Ετικέτες

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Στρατόπεδα τζιχαντιστών στα Βαλκάνια




Στρατόπεδα τζιχαντιστών στα Βαλκάνια

«Μισθοφόροι» τζιχαντιστές των Βαλκανίων προσλαμβάνονται από τον ISIS για να χτυπήσουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το προσεχές χρονικό διάστημα. Η αδυναμία ή η δυσκολία των ισλαμιστών που μάχονται στα συριακά εδάφη στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους να φθάσουν στην Ευρώπη έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση θυλάκων στην περιοχή των Βαλκανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδέκτες των οποίων έχουν γίνει τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, «μαϊμού» ιμάμηδες στρατολογούν άτομα από ορεινά χωριά της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, του Κοσσυφοπεδίου, του Πρέσεβο και της Αλβανίας, προκειμένου να δράσουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λογαριασμό του ISIS.

Η ήττα της Ελλάδας στα ‘Ιμια (απόρρητο έγγραφο) όπως περιγράφεται στη “νεκροψία” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ


CLINTON-SIMITIS02
Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Κλίντον. Στη φωτογραφία ο Πρόεδρος Κλίντον και ο κ. Σημίτης στο Οβάλ Γραφείο. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά το τέλος κρίσεων, οι αξιωματούχοι του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, συνηθίζουν να συντάσσουν ένα κείμενο με το οποίο κρίνεται η αμερικανική προσπάθεια, και το οποίο χαρακτηρίζεται άκρως απόρρητο.
Στην περίπτωση της κρίσης των Ιμίων, το έργο αυτό ανέλαβε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ. Πρώην δημοσιογράφος του περιοδικού TIME και στενός φίλος του προέδρου Μπιλ Κλίντον, ο Τάλμποτ, που είναι σήμερα ηγετικό στέλεχος του στρατηγικού Ιδρύματος Brookings της Ουάσιγκτον, ήταν γνωστός για τη «διπλωματική ωμότητα» που τον χαρακτήριζε, και για το γεγονός ότι αντιμετώπιζε απαξιωτικά τέτοια περιστατικά, ιδιαίτερα εάν τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα ετίθεντο σε κίνδυνο για «βλακώδεις λόγους», όπως θεωρούσαν στην Ουάσιγκτον την υπόθεση των Ιμίων.

Τουρκία- Ελλάδα: πως αντιστράφηκαν οι όροι


PantelisΤο 1974, παρόλο που η Ελλάδα έβγαινε καθημαγμένη από μια επτάχρονη δικτατορία, η οποία οδήγησε σε εθνική καταστροφή, είχε ακόμη τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει την Τουρκία.
Η γειτονική χώρα, από την επομένη της Λωζάννης αποτελούσε απειλή για την Ελλάδα. Η διαχείριση της απειλής γινόταν διπλωματικά.

Οι αγρότες αποφάσισαν «πόλεμο» – Μπλόκα διαρκείας και αποκλεισμός της Αθήνας



Οι αγρότες αποφάσισαν «πόλεμο» - Μπλόκα διαρκείας και αποκλεισμός της Αθήνας

Στην Αθήνα μεταφέρεται από την Παρασκευή ο αγώνας των αγροτών, όπως αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας. Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον επί ένα διήμερο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.
Παράλληλα από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα. Επίσης, αποφάσισαν να μην μετάσχουν στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανέφεραν,ακόμη και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην σημερινή συνάντηση στην Νίκαια δεν θα λάβουν μέρος-σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στην συνάντηση της Τρίτης.

Ο Ντμίτρι Μεντελέγιεφ, ο Ρώσος χημικός «πατέρας» του Περιοδικού Πίνακα, στο doodle της Google


Ο Ντμίτρι Μεντελέγιεφ, ο Ρώσος χημικός «πατέρας» του Περιοδικού Πίνακα, στο doodle της GoogleΤον Ρώσο χημικό και εφευρέτη του Περιοδικού Πίνακα τιμάει η Google με ένα doodle.
Σήμερα είναι η 182η επέτειος από τη γέννηση του Ντμίτρι Μεντελέγιεφ. Το όνομα του Ντμίτρι Μεντελέγιεφ είναι κυρίως γνωστό από την εργασία του για το περιοδικό σύστημα. Αν και άλλοι χημικοί, πριν απ’ αυτόν, είχαν επίσης πειραματιστεί με τα στοιχεία, δεν πέτυχαν ωστόσο παρά μία πρόχειρη ταξινόμηση των γνωστών στοιχείων.
Ο Ντμίτρι Μεντελέγιεφ πιστώνεται ως ο δημιουργός της πρώτης έκδοσης του περιοδικού πίνακα των χημικών στοιχείων. Με τη χρήση του πίνακα, προέβλεψε τις ιδιότητες των στοιχείων που θα ανακαλύπτονταν αργότερα.