Ετικέτες

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ανακαλύφθηκε βυθισμένη πόλη – θρύλος, η Ομηρική Ηράκλεια


God_Hapi





Για αιώνες θεωρείτο πόλη-θρύλος. Ο Ομηρος την εκθείαζε για τον πλούτο που έκρυβε και ανέφερε ότι την είχε επισκεφθεί η Ωραία Ελένη με τον Πάρη.
Το Ηράκλειο ήταν χτισμένο στο Δέλτα του Νείλου και καταποντίστηκε πριν από 1.200 χρόνια.
Οι ενάλιοι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν εδώ και μία δεκαετία έρευνες εντόπισαν την πόλη, 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στον σημερινό Κόλπο του Αμπουκίρ, και δημιούργησαν μια εικονική αποτύπωση της μορφής που πρέπει να είχε κατά τη φαραωνική περίοδο της ακμής της.

Γιορτή της Μητέρας: Η Ανα Τζάρβις και η αληθινή ιστορία πίσω από την εμπορευματοποίηση

Γιορτή της Μητέρας: Η αληθινή ιστορία πίσω από την εμπορευματοποίηση
Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου και τα ανθοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές. Ωστόσο πολλά χρόνια πριν, η γιορτή είχε διαφορετικό νόημα και η γυναίκα που την καθιέρωσε πέθανε πολεμώντας την ίδια την έμπνευσή της.
Πίσω στο 1908, η Ανα Τζαρβις, μία ακτιβίστρια από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να τιμήσει την μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε μία εκστρατεία προκειμένου να καθιερωθεί η μέρα της μητέρας ως επίσημη γιορτή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΠΛΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑΣ



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Εντάξει, το να επιλέγουν να μην υιοθετήσουν ως νόμισμά τους το ευρώ η Βρετανία ή η Σουηδία και η Δανία, το καταλαβαίνει και το χωνεύει κάποιος. Το να μη θέλουν όμως να μπουν στην Ευρωζώνη «μπατίρηδες» του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού», χώρες δηλαδή όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία ή ακόμη και η Ρουμανία και η Βουλγαρία, αυτό συνιστά σίγουρα διασυρμό του ευρώ!

Κερδοσκοπική Εταιρεία Χρυσή Αυγή

undefined
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/ FosPhotos
Με ανακοίνωσή του το παράρτημα Νέας Υόρκης της Χρυσής Αυγής προτρέπει τους Έλληνες και μη Έλληνες οπαδούς της ναζιστικής αυτής οργάνωσης να στείλουν τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια στα κατά τόπους γραφεία της , προκειμένου αυτά να μοιραστούν στον ελληνικό λαό. Μάλιστα διευκρινίζει ότι η αξία των εν λόγω προσφορών θα πρέπει να είναι της τάξης των 20 δολαρίων για άνεργους και φοιτητές και των 25 για τους υπόλοιπους. Της Μαρίνας Βήχου. 

Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας στην Εφορία

undefined
Την τελευταία ευκαιρία θα έχουν οι φορολογούμενοι για να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους προς την Εφορία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως 31/12/2012.

Περισσότερα από 130.000 ακίνητα κινδυνεύουν με δήμευση



undefined
Ακίνητα που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του Κτηματολογίου ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» κινδυνεύουν με δήμευση καθώς οι ιδιοκτήτες τους ή δεν τα έχουν δηλώσει ή έχει γίνει λάθος κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.
Τα ακίνητα αυτά υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τις 130.000 και είναι όλων των κατηγοριών, δηλαδή αδόμητες εκτάσεις, ειδικά κτίρια, καταστήματα, ακόμη και διαμερίσματα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», το «καμπανάκι» της προειδοποίησης για την απειλή δήμευσης χτυπάει για το σύνολο των 340 περιοχών της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο, ενώ άμεσες και αναπάντεχες θα είναι οι εξελίξεις στις 20 περιοχές οι οποίες κτηματογραφήθηκαν με το λεγόμενο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και απέκτησαν Κτηματολογικό Γραφείο το 2003.
Πηγή :  http://www.iefimerida.gr/

«Δε φοβόμαστε, πιστεύουμε στο Θεό»

undefined
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με αφορμή τα δημοσιεύματα περί σχεδίου δολοφονίας του
«Δε φοβόμαστε, πιστεύουμε στο Θεό που μας προστατεύει και στις αρχές που λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», δήλωσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί σχεδίου δολοφονίας του ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Ετοιμη πολιτικά και νομικά για την επιστράτευση η κυβέρνηση


Η απόφαση ελήφθη χθες κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλο το πολιτικό και νομικό της οπλοστάσιο της επιστράτευσης συμπεριλαμβανομένης προκειμένου να καταστείλει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και καταγράψει μία ακόμη πολιτική νίκη.

Aπό Δευτέρα τα φύλλα πορείας στους καθηγητές


Posted: 11 May 2013 03:26 PM PDT
undefined
Σε θρίλερ εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών των σχολείων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Καμίνης: Ο Μιχαλολιάκος με απείλησε ότι δεν θα μπορώ πλέον να κυκλοφορώ


Posted: 11 May 2013 03:46 PM PDT
undefined
Πυρά εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος τον απείλησε.

«Η Κύπρος είναι καλή φίλη και εταίρος των ΗΠΑ»



Ως «καλή» χαρακτήρισε τη συνάντηση Κέρι- Κασουλίδη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Η Κύπρος είναι καλή φίλη και εταίρος των ΗΠΑ, με την οποία έχουμε εργαστεί για πολλά χρόνια» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βεντρέλ, απαντώντας σε ερώτηση για τη χθεσινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κύπρου, Τζον Κέρι και Ιωάννη Κασουλίδη, αντίστοιχα

Γερμανός οικονομολόγος προειδοποιεί.


«Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία για τις τραπεζικές καταθέσεις», προειδοποίησε ο Γερμανός οικονομολόγος και ειδικός σε τραπεζικά θέματα Βόλφγκανγκ Γκέρκε, ο οποίος χαρακτηρίζει «μεγάλο, ασυγχώρητο λάθος της πολιτικής» την απόπειρα να θιγούν οι μικροκαταθέτες στις τράπεζες της Κύπρου.

Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


«Βίοι παράλληλοι» ή σωτήριο «παράδειγμα προς αποφυγήν»;
του
Προκόπη Παυλόπουλου
Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Στα Επίκαιρα
 Α΄ΜΕΡΟΣ
          Κι όμως, όπως τεκμηριώνουν τα ιστορικά δεδομένα, το 79 μ.Χ. ο Βεζούβιος, με υποχθόνιους βρυχηθμούς και αλλεπάλληλες προσεισμικές δονήσεις, είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τους κατοίκους στην Πομπηία, το Ηράκλειο και τις Σταβίες για την επικείμενη καταστροφική έκρηξή του. Δυστυχώς δεν τον πήραν στα σοβαρά, μ’ αποτέλεσμα την τραγωδία που αποτυπώνεται ως τις μέρες μας σ’ εμβληματικά ερείπια.  Ιδίως δε στην επιθανάτια αγωνία, την οποία αναδίδουν τα κρανία των θυμάτων που έφερε στο φως η αρχαιολογική αναζήτηση.  Δεν θα ήταν, άραγε, εξαιρετικά χρήσιμος και διδακτικός για το μέλλον της ίδιας της παγκόσμιας οικονομίας ένας παραλληλισμός της «βιβλικής οργής» του Βεζούβιου με την ήδη διαγραφόμενη ευκρινώς στον ιστορικό ορίζοντα έκρηξη του όλου καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος; Ας μην τρέφουμε αυταπάτες.  Η χρηματοπιστωτική «φούσκα» που, ελέω και της πρωτόγνωρης παγκοσμιοποίησης, εδώ και δεκαετίες διογκώνεται εντυπωσιακά κινδυνεύει να «σκάσει» -ορισμένα «τραπεζικά αποστήματά» της, υπερμεγέθη μάλιστα, «σκάνε» διαδοχικώς- προκαλώντας ένα χαοτικό οικονομικό big-bang. Και το κρίσιμο ερώτημα έγκειται, νομίζω, στο εξής:  Μήπως αυτό τούτο το «DNA» του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος το οδηγεί, αναπροτρέπτως, στην καταστροφή του, όπως υποστηρίζουν εδώ και αιώνες οι «αντίπαλοί» του, και πρωτίστως οι επίγονοι της μαρξιστικής ιδεολογίας; ‘Η, αντιθέτως, είναι η συγκλονιστική αλλοίωση των εγγενών χαρακτηριστικών του εξαιτίας του, νεοφιλελεύθερων ορέξεων, «αγοραίου χρηματοπιστωτικού βιασμού του» που προοιωνίζεται σήμερα τον επιθανάτιο ρόγχο του;  Θεωρώ σαφώς πιθανότερη –δεν θα εξέφραζα καν επιφυλάξεις, αν μπορούσα να υπερνικήσω τις αναστολές της, μοιραίας, ιδεολογικής υποκειμενικότητας- τη δεύτερη εκδοχή, με βάση την ακόλουθη σειρά συλλογισμών:

Ιστορική μέρα στις ΗΠΑ: Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου υψώθηκε ξανά!


Με το τελευταίο κομμάτι μιας κωνοειδούς κορυφής, το οποίο τοποθετήθηκε στο νέο Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center) σήμερα το πρωί, το συγκεκριμένο κτήριο έγινε και επίσημα το υψηλότερο στις ΗΠΑ, καθώς το ύψος του φθάνει πλέον τα 541 μέτρα.

Μείωση μισθών 6% στους τραπεζοϋπαλλήλους και ευέλικτο ωράριο μέχρι τις 19.00


undefined
Το προεδρείο της ΟΤΟΕ και οι εκπρόσωποι των διοικήσεων τραπεζών συμφώνησαν σήμερα για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης των τραπεζοϋπαλλήλων, διάρκειας 2,5 ετών, που θα ισχύει από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Το μεγάλο «ψαλίδι» για ένα εκατ. εργαζoμένους

Αυτό το ιστολόγιο
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 

Ανατροπές έρχονται από τις 15 Μαΐου στους μισθούς για ένα και πλέον εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή μία σειρά από ρυθμίσεις και διατάξεις που ψηφίστηκαν από το 2011 και ανατρέπουν το σύστημα αμοιβών που καθόριζαν τόσο η εθνική όσο και οι κλαδικές συμβάσεις.

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει γυάλινο δορυφόρο


Η Ρωσική εταιρία κατασκευής συστημάτων ακριβείας «Systems Precision Instrument» άρχισε την παραγωγή μιας νέας τροποποίησης του σφαιρικού γυάλινου αυτόνομου νανοδορυφόρου Blits, που προορίζεται για την ανάπτυξη των τεχνολογιών τηλεμετρίας λέιζερ, ανακοίνωσε η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος…

Η κοινωνία θέλει στην φυλακή τον πρωτομάστορα του Καστελλόριζου




Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Χωρίς κανένα περιεχόμενο είναι οι συζητήσεις που άρχισαν με αφορμή τη βίαιη σύγκρουση του νυν και του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα χαώδη οικονομικά ελλείμματα του κόμματος και εστιάζονται στο αν απειλείται κατάρρευση της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη σε περίπτωση που οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες διασπάσεις στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλληλοσφαγούν σε βαθμό πολιτικού κανιβαλισμού, από την κυβέρνηση όμως αποκλείεται να φύγουν!

Φράσεις ξένων λογίων για την Ελλάδα


undefined
Deorum lingua est lingua Graecorum
(Η γλώσσα των θεών είναι η Ελληνική γλώσσα)
Totum Graecorum est
(Όλα είναι Ελληνικά) *['Ολα προέρχονται από τους Έλληνες]
Nihil Graeciae humanum, nihil sanctum
(Τίποτα δεν είναι πιο ανθρώπινο, πιο ιερό από την Ελλάδα)
Marcus Tullius Cicero (106 b.c. – 43 b.c.) [Λατίνος Κλασικός] 

Σύροι πρόσφυγες «πουλάνε» τις κόρες τους σε ηλικιωμένους γαμπρούς για να επιβιώσουν


Σύροι πρόσφυγες «πουλάνε» τις κόρες τους σε ηλικιωμένους γαμπρούς για να επιβιώσουν

Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, η Καζάλ ήταν ερωτευμένη με έναν γείτονά της και ονειρευόταν πως θα τον παντρευτεί. Πριν καν κλείσει τα 18, αναγκάστηκε να κάνει «σεξ επιβίωσης». Ηταν ένα από τα ανήλικα κορίτσια που οικογένειες προσφύγων από τη Συρία «πουλάνε» σε ηλικιωμένους γαμπρούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Η Καζάλ δεν υπέμεινε για πολύ το μαρτύριό της. Ο 50χρονος Σαουδάραβας σύζυγός της, που είχε πληρώσει 3.100 δολάρια για να την παντρευτεί, τη χώρισε έπειτα από μία εβδομάδα. Αλλες συνομήλικες ή ακόμη και μικρότερές της δεν είναι τόσο τυχερές.

«Τσετσένοι πίσω από την απαγωγή των Μητροπολιτών»


Ο μεγάλος μουφτής της Συρίας σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN αποκάλυψε ότι Τσετσένοι αντάρτες βρίσκονται πίσω από την υπόθεση απαγωγής των δυο Μητροπολιτών στη Συρία
«Τσετσένοι πίσω από την απαγωγή των Μητροπολιτών»

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πνευματικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Συρίας, ο ίδιος ήρθε σε επαφή με τους απαγωγείς του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου και τον Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη στην ίδια πόλη Ιωάννη.

“Κρύο ντους” σε βουλευτή της ΝΔ από μία δασκάλα- «Αρνούμαι τη βράβευση από έναν βουλευτή που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία»


 

Παρών στην εκδήλωση και ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης…
 
Ένταση επικράτησε χθες σε εκδήλωση του δήμου Αμύνταιου στη Φλώρινα, όταν μια δασκάλα του Έβρου, η Χαρά Νικοπούλου, που ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας της περιοχής, Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας:«Δεν μπορώ να πάρω μία πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας».Ο βουλευτής της ΝΔ «πάγωσε» και στη συνέχεια της απάντησε πως «αυτό θα το κρίνει η ιστορία», ενώ όπως αναφέρει το eperiskopio, ο κ. Κωνσταντινίδης την αποκάλεσε «χρυσαυγίτισα».


Με χειροπέδες οι δύο γονείς που κατηγορούνται ότι έκαναν όργια με τα ίδια τους τα παιδιά!-«Ήθελα να κάνω άνδρα το γιο μου»

Με χειροπέδες οι δύο γονείς που κατηγορούνται ότι έκαναν όργια με τα ίδια τους τα παιδιά!

undefined
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας η σύλληψη των δύο γονέων, οι οποίοι κατηγορούνται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας των τριών ανήλικων παιδιών τους, δύο κοριτσιών και ενός αγοριού.
Ο πατέρας, 40 ετών και η μητέρα, 41 ετών, κρατούνται στην αστυνομία και ανακρίνονται
ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Ασφάλειας Πατρών, για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί και άλλα αδικήματα σε βάρος των παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή τα στοιχεία που συλλέγουν για την υπόθεση.
Επίσης, η αστυνομία έχει ενημερώσει την εισαγγελία, ενώ αναμένεται το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, στην οποία θα υποβληθούν τα τρία παιδιά.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι το πόρισμα του ιατροδικαστή θα έχει βαρύνουσα σημασία στην εξέλιξη της υπόθεσης, που άρχισε να αποκαλύπτεται όταν το ένα από τα δύο κορίτσια μίλησε σε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία.
Η καταγγελία της φρίκης!
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του patrastimes.gr, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, φέρεται εδώ και αρκετό καιρό να κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο και τις δύο κόρες του, ενώ όπως καταγγέλεται, έβαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τον γιο του να βιάζει τη μητέρα του μπροστά του ώστε να τον βλέπει!
Πηγή :  http://www.newsit.gr
==========================================================================

«Ήθελα να κάνω άνδρα το γιο μου»

Ως θύμα και θύτης εμφανίζεται η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν στην Πάτρα
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στην δημοσιότητα, από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά την κατάθεση του ζευγαριού που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση των τριών παιδιών του.
«Ήθελα να κάνω άνδρα το γιο μου» φαίνεται πως είπε η μητέρα στους αστυνομικούς που έλαβαν την κατάθεσή της, σύμφωνα με το patrastimes.gr.
Επώνυμη καταγγελία έγινε από την μεγάλη κόρη της οικογένειας, η οποία περιέγραψε στη συνέχεια στους αστυνομικούς αναλυτικά στα όσα φρικιαστικά τους υποχρέωναν να κάνουν ο πατέρας και η μητέρα του.
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τριανταένα χρόνια στην υπηρεσία τέτοιο περιστατικό δεν έχω ξανασυναντήσει. Μάνα και πατέρας να εξαναγκάζουν σε όργια τα παιδιά τους, τα οποία είναι απερίγραπτα. Δεν μπορώ να τα φανταστεί ούτε ο πιο νοσηρός εγκέφαλος.»
Υπάρχει ήδη παρέμβαση του Εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ η καταγγελία εκτός από τον πατέρα αφορά και τη μητέρα η οποία εμφανίζεται τόσο ως θύμα στην υπόθεση όσο και ως θύτης.
Πηγή :  http://www.newsbeast.gr/

Εγκεφαλικό εμφύτευμα προβλέπει τις κρίσεις επιληψίας


undefined
Περίπου 50-60 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από την πάθηση
Ένα εγκεφαλικό ηλεκτρονικό εμφύτευμα μπορεί για πρώτη φορά να προβλέψει σε ένα βαθμό τις επερχόμενες επιληπτικές κρίσεις, συλλαμβάνοντας τα πρόδρομα ηλεκτρικά εγκεφαλικά σήματα κάποια λεπτά πριν την κρίση.