Ετικέτες

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ



ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Λιάνα Μυστακίδου
Έχουν γραφτεί πολλά για την «Αραβική Άνοιξη» και για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Μια ενδιαφέρουσα άποψη εκφράζει ο κ. Ερντάλ Σαρίζεϊμπεκ στην ιστοσελίδα guncelmeydan, την οποία αξίζει να διαβάσουμε:«Εδώ και πέντε χρόνια φωνάζουμε. Το Ισραήλ διαλύει εθνικά και θρησκευτικά τα κράτη που βρίσκονται στον Μουσουλμανικό γεωγραφικό χώρο. Κανείς δεν μας προσέχει. Διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί  δεν βγάζουν άχνα και δεν λένε την αλήθεια.
Τραγικό παράδειγμα αποτελεί το Ιράκ. Οι ΗΠΑ διαίρεσαν με το  ισραηλινό σχέδιο το Ιράκ σε τρία κομμάτια. Φωνάζαμε ότι θα διαμελίσουν στα τρία το Ιράκ βάσει των εθνικών και θρησκευτικών διαφορών των Αράβων-Κούρδων και των Σουννιτών-Σιιτών. Κανείς δεν άκουγε τη φωνή μας και τους ψήφισαν.  Είναι σημαντικό να γνωρίζουν αυτή που ψήφισαν το κυβερνών Ισλαμιστικό Κόμμα ΑΚΡ ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ισραήλ. Σίγουρα αν ήξεραν ότι το ΑΚΡ εξυπηρετεί το Ισραήλ δεν θα το ψήφιζαν.

Το σχέδιο των Σιωνιστών δημοσιεύτηκε στο Kivunim το 1982. Βασικός στόχος του σχεδίου είναι ο διαμελισμός των Μουσουλμανικών κρατών με βάση τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητές του.  Μετά τη διάλυση θα δημιουργηθούν μικρά κράτη που θα είναι σύμμαχοι του Ισραήλ. Επίσης θα ιδρυθεί ένα κράτος που δεν θα αποτελείται από Άραβες, το Κουρδιστάν…

Αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή δεν είναι «αραβική άνοιξη», αλλά… ισραηλινή άνοιξη!

Οι ΗΠΑ θα έφερναν δήθεν τη δημοκρατία στο Ιράκ. Τι έγινε; Πού είναι τα όπλα μαζικής καταστροφής που είχε ο Σαντάμ;

Το σχέδιο των Σιωνιστών  γράφει: «Η πιο διαμελισμένη χώρα του αραβο-μουσουλμανικού κόσμου είναι το  Σουδάν. Αποτελείται από τέσσερις εχθρικές μεταξύ τους ομάδες. Στην Αίγυπτο οι Σουννίτες Μουσουλμάνοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τους Χριστιανούς Κόπτες που αριθμούν 7 εκ».

Το Ισραήλ διαμέλισε και την Αίγυπτο. Τι προβλέπει το σχέδιο για τη Συρία; Διαβάστε: «Πρωταρχικός μακροπρόθεσμος στόχος του Ισραήλ , μετά το Ιράκ και το Λίβανο που διαιρέθηκαν ,είναι η Συρία. Η χώρα αυτή θα διαμελιστεί όπως ακριβώς και το Λίβανο σε μερικά κρατίδια βάσει της εθνικής και θρησκευτικής του δομής. Ένα κράτος Σιιτών –Αλαουϊτών στα παράλια, ένα άλλο  Σουννιτών στο Χαλέπι, ένα επίσης Σουννιτικό στη Δαμασκό, εχθρικό με τους βόρειους γείτονες του και ένα κρατίδιο Δρούζων στην περιοχή του Γκολάν που ανήκει στο Ισραήλ, το οποίο σίγουρα θα περιλαμβάνει την περιοχή Havan της βόρειας Ιορδανίας».

Τι πολιτική εφαρμόζει το ΑΚΡ εδώ και εννιά χρόνια; Ας τα απαριθμήσουμε. Αρχικά μίλησαν για Κουρδικό πρόβλημα και έφεραν αντιμέτωπους τους Τούρκους με τους Κούρδους…  Στη συνέχεια μίλησαν για τους Αλεβήδες και προκάλεσαν την αντιπαράθεση τους με τους Σουννίτες.

Αργότερα επικαλέστηκαν το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Φαναρίου και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Έβγαλαν στο προσκήνιο τους Χριστιανούς και άρχισαν να διακρίνουν τους πολίτες σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Αντί να εργάζονται για την ενότητα της χώρας τη διαιρούν βάσει εθνικών και θρησκευτικών κριτηρίων»…
http://www.elzoni.gr/html/ent/734/ent.15734.asp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου