Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Περί ΜΟΣΑΝΤ και ΜΙΤ-Στην Τουρκία μετέβη ο αρχηγός της ισραηλινής Mossad!

Posted: 13 Jun 2013 03:30 AM PDT
undefined
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ AYTA ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΟΣΑΝΤ ΚΑΙ ΜΙΤ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ.


1) Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΤΑΜΙΡ ΠΑΡΝΤΟ/ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ/ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.


2) ΠΕΤΑΞΕ ΑΠΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΓΙΑ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.


3) ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΜΟΣΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ S-300 ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.


4) ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
5) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ.
6) ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΘΕΜΕΝΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΗ-ΠΤΩΣΗ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.
7) Ο ΠΑΡΝΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΟΛΑΝ.
8) ΤΕΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΜΟΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΧΑΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ.

http://www.analystsforchange.org/2013/06/blog-post_79.html
  =========================================================================
Posted: 12 Jun 2013 11:36 AM PDT
undefined
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο αρχηγός της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, της Mossad, επισκέφτηκε την Δευτέρα την Τουρκία για να συζητήσει σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας τις εξελίξεις στη Συρία, την ευρύτερη ανάμιξη του Ιράν και άλλα ζητήματα που άπτονται των διμερών σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από διάφορες πηγές, ο Ταμίρ Πάρντο συναντήθηκε όπως θα αναμενόταν με τον επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, Δρ. Χακάν Φιντάν, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης και έμπιστος του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν συνάντησε τον ίδιο τον Ερντογάν όπως φέρεται να αναφέρεται σε σχετικές πληροφορίες. Στο σημείο αυτό οι πληροφορίες δεν συμπίπτουν, αφού τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι ο Πάρντο ζήτησε συνάντηση, με κάποιες άλλες πηγές να αναφέρουν ότι «του συστήθηκε» να τη ζητήσει. Εκτός κι αν μετέφερε κάποιο προσωπικό μήνυμα του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά το πρότυπο της ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των Ομπάμα και Πούτιν, μέσω των Συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας πολύ πρόσφατα. Ο Ερντογάν φέρεται να μην έχει απαντήσει.
Επίκεντρο των συνομιλιών ήταν πάντως η δράση του Ιράν και το εικαζόμενο κοινό συμφέρον Τουρκίας και Ισραήλ, αφού οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να δρουν εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας, ενώ παραμένουν απειλή και για το εβραϊκό κράτος. Οπότε, στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών.
http://www.defence-point.gr/news/?p=77988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου