Ετικέτες

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

New York Times: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί από τη στάση της Τουρκίας


New York Times: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί από τη στάση της Τουρκίας

“Σώθηκε” η Ελλάδα, χρεοκόπησαν οι Έλληνες


“Σώθηκε” η Ελλάδα, χρεοκόπησαν οι Έλληνες

Χιλιάδες πολίτες έχουν κηρύξει ήδη πτώχευση και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Περίπου 40.000 νοικοκυριά έχουν ήδη βρεθεί σε δυσχερή θέση, με τις τράπεζες να ψάχνουν τρόπους για να εισπράξουν έστω και μικρό μέρος των οφειλών και τα δικαστήρια να παίρνουν αποφάσεις υπέρ οφειλετών που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Der Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση εμπόδιζε νομικές διαδικασίες σε βάρος γιου του Καντάφι


Der Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση εμπόδιζε νομικές διαδικασίες σε βάρος γιου του Καντάφι


undefined
 Η κυβέρνηση παρεμπόδιζε νομικές διαδικασίες σε βάρος ενός γιου του Καντάφι, σύμφωνα με το Der Spiegel

European Southern Observatory(Wikipedia)


European Southern Observatory

From Wikipedia, the free encyclopedia
European Southern Observatory

Reaching New Heights in Astronomy

The participating countries
Formation1962
TypeIntergovernmental organisation
Purpose/focusResearch organization forastronomy
HeadquartersGarching, Germany
Membership15 (14 European states + Brazil)
Director GeneralTim de Zeeuw
Websitewww.eso.org
The European Southern Observatory (ESO; formally the European Organization for Astronomical Research in the Southern Hemisphere) is an intergovernmental research organisation for astronomy, supported by fifteen countries. Created in 1962, ESO has provided astronomers with state-of-the-art research facilities and access to the southern sky. The organisation employs around 730 staff members and receives annual member state contributions of approximately 143 million Euros.[1]

Ένας υπέροχος Κόσμος από το πολύ μεγάλο τηλεσκόπιο στη Χιλή (sterg)

Ένας υπέροχος Κόσμος από το πολύ μεγάλο τηλεσκόπιο στη Χιλή



Η διάταξη του πολύ μεγάλου τηλεσκοπίου VLT (Very Large Telescope) συνιστά ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο αστρονομίας το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία το 1998. Απαρτίζεται από τέσσσρα μεγάλα τηλεσκόπια το Antu, το Kueyen το Melipal και το Yepun τα οποία είναι διατεταγμένα σε φάση έτσι ώστε να μπορούν να δουλεύουν συνδυαστικά ή και μεμονωμένα.

Αράμ Α’ προς Ερντογάν: Ο αρμενικός λαός ακόμα περιμένει!



ΣΆΒΒΑΤΟ, 1 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Αράμ Α’ προς Ερντογάν: Ο αρμενικός λαός ακόμα περιμένει!


Ο Πατριάρχης-Καθολικός θεωρεί ανεπαρκή την απόδοση από την Τουρκία της εκκλησιαστικής περιουσίας που κατασχέθηκε από το 1936 και μετά και ζητεί την επιστροφή όλων των περιουσιών που χάθηκαν κατά την γενοκτονία του 1915

Τα άρματα Τ-80U έκλεψαν την παράσταση στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου




ΣΆΒΒΑΤΟ, 1 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011


Τα άρματα Τ-80U έκλεψαν την παράσταση στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου


Παρέλασαν κάποια από τα 41 άρματα που παρελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο από τη Ρωσία
Η Ε.Φ. εξοπλίζεται με άρματα Τ-80 από το 1996

Περί αποκοπής ομφάλιων λώρων


Περί αποκοπής ομφάλιων λώρων

Την 30ην Σεπτεμβρίου και κατά την διάρκεια αγορεύσεώς του από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εδήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να αποκόψει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ των αποστράτων και των εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ. Στην πραγματικότητα δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να αναδείξει την μικρότητά του και να αποδείξει ότι κατά την πολύμηνη θητεία του στο Υπουργείο, δεν έχει καταλάβει το παραμικρό για τις σχέσεις που διέπουν τα στελέχη των Ε.Δ. (εξαιρέσει ίσως ολίγων κομματικών εγκαθέτων φίλων του).

Επιστολή Παπούλια στον Χριστόφια: “Η Ελλάδα θα παρέχει κάθε υποστήριξη στην Κύπρο”


Επιστολή Παπούλια στον Χριστόφια: “Η Ελλάδα θα παρέχει κάθε υποστήριξη στην Κύπρο”

undefined
Η Ελλάδα δεν θα φεισθεί προσπαθειών και αποφασιστικότητας μέχρι να δικαιωθεί η κυπριακή υπόθεση και ότι θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις να παρέχει κάθε συνδρομή και υποστήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Αυστηρή προειδοποίηση Ομπάμα κατά Πακιστάν


Αυστηρή προειδοποίηση Ομπάμα κατά Πακιστάν

Σαφή προειδοποίηση προς το Πακιστάν να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση υποστήριξη παρέχεται στο δίκτυο των Ταλιμπάν, απηύθυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με τις σχέσεις του πακιστανικού στρατού με τους ισλαμιστές αντάρτες.

Πούτιν: Η επιστροφή του τσάρου που δεν έφυγε ποτέ


Πούτιν: Η επιστροφή του τσάρου που δεν έφυγε ποτέ

«Η σχεδιαζόμενη «επιστροφή» του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο δεν ήταν βέβαια έκπληξη για κανέναν. Ούτε μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε επιστροφή, αφού ο Πούτιν δεν έφυγε ποτέ. Στα τρισήμισι χρόνια της προεδρίας του Μεντβέντεφ, ο Πούτιν ήταν πρωθυπουργός και κινούσε τα νήματα για όλες τις σημαντικές αποφάσεις. Το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες έχει στόχο να δώσει την ψευδαίσθηση της αλλαγής χωρίς να αλλάζει τίποτα σημαντικό στη δομή της εξουσίας» λέει μιλώντας αποκλειστικά στο «Βήμα» o Ντάνιελ Τρέισμαν, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες και συγγραφέας του βιβλίου «Η επιστροφή: Το ταξίδι της Ρωσίας από τον Γκορμπατσόφ στον Μεντβέντεφ» («The Return: Russia’s Journey from Gorbachev to Medvedev»).

Αμείωτη ένταση για την ΑΟΖ

Αμείωτη ένταση για την ΑΟΖ

undefined 

Απαντώντας στην Αγκυρα δύο ισραηλινά F-16 πέταξαν χθες έως τα τουρκικά παράλια

Της Δωρας Αντωνιου

Εν μέσω παραιτήσεων ξεκινά η απογραφή πληθυσμού στην ΠΓΔΜ


Εν μέσω παραιτήσεων ξεκινά η απογραφή πληθυσμού στην ΠΓΔΜ

Ξεκινά σήμερα η απογραφή του πληθυσμού στην ΠΓΔΜ, στη «σκιά» των παραιτήσεων των υπευθύνων της αρμόδιας επιτροπής.

Οι Αρμένιοι σταματούν τουρκική εκδήλωση στις ΗΠΑ!


Οι Αρμένιοι σταματούν τουρκική εκδήλωση στις ΗΠΑ!

undefined
Την παρέλαση στους δρόμους του Λος Άντζελες της τουρκικής «Οθωμανικής» στρατιωτικής μπάντας Mehter Takimi, η οποία θα πραγματοποιούνταν την Δευτέρα, κατάφεραν να ματαιώσουν οι αρμενικές οργανώσεις των ΗΠΑ.

Ανοιχτή επιστολή προς Α/ΓΕΕΘΑ και Αρχηγούς των τριών κλάδων των Ε.Δ.


Ανοιχτή επιστολή προς Α/ΓΕΕΘΑ και Αρχηγούς των τριών κλάδων των Ε.Δ.

Κύριοι αρχηγοί
Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης να θέσει στην διάθεση του στρατιωτικού προσωπικού τηλεφωνική γραμμή μέσω της οποίας αυτό θα δύναται να επικοινωνεί απ’ ευθείας με το γραφείο του Υπουργού, αποτελεί το επιστέγασμα σειράς διαχρονικών ενεργειών κομματικοποιήσεως των ενόπλων δυνάμεων (Ε.Δ.). Είμαι βέβαιος ότι δεν απαιτείται να αναλύσω τα αυτονόητα καταστροφικά αποτελέσματα της ενέργειας αυτής, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση και απαξίωση την ιεραρχική δομή των Ε.Δ., συμπεριλαμβανομένων και υμών.

Η Ρωσία στέλνει το αεροπλανοφόρο “Kuznetsov” στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ρωσία στέλνει το αεροπλανοφόρο “Kuznetsov” στην Ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα HURRIYET η Ρωσία στέλνει τις επόμενες ημέρες μέρος του στόλου της για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Επικεφαλής του στόλου θα είναι το αεροπλανοφόρο “Admiral Kuznetsov”, ενώ δίπλα του θα πλέει και το αντιτορπιλικό “Admiral Chabanenko”.

Εγκρίθηκε η παραχώρηση των 400 M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ


Εγκρίθηκε η παραχώρηση των 400 M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ

Κέντρο Στρατηγικών Μελετών: Δεν υπερέχει η Τουρκία σε στρατιωτικά μεγέθη στην περιοχή



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Κέντρο Στρατηγικών Μελετών: Δεν υπερέχει η Τουρκία σε στρατιωτικά μεγέθη στην περιοχή

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Η Τουρκία δεν είναι η μεγαλύτερη χώρα σε στρατιωτικά μεγέθη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για το 2011, με εξαίρεση την αριθμητική υπεροχή της στο Ναυτικό, καθώς Αίγυπτος, Ιράν και Συρία υπερτερούν σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με έρευνα του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών με θέμα ''Τουρκία και συσχετισμοί δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή''.

Από την καταστροφή της Ελλάδας στο τέλος της Ευρώπης




ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Από την καταστροφή της Ελλάδας στο τέλος της Ευρώπης

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Απερίγραπτη κακοφωνία και πολυλογία, διαρκείς αντιθέσεις, εμβαλωματικές λύσεις που καθιστούν δυσκολότερη την αντιμετώπιση των θεμελιωδών προβλημάτων της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ. Το επισημαίνει όλο και πιο έντονα το «κόμμα των συνταξιούχων», από τον πατριάρχη της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατίας Χέλμουτ Κολ, που λέει ότι η Γερμανία δεν ξέρει τι θέλει και που πάει, έως τον Ντομινίκ Στρως-Καν, εκ των αρχιτεκτόνων πέρυσι του σχεδίου σκληρότατης λιτότητας στην Ελλάδα για τη σωτηρία της, που υποστηρίζει σήμερα ότι πρέπει να διαγραφούν τα ελληνικά χρέη.