Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΩΝ “ΕΠΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ”;


Το ζοφερό μέλλον του Πατριαρχείου Αντιοχείας

Χρήστος Ιακώβου

Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Οι χριστιανοί σήμερα στη Συρία αποτελούν το 10% με 12% του πληθυσμού της χώρας, με πιο μεγάλη ομάδα αυτή των Ορθοδόξων, οι οποίοι αριθμούν περίπου δύο εκατομμύρια και θεσμικά αντιπροσωπεύονται από το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Κάλεσμα για τζιχάντ των ορθόδοξων Χριστιανών ενάντια στους ισλαμιστές



50 000 Russians want to come to Syria to fight on Assad's side
 
Un véritable appel au Djihad des chrétiens orthodoxes contre les islamistes
C’est le monde à l’envers ! Habituellement, le Djihad est compris comme une notion purement et exclusivement musulmane.  Et, en simplifiant, il n’est même compris, dans le monde occidental, que comme une mobilisation hostile, voire guerrière, contre les impies,  les incroyants, les infidèles ( les in… quelque chose) et plus particulièrement contre les chrétiens. Les évènements syriens viennent de brouiller les cartes, sur ce point. A cause de ce qui s’y passe, cette ligne devenait de plus en plus difficile à tenir. Cela relevait d’un numéro d’équilibriste. Voilà plus de 10 ans que l’on nous parle de djihadistes, le mot étant entendu dans le sens cité ci-dessus, et il se trouve que ces djihadistes ne combattent et ne font sauter que des musulmans. On se hâte alors de préciser qu’il y a musulmans et musulmans. Ainsi donc, il peut y avoir des chiites contre des sunnites, des sunnites wahabites contres des sunnites salafistes, ceux du nord contre ceux du sud (comme au Mali), ou encore ceux d’une organisation contre ceux d’une autre organisation, comme au Nord Mali ou en Afghanistan au temps du commandant Messaoud. 

Ισλαμιστές στη Νιγηρία σκότωσαν 7 μαθητές και 2 δασκάλους




undefined
    Στην πόλη Νταματούρου, στην πολιτεία Γιόμπε  επτά μαθητές, δύο δάσκαλοι και δύο αντάρτες σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν άνδρες που φέρονται να ήταν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ενός δημόσιου δευτεροβάθμιου σχολείου στη βορειοδυτική πόλη Νταματούρου, στην πολιτεία Γιόμπε της Νιγηρίας, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

GCHQ intercepted foreign politicians' communications at G20 summits Exclusive: phones were monitored and fake internet cafes set up to gather information from allies in London in 2009=Η Βρετανία παρακολουθούσε τις κλήσεις των συμμετεχόντων της G20 το 2009

GCHQ composite
, , , and
Documents uncovered by the NSA whistleblower, Edward Snowden, reveal surveillance of G20 delegates' emails and BlackBerrys. Photograph: Guardian

Σε βαθύ παραλήρημα ο Ερντογάν: «Δεν αναγνωρίζω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»



Κατά της ΕΕ στρέφεται ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς την «αντιδημοκρατική», διότι -όπως είπε- «στήριξε τις αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις στην Τουρκία»


Με βολές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τους σκληρούς τόνους έναντι των διαδηλώσεων στη χώρα του, τη στιγμή που συνεχίζεται η ένταση στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας της σημερινής απεργίας που κήρυξαν πέντε συνομοσπονδίες εργαζομένων.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, ο Ερντογάν σχολίασε:
«στηρίξατε τις αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις στην Τουρκία και συνεπώς είστε κι εσείς αντιδημοκρατικοί. Έχετε διαφορετική αντίληψη περί ελευθερίας. Τότε κι εγώ δεν αναγνωρίζω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Τελεσίγραφο από Βουλγαρία: «Θα μπλοκάρουμε τα Σκόπια» by admin

\
 undefined
 Εν είδει τελεσιγράφου- ultimatum – οι εκπρόσωποι της Βουλγαρίας κατέστησαν σαφές ότι , αν στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που έχει προγραμματισθεί στις 27 Ιουνίου, δεν έχει υπογραφεί συμφωνία καλής γειτονίας, τότε  η Σόφια θα στηρίξει τον αποκλεισμό που προτείνει η Ελλάδα για τα Σκόπια, δημοσιεύει το  σκοπιανό Sky, επικαλούμενο το επίσημο νοτιοσλαβικό πρακτορείο.

Το λουκέτο της ΕΡΤ στο επίκεντρο: 393 διεθνή ΜΜΕ, 455 δημοσιογράφοι και 7.000 ρεπορτάζ



undefined
                                                                                                                               
                                                                                                                                                                 
Tο ενδιαφέρον των διεθνών τηλεοπτικών δικτύων τον τελευταίο χρόνο για την Ελλάδα συγκρίνεται όσο κι αν ακούγεται απίστευτο με τις χώρες όπου μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις καθώς βρισκόμαστε στην κορυφή των πιο «προβεβλημένων» χωρών παγκοσμίως
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, μόνο το 2012 η αύξηση αιτημάτων ξένων ΜΜΕ για δημοσιογραφική κάλυψη στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με το 2011. Το 2011 τα αιτήματα είχαν αυξηθεί κατά 22% σε σχέση με το 2010, ενώ ο αριθμός των δημοσιογράφων που ήρθαν στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 42%.

Η πολυπολιτισμική Ευρώπη και ο Αττίλας


undefined
Κωνσταντίνος Χολέβας
Ως άνθρωπος που εργάζομαι επί χρόνια στον χώρο της ενημέρωσης, θλίβομαι για το κλείσιμο της ΕΡΤ και για την απόλυση των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες της. Είναι φανερό ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να γιορτάσει την πρώτη επέτειο από τις εκλογές, που τον έφεραν στην εξουσία, με μία επίδειξη πυγμής προς φίλους και αντιπάλους.
Εύχομαι στη νέα δημόσια τηλεόραση, που υποσχέθηκε ο κ. Κεδίκογλου, να βρουν πράγματι θέση όσοι άξιοι και ικανοί επαγγελματίες υπήρχαν στην ΕΡΤ. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να έχουμε μία σοβαρή δημόσια ραδιοτηλεόραση με λιγότερο κόστος και μεγαλύτερη ακροαματικότητα/τηλεθέαση.

Στα μαύρα «ντύθηκε» η Ευρώπη για την ΕΡΤ - Ακόμα και δελτία ειδήσεων στα ελλληνικά -

Τα μαύρα πρωτοσέλιδα της Libération και της Humanité για το κλείσιμο της ΕΡΤ καθώς και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν προκαλέσει αίσθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο
undefined
Με μαύρο πρωτοσέλιδο και με τίτλο "Ελλάδα, ποιος έσβησε την τηλεόραση;" κυκλοφορεί σήμερα στη Γαλλία ΄γνωστή εφημερίδα Libération.
Μια άλλη ιστορική γαλλική εφημερίδα, η L'Humanité, κυκλοφορεί και αυτή με μαύρο εξώφυλλο και με τίτλο "Ελλάδα, Η δημοκρατία σε μαύρη Οθόνη.

Το «ένδοξο» παρελθόν του Νταβούτογλου


Μια απλή ιστορική αναδρομή αρκεί για να καταδείξει το «ένδοξο» παρελθόν που κάνει υπερήφανο τον κ. Νταβούτογλου
Πρόσφατα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το ένδοξο παρελθόν των Οθωμανών και ότι είναι τιμή του να τον αποκαλούν νεο-οθωμανό. Πράγματι, μια απλή ιστορική αναδρομή αρκεί για να καταδείξει το «ένδοξο» παρελθόν που κάνει υπερήφανο τον κ. Νταβούτογλου.
Δεν χρειάζεται, βεβαίως, να γυρίσουμε στα γεγονότα της Άλωσης, τότε δηλαδή που οι πρόγονοί του έσφαζαν τους υπερασπιστές της Πόλης, εξανδραπόδιζαν, λεηλατούσαν, γκρέμιζαν τις Αγίες Τράπεζες, σκόρπιζαν τα λείψανα των αγίων στους δρόμους και το μόνο που άφηναν όρθιο από τα μοναστήρια και τις εκκλησίες ήταν οι τοίχοι τους. Περιοριζόμαστε σε μερικές μόνο «ηρωικές» πράξεις, που έκαναν οι πρόγονοί του, στις αρχές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και σε κάποιες άλλες πιο πρόσφατες.
Ο κ. Νταβούτογλου, λοιπόν, νιώθει υπερήφανος γιατί οι πρόγονοί του, την Κυριακή του Πάσχα, 10 Απριλίου 1821, αφού κρέμασαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ στη μεσαία εξωτερική πόρτα του Πατριαρχείου, τον άφησαν επί τρεις μέρες στην αγχόνη, για να δουν και να θαυμάσουν το «κατόρθωμα» όχι μόνο οι Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης αλλά και Τούρκοι των γειτονικών περιοχών

Το σχέδιο Σαμαρά για τη νέα «Πολιτική Άνοιξη»


undefined
Οι κινήσεις του πρωθυπουργού πριν το κρίσιμο συνέδριο - Ο Καρατζαφέρης, ο Χρυσοχοΐδης και τα άλλα… παιδιά
Συγκεκριμένη στρατηγική για την πολιτική μετάλλαξη της ΝΔ στο δρόμο προς το συνέδριο έχει χαράξει ο πρωθυπουργός , δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα των προθέσεων του για την νέα Κεντροδεξιά.
Εδώ και αρκετούς μήνες ο πρωθυπουργός έχει κάνει «άνοιγμα» στις κεντρώες δυνάμεις, λέγοντας με νόημα ότι δεν υπάρχουν πλέον οι παλαιές διαχωριστικές γραμμές, αφού οι ψηφοφόροι στις τελευταίες εκλογές και ιδιαίτερα λόγω της κρίσης έχουν αλλάξει συμπεριφορά.

ΜΠΥΡΑ - ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΣΤΑ ΟΣΤΑ , ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ , ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ


Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολάμβαναν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Όπως δείχνουν όμως πρόσφατες μελέτες, μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπύρα, χάρη

στα πολλαπλά οφέλη της: από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια.

Η τάση των ανδρών να επιλέγουν νεότερες ευθύνεται για την εμμηνόπαυση


Εναλλαγές της διάθεσης, εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση. Η εμμηνόπαυση και οι παρενέργειές της, που ταλαιπωρούν τις γυναίκες έχουν έναν υπαίτιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες: τους άνδρες.

Ερευνητές της εξελικτικής γενετικής από το Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η τάση των ανδρών να επιλέγουν νεότερες συντρόφους είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί ουσιαστικά περιττή η γονιμότητα για τις μεγαλύτερες γυναίκες. Και αυτό τελικά οδήγησε στην εμμηνόπαυση.

Τα μυστικά του Ρέματος της Πικροδάφνης… (Ηλιούπολη)


Αναρτήθηκε από τον/την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ στο Ιουνίου 17, 2013
undefined

 …Ένα άλλο κομμάτι της αστικής
σπηλαιολογίας, περιλαμβάνει τα υπογειοποιημένα ρέματα της Αθήνας. «Ένας κόσμος
σκοτεινός και υγρός, γεμάτος φόβο και αγωνία…»

Ένα ταξίδι αλλόκοτο και συνάμα
συναρπαστικό, καθώς οι αισθήσεις του χώρου και του χρόνου χάνονται μόλις μερικά
μέτρα κάτω από την πολύβουη τσιμεντούπολη, στα σκοτεινά μονοπάτια των ρεμάτων.
Εκεί που η έκκληση για βοήθεια γίνεται απόηχος και μετά μένει απλά μια βοή…

