Ετικέτες

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Οι αριθμοί της ιστορίας κρύβουν μια τρομακτική αλήθεια


 Το 1999 στους βομβαρδισμούς δεν ήρθε ούτε ένας Σέρβος ως πρόσφυγας. Το 2015 ορδές ισλαμιστών εισβάλλουν στα νησιά μας.

servia
Στις 24 Μαρτίου του 1999 το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Σερβίας επειδή η τελευταία αρνείτο να υπογράψει την συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου… 

Σε αυτόν τον άδικο και δειλό πόλεμο, μιας και όταν ο πόλεμος γίνεται με κουμπιά και όχι με το όπλο στο χέρι, είναι πάντα δειλός πόλεμος , χρησιμοποιήθηκαν 1150 μαχητικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και εκτοξεύθηκαν 420.600 πύραυλοι . 

Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Νέα στοιχεία. Οι πρόγονοι μας έφτιαξαν τον πρώτο υπολογιστή της ιστορίας


Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, οι πρόγονόι μας είχαν τις γνώσεις και έφτιαξαν τον πρώτο υπολογιστή της αρχαιότητας.
Θεωρίες συνωμοσίας και … “πράσσειν άλογα” στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ορθολογιστές και επιστήμονες, με την αυθεντική έννοια του όρου. Σε αυτό το συμπέρασμα, τουλάχιστον, καταλήγουν μελέτες δεκαετιών, πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια όλων των εποχών, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ.

Η.Π.Α. -ΡΩΣΙΑ: ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ (;),( Μικρή συλλογή άρθρων)

A)Αύξηση στρατού ΝΑΤΟ στα σύνορα με Ρωσία

 


Η Βορειοατλαντική Συμμαχία εξετάζει την ανάπτυξη ταγμάτων στην Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία.
Η αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal» επικαλούμενη πηγές της ( όπως γράφει η βουλγαρική Μπλίτς), αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα από σχέδια της Συμμαχίας είναι η ανάπτυξη αρκετών ταγμάτων των 800 ή χιλίων στρατιωτών στην Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία.
Το σχέδιο έχει αναπτυχθεί έπειτα από έκκληση χωρών της ανατολικής Ευρώπης για περισσότερη παρουσία του ΝΑΤΟ στις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης.
http://www.echedoros-a.gr

====================================================


Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-18, απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Ρόναλντ Ρέηγκαν», όταν δύο ρωσικά αεροσκάφη  αντιαεροπορικά μεγάλου βεληνεκούς- Τουπόλεφ, TU– 142, (γνωστά ως «Αρκούδα») πέταξαν σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από ένα ναυτικό μίλι από το αμερικανικό πολεμικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ναυτικού, όπως δημοσιεύει το Ρόιτερ.
Το αμερικανικό ναυτικό αναφέρει ότι το περιστατικό για το οποίο κηρύχθηκε γενικός συναγερμός,  έγινε σε διεθνή ύδατα, ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού ναυτικού, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι οι πιλότοι και των δύο πλευρών συμπεριφέρθηκαν με επαγγελματισμό και τα δύο ρωσικά αεροσκάφη έπειτα από λίγο απομακρύνθηκαν από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι άλλοι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι καινοφανές.
Τα TU– 142 (ρωσικά Ту-142), ανήκουν στην αεροπορία του πολεμικού ναυτικού και  είναι κατασκευασμένα για εντοπισμό και καταστροφή βαλλιστικών πυραύλων υποβρυχίων.
Πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και έχουν ιδιαίτερο εξοπλισμό για εξερεύνηση των ωκεανών με σύστημα οπτικής η ηλεκτρονικής παρακολούθησης.
http://www.echedoros-a.gr

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-44 (ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ),( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ρωσικό κείμενο στον ΟΗΕ για εκλογές στη Συρία
 
«Καταθέτουμε ιδέες και όχι προτάσεις», αναφέρει η Μόσχα.
Ρωσικό κείμενο στον ΟΗΕ για εκλογές στη Συρία
 
Συνταγματική αναθεώρηση στη Συρία με προεδρικές εκλογές μετά από 18 μήνες -με ασαφές τι θα γίνει με τον Άσαντ- προβλέπει ρωσικό κείμενο που κυκλοφορεί στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο Reuters. Η Μόσχα ανέφερε πως δεν πρόκειται για πρόταση που θα τεθεί στις επικείμενες συνομιλίες στη Βιέννη, λέγοντας πως η Ρωσία «έχει μόνο ιδέες, όχι προτάσεις» για την επίλυση της κρίσης.Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων, στο ρωσικό κείμενο οκτώ σημείων δεν αποκλείεται η συμμετοχή του Άσαντ στις εκλογές -κάτι που η Δύση απορρίπτει, ως «εγγύηση» ότι δεν θα υπάρξει ειρήνευση.

Υπόθεση Μαξ Μέρτεν 5-6…και Κων. Καραμανλής…


Υπόθεση Μαξ Μέρτεν 5-6…και Κων. Καραμανλής…



Υπόθεση Μαξ Μέρτεν (5)


Κι ενώ φαινόταν ότι το κεφάλαιο Μέρτεν είχε κλείσει οριστικά, μόλις μπαίνει το φθινόπωρο του 1960 ο γερμανός εγκληματίας βάζει μπρος την εκδίκησή του, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα τού Αμβούργου Hamburger Echo (Ηχώ του Αμβούργου). Η συνέντευξη δημοσιεύεται σε δυο συνέχειες (17 και 19 Σεπτεμβρίου) και συγκλονίζει την ελληνική πολιτική σκηνή, χωρίς να αφήνει αμέτοχα τα μέσα ενημέρωσης πολλών άλλων χωρών, μη εξαιρουμένων των ΗΠΑ.
Σ’ αυτή την συνέντευξη, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μέρτεν κατονομάζει ευθέως ως συνεργάτες των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων στην Ελλάδα τον Τάκο Μακρή, τον Γεώργιο Θεμελή αλλά και τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Για την σύζυγο του Μακρή, Δοξούλα Λεοντίδου, αναφέρει ότι επί κατοχής εργαζόταν στην γερμανική διοίκηση Θεσσαλονίκης ως γραμματέας. Ένα από τα καινούργια δεδομένα που προκύπτουν από την εν λόγω συνέντευξη είναι το ότι η Δοξούλα Μακρή είναι ανηψιά τού Καραμανλή.

Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22

stickerτου Βλάση Αγτζίδη.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά φαινόμενα της εποχής που βιώνει η σημερινή Ελλάδα είναι η εμφάνιση –για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία- ενός νεοναζιστικού κόμματος, το οποίο επιχειρεί να καλύψει υπαρκτά κενά καλλιεργώντας ένα νέο λαϊκισμό, βασισμένο σε πρωτόγονα ένστικτα, καλύπτοντας τη νεοναζιστική ιδεολογική του προέλευση –όπως προκύπτει από τα βασικά αρχικά κείμενα της οργάνωσης. Παράλληλα, προέρχεται από τον πιο σκληρό αντιπροσφυγικό και τουρκοφιλικό πυρήνα του ελληνικού συντηρητισμού  (Επίστρατοι, Λαϊκό Κόμμα-Μοναρχία, Μεταξάς, Χούντα), που είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα από την εποχή του Διχασμού.
Η παρουσία και η εδραίωση του νεοναζιστικού κόμματος στα πολιτικά πράγματα,  ευνοείται από:
-την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας,

Το τέλος ενός ιστορικού κτηρίου


ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΣΕ

Το 1937 το Υπουργείο Στρατιωτικών αποφάσισε να κατεδαφίσει ένα κτήριο με μεγάλη ιστορία, που καταλάμβανε μια σημαντική έκταση στον Πειραιά έναντι του τότε Ταχυδρομείου και νύν Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιώς. Οι κάτοικοι τότε το αποκαλούσαν Γενική Αποθήκη Υλικού Στρατού και η αλήθεια είναι πως έτσι την γνώρισαν οι περισσότεροι, καθώς τα χρόνια που είχαν μεσολαβήσει από την προγενέστερη χρήση του ήταν πολλά.

Η έκταση μεταξύ των οδών Φίλωνος, Ναυάρχου Μπήττυ και Μιαούλη (σύμφωνα με τις ονομασίες της δεκαετίας του ’30, που αντιστοιχούν σήμερα σε Φίλωνος, Καραολή & Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως) ήταν τεράστια και εντός αυτής κυριαρχούσε ένα επιβλητικό και υπερμεγέθες σε όγκο κτήριο, πραγματικό οικοδομικό κολοσσό στην εποχή του. Επρόκειτο για ένα κομψοτέχνημα του Θεόφιλου Χάνσεν.

Η ΡΩΣΙΑ "ΔΕΙΧΝΕΙ" ....ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ,( Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Η Ρωσία επιτρέπει την εξαγωγή των πυραύλων Iskander


Η Rosoboronexport, κρατική εταιρία αμυντικών εξαγωγών της Ρωσίας, ανέφερε διά στόματος του Γενικού Διευθυντή της, Anatoly Isaikin, ότι σκοπεύει να προσφέρει για εξαγωγή το πυραυλικό σύστημα Iskander χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τον χρόνο. Το Iskander είναι μικρού βεληνεκούς βαλλιστικό σύστημα με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών πυραύλων το οποίο μπορεί να τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσα σε 20 λεπτά.

