Ετικέτες

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Της πατρίδος μου η σημαία… Πόσο ανώτερο είναι ένα Έθνος που δεν τιμά την “φυλετική ανωτερότητα” αλλά την πανανθρώπινη αξία της Λευτεριάς…


Της πατρίδος μου η σημαία… Πόσο ανώτερο είναι ένα Έθνος που δεν τιμά την “φυλετική ανωτερότητα” αλλά την πανανθρώπινη αξία της Λευτεριάς…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 20, 2011

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/shmaia.jpg?w=320&h=240Η εθνική σημαία της Ελλάδας περιέχει εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενεςλευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες. Μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προσίστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός ισόκερος σταυρός. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν σε κάθε γράμμα ξεχωριστά, από τη λέξη “ελευθερία”. Επίσης είναι τόσες όσες και οι συλλαβές του “Ελευθερία ή Θάνατος”. Ο σταυρός συμβολίζει το επίσημο θρήσκευμα της χώρας, τον χριστιανισμό.

Ιστορία

Το 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, λαμβάνει χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο. Το “Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος” που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό σύνταγμα. Στις παραγράφους ρδ’ και ρε’ υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της ελληνικής σημαίας. Το Πολίτευμα καθιέρωσε τα χρώματα κυανό και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ…


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 20, 2011

Ενας σπουδαίος.. « εργάτης » του Θεάτρου…

Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης
Φωτογραφίες από το αρχείο
Ελεάνας Απέργη – Διονύση Παγουλάτου
Πριν λίγες μέρες έγραφα για την γνωριμία μου με την.. «άγνωστη» πρωταγωνίστρια του θεάτρου Ελεάνα Απέργη. Δεν μπορώ να μην συνεχίσω με το άλλο της “μισό”, τον Νιόνιο της, τον σύντροφο της στη ζωή και στο θέατρο για σαράντα οκτώ χρόνια!

Μια αμερικανική υπερηχητική βόμβα μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο στη Γη μέσα σε μια ώρα



ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Μια αμερικανική υπερηχητική βόμβα μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο στη Γη μέσα σε μια ώρα

της Audrey Duperron
Το Πεντάγωνο δοκίμασε την Πέμπτη μια υπερηχητική ιπτάμενη βόμβα ή «Advanced Hypersonic Weapon (AHW)» που  έστειλε σε στόχο στην Ατόλη Kwajalein στις Νήσους Μάρσαλ, 4.000 χλμ νοτιοδυτικά της Χαβάης. Το ανακοινωθέν δεν διευκρινίζει σε ποια ταχύτητα έφτασε το σκάφος, αλλά οι υπερβολικές ταχύτητες είναι αυτές που ξεπερνούν Μαχ 5 (Mach 5), ήτοι 5 φορές την ταχύτητα του ήχου, δηλαδή 6.000
χιλιόμετρα ανά ώρα.
Αυτό το όπλο θα έδινε επομένως την δυνατότητα στον αμερικανικό στρατό να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο, ανεξάρτητα από το γεωγραφικό στίγμα του στον πλανήτη σε λιγότερο από μία ώρα. Και σε αντίθεση με τους βαλλιστικούς πυραύλους, ελέγχεται η τροχιά του.

Ερντογάν για Κουρδικό: «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει παράλληλα με το κράτος μας ένα άλλο...»


Ερντογάν για Κουρδικό: «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει παράλληλα με το κράτος μας ένα άλλο...»

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
Συσσώρευση αρνητικής ενέργειας είναι αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία σχετικά με το σημαντικότερο πολιτικό «ρήγμα» της χώρας, το κουρδικό ζήτημα.Τόσο οι δηλώσεις και η αντιπαράθεση όσο και οι συνθήκες «συσπείρωσης» στους κόλπους των Τούρκων και των Κούρδων διαμορφώνουν έκρυθμη κατάσταση. Το πιο ενδιαφέρον είναι το ότι με την παραμικρή και ενίοτε άσχετη αφορμή, εφοδιάζεται το ρήγμα με αρνητική ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι δύο φονικοί σεισμοί στο Βαν της Ανατολικής Τουρκίας.

