Ετικέτες

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Γένος Ελλήνων (ΑΠΕΛΛΗΣ)

Ο ΚΠ δεν είναι φίλος μου, ούτε γνωρίζω ακριβώς τι πρεσβεύει. Έχω πάντως την εντύπωση ότι μπορεί να διαφωνώ και με τους δυο σας!
Ρωμαίοι, σίγουρα ΔΕΝ είμαστε, ΟΥΤΕ υπήρξαμε ΠΟΤΕ. Πολίτες όμως της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ναι είμασταν (Ρωμιοί δηλαδή που είναι άλλο πράγμα και δεν αφορά το γένος), μέχρι την εποχή που αναλάβαμε ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες τα ηνία της Μεσαιωνικής Αυτοκρατορίας.
Τώρα, αν λέγοντας "είμαι Έλληνας", υπονοείς ότι δεν είσαι Χριστιανός αλλά οπαδός της αρχαίας Θρησκείας, μάλλον θα διαφωνήσω μαζί σου, όχι τόσο επειδή είσαι, αν είσαι, δωδεκαθεϊστής, αλλά επειδή μονοπωλείς αυθαίρετα τον τίτλο του Έλληνα αποδίδοντας τον σε αυτή την κατηγορία των ομοιδεατών σου πολιτών. Κατηγορία που σημειωτέον αποτελεί μια ισχνή, έως ολιγάριθμη ομάδα που βεβαίως κάνει πολύ θόρυβο.
Η πλειονότητα των Ορθόδοξων ανθρώπων αυτού του λαού που ζουν σε αυτή την χώρα, σίγουρα δεν είναι Κογκολέζοι! Έλληνες είναι και αυτοί και ας είναι Χριστιανοί!!
Ελπίζω να μην σε παρεξήγησ

Γενος Ελλήνων (ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ)

Παιδιά, επιτρέψτε μου δυό λόγια σχετικά με την παρεξήγηση στα σχόλια. Το γένος μας (έθνος, φυλή, φάρα, ράτσα, σόι, ανθρωπογεωγραφικός πληθυσμός, ή όπως αλλοιώς θέλετε να το ονομάσετε) έχει πολύ βάθος χρόνου. Τι να πουν και οι Αμερικάνοι δηλαδή με 200 χρόνια ιστορία;

Μέσα σε αυτή τη μακραίωνα ιστορία έχει αλλάξει αρκετές φορές ο επιθετικός προσδιορισμός και έχουν αναπτυχθεί διαδοχικοί πολιτισμοί, αλλά και έχουν γίνει οι ανάλογες συνθέσεις. Παρεμπιπτόντως, μη βάζετε και σε τόσο πολύ μεγάλη αντίθεση την αρχαία θρησκεία με την Ορθοδοξία (σε επίπεδο ουσίας). Σίγουρα διαφέρουν, αλλά δεν είναι τυχαίο που εδώ έχουμε ορθοδοξία και όχι καθολικισμό ή προτεσταντισμό. Εν πάσει περιπτώσει, αυτή είναι πολύ μεγάλη συζήτηση που θα απαιτούσε ολόκληρη ημερίδα (τουλάχιστον).

Παλιότερα, είχα μιά μακροσκελή διαφωνία με τον Κυριάκο (Κ.Π.) στο θέμα αυτό, αλλά με αμοιβαίες προσπάθειες την κρατήσαμε σε λογικό επίπεδο. Κάπου τη διανθίσαμε και με ορισμένα αστεία, πράγμα που έδειχνε την καλή θέληση που υπήρχε στο βάθος και προσωπικά χάρηκα που τον ξαναείδα να σχολιάζει στο ιστολόγιο. Θέλω να πω ότι είμαστε αυτοί που είμαστε συνολικά και αντιμετωπίζουμε υπαρκτές σημερινές απειλές, επομένως δεν περισσεύει κανείς μας. Με το να ανταλλάσσουμε μπινελίκια και "παρατσούκλια", το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα πείσει τον άλλο ότι έχει δίκιο.

"Nεα" (ψευτο) Ιστορία

Ενας απο τους λογους που η ρωμαικη αυτοκρατορια στην Δυση  διατηρηθηκε για τοσο μεγαλο διαστημα ( πειπου 6 αιωνες στην Βορειο Αφρικη, περιπου 5 αιωνες στην Γαλλλια- Βελγιο , χωρες της Ιβηρικης χερσονησου και 360 χρονια στην Αγγλια- Ουαλλια) ηταν οτι οι Ρωμαιοι "επεισαν" τους ντοπιους να ξεχασουν την δικη ταυτοτητα και να υιοθετησουν αυτην των "Ρωμαιων" μεσω της χρησης της λατινικης κυριως και της προσπαθειας για επιβολη του ελληνορωμαικου πολιτισμου εις βαρους των πολιτισμικων παραδσεων των ντοπιων.
Απο τοι φαινεται αυτο το μοντελο μαλλον αρεσει σε καποιους απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου και σε αλλα "κεντρα εξουσιας" γιατι εχουμε:
1)Καταργηση της αναγραφης του θρησκευματος στις ταυτοτητες
2) προταση για υιοθετηση της αγγλικης ως δευτερη γλωσσα
3)Υιοθετηση των βιβλιων  απο  ενα υποπτο κεντρο το με σκππο να ¨ξεχασουμε" την εθνικη μας ιστορια αλλα να δεχτουμε μια αλλη της εκδοχη προς το συμφερον των αμερικανων- τουρκων βεβαιως βεβαιως
Ολα αραγε αυτα ειναι απλα "συμπτωση" με το παραδειγμα που ανεφερα παραπανω;Μαλλον οχι και οποιος θελει ας μου αποδειξει οτι σφαλλω