Tα ρέματα της πόλης απομένουν κρυμμένα ανάμεσα σε αυθαίρετα χαμόσπιτα και σε
ελεύθερες εκτάσεις που έγιναν σκουπιδότοποι δίπλα σε γήπεδα και παλιούς
καλαμιώνες, σε περιοχές αρχαίες αλλά εντελώς παραμελημένες, μέσα στις οποίες
μπορεί κανείς (αν ψάξει) να ανακαλύψει απίστευτα πράγματα.
Είτε αναφερθούμε στις κοίτες, επίγειες
(φανερές) ή υπόγειες (μυστικές) -με ή χωρίς νερό- είτε στις παραρεμάτιες και
συνήθως υποβαθμισμένες περιοχές ελαφράς βιομηχανικής χρήσης, τις περισσότερες
φορές θα ανακαλύψουμε μια ιδιαίτερη αύρα στα ρέματα. Κι αυτό, ίσως επειδή
σχεδόν πάντα η παραρεμάτια περιοχή διαθέτει μεγάλο παρελθόν!
Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι ένα από τα τελευταία ελάχιστα αστικά ρέματα που
έχουν απομείνει στην Αττική, το οποίο εξακολουθεί να διατηρεί ορισμένα
σημαντικά υδρομορφολογικά και βιολογικά χαρακτηριστικά του. Έχει διατηρηθεί σε
σχεδόν φυσική κατάσταση στο μεγαλύτερο ποσοστό του μήκους του (αλλά μόνο κάτω
από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης), δίνοντας σήμερα μοναδική ευκαιρία για
αποκατάσταση, αναβάθμιση και διατήρηση του.

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΗΜΑΡ, ΜΕΤΑ ΔΙΟΡΊΖΕΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ…


Νέο αίμα κρατικοδίαιτων κατσαρίδων…
undefined
Η επέλαση των δεξιών κρατικοδίαιτων κατσαρίδων της ΔΗΜΑΡ στο ελληνικό δημόσιο συνεχίζεται.
Η αναλογία του τρικομματικού τσίρκου στους διορισμούς των δικών ΤΟΥΣ παιδιών, πάντα εκτός ΑΣΕΠ, είναι σε πλήρη εξέλιξη (4 η ΝΔ, 2 το ΠΑΣΟΚ, 1 η ΔΗΜΑΡ).
Ο Πεπόνης Χαράλαμπος του Θεμιστοκλή, υποψήφιος σύμβουλος με τον Ψαριανό για την Περιφέρεια Αττικής, διορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Αυτά είναι τα ένσημά του, το βιογραφικό του.
Η συμμετοχή του σε ένα κομματικό ψηφοδέλτιο.
Και μετά, χωρίς ΑΣΕΠ, διορισμός στο Δημόσιο.
Είναι που ο Κουβέλης έχει ευρωπαϊκό αέρα στους…διορισμούς του.
Σε δουλεύουν ψιλό γαζί κι αυτοί διορίζουν τα δικά τους παιδιά, διαλύοντας την ίδια ώρα την κοινωνία μας, γιατί έτσι θέλουν τα ευρωπαϊκά αφεντικά τους.
Πότε θα το καταλάβεις???
undefined
by ago

προσπαθώντας μπορούμε καλύτερα.blog

Ο Σνόουντεν υποσχέθηκε νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις στο Ίντερνετ από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν υπόσχεται κι άλλες αποκαλύψεις για τα προγράμματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για παρακολουθήσεις στο Ίντερνετ. Τι απάντησε σε ερωτήσεις αναγνωστών του Guardian
“Η αλήθεια έχει μπει σε τροχιά και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει”, είπε σήμερα ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες για τα αμερικανικά μυστικά προγράμματα παρακολούθησης δημοφιλών υπηρεσιών στο Διαδίκτυο, υποσχόμενος και νέες αποκαλύψεις για την “άμεση πρόσβαση” της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA στα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Διαδικτύου.
Ο 29χρονος Σνόουντεν, που από τις 20 Μαΐου έχει καταφύγει στο Χονγκ Κονγκ απέρριψε επίσης την κατηγορία που του έχει προσαφθεί ότι είναι πράκτορας της Κίνας: “είναι μία προβλεπόμενη επίθεση και την ανέμενα προτού εμφανιστώ στο προσκήνιο”, τόνισε ο πρώην σύμβουλος της NSA σε ζωντανή ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν με τον κόσμο.

Η Τέχνη και ο Πολιτισμός υπό το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης

???????????????????????????????
Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος
Κατά αρχήν, διευκρινίζω, ότι δεν είμαι γενικά πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, αν αυτή επρόκειτο να εγκαθιδρυθεί πάνω σε ορισμένες αξίες, σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες και περιοριζόμενη από ορισμένους κανόνες. Άλλωστε, κάποιας μορφής παγκοσμιοποίηση, είναι αναπόφευκτη, αφού τόσο ο σύγχρονος τρόπος ζωής, όσο και η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ευκολία της επικοινωνίας οδηγούν νομοτελειακά προς αυτήν. Ο πλανήτης δεν μας φαίνεται πια τόσο μεγάλος όσο πριν. Ωστόσο, η παγκοσμιοποίηση, όπως κάθε τι, έχει θετική και αρνητική πλευρά. Δεν είναι η ίδια κάτι το αρνητικό, αλλά έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να το πετύχει και οι στόχοι που θέτει.

80 δισ. έβγαλε η Γερμανία από τις ζωές μας. (και ετοιμάζει την γενοκτονία μας, κατά την προσφιλή τακτική).



Εις υγείαν των κορόιδων
Ογδόντα δισ. ευρώ εξοικονόμησε η Γερμανία από την αρχή της κρίσης, λόγω της πτώσης των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων. Αυτό ισχυρίζεται σε έκθεσή του το Institute for World Economy (IfW) που εδρεύει στο Κίελο της Γερμανίας. Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων έχουν πέσει σε επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, υπήρξαν διαστήματα όπου τα ομόλογα μικρής ωρίμανσης είχαν αρνητικές αποδόσεις. Δηλαδή, όσοι επένδυαν σ’ αυτά δεν κέρδιζαν, αλλά πλήρωναν τη γερμανική κυβέρνηση για να τη δανείσουν.

«ΑΒΓΟΣΠΑΣΤΕΣ»


Χρονογράφημα του Μιχάλη Τζανάκη

Το επιχείρημα των κρατούντων ακλόνητο, πειστικό και αναντίρρητο: «αν δε σπάσεις αβγά, δεν κάνεις ομελέτα». Σοφόν απόφθεγμα ρηθέν από σοφολογιότατους του διαμετρήματος Σίμου, Άδωνι και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων». Αυτοί δεν είναι βουλευτές και υπουργοί. Αυγοσπάστες είναι αρκούντως δύσοσμοι όσο και τα κλούβια ωά που καθημερινώς σπάνε και παρασκευάζουν εύγευστες ομελέτες κατά παραγγελία των πελατών εξ εσπερίας.

ΙΡΑΝ: Τι σημαίνει η εκλογή του νέου προέδρου - Μετριοπαθής κληρικός προκαλεί ελπίδες



O Χασάν Ροχανί νικητής των προεδρικών εκλογών στο Ιράν, εξασφάλισε από τον πρώτο γύρο των εκλογών πάνω από το 50% των ψήφων.

Η άνετη νίκη θεωρείται έκπληξη. Ο Ροχανί ένας μετριοπαθής κληρικός νίκησε κατά κράτος υποψηφίους που είχαν τον τίτλο του φαβορί:
• τον διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν Σαίντ Τζαλίλι που συγκέντρωσε μόλις 11% των ψήφων και

•τον δήμαρχο της Τεχεράνης Μπακέρ Καλιμπάφ.

Ο UCK εκπαίδευσε τους ισλαμοφασίστες της Συρίας



undefined
16.06.2013

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Η κατάσταση στη Συρία γίνεται καθημερινά και χειρότερη. Είτε επειδή οι ισλαμοφασίστες που υποδύονται τους αντάρτες της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να δολοφονούν αθώους πολίτες, είτε επειδή υπάρχει έντονο το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της δύσης (και ιδιαίτερα του Λευκού Οίκου) για έμπρακτη στήριξη με πολεμικό υλικό των τζιχαντιστών και των επαγγελματιών δολοφόνων και μελών της Αλ Κάιντα.

Αν και υπήρξαν θηριωδίες που θα έπρεπε φυσιολογικά να εγείρουν την διεθνή κοινότητα κατά των υπανθρώπων που εκτελούν τις εντολές του νεοταξισμού (τα τελευταία χρόνια εξάλλου το ισλάμ έγινε το καλύτερο εργαλείο για την υλοποίηση των γεωπολιτικών σχεδίων της δύσης), δυστυχώς δεν είναι αρκετοί εκείνοι που μπορούν να ισχυριστούν ότι υπήρξε έντονη προετοιμασία και εκπαίδευση των στυγνών δολοφόνων. Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα είναι πως η εκπαίδευση μίας σημαντικής μερίδας των τζιχαντιστών και φονταμενταλιστών ισλαμιστών εκπαιδεύθηκαν στα Βαλκάνια.

Η λίστα με τους δέκα πιο "ισχυρούς" στρατούς στον κόσμο


undefined
Οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί είναι κάτι που κατά καιρούς έχει απασχολήσει τους Ελληνες. Για λάθος λόγο. Τα χρήματα που δαπανά η χώρα μας για την ενίσχυση της αμυντικής της υπεράσπισης είναι «ψίχουλα» μπροστά σε εκείνα που ξοδεύουν οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις.
Τo Business Insider παρουσίασε τη λίστα με τα πλήρη στοιχεία των στρατιωτικών δυνάμεων των δέκα ισχυρότερων, πιο καλά εξοπλισμένων χωρών. Ολοι μπορείτε να φανταστείτε ποιος είναι στην πρώτη θέση. Διαβάστε ποιοι είναι οι δέκα πιο ισχυροί στρατοί στον κόσμο.

Στη Συρία η επιτυχία της Ρωσίας σημαίνει αποτυχία της Δύσης


undefined
Το Βήμα - The New York Times

Περισσότερα από δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξέσπασε η εξέγερση ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και μπορούμε πια να πούμε ότι οι πολιτικές της Ρωσίας αποδεικνύονται επιτυχημένες, ενώ οι αναλύσεις και οι δράσεις της Δύσης αποτυχημένες. Χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στη στρατιωτική, αλλά πολιτική και διπλωματική της υποστήριξη της Ρωσίας, ο σύρος δικτάτορας δεν αποκαθηλώθηκε και η καταστολή συνεχίζει αδυσώπητη, ανεμπόδιστη από ένα παραλυμένο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η Ρωσία προειδοποιεί - Αμερικανικές και Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις ενεργούν ήδη στην Συρία;

Posted: 14 Jun 2013 09:42 AM PDT
undefined
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ

AYTO ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ. Η ΜΟΣΧΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΑΙΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ. Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΟΥΡΙ ΟΥΣΑΚΩΦ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ. ΑΙΧΜΕΣ ΑΦΗΝΕΙ Η ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ. ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟ ΠΕΚΙΝΟ.

Σοβαρές επισημάνσεις λίγο πριν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή!


undefined
1.  Tο Ιράν είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες της Κίνας. Μια επίθεση στο Ιράν θα πλήξει σε έναν βαθμό την οικονομία της Κίνας.

2.  Πριν ξεκινήσουν οι όποιες επιχειρήσεις στην Συρία καλό είναι θα θυμηθούμε λίγο τα λόγια του Αρχηγού της Ισραηλινής Αεροπορίας Υποπτέραρχου Amir Eshel: "Θα πάμε σε αστραπιαίο/αιφνιδιαστικό πόλεμο"

Ελαστική, κόκκινη γραμμή!


Γράφει ο Αντγος (ε.α.) Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*

            Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο, ήταν σαφής και αναφερόταν στο φλέγον θέμα της Συρίας.  100-150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την χρήση των χημικών. Η Ουάσινγκτον, ανέφερε η ανακοίνωση,   διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία,  από πολλαπλές πηγές ενημέρωσης για τη χρήση -μεταξύ άλλων- και του φονικού αερίου Σαρίν. Εξάλλου τόσο η Γαλλία, όσο και η Αγγλία είχαν αναφέρει ότι διαθέτουν στοιχεία για χρήση χημικών από τον Άσαντ.
Μάλιστα ο Ομπάμα έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η χρήση χημικών όπλων θα αποτελούσε την "Kόκκινη Γραμμή" και θα μπορούσε να προκαλέσει αμερικανική επέμβαση, στην Συρία. Άμεση βέβαια και καθόλου κεκαλυμμένη. Άρα το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό και το καθεστώς Άσαντ υπερέβη την «Κόκκινη Γραμμή», των Αμερικανών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι έτσι τα πράγματα ή υπάρχουν και άλλες ερμηνείες, που δεν είναι εμφανείς από την πρώτη ανάγνωση; Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Περί ΜΟΣΑΝΤ και ΜΙΤ-Στην Τουρκία μετέβη ο αρχηγός της ισραηλινής Mossad!

Posted: 13 Jun 2013 03:30 AM PDT
undefined
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ AYTA ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΟΣΑΝΤ ΚΑΙ ΜΙΤ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ.


1) Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΤΑΜΙΡ ΠΑΡΝΤΟ/ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ/ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

Η Χεζμπολάχ αλλάζει τα δεδομένα στην Συρία!


undefined

του Γιώργου Καπόπουλου

Η Χεζμπολάχ, με την πλήρη στήριξη της Τεχεράνης, έχει εμπλακεί πλήρως στη σύγκρουση της Συρίας, με αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή των δεδομένων στο πεδίο της μάχης μέσα σε λίγες μέρες: Πρώτα η στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσαΐρ, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, στη συνέχεια τα υψώματα του Γκολάν -δίπλα στη γραμμή κατάπαυσης Κουσαΐρ- έπεσαν στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, που τώρα προωθούνται στην περιοχή του Χαλεπίου και των συνόρων με την Τουρκία.

Eρντογάν: Η ΕΕ να κοιτάξει τα χάλια της Ελλάδας


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί κριτική στην Τουρκία, διεμήνυσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της Κομισιόν.

Απαντώντας ουσιαστικά στις συστάσεις της ΕΕ για τη χρήση υπερβολικής βίας κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από την αστυνομία, ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ρωτώντας το «πώς τολμά» να παίρνει αποφάσεις για την χώρα του, ενώ το προέτρεψε να ασχοληθεί καλύτερα με την κατάσταση και τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα.

Η πραγματική αιτία θανάτου του Γιούρι Γκαγκάριν - Ο υπαίτιος ακόμα ζει!


undefined
16.06.2013

Δολοφονία; Αυτοκτονία ή μήπως τελικά... ΟΥΦΟ ήταν η αίτια που πέθανε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα; Ο Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη το 1961 και μάλιστα σε ηλικία μόλις 27 ετών.

ΙΡΑΝ: Τι σημαίνει η εκλογή του νέου προέδρου - Μετριοπαθής κληρικός προκαλεί ελπίδες



O Χασάν Ροχανί νικητής των προεδρικών εκλογών στο Ιράν, εξασφάλισε από τον πρώτο γύρο των εκλογών πάνω από το 50% των ψήφων.

Η άνετη νίκη θεωρείται έκπληξη. Ο Ροχανί ένας μετριοπαθής κληρικός νίκησε κατά κράτος υποψηφίους που είχαν τον τίτλο του φαβορί:
• τον διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν Σαίντ Τζαλίλι που συγκέντρωσε μόλις 11% των ψήφων και•τον δήμαρχο της Τεχεράνης Μπακέρ Καλιμπάφ.

Ο Άγιος… Μνημόνιος και τα γενέθλια του ΓΑΠ

Δεν θα πιστεύετε ποιός Άγιος γιορτάζει σήμερα

undefined
Στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο απ’ όπου προερχόταν δεν τον γνώριζε σχεδόν κανείς. Η γιορτή του περνούσε και κανείς δεν το καταλάβαινε. Πρόκειται για έναν από τους εκατοντάδες άγνωστους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Άγνωστος μεν… υπαρκτός δε.

Είναι ο Άγιος Μνημόνιος!
Ήταν Επίσκοπος Αμαθούντος στην Κύπρο. Οι πληροφορίες για τη ζωή και την ιστορία του είναι ελάχιστες, όμως θεωρείται πως έζησε κάπου στον 4ο αιώνα, πιθανότατα στο πρώτο μισό του.
Ο Άγιος Μνημόνιος, γιορτάζει κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου. Όπως ήταν φυσικό τόσο το ελληνικό όσο και το κυπριακό μνημόνιο στάθηκε η αφορμή και το όνομα του Αγίου Μνημονίου βγήκε στην επιφάνεια.
Μεγάλη η Χάρη του Αγίου, δεν φαίνεται κανείς διετεθειμένος να το δώσει στο παιδί του το όνομα του.
Ο ΤΙΤΟΥΛΑΡΙΟΣ

4news 


ΑγιοςΜνημόνιος


Το “αλιεύσαμε” από την διμηνιαία εφημερίδα “Ο κόσμος γύρω μας” (www.okosmosgyromas.gr),  τ. 28, Ιούν-Ιούλ. 2011, σελίδα 2.  Πραγματικά η ζωή έχει φοβερές συμπτώσεις…

Σαν σήμερα, 16 Ιουνίου, που η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μνημονίου, γεννήθηκε ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα. Ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.
Φυσικά δεν φταίει ο άγιος για το μνημόνιο.