Η διείσδυση του Ισραήλ στην Ανατολική Αφρική


Η διείσδυση του Ισραήλ στην Ανατολική Αφρική

undefined
Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ.. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΉΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

Διακρίθηκαν στο Ισραηλινό TOP GUN, οι Έλληνες πιλότοι!


Διακρίθηκαν στο Ισραηλινό TOP GUN, οι Έλληνες πιλότοι!

undefined
Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Δρούγος
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ



ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Λιάνα Μυστακίδου
Έχουν γραφτεί πολλά για την «Αραβική Άνοιξη» και για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Μια ενδιαφέρουσα άποψη εκφράζει ο κ. Ερντάλ Σαρίζεϊμπεκ στην ιστοσελίδα guncelmeydan, την οποία αξίζει να διαβάσουμε:«Εδώ και πέντε χρόνια φωνάζουμε. Το Ισραήλ διαλύει εθνικά και θρησκευτικά τα κράτη που βρίσκονται στον Μουσουλμανικό γεωγραφικό χώρο. Κανείς δεν μας προσέχει. Διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί  δεν βγάζουν άχνα και δεν λένε την αλήθεια.
Τραγικό παράδειγμα αποτελεί το Ιράκ. Οι ΗΠΑ διαίρεσαν με το  ισραηλινό σχέδιο το Ιράκ σε τρία κομμάτια. Φωνάζαμε ότι θα διαμελίσουν στα τρία το Ιράκ βάσει των εθνικών και θρησκευτικών διαφορών των Αράβων-Κούρδων και των Σουννιτών-Σιιτών. Κανείς δεν άκουγε τη φωνή μας και τους ψήφισαν.  Είναι σημαντικό να γνωρίζουν αυτή που ψήφισαν το κυβερνών Ισλαμιστικό Κόμμα ΑΚΡ ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ισραήλ. Σίγουρα αν ήξεραν ότι το ΑΚΡ εξυπηρετεί το Ισραήλ δεν θα το ψήφιζαν.

«Επιτροπή»: Νόμιμη ή Παράνομη;


ΚΥΡΙΑΚΉ, 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

«Επιτροπή»: Νόμιμη ή Παράνομη;



Τώρα που οι μύθοι διαλύονται και γίνεται αντιληπτό πως η «Επιτροπή» αποζημιώσεων αποκτά Ε/κ κατεχόμενες ιδιοκτησίες με ποσό γύρω στο 7% της αξίας τους (μετά από χρεώσεις και προμήθειες δικηγόρων, μεσαζόντων, εκτιμητών, «ΦΠΑ» καθεστώτος κ.ά.), θεωρώ φρόνιμο να προχωρήσει ο διάλογος ένα βήμα παρακάτω, για το τι σημαίνει όταν η Τουρκία μέσω της «Επιτροπής» αποχτά Ε/κ γη.  

Κατσάδα Αρχηγού για ειδική θητεία Προειδοποιήσεις για ωράρια


ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Κατσάδα Αρχηγού για ειδική θητεία Προειδοποιήσεις για ωράρια

ΤΟΥΝΕΑΡΧΟΥΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Φωτογραφία
Τα αφτιά διοικητών μονάδων τράβηξε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Αιτία αποτέλεσε η μη τήρηση του ωραρίου υπηρεσίας και εκπαίδευσης στις μονάδες που εφαρμόζεται ο θεσμός της ειδικής στρατιωτικής θητείας. Σε κάποιες μονάδες παρατηρήθηκε το φαινόμενο στρατιώτες που υπηρετούν ειδική στρατιωτική θητεία (32 μηνών) να φεύγουν από τις μονάδες πριν από την καθορισμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς ώρα. 

Εχούντ Μπαράκ: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε – Αν επιτρέψουμε την ύπαρξη ενός πυρηνικού Ιράν, το ίδιο θα κάνει και η Τουρκία


Εχούντ Μπαράκ: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε – Αν επιτρέψουμε την ύπαρξη ενός πυρηνικού Ιράν, το ίδιο θα κάνει και η Τουρκία


Σε σημερινή συνέντευξή του στο Αμερικανικό CNN με τίτλο: “Fareed Zakaria GPS”, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ προειδοποίησε πως η αντίστροφη μέτρηση ώστε τα πυρηνικά όπλα να φτάσουν στα χέρια των τρομοκρατών έχει ήδη ξεκινήσει. Και όχι μόνο αυτό, όπως χαρακτηριστικά λέει, αλλά οι τρομοκράτες θα χρησιμοποιήσουν την πυρηνική τους ομπρέλα ως μέσο εκβιασμού στις γειτονικές τους χώρες ώστε αυτές να χρηματοδοτήσουν την τρομοκρατία. 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΝΤΑΞΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 20, 2011

Γράφει ο Νίκος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
20-11-2011
Το 1958, ενώ στα πλαίσια του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας(ΟΕΟΣ) διεξάγονταν συζητήσεις για τη δημιουργία μιας ευρύτερης Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), που θα περιλαμβάνει και τις χώρες της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, έγινε με απόφαση του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διέθετε το γνωστό του πολιτικό ένστικτο, η πρώτη κρίσιμη και ορθή επιλογή. Χωρίς απώλεια χρόνου, άρχισε διερευνητικές επαφές με την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), διότι ήδη αποτελούσε μια ολοκληρωμένη μορφή ευρωπαϊκής οικονομικής ένωσης, με ευρύτερους πολιτικούς στόχους και εξυπηρετούσε καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα

Το “μυστικό” της κοιλάδας Wadi Hojeir, προκαλεί εφιάλτες στη Δύση


Το “μυστικό” της κοιλάδας Wadi Hojeir, προκαλεί εφιάλτες στη Δύση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμερικανικής THE WALL STREET JOURNAL πριν λίγες ημέρες, ραντάρ – υπό την εποπτεία Γάλλων Κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών – εγκατεστημένο στα σύνορα Ισραήλ – Λιβανου, εντόπισε Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος να κάνει αναγνωριστικές πτήσεις. Το Ισραηλινο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, χωρίς ωστόσο να φέρει κάποια ανησυχία στους Γάλλους Κυανόκρανους μιας και οι παραβίασεις του εναέριου χώρου του Λιβανου από Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο.

Γεώργιος Βακαλό (1902-1991). Ο ιδρυτής της πρώτης Σχολής Διακοσμητικής στην Ελλάδα..


Γεώργιος Βακαλό (1902-1991). Ο ιδρυτής της πρώτης Σχολής Διακοσμητικής στην Ελλάδα..

by filotimiamirror
O ζωγράφος Γιώργος Βακαλό γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου σπούδασε κοντά στον Λ. Πράσινο ζωγραφική και μικρογραφία.  . Το 1922 αναχώρησε για το Παρίσι όπου παρέμεινε για σπουδές έξι χρόνια. Αρχικά σπούδασε  διακοσμητική στην  φημισμένη  σχολή Ecole des Arts Decoratifs και στις Ακαδημίες Grand Chaunmiere και Julian. Τον κύκλο των σπουδών του στο Παρίσι ολοκλήρωσε στη σχολή C. Dullin παίρνοντας μαθήματα σκηνογραφίας. Από το 1940 και μετά εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν, τη Μ. Κοτοπούλη και άλλους.  Το 1953 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας  της  Τιμής για την προσφορά του στην τέχνη.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Βακαλό, αλλά και για όλους τους Έλληνες ζωγράφους στο : http://artemnotes.blogspot.com

Το 8,7% κατέχει το 82,1% του παγκόσμιου πλούτου


Το 8,7% κατέχει το 82,1% του παγκόσμιου πλούτου

Χρειάσθηκε λιγότερο από ένα έτος για τη μετάδοση του «ιού» των κοινωνικών αντιστάσεων από την Τυνησία, στις 17 Δεκεμβρίου του 2010, προς τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο και από εκεί, μεταλλασσόμενος και εξελισσόμενος διαρκώς ως προς τις αιτίες και τα αιτήματα, στις πλατείες των «αγανακτισμένων» της Ευρώπης, με τελικό προορισμό τις καταλήψεις δημοσίων χώρων σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ, από το κίνημα των «99%» ενάντια στο 1% που κατέχει τον πλούτο στη βορειοαμερικανική ήπειρο.

