Ετικέτες

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μπερίσα

Φωναζει ο κλεφτης...Αν ο κ. μπερισα ειναι "αθωωος του αιματος" γιατι δεν παει ο ιδιος αυτοβουλως ατο δικαστηριο για ναλαμψει η αληθεια;Παντως ελπιζω οι δικαστες ναθυμουντια το ν ορκο γιατι οπωε εγραφε και ο Καβασιλιας (εκλλησιατικος`ρητορας που εδρασε στην Πελλοπονησο τον 17ο αιωνα):" οταν Ο δικαστης καθεται στο μακροσκαμνι του για να κρινει καθεται ο Θεος στο δικο του μακροσκαμνι και κρινει το δικαστη"

Καταληψη της Νομικης- 2011 (Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη )

Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...

Σε ένα σοβαρό κράτος δεν θα γινόταν καν συζήτηση. Θα ήταν αυτοματοποιημένη διαδικασία. Η αστυνομία θα έμπαινε μέσα, αν αντιδρούσαν με βια θα τους έσπαζε στο ξύλο, στη συνέχεια στη κλούβα "πακέτο" και θα ήταν οι πρώτοι της επόμενης "φουρνιάς" απέλασης.
Αν υπάρξει ανοχή θα το πράξουν κι άλλοι. Δεκτό το ότι υποφέρουν, το ότι είναι πρόσφυγες αλλά στο κάτω κάτω η Ελλάδα προσφέρει ότι μπορεί. Παραπάνω δεν μπορεί ας το καταλάβουν. Ούτε μπορεί η χώρα να δίνει πολιτικό άσυλο στον κάθε πρόσφυγα. Απλό το θέμα.
Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο...
1) Έχουμε καθηγητές που κανένας δεν τους ελέγχει ουσιαστικά(αν διδάσκουν σωστά, αν βαθμολογούν σωστά κ.α.).
2) Οι πολιτικές νεολαίες λύνουν και δένουν.
3) Κονδύλια ΜΗΔΕΝ για ουσιαστική έρευνα από καθηγητές και φοιτητές.
4) Αφίσες και βαψίματα "τέχνης" σε όλο το χώρο του Πανεπιστημίου.
5) Ασφάλεια ΜΗΔΕΝ ειδικά όταν σκοτεινιάσει το βράδυ.
6) Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο χάρη στην "σωτήρια" επέμβαση των αναρχικών αν ακουστούν άλλες ιδέες από αυτές "που επιτρέπονται".
7) Σεβασμός ΜΗΔΕΝ στο πρόσωπο του εκάστοτε Πρύτανη...θυμηθείτε τον άνθρωπο που τον είχαν πλακώσει στο ξύλο μερικά "καλά" παιδιά μπουκάροντας μέσα στη συνεδρίαση. Επίσης ας θυμηθούμε το περιστατικό με το χτύσιμο(!) πόρτας από κάτι άλλα "καλά" παιδιά.

Όταν το άσυλο και το θεσμό του ελεύθερου πνεύματος-ιδεών τον εκμεταλλεύονται κάποιοι για να προωθούν τις απόψεις τους φασιστικά τι περιμένετε? Ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι θέλουν. Κατευθυνόμενος όχλος που βρήκε 200 κακόμοιρους πρόσφυγες εκεί πέρα, τους φούσκωσε τα μυαλά και τους έβαλε στα ιερά έδρανα της Νομικής σχολής! Έκεί δηλ που αυριανοί πτυχιούχοι μαθαίνουν πως αποδίδεται η...δικαιοσύνη.
Το Πανεπιστήμιο υπάρχει για να παράγει επιστήμονες και έρευνα. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Άλλο έρευνα άλλο πολιτική. Γι αυτό είμαστε σε αυτά τα χάλια. Είχε έρθει ένας Λετονός καθηγητής στη σχολή μου(έχει καιρό) και μας μιλούσε στο αμφιθέατρο (στα αγγλικά φυσικά) για τις καλλιέργειες της χώρας του. Ήμασταν ζήτημα 40 άτομα. Έξω στους πάγκους των πολιτικών παρατάξεων οι άλλοι πείνανε καφέ, καπνίζανε και εικόνα μπάχαλο από αφίσες παντού. Ο άνθρωπος σοκαρίστηκε σχεδόν. Είμαστε για κλάμματα ενώ σαν δυναμικό η χώρα έχει δυνατότητες! Είναι κρίμα!