Ετικέτες

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Άνθρωπος στο Φεγγάρι!






Πήρα την απόφαση. Θα φτιάξω έναν πύραυλο από χαρτί και σοκολάτα, θα βάλω χρώματα στα πλαϊνά του και στην μύτη του μπροστά θα βάλω το σήμα της Mustang, που από μικρό παιδί επιθυμούσα να αποκτήσω. Πιλοτήριο θα έχει μόνο για έναν κυβερνήτη: για την αφεντιά μου. Το ντεπόζιτο θα χωρά 3,000 λίτρα τσίπουρο
από αυτό που συνηθίζαμε να πίνουμε στα πανηγύρια και 5,000 λίτρα ουίσκι από αυτό που συνηθίζαμε να πίνουμε στα μοναχικά μας βράδια.
Θα κολλήσω στο παρμπρίζ του πυραύλου μου τις φωτογραφίες όλων αυτών που τίποτε δεν μου ζήτησαν και τόσα μου έδωσαν και στο καθρεφτάκι θα κρεμάσω το φυλαχτό που μου’ δωσε η μάνα μου όταν έφευγα πρώτη φορά απ’ το σπίτι στα δεκαεπτά μου.

Οι δέκα πιο θανατηφόρες ατάκες από δημόσια πρόσωπα-Νικητές Ουίνστον Τσόρτσιλ και Μπαράκ Ομπάμ


Οι δέκα πιο θανατηφόρες ατάκες από δημόσια πρόσωπα-Νικητές Ουίνστον Τσόρτσιλ και Μπαράκ Ομπάμα
«Μπορεί να είμαι μεθυσμένος, κυρία μου, αλλά το πρωί εγώ θα είμαι νηφάλιος και εσείς ακόμα άσχημη», είχε πει απευθυνόμενος στη Λαίδη Αστορ, την πρώτη γυναίκα που εξέλεγη το 1919 στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο σερ Ουίστον Τσόρτσιλ. Παρόμοιες ατάκες-δηλητήριο από τον μεγάλο πολιτικό άντρα της Βρετανίας ήταν που τον έφεραν στην κορυφή των διασημοτήτων που έχουν εκστομίσει τις δέκα πιο θανατηφόρες ατάκες.

Τι είναι το «Δίκτυο 21»: Η εθνικιστική οργάνωση με την αμφιλεγόμενη δράση και τους «δεσμούς αίματος» με τον Σαμαρ



Τι είναι το «Δίκτυο 21»: Η εθνικιστική οργάνωση με την αμφιλεγόμενη δράση και τους «δεσμούς αίματος» με τον Σαμαρά
Πρωταγωνιστές στην ίδρυση αλλά και στη δράση της οργάνωσης με την κωδική ονομασία «Δίκτυο 21» υπάρξαν οι πιο εκλεκτοί πολιτικοί φίλοι του σημερινού πρωθυπουργού και συνοδοιπόροι στο άλλοτε εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης: Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Διονύσης Καραχάλιος, ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Φαήλος Κρανιδιώτης και άλλοι, γνωστοί διανοούμενοι της ελληνικής ζωής, όπως οι: οι Κώστας Ζουράρις, Νεοκλής Σαρρής, Σαράντος Καργάκος, Άγγελος Συρίγος και Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

ΠΡΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ, ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ...ΘΥΣΙΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΦ.

Α ρε  Μπουμπούκο τι σου έλαχε.
Να είσαι τόσο δεξιός και να υπογράφεις τους διορισμούς όλων αυτών των πασόκων.
Ποιος θα σου το έλεγε αυτό πριν 3-4 χρόνια και δε θα τον πλάκωνες στις σφαλιάρες.
Ότι όλους αυτούς που εσύ τόσα χρόνια συνήθιζες να καταγγέλεις τώρα, ελέω Μνημονίου και μωροφιλοδοξίας, τους διορίζεις. 

ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΞΟΔΕΥΕΙ ΑΒΕΡΤΑ.

Σήμερα θα δούμε ένα ακόμη παράδειγμα που δείχνει τη συμπεριφορά με την οποία ξοδεύουν τα χρήματα του θυσιαζόμενου ελληνικού λαού.
Τα ποσά είναι μικρά αλλά η διάθεση διαχείρισης και ξοδέματος είναι ενδεικτική. 
Βέβαια, στο Μέγαρο Μαξίμου οι κωδικοί για "δημόσιες σχέσεις", όπως είναι τα σημερινά παραδείγματα, έχουν ξεσκιστεί εδώ και έναν χρόνο.
Στην ίδια υπηρεσία, τη ΓΓ Πρωθυπουργού, μέσα σε 3 μέρες, ξοδεύουν για τη ίδια ακριβώς προμήθεια, ενός στεφανιού, διαφορετικά ποσά.
Στις 4/10/13 δαπανούν 248,60 ευρώ για ένα στεφάνι. Δεν αναφέρουν φυσικά το λόγο προμήθειας αυτού του στεφανιού ούτε και το από ποιο ανθοπωλείο το προμηθεύονται.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ, ΔΑΠΑΝΗ 1,230 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ....

Φρέσκια απόφαση περίεργης δαπάνης. Χθες υπογράφηκε, σήμερα ανέβηκε στη διαύγεια. Θα πρέπει να καίγεται ο βενζινάς σας...
Καλά, που πηγαίνετε με αυτά τα δυο αυτοκίνητα?
Στα τέλη Αυγούστου είχα δυο γάμους, έναν στην Καβάλα και έναν στην Αθήνα. Εγώ ζω στο Μπλαγκόεβγκραντ

ΒΛΕΠΩ, ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ...


Ξέρω ότι με διαβάζετε εκεί στις στοές του Μαξίμου. Ίσως κι εσείς να ξέρετε ότι ξέρω. Το ίδιο συμβαίνει και με Υπουργεία. Το "βλέπω" εύκολα κρίνοντας από τις αναζητήσεις ΣΑΣ στη μηχανή αναζήτησης της google.

H συνέχεια στην Ελληνική Φιλοσοφία από το τέλος της Αρχαιότητας ως την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας


Κλάους Όλερ



(Μετάφραση: Πολυτίμη-Μαρία Παλαιολόγου)

Από «Μεσαιωνική Φιλοσοφία. Σύγχρονη Έρευνα και Προβληματισμοί», Εκδ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ, Αθήναι, 2000


Το 529 ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός εξέδωσε ένα διάταγμα, που απαγόρευε εντελώς τη διδασκαλία της φιλοσοφίας στην Αθήνα.(1) Αυτό σήμανε το κλείσιμο της Πλατωνικής Ακαδημίας, η οποία μέχρι τότε, για σχεδόν εννιακόσια ολόκληρα χρόνια, βρισκόταν χωρίς διακοπή στα χέρια των διαδόχων του Πλάτωνα. Οι τελευταίοι εταίροι της Σχολής αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Περσία,(2) ενώ η περιουσία της Σχολής δημεύθηκε.

Επιβεβαιώθηκε η παρουσία πολωνίου στα ρούχα Αραφάτ.





Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στα προάστια του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2004, σε ηλικία 75 ετών. Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί του αδυνατούσαν να προσδιορίσουν την αιτία του θανάτου του. Αργότερα, προέκυψε η θεωρία περί δηλητηρίασής του.

Την παρουσία ποσότητας ραδιενεργού πολωνίου σε ρούχα του Γιάσερ Αραφάτ επιβεβαίωσαν ελβετοί εμπειρογνώμονες, εξέλιξη που «υποστηρίζει την πιθανότητα» ότι ο νεκρός παλαιστίνιος ηγέτης δηλητηριάστηκε.

Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Χριστιανισμού και Χρυσαυγιτισμού

«Κοίτα ψηλά Hannah!»

Όταν ο Brecht έλεγε πως «υπάρχουν μονάχα δύο σκηνοθέτες στον κόσμο. Και ο άλλος είναι ο Τσάρλι Τσάπλιν» σίγουρα θα είχε την ταινία του τελευταίου «Ο Μεγάλος δικτάτωρ» στο μυαλό του.
Η παρακάτω ομιλία είναι απόσπασμα από αυτή την ταινία, που υπήρξε η πρώτη ομιλούσα και ηχητική ταινία του Charlie Chaplin και υποψήφια μάλιστα για πέντε Όσκαρ: καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, μουσικής, Β' και φυσικά Α' ανδρικού ρόλου. Η πρεμιέρα αυτής της ταινίας έγινε στις 15 Οκτωβρίου 1940, καταμεσής του Β' ΠΠ και περίοδο όπου η Αγγλία μετρούσε τις πληγές της από τις χιλιάδες τόνους βομβών με τις οποίες την είχε πλήξει η ναζιστική Γερμανία.

Θα έχει η Αμερική την τύχη της Σοβιετικής Ένωσης;


Του Γιάννη Μήτσιου, πολιτικού επιστήμονα, διεθνολόγου - Ο Οκτώβρης έμεινε στην ιστορία για την Οκτωβριανή επανάσταση στη Ρωσία το 1917, την άνοδο των Μπολσεβίκων και την κατάργηση της Ρωσικής αυτοκρατορίας που στη θέση της δημιουργήθηκε η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Louis-André Gosse

O Louis-André Gosse γεννήθηκε στην Γενεύη Ελβετίας το 1791 από πατέρα φαρμακοποιό. Χάρις την οικονομική στήριξη του πατέρα του σπούδασε Ιατρική στο Παρίσι, όπου αναγορεύθηκε και διδάκτωρ της ιατρικής σχολής. Το 1820 εγκαταστάθηκε στην Γενεύη όπου άσκησε το Ιατρικό επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία. 
Παράλληλα όμως ασχολήθηκε με την πολιτική εκλεγόμενος αντιπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος.
Μετά την απρόσμενη έκρηξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821 κόντρα στον Ευρωπαϊκό απολυταρχισμό, έγινε μέλος της Φιλελληνικής επιτροπής της Γενεύης και σε μια στιγμή ενθουσιασμού αποφάσισε να μεταβεί στην επαναστατημένη Ελλάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του για 2 χρόνια.

Ένας -πραγματικός- μικρός Ήρωας!


20131014-222956.jpg
‘’Γράψε ιστορία τα ψέματά σου αράδα
Και βλόγα τον φονιά, βρίζε το θύμα….’’
(Κ. Βάρναλης).
‘’Είναι τραγωδία ο βασανιστικός θάνατος ενός ανθρώπου. Είναι μεγαλύτερη τραγωδία να τον βαραίνει μια αναπόδεικτη υποψία’’.
Ξεφυλλίζοντας ένα τοπικό περιοδικό της Κρήτης, το μάτι μου έπεσε σ΄ένα ρεπορτάζ που έχει κάνει ο Νίκος Ψιλάκης, ο οποίος μέσα σε ένα κείμενο 6-7 σελίδων, ξεδιπλώνει ένα φοβερό δράμα που συντελέστηκε την περίοδο της γερμανικής Κατοχής στην Κρήτη, με ήρωα ένα μικρό –δεκαοχτάχρονο- Κρητικόπουλο.
Την ιστορία του νεαρού ήρωα, του Σταύρου Ανδρεαδάκη, ο δημοσιογράφος Ν. Ψιλάκης –όπως γράφει στο κείμενό του-, την έμαθε από τον δικηγόρο κ. Γιώργο Καρτσωνάκη, ο οποίος ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα και έγραψε ένα πλήρως τεκμηριωμένο φυλλάδιο
γι αυτό.

Κνωσσός – Το παλάτι του Μίνωα ( μέρος πρώτο)

Κνωσσός – Το παλάτι του Μίνωα ( μέρος πρώτο)

undefined
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

To πιο σημαντικό κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, η Κνωσός, είναι χτισμένη πάνω στο λόφο της Κεφάλας μέσα σε ελιές, αμπέλια και κυπαρίσσια, βρίσκεται 5 χιλ. ΝΑ του Ηρακλείου και καλύπτει μια έκταση περίπου 15 τετρ. χλμ. Η επιλογή της περιοχής έγινε με βάση τη στρατηγική της θέση και τα φυσικά της πλεονεκτήματα. Βρίσκεται ανάμεσα στους δυο ποταμούς Βλιχιά και Καίρατο (σημερινό Κατσαμπά), με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης. Σύμφωνα με την παράδοση ήταν η έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του.