Ετικέτες

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ξέσπασε και εμφύλιος μεταξύ των Σύρων ανταρτών




Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, φονικές συγκρούσεις μαίνονταν χθες μεταξύ αντίπαλων ομάδων αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

AFP, A.P.




Η κλιμάκωση αυτού του ιδιόρρυθμου «εμφυλίου μέσα στον εμφύλιο» υπογραμμίζει τις αγεφύρωτες αντιθέσεις στους κόλπους της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίες δυσκολεύουν τις προσπάθειές της να εμφανιστεί, στα μάτια της Δύσης, ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Ενοπλοι του Μετώπου Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), δύο ισλαμικών οργανώσεων οι οποίες συνδέονται, κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την Αλ Κάιντα, κατέλαβαν την κωμόπολη Αζάζ, αφού προηγουμένως εκπόρθησαν την Ταξιαρχία Βόρεια Θύελλα η οποία ακολουθεί περισσότερο μετριοπαθή πολιτική και ανήκει στον υποστηριζόμενο από τη Δύση Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Τουλάχιστον πέντε μέλη της Ταξιαρχίας σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων.
Οι εχθροπραξίες μεταξύ αντίπαλων φατριών των αντικαθεστωτικών ανάγκασαν την Τουρκία να κλείσει τα σύνορα στους μεθοριακούς σταθμούς κοντά στην Αζάζ. Χθες το απόγευμα ξέσπασαν νέες σφοδρές συγκρούσεις όταν άνδρες της Ταξιαρχίας εξαπέλυσαν επίθεση με στόχο την ανακατάληψη της κωμόπολης. Οι περισσότεροι μαχητές των δύο ισλαμικών οργανώσεων είναι ξένοι, οι οποίοι έχουν σπεύσει στη Συρία για να συμμετάσχουν στον «ιερό πόλεμο» εναντίον του κοσμικού καθεστώτος Ασαντ.
Από την πλευρά του, ο Σύρος πρόεδρος επιβεβαίωσε χθες τη δέσμευσή του για καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου, προειδοποίησε όμως ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά περίπλοκη, από τεχνική άποψη, διαδικασία». Με συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, ο Μπασάρ αλ Ασαντ υποστήριξε ότι θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για την καταστροφή των χημικών όπλων και ότι θα απαιτηθεί ποσό της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Προκάλεσε δε τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραλάβουν, αν επιθυμούν να επιταχύνουν τη διαδικασία, τα συριακά χημικά όπλα στο έδαφός τους και να τα εξουδετερώσουν με δική τους ευθύνη.

Hooligans, στρατοί ή απλά ανεξέλεγκτος όχλος;

Geopolitics & Daily News







Στη συνηθισμένη σημασία η λέξη όχλος σημαίνει μια συνένωση από οποιαδήποτε άτομα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το επάγγελμα ή και το φύλλο, όποιες κι αν είναι οι συμπτωματικές συγκυρίες που τα ενώνουν. Αυτό γράφει ο Γκυστάβ Λε Μπον στο βιβλίο του ''Η Ψυχολογία των Όχλων''

Το άρθρο-ανάλυση που δημοσιεύουμε παρακάτω είναι αποτέλεσμα έρευνας από το σύμβουλο σε θέματα ασφάλειας Αλέξανδρο Νίκλαν.

Η έρευνα διεξήχθη τον Ιούλιο του 2010 και οι φωτογραφίες είναι επίσης από εκείνη την εποχή-για ευνόητους λόγους τα πρόσωπα δεν φαίνονται.
Η στρατολόγηση οπαδών που δρουν ως ανεξέλεκτος όχλος έχει ομοιότητες με τη στρατολόγηση οπαδών κομμάτων στη σημερινή εποχή. Γιατί η βία έχει πολλά πρόσωπα.

Πιστεύω εις έναν Αδόλφο: Ο παγανιστικός χριστιανισμός της Χρυσής Αυγής


Πιστεύω εις έναν Αδόλφο: Ο παγανιστικός χριστιανισμός της Χρυσής Αυγής
Γράφει ο ΙΟΣ, αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών
Τους πιστούς χριστιανούς υποδύονται οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Αλλά ο μοναδικός Σταυρός αυτής της οργάνωσης είναι ο αγκυλωτός. Και ο μοναδικός τους Μεσσίας και οδηγός, ο Γερμανός Φίρερ.
Με διαφορά λίγων βδομάδων, το ίδιο μεγάλο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής της Αθήνας φιλοξένησε δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Η πρώτη είχε οργανωτή το γερμανικό Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, το οποίο πρόσφατα εγκαινίασε ελληνικό παράρτημα, και έφερε τίτλο «Ο κίνδυνος του νεοναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

ΙΔΟΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ…


Φελνίκος
Λοιπόν, να κοπεί το καλαμπούρι.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι «ακροδεξιά οργάνωση», «ναζιστικό μόρφωμα», «φασιστικό κόμμα» όπως την αποκαλούν οι πολιτικοί και τα Μέσα Ενημέρωσης.
Είναι μια συμμορία ( και πληρωμένων;) δολοφόνων, ένας εσμός από μπράβους της νύχτας, κοινωνικά αποβράσματα, μορφωτικά και αισθητικά περιτρίμματα, κομπλεξικούς, καθ’ έξιν παραβατικούς και κατ’ επάγγελμα δολιοφθορείς της δημοκρατικής ομαλότητας.
Και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Έρευνα: Εξανεμίστηκε ο ενθουσιασμός των Τούρκων για ένταξη στην Ε.Ε.







Η δημοφιλία της προσπάθειας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί κατακόρυφα μέσα στην τελευταία δεκαετία, όπως δείχνει μια σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, καθώς ενώ το 2004 ένα 73% όσων είχαν ερωτηθεί σχετικά απάντησε ότι η εισδοχή της χώρας στην ΕΕ θα αποτελούσε μια «καλή εξέλιξη», το ποσοστό όσων θεωρούν το ίδιο σήμερα κατακρημνίστηκε στο 44%.
Το στοιχείο αυτό περιέχεται στην έρευνα Διατλαντικές Τάσεις 2013 (ή 2013 Transatlantic Trends) του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ, ενός ινστιτούτου μελετών στις ΗΠΑ το οποίο προωθεί τις αμερικανοευρωπαϊκές σχέσεις. Για την έρευνα υποβλήθηκαν ερωτήματα σε πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Τουρκίας και 11 κρατών μελών της ΕΕ.
Εξάλλου μόλις το 20% όσων ερωτήθηκαν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απάντησαν ότι τάσσονται υπέρ της εισδοχής της Τουρκίας στον 28μελή αυτό διεθνή οργανισμό, σύμφωνα με την έρευνα.
Οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στην Άγκυρα επιδεινώθηκαν εκ νέου πρόσφατα, εξαιτίας και της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το καλοκαίρι.
Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στην ενταξιακή διαδικασία, η οποία έχει αρχίσει από το 2005, κυρίως λόγω των γαλλικών και των γερμανικών ενστάσεων και των εντάσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο, κράτος μέλος της ΕΕ.
Τον Ιούνιο η ΕΕ συμφώνησε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά όχι πριν εκδώσει την επόμενη έκθεση αξιολόγησης για την πρόοδο της Άγκυρας στην προώθηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων, τον Οκτώβριο.
Τον Μάιο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε εκτιμήσει ότι η αυξανόμενη ξενοφοβία στην Ευρώπη μπορεί να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της χώρας του, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι, να ενταχθεί εντέλει στην ΕΕ.
Πηγή: AMΠE

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΞ 2013-ΑΝΤΙ Χ.Α

ΙΑΝΟΣ είπε

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΞ 2013
ΥΠ’ΟΨΙΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΕΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ !
Άρθρο 184
Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια
1. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος τιμωρείται με φυλάκιση ως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.
2. Με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή τιμωρείται η πράξη της προηγούμενης παραγράφου αν με αυτήν επιχειρείται η τέλεση βιαιοπραγιών κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό, καθώς και αν ο υπαίτιος είναι θρησκευτικός λειτουργός.
3. Με φυλάκιση ως πέντε έτη και χρηματική ποινή τιμωρείται η πράξη των προηγούμενων παραγράφων αν είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων.
4. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται και όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια με αποτέλεσμα να προκληθεί διατάραξη της κοινής ειρήνης κατά το προηγούμενο άρθρο.

Ο Ρωσικός Στόλος στη Μεσόγειο

«BILD» Η Ελλάδα να παραιτηθεί από την προεδρία της Ε.Ε.


 undefined
Η Ελλάδα θα έπρεπε να παραιτηθεί από την προεδρία της Ε.Ε. επειδή τα 100 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει θα κληθούν να τα πληρώσουν και αυτά οι εταίροι της, γράφει στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Η Ελλάδα θα όφειλε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη προεδρία της για το 2014 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Ε.Ε.» αναφέρει. «Αυτό ζήτησαν πολιτικοί από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και τους Φιλελεύθερους.

Η Τουρκία στο βάλτο της ισλαμικής τρομοκρατίας


undefined
Ο Ερντογάν γονατισμένος δίπλα στον Αφγανό ισλαμιστή δολοφόνο Γκιουλπετίν Χικμετιάρ, τη δεκαετία του ’90. Τώρα είναι χέρι  χέρι με την Αλ Κάιντα!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Εδώ και περίπου τριάντα μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνής επιχείρηση ριζικής αλλαγής της φύσης  και του χαρακτήρα του συριακού κράτους. Ο στρατηγικός στόχος της επιχείρισης αυτής είναι διπλός. Από τη μία πλευρά επιδιώκεται η μεταμόρφωση-αποδυνάμωση του συριακού κράτους σε τέτοιο βαθμό, που θα πάψει να αποτελεί βασικό παράγοντα και μηχανισμό υποστήριξης της Χεζμπολλάχ του Λιβάνου και άσκησης επιρροής του Ιράν στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο και από την άλλη θα χάσει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα να αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική απειλή για το Ισραήλ.

Eris (dwarf planet)-Dysnomia (moon)

Eris (dwarf planet)

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Eris
Eris (centre) and Dysnomia (left of centre), taken by the Hubble Space Telescope
Eris (centre) and Dysnomia (left of centre).
Hubble Space Telescope
Discovery
Discovered by
Discovery date January 5, 2005[2][a]
Designations
MPC designation 136199 Eris
Pronunciation /ˈɪərɨs/ or /ˈɛrɨs/[b]
Named after Eris
Alternative names 2003 UB313[3]
Minor planet category
Adjective Eridian
Orbital characteristics[3]
Epoch 2013-Apr-18
(JD 2456400.5)
Aphelion
  • 97.661 AU
  • 14.602×109 km
Perihelion
  • 38.255 AU
  • 5.723×109 km
Semi-major axis
  • 67.958 AU
  • 10.166×109 km
Eccentricity 0.437 083
Orbital period
  • 204,624 days
  • 560.23 years
Average orbital speed 3.4338 km/s
Mean anomaly 203.216°
Inclination 43.8853°
Longitude of ascending node 36.031°
Argument of perihelion 150.800°
Satellites Dysnomia
Physical characteristics
Mean radius 1163 ± 6 km[8][9]
Surface area 17,000,000 sq km (6,560,000 sq mi)
Mass
Mean density 2.52 ± 0.05 g/cm3[8][11]
Equatorial surface gravity 0.827 m/s2
0.084 g[12]
Escape velocity 1.384 km/s
Sidereal rotation period 25.9 ± 8 hr[3]
Albedo 0.96+0.09
−0.04
[8]
Surface temp. min mean max
(approx) 30 K 42.5 K 55 K
Spectral type B-V=0.78, V-R=0.45[13]
Apparent magnitude 18.7[14]
Absolute magnitude (H) −1.19 ± 0.3[3]
Angular diameter 40 milli-arcsec[15]
Eris, minor-planet designation 136199 Eris, is the most massive known dwarf planet[c] in the Solar System and the ninth most massive body known to orbit the Sun directly.[c][d] It is estimated to be 2326 (±12) km in diameter,[9] and 27% more massive than Pluto, or about 0.27% of the Earth's mass.[10][17]
Eris was discovered in January 2005 by a Palomar Observatory-based team led by Mike Brown, and its identity was verified later that year. It is a trans-Neptunian object (TNO) and a member of a high-eccentricity population known as the scattered disc. It has one known moon, Dysnomia. As of 2011, its distance from the Sun is 96.6 AU,[14] roughly three times that of Pluto. With the exception of some comets, Eris and Dysnomia are currently the most distant known natural objects in the Solar System.[2][e]
Because Eris appeared to be larger than Pluto, its discoverers[20] and NASA initially described it as the Solar System's tenth planet. This, along with the prospect of other similarly sized objects being discovered in the future, motivated the International Astronomical Union (IAU) to define the term planet for the first time. Under the IAU definition approved on August 24, 2006, Eris is a "dwarf planet", along with objects such as Pluto, Ceres, Haumea and Makemake.[21]
In 2010, preliminary results from observations of a stellar occultation by Eris on November 6 suggested that its diameter may be only 2,326 km, which would make it essentially the same diameter as Pluto.[22] Given the error bars in the different size estimates, it is currently uncertain whether Eris or Pluto has the larger diameter.[16] Both Pluto and Eris are estimated to have solid-body diameters of about 2330 km.[16]

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Γερμανική θηριωδία-Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το Κοντομάρι
Απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου και το κατοχικό δάνειο αποκαλύπτει σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Realnews και τίτλο «Ιδού οι αποδείξεις κυρία Μέρκελ». 
Σύμφωνα με το πόρισμα, το θέμα της απαίτησης των πολεμικών επανορθώσεων Α’ και Β’ Παγκοσμίων πολέμων, παραμένει σε εκκρεμότητα από το ελληνικό κράτος για πολλές δεκαετίες.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί από τη Γερμανία αποζημίωση σε ιδιώτες που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τα ινδικά γενόσημα της Ranbaxy

Παρά το πρόστιμο-μαμούθ των 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τις καταδικαστικές αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για σωρεία κακουργημάτων, η ινδική φαρμακοβιομηχανία γενόσημων Ranbaxy Laboratories Ltd, που παραδέχτηκε τη νοθεία των σκευασμάτων της, δε συμμορφώθηκε.
Τώρα, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαντά με καθολική απαγόρευση στις εισαγωγές των εν λόγω ινδικών γενόσημων, καθώς η Ranbaxy συνέχισε να μην τηρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας στην παραγωγική διαδικασία.

Χάκερς αφαίρεσαν 1,3 εκατ. λίρες από την Barclays

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε σήμερα πως προσώρησε στη σύλληψη οκτώ νεαρών οι οποίοι είναι ύποπτοι για την κλοπή 1,3 εκατ. λιρών από την τράπεζα Barclays, χακάροντας το σύστημα του τραπεζικού ιδρύματος.
Η συμμορία κατηγορείται πως εγκατέστησε μια συσκευή στον κεντρικό υπολογιστή της τράπεζας, το οποίο τους έδινε το ελεύθερο να μετακινήσουν όσα χρήματα ήθελαν.
Οι άντρες, ηλικίας μεταξύ 24 και 47 ετών, αυτή τη στιγμή ανακρίνονται, ενώ η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως έχουν βρεθεί μετρητά, κοσμήματα και εκατοντάδες πιστωτικές κάρτες σε έρευνες που έγιναν στο κεντρικό Λονδίνο.

Ραγδαίες εξελίξεις: Η αντιτρομοκρατική μπαίνει στη Χρυσή Αυγή


Αναλαμβάνει όλες τις έρευνες και τις υποθέσεις που συνδέονται με την εγκληματική δραστηριότητα μελών του κόμματος

Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής περνάει πια η έρευνα των υποθέσεων που συνδέουν την Χρυσή Αυγή με εγκληματικές δράσεις.

Everything Happens For A Reason! Μπορούν όλοι οι άνθρωποι να ζήσουν τον μεγάλο έρωτα;


Πιστεύεις πως τα "πιασάρικα" ερωτικά μπερδέματα που βλέπεις στις ταινίες συμβαίνουν στη ζωή; Ξέρεις τώρα, το χαρούμενο ζευγάρι, ανάμεσα στο οποίο εισβάλει ξαφνικά ένα τρίτο πρόσωπο. Μια γυναίκα που σαγηνεύεται από έναν άλλον άνδρα και προς στιγμήν παραπαίει ανάμεσα στο πάθος και τη λογική. 

Μέχρι να σου συμβεί, πάντα έχεις μέσα σου την πεποίθηση πως είσαι δυνατός... "Δεν τα κάνω εγώ αυτά!" Μέχρι να έρθει η ζωή να σου αποδείξει πως άνθρωπος σημαίνει αδυναμίες, πάθη, συναισθήματα που δεν τα χαλιναγωγείς με μια απλή φράση. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ


undefined
Την πρόθεση να εντάξει το θέμα της μετατροπής του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμί στο τραπέζι των προ/ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας, κ. Štefan Füle, απαντώντας σε ερώτηση προτεραιότητας της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου.

Η Χρυσή Αυγή ως δολοφονικό ενεργούμενο των μνημονιακών δυνάμεων


9252_10151872960569805_879163966_n
Του Γιώργου Καραμπελιά
Για ποιόν δουλεύει η Χρυσή Αυγή και ποιόν εξυπηρετεί; Αυτό ήρθε να αποκαλύψει με τον πιο θεαματικό τρόπο ο εξ απορρήτων του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, με τις προκλητικές δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ημέρας που ακολούθησε την δολοφονία του Παύλου Φύσσα:

Eπιτυχής η πρώτη πτήση του αεροσκάφους Dreamliner 787-9


Reuters, Bloomberg
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη πτήση του Dreamliner 787-9, του εξελιγμένου αεροσκάφους μεγάλων αποστάσεων της Boeing, δίνοντας τέλος σε μια μακρά ιστορία καθυστερήσεων και τεχνικών προβλημάτων. Ο δεδομένος τύπος αεροσκάφους πολιτικής αεροπορίας έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι κατά έξι μέτρα μακρύτερος από το αδελφό μοντέλο 787-8 και να μεταφέρει 40 επιβάτες επιπλέον. Επίσης, το Dreamliner 787-9 καλύπτει μεγαλύτερες αποστάσεις με αυτονομία από το 787-8. Αναμένεται ότι θα αρχίσει κανονικά να χρησιμοποιείται από τους διεθνείς αερομεταφορείς στα μέσα του 2014. Η πρώτη πτήση του εντάσσεται στα δρομολόγια της νεοζηλανδικής Air Νew Zealand. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 84 αεροσκάφη τύπου Dreamliner 787-9 σε δεκατέσσερις αεροπορικές εταιρείες, ενώ η Boeing έχει ακόμα να εκτελέσει 852 παραγγελίες. Πέραν των καθυστερήσεων, οι οποίες αφορούσαν τη ναυπήγησή τους, και της υπέρβασης του προϋπολογισμού, το αποκορύφωμα των προβλημάτων των Dreamliner ήταν η απαγόρευση πτήσεων για όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου στις αρχές του 2013. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί επειδή είχαν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστοχίας των συστημάτων ελέγχου λόγω προβλήματος στην μπαταρία.
Εν τω μεταξύ, αφού το ζήτημα αντιμετωπίστηκε, ένα Dreamliner της Boeing βρέθηκε στο επίκεντρο και πάλι της προσοχής των αρμόδιων φορέων εναέριας ασφάλειας καθώς ξέσπασε φωτιά στο εν λόγω αεροσκάφος με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές να εκδώσουν πρόσθετη οδηγία, βάσει της οποίας απαιτούνται έλεγχοι στο σύστημα καλωδίωσης. Πάντως, μία ημέρα πριν από τη δοκιμαστική πτήση του Dreamliner 787-9, η ανταγωνίστρια της Boeing, η Bombardier, δοκίμασε το νέο αεροσκάφος της CS100 για μεσαίες αποστάσεις. Κατά την εταιρεία, είναι το πιο αθόρυβο του κόσμου, το λειτουργικό του κόστος 15% χαμηλότερο από τα ανάλογα στην κατηγορία του και η κατανάλωση καυσίμου 20% μειωμένη.

