμερικανός φυσικός Άνταμ Γουάιγκολντ για να χρηματοδοτήσει το προσωπικό του project ανάπτυξης ενός όπλου λέιζερ που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο του πολέμου.
Ο Γουάιγκολντ έχει «ανεβάσει» στο Kickstarter για χρηματοδότηση τη νουβέλα technothriller/ επιστημονικής φαντασίας, «Dragon Empire», που εκτυλίσσεται στο 2025 και πραγματεύεται έναν πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ και των συμμάχων τους με μέτωπο τον Ειρηνικό. Στον πόλεμο αυτό χρησιμοποιούνται κάθε είδους εξελιγμένα όπλα υψηλής τεχνολογίας τα οποία αναπτύσσονται σήμερα.

The Next for years (Vice President Joe Biden)



Good afternoon --
Taking the oath of office is a serious piece of business.
And being part of an inauguration has a way of focusing the mind on what's to come. That's what President Obama meant earlier today when he said, "My fellow Americans, we are made for this moment, and we will seize it – so long as we seize it together."
In the months ahead, we're going to be tested, and nothing about the challenges we face will be easy.
So we're going to need you with us -- to build support for solutions, to help move the country forward.
Make a pledge to be a part of that effort. Say that you'll join us.
As citizens of the United States, we're a people who draw strength from our diversity of opinion. We take pride in that.
When we disagree, we debate. And where there's common ground, we act -- even though those solutions may be less than perfect.
But we never stop moving forward. That's our obligation, the responsibility for which we've been entrusted.
And a duty like that is impossible to fulfill if you act alone.
We need you to step up. Pledge to stand with us, and we'll reach out to add your voices to the debates in Washington, to work with you to make this country a better place for everyone.
Join us for the next four years, and help make history:
Thanks,
Vice President Joe Biden
P.S. -- Watch President Obama's full inaugural address.

Inaugural Address by President Barack Obama

United States Capitol
 
 
11:55 A.M. EST
 
 
THE PRESIDENT:  Vice President Biden, Mr. Chief Justice,
members of the United States Congress, distinguished guests, and fellow citizens:  
 
Each time we gather to inaugurate a President we bear witness to the enduring strength of our Constitution.  We affirm the promise of our democracy.  We recall that what binds this nation together is not the colors of our skin or the tenets of our faith or the origins of our names.  What makes us exceptional -- what makes us American -- is our allegiance to an idea articulated in a declaration made more than two centuries ago:
“We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal; that they are endowed by their Creator with certain unalienable rights; that among these are life, liberty, and the pursuit of happiness.”