Ιστολόγιο του  Ιωάν. Παρίσης

Too Many Secrets Spoil Our Safety

undefined

After I downgraded the scandal value of the National Security Agency's massive gathering of our phone records and email data, a curious reader raised a thoughtful question: Would I "have the same tone if this story broke while (George W.) Bush was prez?"
Good question. My answer is yes, based on my reaction to a similar blow-up in the Bush years.
"Considering his track record," I began a column in December 2005, "I am not too shocked to hear that President Bush secretly authorized the National Security Agency to eavesdrop without warrants on people inside the United States. I am only disturbed by his reluctance to tell us about it."
The New York Times had reported that Bush had ordered warrantless NSA monitoring a year earlier of international telephone calls and e-mails of thousands of people inside the U.S. The goal was to track phone numbers possibly linked to al-Qaida. Senators and a federal judge raised so many constitutional concerns that the Bush administration suspended the operation in 2004, according to the Times.

Το ΣτΕ δίνει διέξοδο στην πολιτική κρίση: Tέλος στο «μαύρο» της ΕΡΤ μέχρι να γίνει ο νέος φορέας [όλη η απόφαση]




Tο ΣτΕ δίνει διέξοδο στην πολιτική κρίση: Tέλος στο «μαύρο» της ΕΡΤ μέχρι να γίνει ο νέος φορέας
Να σταματήσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

The Turkish Spring: Lawyers Rounded Up

 


JURIST Contributing Editor Marjorie Cohn of the Thomas Jefferson School of Law aruges that the Turkish government must stop the violence against its own people...

Συσκευή υψηλής τεχνολογίας παρακολουθεί τις «μαύρες τρύπες»



Συσκευή υψηλής τεχνολογίας για την παρακολούθηση των «μαύρων τρυπών» τοποθετήθηκε στο τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου Σκίνακα, στον Ψηλορείτη.



Ένα μοναδικό όργανο τέθηκε σε λειτουργία στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, στον Ψηλορείτη, στο Ρέθυμνο. Το όργανο, φέρει την ονομασία ΡΟΜΠΟΠΟΛ (Ρομποτικό Πολωσίμετρο) και τοποθετήθηκε στο τηλεσκόπιο των 1,3 μέτρων του Αστεροσκοπείου. Πρόκειται για συσκευή τεχνολογίας αιχμής, με μοναδικό στον κόσμο σχεδιασμό που της προσδίδει απαράμιλλη ακρίβεια μετρήσεων και πρωτοποριακή ρομποτική λειτουργία.

Δήλωση αλληλεγγύης στελεχών της γερμανικής αριστεράς για την ΕΡΤ


Την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ εκφράζουν με δήλωσή τους 15 βουλευτές και στελέχη της γερμανικής Αριστεράς.

«Είναι προφανές ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες. Δυστυχώς, επαληθεύονται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μιλάμε για τη επιβολή των προσταγών της τρόικας», αναφέρουν.

Διάγνωση καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας με... ξύδι


Νέο πρόγραμμα εξέτασης τέθηκε σε εφαρμογή στην Ινδία

Ένα πρόγραμμα για τη διάγνωση του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας χρησιμοποιώντας ξύδι σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση τέθηκε σε εφαρμογή στην Ινδία και οδήγησε σε μείωση κατά 31% των θανάτων από αυτή την μορφή καρκίνου.

Σε μια τόσο φτωχή χώρα όπως η Ινδία η εφαρμογή του τεστ Παπανικολάου δεν αποτελεί βιώσιμη οικονομικά λύση σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι ειδικοί σε ανακοίνωσή τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο πιστεύουν ότι ίσως έχουν βρει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση του τεστ Παπανικολάου, πιο φτηνή και εύκολη στην εφαρμογή.