Ετικέτες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Wikileaks – Απρίλης 1973: Αποκαλύπτονται δύο πράκτορες των ΗΠΑ που δρούσαν στην Ελλάδα.

Kalafatis – Ambrose. Αυτά είναι τα ονόματα τους και μάλιστα όπως προκύπτει από το τηλεγράφημα, η Αμερικάνικη πλευρά τους παρείχε μεγάλη προστασία και διαβατήρια.

Spiegel: «Η Γερμανία χρωστά 162 δισ. ευρώ για πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα»

Η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αναδημοσιεύει σχετικό άρθρο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

undefined
Σε 162 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα για πολεμικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel.
Θετικά απαντά ομάδα εμπειρογνωμόνων μετά από ενδελεχείς έρευνες σε αρχεία, όπως αναδημοσιεύει από «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» το περιοδικό Der Spiegel και παρουσιάζει η Deutsche Welle.

6 Απριλίου 1941: 38.000 ΟΧΙ στη Γερμανία από ένα Λοχία! Συγκλονιστική ιστορία αντίστασης

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της εισβολής της Γερμανίας στην Ελλάδα, σας υπενθυμίζω την ιστορία του Λοχία Ίτσιου που όλοι σχεδόν γνωρίζετε, απλώς γιά να επισημάνω τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι Γερμανοί σε όσους νικούν μετά από μάχη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

“Φάκελος Κύπρος”: Ο χάρτης που «κάρφωσε» τα διχοτομικά σχέδια της Αγκυρας και του Κίσινγκερ


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

...12 χρόνια μετά, τα μέλη της ομάδας του Αυστραλού Ασάντζ παρουσιάζουν τη δική μας ερευνητική δουλειά ως μία μεγάλη δική τους επιτυχία… 
MakariosKissinger01Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα. Μαζί με τον χάρτη είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με διάφορους τρόπους, πάντα ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων του Κίσινγκερ για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Μπαγκλαντές και το Ανατολικό Τιμόρ. 

Το (αναμενόμενο) δώρο του Κασιδιάρη στον Βενιζέλο

Μάνος Χωριανόπουλος
Η ευγενική χορηγία του Ηλία Κασιδιάρη στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ερώτημα που πρέπει να θέτει στον εαυτό του, όποιος ψήφισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής
Όποιος θυμάται τι κατέθεσε την Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Προανακριτική για τον Διώτη και τον Παπακωνσταντίνου, να σηκώσει το χέρι του. Κανείς;

Νόαμ Τσόμσκι: Συνασπισμός των χωρών της νότιας Ευρώπης

Συνασπισμό των χωρών της νότιας Ευρώπης, εντός του ευρώ, για να δράσουν απέναντι στην Γερμανία, προτείνει ο Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκι, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Παράλληλα, σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αφήσει εύκολα την Ε.Ε και να αποκτήσει δικό της νόμισμα, ενώ χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως έναν ανθεκτικό λαό.

Η Μέρκελ ως έγκλειστη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

09/04/2013 Επεξεργασία Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments


Θύελλα αντιδράσεων για το εξώφυλλο Πολωνικού περιοδικού. Απεικονίζει τη Μέρκελ ως φυλακισμένη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απεικονίζεται ως θύμα των Ναζί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο εξώφυλλο του γνωστού πολωνικού περιοδικού, Uwazam RZE.
Ντυμένη με τη γνωστή ριγέ ενδυμασία των φυλακισμένων και με ένα σκουφί στο κεφάλι, η Μέρκελ φαίνεται πίσω από τα συρματοπλέγματα.
Αυτό το εξώφυλλο, είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ της Γερμανίας και της Πολωνίας, σχετικά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μάλιστα η εικόνα συνοδεύεται από τον εξής τίτλο: “Πλαστογράφηση της Ιστορίας: Πώς οι Γερμανοί, έκαναν τους εαυτούς τους θύματα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου”.
Η Πολωνία έχει κατηγορήσει τη γειτονική χώρα για στρέβλωση ιστορικών γεγονότων και ανακήρυξη των πραγματικών εγκληματιών ως “θύματα πολέμου”.
Αφορμή για αυτές τις κατηγορίες στάθηκε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, στο τέλος του Μάρτη, από το γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF,με τίτλο “Our Mothers, Our Fathers”.

“Δεν θέτουν θέμα αποζημιώσεων λόγω Μέρκελ”


Η Ελληνική Κυβέρνηση με απόφαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, κρατάει μυστική την απόρρητη έκθεση-στοιχεία της οποίας δημοσιεύτηκαν στο ΒΗΜΑ της Κυριακής για τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με το Βερολίνο.
Όπως γράφει το DER SPIEGEL: “Μία απόρρητη αναφορά που συντάχθηκε κατά παραγγελία του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια για πολεμικές αποζημιώσεις από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το σύνολο θα ήταν αρκετό για να λύσει τα προβληματα χρέους της χώρας αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση είναι προσεκτική να μη συγκρουστεί με το “αφεντικό πληρωμών” (sic) (“ταμίας” στο κείμενο της Αγγλικής έκδοσης του DER SPIEGEL).