Γάλλοι πολεμούν με τους αντάρτες στη Συρία.



undefined

«Πάνω από 130 Γάλλοι ή κάτοικοι Γαλλίας βρίσκονται σήμερα στη Συρία», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας
στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. Εξάλλου «περίπου πενήντα έχουν επιστρέψει, περίπου 40 βρίσκονται σε φάση μετάβασης και περίπου εκατό έχουν ήδη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, εκδηλώσει την επιθυμία να πάνε εκεί», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται «για νέους», οι οποίοι «είναι γνωστό ότι ήδη έχουν υιοθετήσει μια παραβατική συμπεριφορά» και είναι «στην πλειονότητά τους ριζοσπαστικοποιημένοι».
Πρόκειται, πρόσθεσε, «για ένα φαινόμενο το οποίο με ανησυχεί διότι αποτελούν, με την επιστροφή τους στο έδαφός μας, έναν δυνητικό κίνδυνο».

ΗΠΑ: πώς αντιμετωπίζουν τις εκλογές στη Γερμανία.



Οι γερμανικές εκλογές δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσον και από πλευράς ΜΜΕ, δίνεται σε γενικές γραμμές η εικόνα ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση ανάμεσα στα δυο μεγάλα γερμανικά κόμματα, υπογραμμίζοντας όμως τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε οικονομικό επίπεδο.

ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ;



syriakurd2
Η ιστορία μετά την κρίση στην Συρία κινείται με φοβερά γρήγορους ρυθμούς ποιοτικά και ποσοτικά και αυτό το διαπιστώνουμε ακόμη περισσότερο εμείς οι Έλληνες . Ακόμη δεν είχε υπογραφεί το σύμφωνο με τον ΟΗΕ από τον Άσαντ για να τεθούν τα χημικά του υπο διεθνή έλεγχο , δηλ. ακόμη ήταν σε εξελιξη οι συνομιλίες Λαβρώφ – Κέρι και άρα υπήρχε κίνδυνος να ανατραπεί η κατάσταση, και οι δύο Πρόεδροι άρχισαν να ασχολούνται, λάθος λέξη, να νοιάζονται για την Ελλάδα. Αυτές τις μέρες με την επίσκεψη της Προέδρου της Ρωσικής Δούμα στην Ελλάδα δεν ζούμε το αναπάντεχο απόγειο των Ελληνορωσικών σχέσεων , παρόλο
που δεν κάναμε τίποτα ώστε να το αξίζουμε . Έπονται και καλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι χθές κάτι τέτοιο θα ήταν ένα ασύλληπτο όνειρο για τριπλούς λόγους : και για την κατάψυξη των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας δια στόματος Πούτιν, η Ελλάδα ακατάλληλη για επενδυτικός προορισμός, αλλά και για το με κάθε μέσο σταμάτημα των ελληνορωσικών σχέσεων από ΗΠΑ και Γερμανία. Δηλαδή όλοι μπλόκαραν με αφόρητες πιέσεις προς το εδώ υπηρετικό προσωπικό τις ελληνορωσικές σχέσεις και το πράγμα πήρε σιβηρικές θερμοκρασίες. Και εν μέσω επικείμενων πολέμων, διεθνούς ξεσηκώματος, σφαγών, συνθηκών – εμείς αραχτοί στον καναπέ – ήρθε ο ξαφνικός έρως και η επιβράβευση! Μας ταιριάζει γάντι αυτό που ο λαός μας λέει : αυτός κοιμάται και η τύχη του δουλεύει.