Αρχαίοι Γόμφοι: Τι έφεραν στο φως οι ανασκαφικές έρευνες


Γόμφοι

Η δυτική Θεσσαλία κατά την αρχαιότητα χωριζόταν σε δύο διοικητικά τμήματα, τις «τετράδες» της «Εστιαιώτιδας» και της «Θεσσαλιώτιδας», ενώ στα Δ- ΝΔ, προς την Πίνδο και τα Άγραφα, αναπτυσσόταν η Αθαμανία και η Δολοπία.

Πρόκειται για στοιχεία εργασίας του Λεωνίδα Π. Χατζηαγγελάκη, Αρχαιολόγου, Επίτιμου Διευθυντή της ΛΔ΄Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, όπου«ταξιδεύουμε» στις αρχαίες πόλεις, Πέλιννα ή Πελινναίον, στην πόλη του Άτραγα, στους Γόμφους, στην Ιθώμη, στον Πρίνο Τρικάλων. Σήμερα ο κ. Χατζηαγγελάκης κάνει ειδική αναφορά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τους αρχαίους Γόμφους, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία.

Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα


agamemn

Ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών  ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με την «Real News» το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Ο μαθηματικός που επινόησε τη νοημοσύνη των ηλεκτρονικών υπολογιστών


Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟBOOLE
Από τις Διαφορικές Εξισώσεις στην Λογική του Αριστοτέλη – Οταν το «ισχύει ή δεν ισχύει» έγινε «0 ή 1»
Ο λόγος για τον σπουδαίο μαθηματικό και φιλόσοφο της λογικής, George Boole. Ο Αγγλος επιστήμονας, που γεννήθηκε ακριβώς πριν από 200 χρόνια, άφησε πίσω του ένα έργο που σήμερα αποτελεί θεμέλιο λίθο στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.

Στις αρχές της επιστημονικής του πορείας, ο Boole εστίασε κυρίως στον τομέα των Διαφορικών Εξισώσεων. Από την πρώτη του δημοσίευση, στην μαθηματική εφημερίδα του Cambridge τον Φεβρουάριο του 1840, έγινε γνωστός στον επιστημονικό κύκλο της Αγγλίας. Η ενασχόληση του με της Διαφορικές Εξισώσεις, έδωσε νέα πνοή στον τομέα. Λίγο πριν κλείσει την δεύτερη δεκαετία της ζωής του, ο Boole βραβευόταν με μετάλλιο από την Βασιλική Κοινωνία, για την «Γενική Μέθοδο Ανάλυσης» που διεύρυνε την μελέτη των διαφορικών εξισώσεων. Αυτή όμως ήταν μόλις η αρχή.
Οι επιτυχίες του στις Διαφορές Εξισώσεις, που τον οδήγησαν σε σπουδαίες τιμές και διακρίσεις, ήταν σαν να έδωσαν ώθηση στον πασίγνωστο μαθηματικό. Είχε έρθει η στιγμή να δημιουργήσει κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Κάτι εντελώς πρωτοποριακό, ικανό να επηρεάσει όχι μόνο τα ίδια τα μαθηματικά, αλλά και την ζωή μας συνολικότερα. Το 1847 με την δημοσίευση της «Μαθηματικής Ανάλυσης της Λογικής», ο Boole εισχώρησε σε έναν σχετικά ανεξερεύνητο, τότε, τομέα.

Χέντι Λαμάρ: Αφιερωμένο στη γέννησή της το σημερινό Google Doodle


lamarΤο google doodle αφιερώνει τη σελίδα του σήμερα σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Η Χέντι Λαμάρ γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1914 και ήταν μια Αυστρο-Εβραία, μετέπειτα πολιτογραφημένη Αμερικανίδα, ηθοποιός και επιστήμονας της τεχνολογίας επικοινωνιών.

Αν και έγινε διάσημη για την ομορφιά της και την κινηματογραφική της καριέρα, υπήρξε μία από τους εφευρέτες της πρώτης μορφής των μεθόδων διασποράς φάσματος, βασικής τεχνολογίας για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες σήμερα. Πέθανε στις 19 Ιανουαρίου του 2000 σε ηλικία 86 ετών.
Διαβάζουμε στη βικιπαίδεια για τη Λαμάρα. Γεννήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας το 1914. Πατέρας της ήταν ο Έμιλ Κίσλερ, εβραίος διευθυντής τράπεζας.