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 … ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – Η τρόικα ανέλαβε τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος της χώρας

Σε εθνικό ζήτημα διατήρησης στοιχειώδους ελέγχου της χώρας εξελίσσεται πλέον η υπόθεση της απαγορευμένης συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank.Το γεγονός ότι η τρόικα κατάφερε και επέβαλε την άποψή της και άλωσε τις δύο τράπεζες σημαίνει ότι έχουμε κρατικοποίησή τους με προσφυγή στο Ταμείο Σταθερότητας, αλλά και αναχαίτιση της τελευταίας προσπάθειας κάποιων ελάχιστων πατριωτικών κυβερνητικών κέντρων να δημιουργήσουν μια μεγάλη τράπεζα που δεν θα μπορούσε να αγοράστει εύκολα από τους ξένους και να υπάρχει ένα τελευταίο εθνικό οχυρό μη ελεγχόμενο από τους ξένους που ίσως καποτε σήκωνε το βάρος της εθνικής ανάτασης.Τώρα, τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank θα αγοραστούν αντί πινακίου φακής από ξένους οίκους, οι οποιοι θα σφίξουν ακόμη περισσότερο την κάνουλα ρευστού και θα στερεύουν την ελληνική οικονομία και από τα τελευταία αποθέματα δανειοδότησης ελληνικών επιχειρήσεων, ελέγχοντας 100% την ελληνική τραπεζική αγορά, αφού και οι άλλοι δύο όμλοι Πειραιώς και Alpha Bank επιβιώνουν καθαρά λόγω μηχανισμού ELA.ΜΕ λίγα Λόγια Η. Ελλάδα παύει ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ως κράτος Τραπεζικό τομέα ΚΑΙ Αυτο έκανεειλικρινή προσπάθεια ΜΙΑ ΝΑ ΤΟ αποφύγει Η. κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά δεν τα κατάφερε . Η. τρόικα απαγόρευσε ΤΗΝ συγχώνευση ΚΑΙ εδω αναδεικνύεται Ανάγλυφα Η. έλλειψη Εθνικής κυριαρχίας.Και αυτό είναι το πρώτο, πριν απ’όλα τ’αλλα, που πρέπει να ανακτηθεί πριν το έθνος συζητήσει με τον εαυτό του, ποιο και που βρίσκεται το μέλλον του.

Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, η μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα που βρέθηκε στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, πέθανε σε ηλικία 87 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειάς της.
Φωτό Reuters
Φωτό Reuters
“Με λύπη τους ο Μαρκ και η Κάρολ Θάτσερ ανακοινώνουν ότι η μητέρα τους πέθανε ήσυχα μετά από εγκεφαλικό που υπέστη το πρωί της Δευτέρας” ανέφερε ο λόρδος Τιμ Μπελ, εκπρόσωπος της οικογένειας. Η Μάργκαρετ Θάτσερ οδήγησε τους Συντηρητικούς σε τρεις εκλογικές νίκες και βρέθηκε στη διακυβέρνηση της Βρετανίας από το 1979 έως το 1990,  κάνοντας ρεκόρ διαρκούς παραμονής στην πρωθυπουργία από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Η Ευρώπη είναι ένα εργοτάξιο κατασκευής τζαμιών!


Από το Βέλγιο μέχρι την Ελλάδα και από την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία, το 2013 προετοιμάζεται να γίνει ένα ακόμη σημαντικό έτος για την κατασκευή τζαμιών στην Ευρώπη.
Στο Βέλγιο, είναι έτοιμο να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής ενός mega-τζαμιού στη Λιέγη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το μεγαλύτερο τζαμί στη Βαλλονία (η γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου) θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 11.000 τ.μ.και θα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο με χωρητικότητα 1,000 ατόμων, μια βιβλιοθήκη, μια καφετέρια και πολλά καταστήματα.
Τα σχέδια για την κατασκευή δύο μιναρέδων 30 μέτρων δεν προχώρησαν ύστερα από την αντίθεση των ντόπιων κατοίκων. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει ένα μιναρέ 18 μέτρων που θα φωτίζεται αυτόματα κατά τη διάρκεια του καλέσματος για προσευχή.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Η ιστορία των φόρων


Γνωρίζατε ότι στην αρχαία Αθήνα η άμεση φορολογία θεωρούταν ατιμωτική και τυραννική?
Ότι στον χρυσό αιώνα του Περικλή φορολογούνταν μόνο οι πλούσιοι και πλήρωναν εκείνοι το εισιτήριο των πιο φτωχών για θέατρο και διασκεδάσεις?

Guardian: Η Γερμανία οφείλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα


Η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα ένα χρέος Η Γερμανία, αποφεύγοντας το θέμα για τις πολεμικές επανορθώσεις, κάνει την στάση της στη σημερινή ελληνική κρίση χρέους κάπως υποκριτική
Οι Γερμανοί δεν διασκεδάζουν αυτές τις μέρες. Κοιτάξτε παντού από τις εφημερίδες, μέχρι την μπλογκόσφαιρα και φαίνεται ότι η δημόσια διάθεση έχει φτάσει σε σημείο βρασμού.
Χωρίς να θέλουν, θα επωμιστούν άλλη μια εθνική αύξηση χρέους και την χρηματοδότηση άλλης μια διάσωσης και οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τα πάντα, από την σοφία της στήριξης στην Ελλάδα, το κοινό νόμισμα του ευρώ, ή ακόμη και την ουσία του εγχειρήματος, της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης συνολικά.
Αυτό μπορεί να είναι παράξενο για μια χώρα που ωθείται όλο και πιο κοντά στην πλήρη απασχόληση και η οποία είναι έτοιμη να ανακτήσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας βιομηχανικών προιόντων στον κόσμο, από τους Κινέζους.