Μιχάλης Ιγνατίου: Σε σωστή βάση οριοθετείται η ΑΟΖ


Μιχάλης Ιγνατίου: Σε σωστή βάση οριοθετείται η ΑΟΖ

Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για ένα μείζον εθνικό θέμα, όπως είναι η δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ήταν η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ενότητας. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως στο εξωτερικό, σημείωσαν τη δήλωση του νέου υπουργού, καθώς πιστεύουν πως ο τρόπος με τον οποίο έθεσε το θέμα υποκρύπτει απόφαση -τουλάχιστον της ΝΔ- να μην απεμπολήσει τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Καστελόριζο: Η τελευταία εχθρική πρόκληση


Καστελόριζο: Η τελευταία εχθρική πρόκληση

Είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργεί η Τουρκία κυρίως απένταντι στη χώρα μας. Η λογική του “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται” αποτελεί πάγια τουρκική τακτική εδώ και δεκαετίες σε κάθε αλλαγή πολιτικού σκηνικού στο εσωτερικό της Ελλάδας. Κάτι παρεμφερές συνέβη τη Τετάρτη που ανέλαβε ο νέος ΥΕΘΑ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ριάντ αλ Άσαντ: Ο άνθρωπος που λαμβάνει οδηγίες απευθείας από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο!


Ριάντ αλ Άσαντ: Ο άνθρωπος που λαμβάνει οδηγίες απευθείας από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο!

Ο συνταγματάρχης Ριάντ αλ Άσαντ αν και δεν διαθέτει το όνομα που οι περισσότεροι θα επιθυμούσαν, λόγω της συνωνυμίας του με το Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ αλ Άσαντ, αυτομόλησε στη Τουρκία και τον Ιούλιο που μας πέρασε ανακοίνωσε την ίδρυση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL), που έχει ως κύριο στόχο την πτώση του καθεστώτος Άσαντ, την προστασία του πληθυσμού και την πρόληψη της αναρχίας. Σε ανακοίνωσή του ο ASL διευκρινίζει ότι θα παραχωρήσει τη θέση του μόλις εκλεγεί μια δημοκρατική κυβέρνηση.

Amos Gilad: Πιθανή κατάρρευση του Μπάσαρ αλ Άσαντ θα σημάνει το τέλος του Ισραήλ!


Amos Gilad: Πιθανή κατάρρευση του Μπάσαρ αλ Άσαντ θα σημάνει το τέλος του Ισραήλ!

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και άλλοτε επικριτής του Μπάσαρ αλ Άσαντ, ο υπερσυντηρητικός Amos Gilad, προειδοποίησε ότι πιθανή κατάρρευση του καθεστώτος Μπάσαρ αλ Άσαντ θα οδηγήσει σε καταστροφή και θα σημάνει το τέλος του Ισραήλ, λόγω της ανόδου μιας Ισλαμικής Αυτοκρατορίας, καθοδηγούμενη αρχικά από τις Μουσουλμανικές Αδελφότητες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Συρίας!

Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους οι Γερμανοί αν επιθυμούν ή όχι τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους οι Γερμανοί αν επιθυμούν ή όχι τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Mπορεί ο Πολ Τόμσεν να μην θέλησε να αναφερθεί στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων από πλευράς Σαμαρά, ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας:

Ο θησαυρός «πέταξε» με Ολυμπιακή!


Ο θησαυρός «πέταξε» με Ολυμπιακή!

ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΦΟΡΤΙΟ ΜΕ ΧΡΥΣΟ, ΑΞΙΑΣ 7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
Την ώρα που απεγνωσμένοι πολίτες εκποιούν για να ζήσουν ακόμα και βαπτιστικά σταυρουδάκια κι όσοι έχουν ακόμα κομπόδεμα καταφεύγουν στην αγορά λιρών, τη στιγμή που ο εθνικός πλούτος της χώρας σε κοιτάσματα χρυσού έχει ήδη εκχωρηθεί πλήρως σε ιδιώτες, το πολύτιμο αυτό μέταλλο ζει εποχές δόξας ακόμη και στα δικαστήρια.

Νίκος Λυγερός: Η Ελλάδα δεν είναι αθάνατη


Νίκος Λυγερός: Η Ελλάδα δεν είναι αθάνατη

undefined
Λίγοι είναι αυτοί που προσέχουν τα σύμβολα και τα συνθήματα. Αυτοί όμως βλέπουν ότι και η διαφορά κάνει τη διαφορά. Όταν ακούμε την έκφραση: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», ποιος το σκέφτεται πραγματικά και γιατί δεν είναι το ίδιο με την έκφραση:

Αντιμέτωπος ακόμα και με τη θανατική ποινή


Αντιμέτωπος ακόμα και με τη θανατική ποινή

by Λουκάς Δ. Συμπεράς
undefined
Για "εγκλήματα, που επισύρουν τη θανατική ποινή στη Λιβύη", θα δικαστεί ο Σαιφ αλ Ισλάμ που συνελήφθη τα νότια της χώρας.
Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ αλ Αλάγκι , μεταβατικό υπουργό δικαιοσύνης της Λιβύης, ο υιός Καντάφι «παρακίνησε άλλους να σκοτώνουν ανθρώπους, καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, είχε συμμετοχή στη στρατολόγηση μισθοφορικού στρατού, Όμως αυτά είναι μέρος, μόνον, του κατηγορητηρίου, που θα συντάξει ο γενικός εισαγγελέας».

Νεοκλής Σαρρής: Εις Μνήμη ενός σπάνιου Καθηγητή, Δασκάλου των Δασκάλων


Νεοκλής Σαρρής: Εις Μνήμη ενός σπάνιου Καθηγητή, Δασκάλου των Δασκάλων

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 20, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/neoklis_sarris.jpg?w=265&h=319Νεοκλής Σαρρής
 Απεβίωσε στις 01.17 του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2011 μετά από μεγάλη πάλη με την ασθένεια ο ακούραστος μαχητής της Γνώσης Δρ. Νεοκλής Σαρρής.  Η νεκρώσιμη ακολουθία του θα τελεστεί τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 15.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Τον μεγάλο  αυτό καθηγητή συνάντησα για πρώτη φορά  πριν πολλά χρόνια, αρχές της δεκαετίας του 1990 και η πρώτη μας συνάντηση ήταν στη Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Είχε μάθει ότι ετοιμαζόταν το δεύτερο μου βιβλίο « Έτσι Κατέστρεψαν την Κύπρο» από την εφημερίδα Σημερινή (Συγκρότημα ΔΙΑΣ) στην Κύπρο. Είχαμε μάλιστα μιλήσει και για να έγραφε το πρόλογο του βιβλίου, κάτι που δεν έγινε δυνατό εφόσον ενδιαφέρθηκε τότε τόσο ζεστά ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος ο Α’.

ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ – ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΑΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ – ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΑΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 20, 2011
ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ
Δημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση της εφημερίδας “Δημοκρατία” για την Κωνσταντινούπολη 29/5/2011
Αρχές του Μάη του 1980. Μια πρόσκληση στην Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρείας από το αντίστοιχο σωματείο της Τουρκίας με έφερε στην Κωνσταντινούπολη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία εκτός από μένα ήταν η γνωστή καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κική Παπούλια και αδελφή του Γιώργου Παπούλια που την εποχή εκείνη υπηρετούσε πρέσβης μας Ελλάδος στην Άγκυρα ( και ο οποίος αργότερα χρημάτισε, για ένα διάστημα και υπουργός των εξωτερικών) . Επρόκειτο για ένα συνέδριο που είχε οργανωθεί στην τουρκική πρωτεύουσα και του οποίου η θεματολογία εκτεινόταν στη φιλοσοφία των Βαλκανικών λαών. Την εποχή εκείνη οι ουρανοί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είχαν κλείσει και δεν υπήρχε αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, εκτός από μια πρωινή πτήση της Lüfthansa από τη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη, η οποία παρέκαμπτε τους αιθέρες του επίμαχου Αιγαίου. Καθώς όμως συνεχιζόταν η απεργία των τουρκικών αεροπορικών γραμμών, θα έπρεπε από την Πόλη να ταξιδέψουμε σιδηροδρομικώς νύχτα για νάμαστε το πρωί στον προορισμό μας. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό συνεπαγόταν μια μικρή ταλαιπωρία την οποία η παρέμβαση του κ. πρέσβη είχε εξαφανίσει. Με τη φροντίδα του, ο γενικός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη που τότε ήταν ο Φίλων Φίλων είχε αποστείλει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο με εντολή να μας οδηγήσει κατευθείαν από το αεροδρόμιο του Αγίου Στεφάνου (εκτουρκισθέντος προ πολλού σε Γεσίλκιοϊ ) στην προξενική κατοικία που βρισκόταν στο ‘Σιφάγιουρντού’, στα υψώματα του Βοσπόρου.

Στρατιωτικός χαιρετισμός σε μινωικά ειδώλια



ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στρατιωτικός χαιρετισμός σε μινωικά ειδώλια

Μια ευσεβής γυναίκα, ανεβαίνοντας παραμονές του Δεκαπενταύγουστου στον Αγιο Γεώργιο στο Βουνό στα Κύθηρα, βρήκε ένα χάλκινο μινωικό ειδώλιο το οποίο παρέδωσε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών.
Η ανασκαφή του Γιάννη Σακελλαράκη στον Αγιο Γεώργιο στο Βουνό πάνω από τον Αβλέμονα στα Κύθηρα
Η ανασκαφή του Γιάννη Σακελλαράκη στον Αγιο Γεώργιο στο Βουνό πάνω από τον Αβλέμονα στα Κύθηρα  

Λ. Πανέτα: «Απειλές» η Κίνα και η Ινδία


Λ. Πανέτα: «Απειλές» η Κίνα και η Ινδία

Ως «απειλές» χαρακτήρισε την Κίνα και την Ινδία ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, σε ομιλία του σε εγκαταστάσεις ναυπήγησης υποβρυχίων στο Κονέκτικατ την Πέμπτη.
Ο Λ. Πανέτα μιλούσε για νέες προκλήσεις προς τις ΗΠΑ, πέρα από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας περιέγραψε πρώτα την απειλή του κυβερνοπολέμου και στη συνέχεια μίλησε για τις ανερχόμενες δυνάμεις.

Στη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα: Η αχίλλειος πτέρνα των Τούρκων στο Κυπριακό



ΚΥΡΙΑΚΉ, 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα: Η αχίλλειος πτέρνα των Τούρκων στο Κυπριακό

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 33 ΧΡΟΝΙΑ

Tου ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ*

Δύο χρόνια μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, η Άγκυρα πίστευε
ότι είχε «λύσει» το κυπριακό πρόβλημα και πως ήταν ζήτημα χρόνου η ελληνική πλευρά να το «χωνέψει». Σειρά είχαν το πλέγμα των υπολοίπων ζητημάτων που θεωρούσαν ότι ήταν σε εκκρεμότητα, δίδοντας άμεση προτεραιότητα στο Αιγαίο, για το οποίο κάτω από το πρόσχημα της χάραξης της υφαλοκρηπίδας του (στο οποίο με τον χρόνο προστέθηκαν και οι θεωρίες των «γκρίζων» ζωνών) υπέβοσκε η ίδια με την Κύπρο στοχοθεσία: μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία με βαρύνουσα σ' αυτήν την τουρκική επικυριαρχία επί του συνόλου, κατά τον τύπο «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μας».

Αμερικανορωσική συμφωνία: Ο Καντάφι για τον Άσσαντ και το συμφέρον της Ελλάδος.


Αμερικανορωσική συμφωνία: Ο Καντάφι για τον Άσσαντ και το συμφέρον της Ελλάδος.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα σε ότι αφορούν την Συρία είναι πολύ σημαντικές και συνάμα δραματικές. Πέραν των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ των εξεγερμένων και των καθεστωτικών δυνάμεων του Προέδρου Άσσαντ, είχαμε την αποβολή της Συρίας από τον Αραβικό Σύνδεσμο και τέλος κάτι πολύ σημαντικό, την άφιξη και φυσικά την ανάπτυξη Ρωσικών ναυτικών στα παράλια της Συρίας, μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για τις μελλοντικές εξελίξεις σχετικά με την Συρία.