Ετικέτες

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εκσυγχρονίζεται το Καλάσνικοφ



ΤΡΊΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Εκσυγχρονίζεται το Καλάσνικοφ

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδια για έναν εκσυγχρονισμό του Καλάσνικοφ, ο οποίος θα δώσει νέα παράταση ζωής στο τουφέκι αυτό της σοβιετικής εποχής που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από το ρωσικό στρατό και να είναι το όπλο που προτιμούν ένοπλες οργανώσεις και γκάνγκστερ σ' όλο τον κόσμο.Στο πλαίσιο του ύψους 20 τρισεκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 513 δισεκατομμύρια ευρώ) προγράμματος εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που περιλαμβάνει τον εφοδιασμό με νέα όπλα, υποβρύχια και αεροσκάφη ως το 2020, η νέα εκδοχή του Καλάσνικοφ θα έχει αποσπώμενο εξοπλισμό, όπως οπτική διόπτρα και φως, δήλωσε προς το κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Σχεδιάζουμε βαθύ εκσυγχρονισμό του τουφεκιού Καλάσνικοφ», δήλωσε ο Ρογκόζιν, ο οποίος επιβλέπει την αμυντική βιομηχανία. «Θα γίνει ένα όπλο με αποσπώμενο εξοπλισμό, όπως ένα οπτικό στόχαστρο και έναν λαμπτήρα».
 

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο ότι παραιτήθηκε από νέες αγορές του τουφεκιού AK-74, της εκσυγχρονισμένης εκδοχής του AK-47 που είχε σχεδιάσει στη δεκαετία του 1940 ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Ο Ρογκόζιν δήλωσε πως διεξάγονται διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Άμυνας για μελλοντικές παραγγελίες του εκσυγχρονισμένου όπλου.
 

Ο Ρογκόζιν δήλωσε ακόμη πως ο στρατός θα λάβει επίσης ως το τέλος του χρόνου ένα νέο πιστόλι που θα αντικαταστήσει το ημιαυτόματο Μακάροφ, άλλο ένα όπλο από τη δεκαετία του 1940 που αποτελεί πλέον απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου