Ετικέτες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πλούταρχος ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗ ΔΕΙΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ


Πλούταρχος ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗ ΔΕΙΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 29, 2012
Από τον Πόρτα – Πόρτα
Αφιερωμενο στους Δανειστες οι οποιοι οταν εμεις ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ αυτοι ετρωγαν μπανανες.- 
Πλούταρχος
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗ ΔΕΙΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ
«…ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΞΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΧΩΡΙΣΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΑΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ, ΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΡΥΑΚΙΑ, Ο,ΤΙΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ; ΤΩΡΑ ΟΜΩΣΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΦΗΛΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΜΟΛΟΝΟΤΙΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΜΕΓΑΛΟ ΤΟΚΟ…

30 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας



ΤΡΊΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

30 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας


Γράφει ο πρέσβης Ανδρέας Ιακωβίδης
Το 2012 τυγχάνει να είναι η τριακοστή επέτειος της υπογραφής της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας ( 10 Δεκεμβρίου 1982) στο Montego Bay της Ιαμαϊκής.  Τα Ηνωμένα Έθνη προγραμματίζουν σειράν εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία αυτή λαμβανομένης υπόψη της σημασίας της Συνθήκης, που αποτελείται από 300 Άρθρα και 9 Παραρτήματα και διέπει όλες τις πτυχές του Δικαίου της Θάλασσας.
162 Κράτη, μεταξύ των οποίων η Κύπρος και η Ελλάς,  είναι συμβαλλόμενα μέρη (για την Κύπρο υπέγραψε ο υποφαινόμενος, για την Ελλάδα ο τότε Υφυπουργός Εξωτερικών και τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας), όχι όμως η Τουρκία η οποία την καταψήφισε και συνεχίζει να ψηφίζει εναντίον της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης στην ετήσια εξέταση του θέματος. Πιο πρόσφατα, αυτό έγινε την 24 Δεκεμβρίου 2011, όπου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήτο 134 ψήφοι υπέρ,  μία εναντίον – η Τουρκία – και 6 αποχές (χώρες της Λατινικής Αμερικής ),  Η Συνθήκη αποτελεί μέρος του κοινοτικού κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΕΡΟΣΚΆΦΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ, ΤΎΠΟΥ ΦΆΝΤΟΜ, ΈΧΑΣΕ ΤΙΣ ΔΎΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΈΣ ΔΕΞΑΜΕΝΈΣ ΚΑΥΣΊΜΩΝ ΠΟΥ ΈΦΕΡΕ ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΆΔΕΙΕΣ, ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉΣ ΆΣΚΗΣΗΣ ΧΑΜΗΛΏΝ ΠΤΉΣΕΩΝ, ΣΤΗ ΘΑΛΆΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΕΤΑΞΎ ΠΑΞΏΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΆΔΑΣ, ΝΩΡΊΣ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ.



ΤΕΤΆΡΤΗ, 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

ΣΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ Αεροσκάφος Φάντομ κινδύνεψε πάνω από το Ιόνιο

ΑΕΡΟΣΚΆΦΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΌ, ΤΎΠΟΥ ΦΆΝΤΟΜ, ΈΧΑΣΕ ΤΙΣ ΔΎΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΈΣ ΔΕΞΑΜΕΝΈΣ ΚΑΥΣΊΜΩΝ ΠΟΥ ΈΦΕΡΕ ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΆΔΕΙΕΣ, ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉΣ ΆΣΚΗΣΗΣ ΧΑΜΗΛΏΝ ΠΤΉΣΕΩΝ, ΣΤΗ ΘΑΛΆΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΕΤΑΞΎ ΠΑΞΏΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΆΔΑΣ, ΝΩΡΊΣ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος RF-4E ΙΙ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ακτίου, στην Πρέβεζα ενώ οι δύο χειριστές που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Πρέβεζας απ' όπου αναμένεται να μεταφερθούν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι δύο άδειες δεξαμενές αποκολλήθηκαν από το αεροσκάφος όταν εκδηλώθηκε απότομη και βίαιη ταλάντωση στον κάθετο άξονα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.Αρμόδια επιτροπή διερευνά τα αίτια του συμβάντος.
http://www.ethnos.gr/

Ο Αχυρώνας των ηρώων



Σαμαράς, Πίττας, Παπακυριακού και Κάρυος, ήταν ποφασισμένοι ζωντανοί να μεν πιαστούν 
ΤΟΥΠΑΜΠΟΥΒΑΣΙΛΑ
Φωτογραφία
Ο γιός του Παναγιώτη του Καλλή, ο Κυριάκος, 54 χρόνια μετά την ηρωική μάχη των τεσσάρων παλλικαριών της ΕΟΚΑ στον Αχυρώνα του Λιοπετριού, θυμάται. Το ρολόι του χρόνου έδειχνε Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 1958...

«Αντεθνικώς δρώντες ’71-’74» στην Ελλάδα Ένα βιβλίο αναφοράς με ιστορικά γεγονότα στα χρόνια της χούντας



ΤΡΊΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

«Αντεθνικώς δρώντες ’71-’74» στην Ελλάδα Ένα βιβλίο αναφοράς με ιστορικά γεγονότα στα χρόνια της χούντας


Φωτογραφία
ΤΗδική του μαρτυρία για τη Θεσσαλονίκη στα χρόνια της Χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μέσα από «θραύσματα προσωπικών σημειώσεων και εφημερίδων» και «τραύματα της ατομικής μνήμης που μένουν ακόμη ανοιχτά και άλλα που έκλεισαν κάτω από ουλές της συλλογικής λήθης», καταθέτει στο βιβλίο του «Αντεθνικώς δρώντες» 1971-1974, ο δημοσιογράφος Χρίστος Ζαφείρης. «Πρόκειται για ένα βιβλίο μνήμης», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο συγγραφέας, στο περιθώριο παρουσίασης του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ. Το “Αντεθνικώς Δρώντες”, χωρίς να είναι ένα βιβλίο αναφοράς στη γενιά του Πολυτεχνείου που τόσο λοιδορείται στην εποχή μας, επιχειρεί να μην την αποκαταστήσει, αλλά να θέσει τα πραγματικά ιστορικά δεδομένα. Γι’ αυτό και το βιβλίο παραμένει επίκαιρο», προσθέτει ο συγγραφέας. 

Εκσυγχρονίζεται το Καλάσνικοφ



ΤΡΊΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Εκσυγχρονίζεται το Καλάσνικοφ

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδια για έναν εκσυγχρονισμό του Καλάσνικοφ, ο οποίος θα δώσει νέα παράταση ζωής στο τουφέκι αυτό της σοβιετικής εποχής που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από το ρωσικό στρατό και να είναι το όπλο που προτιμούν ένοπλες οργανώσεις και γκάνγκστερ σ' όλο τον κόσμο.Στο πλαίσιο του ύψους 20 τρισεκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 513 δισεκατομμύρια ευρώ) προγράμματος εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που περιλαμβάνει τον εφοδιασμό με νέα όπλα, υποβρύχια και αεροσκάφη ως το 2020, η νέα εκδοχή του Καλάσνικοφ θα έχει αποσπώμενο εξοπλισμό, όπως οπτική διόπτρα και φως, δήλωσε προς το κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.