Ετικέτες

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Turkey Will Gain Nothing from Criticizing the EU

 

undefinedTurkey’s Prime Minister, Recep Tayyip Erdoğan is no stranger to Germany. He visits as often as once a year to give speeches that are both controversial and abrasive.
When he came to Berlin this week to open a new, big embassy in the heart of the capital’s diplomatic quarter, Erdoğan had a particular issue on his mind: Turkey’s relations with the EU.

Ο λόγος που επανεξελέγη ο Ομπάμα …

Αρχική > Uncategorized > Ο λόγος που επανεξελέγη ο Ομπάμα …

Τουρκία: Ηχησε μετά 97 χρόνια η καμπάνα της μεγαλύτερης αρμένικης εκκλησίας Βρίσκεται στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ


Τουρκία: Ηχησε μετά 97 χρόνια η καμπάνα της μεγαλύτερης αρμένικης εκκλησίας

Ο ναός του Αγίου Κυριάκου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα αρμενικής αρχιτεκτονικής.
Ηχησε ξανά, μετά από 97 ολόκληρα χρόνια, η καινούργια καμπάνα του αρμένικου ναού του Αγίου Κυριάκου (Σουρπ Γκιράγκος), στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Απόσπασμα από το βιβλίο "Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν" του Μουράτ Καραγιλάν

Απόσπασμα από το βιβλίο "Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν" του Μουράτ Καραγιλάν
(Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ)
Η πρώτη απόπειρα πολιτικής λύσης του Κουρδικού και η ακύρωσή της μετά από παρέμβαση των συμμοριών
Ο Τουργκούτ Οζάλ ήταν ένας από τους ξεχωριστούς σοβαρούς πολιτικούς της Τουρκίας. Αυτός ήταν υπεύθυνος για μια περίοδο κατά την οποία εφαρμόστηκαν οι πιο βρώμικες μέθοδοι στο Κουρδιστάν, από τότε που ξεκίνησε ο αγώνας του ΡΚΚ. Εφάρμοσε χωρίς κανέναν δισταγμό και επιφύλαξη όλες τις μεθόδους που θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα κράτος, για να συντρίψει το ΡΚΚ. Όλοι οι μηχανισμοί ανορθοδόξου πολέμου, που είναι ακόμα και σήμερα σε λειτουργία στο Κουρδιστάν, δημιουργήθηκαν την περίοδο του Οζάλ. Μπορούμε να πούμε ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να εξουδετερώσει το ΡΚΚ. Όταν, όμως, ο Οζάλ είδε πως το ΡΚΚ δεν εξουδετερώνεται ακόμα και μετά τα σκληρά μέτρα που εφάρμοσε το τουρκικό κράτος, άρχ

ίΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Δεν κρίνονται τα νέα μέτρα λιτότητας ή ο εργασιακός μεσαίωνας που προγραμματίζεται, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά η νομιμοποίηση της κυβέρνησης να τα επιβάλλει - καθώς επίσης η έγκριση ή μη της πολιτικής υποτέλειας που ακολουθεί

Ιδού τι συμβαίνει στις τουρκικές φυλακές

undefined

Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο Κούρδος σκηνοθέτης Γιλμάζ Γκιουνέι ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την φωτογραφία ενός νεαρού Κούρδου πολιτικού κρατουμένου και απεργού πείνας. Το παλληκάρι έχει στην κυριολεξία λιώσει μετά από 55 ημέρες άρνησης λήψης τροφής. Είναι ένας από τους 700 πολιτικούς κρατουμένους κουρδικής καταγωγής, που έχουν αρχίσει αυτόν τον γύρο του θανάτου πριν από δύο μήνες.

«όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, γύρνα πίσω σου και κοίταξε που έχεις κάνει λάθος» ή Έπαινος από εχθρό μυρίζει δόλο.

.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κάλεσε τους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν την Θεσσαλονίκη η οποία ήταν επί τέσσερις αιώνες υπό την Οθωμανική κυριαρχία

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣδήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τους Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα. Ορισμένοι Έλληνες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον δήμαρχο ενώ μερικοί αντέδρασαν, λέγοντας:
«Πληγώνει τους Έλληνες».
Τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια είδηση σχετικά με τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης ο οποίος είναι γνωστός με την συμπάθειά του προς τους Τούρκους και που έκανε έκκληση στους Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα όπου κορυφώνεται η οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal, ορισμένοι Έλληνες υποστηρίζουν τον Μπουτάρη ενώ άλλοι αντιδρούν στον Έλληνα δήμαρχο, λέγοντας πως πληγώνει τους Έλληνες.

Επιχείρηση Τούρκων κομάντος στο βόρειο Ιράκ

Τούρκοι κομάντος διεξήγαγαν μια επιχείρηση περιορισμένου εύρους κατά στρατοπέδων των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό δίκτυο πληροφόρησης NTV.

Δύο τάγματα των ειδικών δυνάμεων μετείχαν στην επιχείρηση αυτή, η οποία έγινε έπειτα από δύο ημέρες αεροπορικών βομβαρδισμών, ενώ κατά τη διάρκειά της στρατιώτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε βάθος έως και πέντε χιλιομέτρων εντός του ιρακινού εδάφους, πρόσθεσε το NTV.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γερμανοί τζιχαντιστές στο ίντερνετ

undefinedΤζιχαντιστές υπάρχουν και στη Γερμανία και χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να περάσουν τα μηνύματά τους. Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας πιστεύουν θα μπορούσαν να ριζοσπαστικοποιηθούν.

«Διεθνιστής» για την Χρυσή Αυγή ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος…

«Διεθνιστής» για την Χρυσή Αυγή ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος…
Είναι καλά ο άνθρωπος…;;!!
Το κείμενο που ακολουθεί ήρθε ως σχόλιο στην απάντηση που έδωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς σε δημοσίευμα που αφορούσε έναν υποτιθέμενο διάλογο με τον μειονοτικό υπουργό εργασίας της Αλβανίας Σπύρο Ξέρα. Μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς αναφέρει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ως «διεθνιστή οικουμενιστή αρχιεπίσκοπο Αλβανίας»
Ακολουθεί το σχόλιο με κάποιες διορθώσεις:

Η επίσημη απάντηση της Κύπρου στις απειλές της Τουρκία

 

undefined
Ε-afipnisi.gr/"Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών (3 Νοεμβρίου 2012), σχετικά με το δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων στα πλαίσια της πολιτικής της Δημοκρατίας της Κύπρου για έρευνα και εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου τονίζει τα κάτωθι:

Αποτελεί αναφαίρετο και κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους – και ως εκ τούτου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και μεγάλος αριθμός κρατών, έχουν επανειλημμένως λάβει θέση επί του θέματος και έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στη Δημοκρατία της Κύπρου. Επίσης, έχουν καταδικάσει την μη αποδεκτή και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή, μέσα από απειλές και προκλητικές ενέργειες.

Το μήνυμα του θριαμβευτή Ομπάμα στους ψηφοφόρους του. Για να μαθαίνουν κατι ντόπιοι κρετίνοι.

George —
I’m about to go speak to the crowd here in Chicago, but I wanted to thank you first.
I want you to know that this wasn’t fate, and it wasn’t an accident. You made this happen.
You organized yourselves block by block. You took ownership of this campaign five and ten dollars at a time. And when it wasn’t easy, you pressed
forward.
I will spend the rest of my presidency honoring your support, and doing what I can to finish what we started.
But I want you to take real pride, as I do, in how we got the chance in the first place.
Today is the clearest proof yet that, against the odds, ordinary Americans can overcome powerful interests.
There’s a lot more work to do.
But for right now: Thank you.
Barack

EKTAKTO: Ο Μ. Ομπάμα επανεξελέγη Πρόεδρος τηςΑμερικής

Αναρτήθηκε από τον/την epikairos στο Νοεμβρίου 7, 2012
Στις 6.24 σήμερα ανακοινώθηκε η νίκη του Μπάρακ Ομπάμα και των δημοκρατικών στο Οχάϊο, κάτι που του δίνει μια άνετη νίκη στις εκλογές της Αμερικής, αφού αναμένεται να πάρει περισσότερες από 300 έδρες (χρειάζονται 270 για τη νίκη).

Trump’s Twitter rant after Obama win: ‘We should march on Washington and stop this’

By Dylan Stableford, Yahoo! News
Senior Media Reporter



By Dylan Stableford, Yahoo! News | The Ticket – 5 hours ago


Trump made an offer Obama could refuse. (YouTube)
Donald Trump, the impossibly coiffed real estate mogul and de facto leader of the "birther" movement, had something of a Twitter meltdown in the wake of President Barack Obama's projected victory in Tuesday's election.

So Obama Wins the Election. What Does It All Mean?

by Jeff Fecke
 
So Obama Wins the Election. What Does It All Mean?
President Barack Obama made history Tuesday night, becoming the first African American to be re-elected President of the United States.
Obama defeated former Massachusetts Gov. Mitt Romney, who had argued that Obama was to blame for the pace of economic recovery after the 2008 financial meltdown. Obama’s win was a stamp of approval for the president, who has argued that his policies have been helping the economy recover from the worst financial downturn since the Great Depression.
Obama’s win also represents a huge victory for the civil rights of women, LGBT individuals and immigrants, and likely cements into law the Obamacare health care reforms, which Romney had pledged to repeal.
Moreover, Obama’s victory was a triumph over a policy of obstruction from the Republican Party, that began the night of his inauguration and continued throughout his first term