Ετικέτες

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η επιστημονική αξία τής Αγίας Γραφής και τής Ορθοδοξίας



1384861_745722182108128_498280792_nIωάννη Δ.Κεραμαρίδη, καθηγητή θεολογίας

μέλους της ελληνικής λέσχης υψηλής νοημοσύνης (ΕΛYΝ)
Σήμερα ένας κλασικός νευροεπιστήμονας μπορεί να μάς πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι το πνεύμα πηγάζει από την ύλη. Αυτό σημαίνει ότι η ύλη έχει νοημοσύνη.
Και πραγματικά αυτό συμβαίνει. Πόσες ροδακινιές κρύβονται στο κουκούτσι ενός ροδάκινου ?
Θυμάμαι την γιαγιά μου που πετούσε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα που έτρωγε στον κήπο της, και μετά από ένα διάστημα φύτρωσαν ροδακινιές.
Το γενετικό υλικό ενός άνδρα και μιας γυναίκας δημιουργούν ένα βρέφος. Η ύλη έχει νοημοσύνη !
Όμως τί είναι αυτό που ονομάζουμε ύλη ?

Πέθανε ο Ομάρ Σαρίφ


Υπέστη καρδιακή προσβολή

ksdf

Ο ηθοποιός, Ομάρ Σαρίφ, ο οποίος συμμετείχε σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, πέθανε σε ηλικία 83 ετών, σύμφωνα με διεθνή μέσα. Όπως ανέφερε ο ατζέντης του,  Steve Kenis  «υπέστη καρδιακή προσβολή σήμερα το απόγευμα σε ένα νοσοκομείο στο Κάιρο».
Ο γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ηθοποιός, έγινε ευρέως γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίας όπως «Ο Λώρενς της Αραβίας» (1962), «Δόκτωρ Ζιβάγκο» (1965) και «Ένα Αστείο Κορίτσι» (1968).
Έχει παίξει σε αραβικές, γαλλικές και αγγλόφωνες ταινίες, έχει τιμηθεί με Χρυσή Σφαίρα και έχει προταθεί για Όσκαρ. Επίσης έχει λάβει διάκριση από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας. Νωρίτερα φέτος, εκπρόσωπος του ηθοποιού είχε επιβεβαιώσει ότι ο διάσημος σταρ έπασχε από Αλτσχάιμερ.
newsbeast.gr

Do You Support Using Insects as Military Weapons?



The US Military has always been involved in controversial animal experimentation, but this latest project being undertaken by the Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA) is possibly one of the most disturbing to date – and it’s being paid for with your tax dollars.
Hybrid Microelectricalmechanical Systems
DARPA’s insect cyborg project aims to develop Hybrid Microelectricalmechanical Systems (HI-MEMS) that combine nano technology with the bodies of living insects for the advancement of military weapons and reconnaissance drones.
ADVERTISEMENT
Few details of this largely secretive project make their way into the public domain, and as usual with this type of project, ‘defence of our country’ seems to give the government free reign to do as they wish, without any public input on the ethics of what is going to be undertaken.
What we do know is that after years of development and testing, millions of dollars, and an untold number of insects being tortured, dissected and murdered, the results have been almost entirely ‘unsatisfactory’ to the aims of the project. This includes the “ultimate failure of a $3 million project to train honeybees to find land mines.”

What Politicians Say vs. What People Can See

  • Throughout a bombing-and-murder campaign lasting three decades, the BBC never referred to the Irish Republican Army (IRA) as the "so-called IRA." If you flatten ISIS's military, the strong-horse appeal of ISIS would simply go away. If there is nothing to join, no one can join it.
  • Cameron's and Obama's tactic is to deny something that Muslims and non-Muslims can easily see and find out for themselves: that ISIS has a lot to do with Islam -- the worst possible version, obviously, for Muslims and non-Muslims alike, but a version of Islam nevertheless.
A few days after the massacre of 30 British subjects on a Tunisian beach, the UK Prime Minister, David Cameron, used an interview on the BBC to berate the broadcaster and others for using the term "Islamic State." Mr. Cameron's suggestion was that the broadcaster should either refer to the "so-called Islamic State," use the acronym "ISIL," or adopt the Arabic term, "Daesh."

Τι τρομερά μυστικά κρύβει στα ντουλάπια της η Ευρώπη των Γερμανών; …



Τι τρομερά μυστικά κρύβει στα ντουλάπια της η Ευρώπη των Γερμανών;
Εάν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε κοινωνική συνείδηση, συλλογικό εγώ και συλλογική μνήμη, τότε σίγουρα το παρελθόν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή τους. Ποτέ κανένας δεν είναι ίδιος με κάποιον προηγούμενο. Μπορεί να είναι καλύτερος ή χειρότερος, αλλά ποτέ ίδιος. Μέσα, όμως, και στον καλύτερο και τον χειρότερο άνθρωπο, το παρελθόν είναι ενεργό, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, με θετική ή αρνητική κατεύθυνση. Και στην κοινωνία σαν σύνολο.
Πριν από λίγες μέρες, είδα στην Ντόιτσε Βέλε (Deutsche Welle), στην εξαιρετική σειρά D-File, ένα πρόγραμμα με τίτλο «Η αποτυχία της δικαιοσύνης μετά τον πόλεμο». Μια καινούργια συγκλονιστική έρευνα του Christoph Weber, με τη συνδρομή πολλών ερευνητών, ιστορικών και δικαστικών, όπως οι Falco Werkentin, Jochen Kuhlmann, Norbert Frei κ.ά., για το πώς ενσωματώθηκαν μετά τον πόλεμο στη γερμανική δικαιοσύνη οι ναζί και πώς τα εγκλήματα των υπευθύνων για μαζικές εκτελέσεις συγκαλύφθηκαν από το καθεστώς της Δυτικής Γερμανίας. Μού θύμισε πώς ενσωματώθηκαν οι δοσίλογοι και οι συνεργάτες των ναζί στην Ελλάδα, αντί να λογοδοτήσουν για τις προδοτικές εγκληματικές τους ενέργειες. Μόνο που στη Γερμανία, η κλίμακα των εγκλημάτων και ο αριθμός των εγκληματιών αποτελούν ποιοτικά και ποσοτικά πολύ μεγαλύτερα μεγέθη.

Η Δίκη των Πιθήκων


Μία από τις δέκα πιο σημαντικές δίκες στη νομική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο επίσημος τίτλος της είναι «Πολιτεία του Τενεσί κατά του Τζον Τόμας Σκόουπς». Εντάσσεται στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ «δημιουργιστών» και «δαρβινιστών».
«Δημιουργιστές» ονομάζουμε όσους συντάσσονται με την άποψη της Εκκλησίας ότι η δημιουργία του κόσμου είναι αποτέλεσμα της Θείας Χάριτος. Σήμερα, η θέση αυτή, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, έχει μετασχηματισθεί στη θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού, που υποστηρίζει ότι στην αρχή της εξέλιξης του Σύμπαντος υπήρξε ένα υπερφυσικό σχέδιο, μια επέμβαση του Δημιουργού Θεού. Οι «Δαρβινιστές» αποδέχονται τη θεωρία του βρετανού φυσιοδίφη Κάρολου Δαρβίνου (1809-1882), που υποστηρίζει ότι τα ζωικά και φυτικά είδη προέκυψαν από την αργή εξέλιξη απλούστερων μορφών ζωής, με γενετικές μεταλλάξεις και με τη φυσική επιλογή. Μια θεωρία που είναι γενικά αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.

“Εδώ είναι Βαλκάνια”! Οργή ΗΠΑ για τον γερμανικό ηγεμονισμό σε Ελλάδα και Βαλκάνια


Η Γερμανία στα Βαλκάνια “ηγεμονεύει” και οι ΗΠΑ οργίζονται
Η περιοδεία της Α.Μέρκελ στα Βαλκάνια ,οι υποσχέσεις ότι θα μεριμνήσει για να μπουν όλοι στην ΕΕ, τα “χάδια” και τα χαμόγελα έρχονται σε αντιπαράθεση με τις αμερικανικές δημόσιες παρεμβάσεις και νουθεσίες προς το Βερολίνο. Η Ουάσινγκτον όλο και συχνότερα κι έχουμε την αίσθηση με κλιμακούμενη ένταση ζητά από τους Γερμανούς να πάρουν “διαζύγιο” από τις εμμονές και να δείξουν την αυτονόητη ευελιξία στο “ελληνικό ζήτημα”. Τα δύο θέματα δεν είναι βέβαια άσχετα μεταξύ τους. Αυτό που τα συνδέει είναι η λεγόμενη “πυριτιδαποθήκη” που λέγεται Βαλκάνια. Και την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν ως περιοχή απόλυτου ελέγχου τους. Γι΄ αυτό και η υποψία -έστω- της γερμανικής διείσδυσης που επιχειρείται στην Βαλκανική χερσόνησο έχει προκαλέσει τον αμερικανικό θυμό.Από τις αρχές ακόμη της ελληνικής κρίσης οι Αμερικανοί είχαν αρχίσει να είναι καχύποπτοι για τον πιο “πιστό” τους σύμμαχο στην Ευρώπη. Η Γερμανία, ο τοποτηρητής στον οποίο είχαν εμπιστευθεί την Γηραία ήπειρο ,αφού οι ΗΠΑ είχαν ρίξει όλο το βάρος από την πλευρά του Ειρηνικού, είχε από το 2010 αρχίσει να προκαλεί ερωτήματα. Με κυρίαρχο το … ‘που το πάνε οι Γερμανοί”.

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών έπληξε σήμερα την περιοχή στ΄ανοικτά των Νησιών του Σολομώντα στον νότιο Ειρηνικό, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS).
Ο σεισμός ήταν σχετικά ρηχός, σε βάθος περίπου 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS. Δεν εκδόθηκε άμεση προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι που εδρεύει στη Χαβάη.

Τζόρτζιο Ντε Κίρικο 1888 – 1978


Τζόρτζιο Ντε Κίρικο Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης και συγγραφέας, κύριος εκπρόσωπος της μεταφυσικής ζωγραφικής. Με το έργο του άσκησε μεγάλη επιρροή στο σουρεαλιστικό κίνημα.
Ο Τζόρτζιο Ντε Κίρικο (Giorgio de Chirico) γεννήθηκε στο Βόλο στις 10 Ιουλίου 1888 και ήταν ο πρωτότοκος γιος του σικελού Εβαρίστο και της γενοβέζας Τζέμα ντε Κίρικο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως μηχανικός και επέβλεπε την κατασκευή του θεσσαλικού σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ η μητέρα του ήταν πρώην τραγουδίστρια της όπερας.

Πόπλιος Αίλιος Αδριανός 76 – 138


Πόπλιος Αίλιος Αδριανός
Από τους σημαντικότερους ρωμαίους αυτοκράτορες, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα. Γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 76 στην πόλη Ιταλική, κοντά στη σημερινή Σεβίλλη της Ισπανίας. Καταγόταν από την πόλη Αδρία της Ιταλίας (σημερινό Άτρι), εξ ου και το όνομά του Αδριανός. Ήταν γιος συγκλητικού κι εξάδελφος του αυτοκράτορα Τραϊανού. Το πλήρες όνομά του ήταν Πόπλιος Αίλιος Τραϊανός Αδριανός.
Έλαβε άρτια εκπαίδευση και από μικρός είχε γνώση της ελληνικής γραμματείας, γι’ αυτό του δόθηκε το προσωνύμιο «Γκρεκούλους» (Ελληνάκι). Επί βασιλείας Δομητιανού, ο Αδριανός κατατάχθηκε στο στρατό και υπηρέτησε στις περιοχές της Γερμανίας, της Πανονίας (σημερινής Ουγγαρίας), διακρίθηκε στους πολέμους κατά των Δακών και Πάρθων, ενώ διετέλεσε κυβερνήτης της Συρίας. Λέγεται ότι συνδύαζε την ελληνική λεπτότητα και τη ρωμαϊκή σταθερότητα.

Νίκολα Τέσλα 1856 – 1943


Νίκολα Τέσλα
Ο σέρβος φυσικός και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα (Nikola Tesla) γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1856, στο χωριό Smiljan, στην επαρχία Lika της Κροατίας. Εκεί ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευσή του, συνέχισε τις σπουδές του στο πολυτεχνικό σχολείο του Γκρας και τις ολοκλήρωσε στο πανεπιστήμιο της Πράγας.
Εργάστηκε ως ηλεκτρικός μηχανικός στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία, πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1884. Στη Νέα Υόρκη εργάστηκε δίπλα στον Τόμας Έντισον, βελτιώνοντας πολλές από τις εφευρέσεις του. Όμως, οι διαφορές στο ύφος μεταξύ των δύο ανδρών οδήγησαν σύντομα στο χωρισμό τους.

Η ιστορία της μίνι φούστας


Η εμφάνιση της μίνι φούστας (mini-skirt) θεωρήθηκε μία ακόμη ανατρεπτική πράξη, από τις πολλές που έφερε η δεκαετία του '60. Το μίνι εκδημοκρατικοποίησε τη μόδα, απελευθέρωσε τη γυναίκα και προκάλεσε τα πρώτα «εγκεφαλικά» στους άνδρες. Τα συντηρητικά πνεύματα αντέδρασαν έντονα στην αρχή, αλλά στο τέλος υποκλήθηκαν στη νέα μόδα. Μέχρι και η δική μας χούντα προσπάθησε δια του Στυλιανού Παττακού να απαγορεύσει το μίνι, αλλά πολύ γρήγορα αναγνώρισε το μάταιο της προσπάθειάς της. Η μίνι φούστα είχε γίνει καθεστώς.
Το μίνι δεν είναι ανακάλυψη της δεκαετίας του '60. Μινιφορούσες υπήρχαν στην Αρχαία Σπάρτη («φαινομηρίδες»), σε φυλές της Κίνας και της Αφρικής από τα μεσαιωνικά χρόνια. Κάποιοι ιστορικοί της μόδας εντάσσουν και την ένδοξη φουστανέλα στην κατηγορία του μίνι. Το 1926 η αμερικανίδα τραγουδίστρια Ζοζεφίν Μπέικερ τόλμησε να εμφανισθεί σε κλαμπ του Παρισιού μ’ ένα καυτό μίνι, φτιαγμένο από μπανάνες. Τη δεκαετία του '50 μπορούσε να δει κάποιος μινιφορούσες σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, στα γήπεδα του τένις και στα παγοδρόμια. Μίνι φορούσαν οι χορεύτριες και οι τσιρλίντερς.

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 10 Ιουλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
μ. Χ.
1774
Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες, που ανέπτυξαν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία ύψωσαν τη ρωσική σημαία.
1911
Κυκλοφορεί στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Μακεδονία».

Σαν σήμερα το 1774 υπογράφεται η συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή


Το 1774 υπογράφηκε η ρωσοτουρκική Συνθήκη Ειρήνης του Κιουτσούκ – Καϊναρτζή. Με την υπογραφή της Συνθήκης κατοχυρώνεται πλέον νομικά το δικαίωμα οι Έλληνες πλοιοκτήτες να υψώνουν στα πλοία τους την ρωσική σημαία. Εκτός αυτού, με τη ρωσοτουρκική Συνθήκη Ειρήνης του 1774, οι Έλληνες απέκτησαν επίσης το δικαίωμα να ναυπηγούν πλοία μεγάλου εκτοπίσματος. Επίσης, για πρώτη φορά, βάσει της προαναφερόμενης Συνθήκης Ειρήνης, αναγνωρίστηκε επίσημα στη Ρωσία το δικαίωμα θρησκευτικής «προστασίας» των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών. Η συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή πήρε το όνομά της από το ομώνυμο βουλγαρικό χωριό, (σήμερα ονομάζεται Kainarca), κοντά στη Σιλιστρία, στο οποίο υπογράφηκε τον Ιούλιο του 1774, που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μεγάλου ρωσοτουρκικού πολέμου (1768-74), στον οποίο η Ρωσία κατέλαβε την Αζοφική, την Κριμαία και τη Βεσσαραβία.
Υπό τον κόμητα στρατάρχη Πέτρου Ρουμιάντσωφ, ή Ρουμιαντζώφ, οι Ρώσοι επέδραμαν στη Μολδαβία και νίκησαν τους Οθωμανούς στη Βουλγαρία. Οι Οθωμανοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν ειρήνη και στις10/ 21 Ιουλίου 1774 υπογράφτηκε η ομώνυμη Συνθήκη ειρήνης. Με τη συνθήκη αυτή η Ρωσία διαμόρφωσε τη διπλωματική βάση για περαιτέρω επέμβαση στα εσωτερικά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.