Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Eρντογάν: Η ΕΕ να κοιτάξει τα χάλια της Ελλάδας


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί κριτική στην Τουρκία, διεμήνυσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της Κομισιόν.

Απαντώντας ουσιαστικά στις συστάσεις της ΕΕ για τη χρήση υπερβολικής βίας κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από την αστυνομία, ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ρωτώντας το «πώς τολμά» να παίρνει αποφάσεις για την χώρα του, ενώ το προέτρεψε να ασχοληθεί καλύτερα με την κατάσταση και τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα.

«Οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου είναι "μη δεσμευτικές" για την Τουρκία, η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πλατεία Ταξίμ καθώς, όπως είπε, «η υπομονή του εξαντλήθηκε».

Σημειώνεται ότι χθες, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάθριν Άστον, προέτρεψε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκά πρότυπα δημοκρατίας, λέγοντας πως η αντίδρασή του στις διαδηλώσεις θα έπρεπε να ήταν η «διαβούλευση και όχι ο ανταγωνισμός». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου