Ετικέτες

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«Η Κύπρος είναι καλή φίλη και εταίρος των ΗΠΑ»



Ως «καλή» χαρακτήρισε τη συνάντηση Κέρι- Κασουλίδη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Η Κύπρος είναι καλή φίλη και εταίρος των ΗΠΑ, με την οποία έχουμε εργαστεί για πολλά χρόνια» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βεντρέλ, απαντώντας σε ερώτηση για τη χθεσινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κύπρου, Τζον Κέρι και Ιωάννη Κασουλίδη, αντίστοιχα.
Ο κ. Βεντρέλ είπε ότι η συνάντηση ήταν «καλή», σημειώνοντας ότι «συζήτησαν την αμερικανική υποστήριξη στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου ως μία διζωνική ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών που ηγείται ο κ. Ντάουνερ».
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «ο κ. Κέρι εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για επαναφορά της κυπριακής οικονομίας σε δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης. Συζήτησαν επίσης τις έρευνες για ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο και άλλα ζητήματα».
Τέλος, ο κ. Βεντρέλ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα για την έκδοση Ιρανού υπηκόου από την Κύπρο στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ερωτηθεί το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πηγή :  http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου