Ετικέτες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Γαλλογερμανικές έριδες για εξοπλιστικά προγράμματα προς την Αθήνα



ΔΕΥΤΈΡΑ, 17 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Γαλλογερμανικές έριδες για εξοπλιστικά προγράμματα προς την Αθήνα


Γαλλική φρεγάτα.
Γαλλική φρεγάτα.
Αμβούργο: Δυσφορία φέρεται να έχει προκαλέσει -όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το γερμανικό Spiegel- «προσφορά της Γαλλίας» στην Ελλάδας για «κατ' αρχήν δωρεάν» παράδοση 2-4 γαλλικών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Υπόθεση Gilad: Ανταλλαγή ενός αιχμαλώτου με …1027!!!


Υπόθεση Gilad: Ανταλλαγή ενός αιχμαλώτου με …1027!!!

Τίτλος: Όλοι κερδισμένοι με τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς / Απαρχή συνομιλιών για το Παλαιστινιακό;
Η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των Ισραηλινών, όσο και των Παλαιστινίων πανηγυρίζει, οι δε ιαχές των θα κορυφωθούν την Τρίτη 19 Οκτ. 2011, όταν η συμφωνία, για τον δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ που υπογράφτηκε μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, με μεσολαβητή την Αίγυπτο και την Γερμανία θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Όταν οι Γερμανοί εκθείαζαν την ανθρωπιά και μεγαλοψυχία του ελληνικού λαού*


Όταν οι Γερμανοί εκθείαζαν την ανθρωπιά και μεγαλοψυχία του ελληνικού λαού*

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 17, 2011
Γράφει ο Γεράσιμος Αλεξάτος, συγγραφέας
Διαβάζοντας τα προσβλητικά και ισοπεδωτικά δημοσιεύματα μερίδας του γερμανικού Τύπου –εμπνευσμένα από κακόβουλα στερεότυπα του παρελθόντος- μου ήρθε στο νου μια συγλονιστική ιστορία, που συνέβη στη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά το τέλος της γερμανικής κατοχής. Καλό είναι να την έχουμε υπόψιν μας, υπενθυμίζοντας την ενίοτε και στους γερμανούς φίλους μας.

Η δολοφονική επίθεση μπράβων εν ώρα παράστασης στο θέατρο “Περοκέ” κατά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης του Μεσοπολέμου


Η δολοφονική επίθεση μπράβων εν ώρα παράστασης στο θέατρο “Περοκέ” κατά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης του Μεσοπολέμου

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 14, 2011
Το 1931 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου. Η παγκόσμια οικονομική κρίση μετά την κατακόρυφη πτώση του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου Αξιών της Αμερικής, είχε πλέον κάνει την εμφάνιση της και στην Ευρώπη, με την Αγγλία να εγκαταλείπει τον “κανόνα του χρυσού”. Σε μια τέτοια κακή συγκυρία η Ελλάδα είχε βρεθεί με μεγάλο εξωτερικό δανεισμό που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει. Ταυτόχρονα η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε γονατίσει τις ελληνικές εξαγωγές σε αγροτικά προιόντα (κυρίως καπνά), ενώ εξανεμίζονταν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος. Εκτός όμως από τις οικονομικές δυσκολίες, ο Βενιζέλος είχε πλέον να αντιμετωπίσει και το Κυπριακό του οποίου η αναζωπύρωση (που οδήγησε στα αιματηρά γεγονότα των “Οκτωβριανών”) απειλούσε τις ομαλές διμερείς σχέσεις με την Αγγλία. Στο εσωτερικό μέτωπο ο Βενιζέλος αντιμετώπιζε μια αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια για τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα με τα οποία συνδέονταν πολλά στελέχη των “Φιλελευθέρων”, ενώ ακόμη και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες που ήταν οι παραδοσιακοί και φανατικοί οπαδοί του Κρητικού πολιτικού διαμαρτύρονταν για την Ελληνοτουρκική φιλία και την υπογραφή των συμφώνων που “χάριζαν” στην Τουρκία του Κεμάλ τις περιουσίες τους.

70 χρόνια η 335 Μοίρα!


70 χρόνια η 335 Μοίρα!

Ένας πολεμιστής αεροπόρος δίνει το μήνυμα
Του Σάββα Δ. Βλάσση*

Η υποστήριξη από μέρους της Δύσης των φιλοδοξιών των αλβανών κοσοβάρων βλάπτει τη διευθέτηση στο Κόσοβο



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 14 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Η υποστήριξη από μέρους της Δύσης των φιλοδοξιών των αλβανών κοσοβάρων βλάπτει τη διευθέτηση στο Κόσοβο

Η υποστήριξη από μέρους της Δύσης των φιλοδοξιών των αλβανών κοσοβάρων αντικαθρεπτίζεται αρνητικά στο διάλογο μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

Κουρίλες – ζώνη ιδιαίτερης προσοχής



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 14 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Κουρίλες – ζώνη ιδιαίτερης προσοχής

Αντιαεροπορικά-πυραυλικά συστήματα Buk-M1 και τάγμα αρμάτων μάχης T-80 μεταφέρονται στα νησιά των Κουρίλων. Το Υπουργείο Αμυνας ενισχύει το στρατιωτικό του συγκρότημα στα ρωσικά νησιά, για τα οποία η Ιαπωνία προσπαθεί να αμφισβητήσει ότι ανήκουν στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όπως σημειώνουν στην αμυντική υπηρεσία, η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει. Πρόκειται για το πρώτο μέρος του σχεδίου εφοδιασμού των στρατευμάτων στις Κουρίλες με σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό και όπλα.