Ετικέτες

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Leon Panetta: Επικριτικός με τον Barack Obama στο νέο του βιβλίο.

Posted: 17 Oct 2014 05:24 AM PDT

Βιβλίο με τίτλο Wotrhy Fights (Μάχες που άξιζαν), εξέδωσε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Οbama και πρώην επικεφαλής της CIA, Leon Panetta.

Αποσπάσματα του βιβλίου που αποτελεί τα απομνημονεύματα του πρώην αξιωματούχου δημοσιεύει το περιοδικό Newsweek. Στο βιβλίο του ο Panetta είναι ιδιαίτερα επικριτικός προς το πρόσωπο του Barack Obama και αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ είχαν σχεδιάσει να επιτεθούν με πυρηνικά όπλα εναντίον της Βόρειας Κορέας, αν αυτή επιχειρούσε να περάσει την αποστρατικοποιημένη ζώνη και να εισβάλλει στη Νότια Κορέα.

Η Τουρκία θα χτίσει στρατό για την Ε.Ε.". Δηλώσεις αλαζονείας από Τουρκία.




Η στροφή της Τουρκίας προς την Ανατολή θα ολοκληρωθεί σίγουρα με μια προσχώρηση της στο αμυντικό σύμφωνο της Σαγκάης κατά τις δηλώσεις του Volkan Bozkır διπλωματικού αντιπροσώπου της Τουρκίας στην Ε.Ε. 


Κατά πόδας στην "φιλική χείρα βοηθείας" και η Turkish Hurriyet Daily News που αναφέρει πώς ο παραπάνω διπλωμάτης είπε ότι η Τουρκία θα χτίσει τον Ευρωπαϊκό στρατό για την Ε.Ε.  της τάξης των 60.000 αριθμητικά, αφού δεν μπορεί να το κάνει η ίδια εδώ και χρόνια!!! 

«Θα σας επιστρέψουμε τα μάρμαρα αν επιστρέψετε τα χρωστούμενα»

Με έναν άκρως ειρωνικό -και ανυπόγραφο- άρθρο σχολιάζει το βρετανικό περιοδικό Spectator το πρόσφατο ταξίδι της Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Με τίτλο «Ακούστε να σας πω κα Κλούνεϊ. Αν η Ελλάδα αποπληρώσει το δάνειο ύψους 240 δισ. ευρώ που πήρε από την ΕΕ, θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα», το δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού προτείνει τον παραπάνω «συμβιβασμό» «εν ονόματι της αρμονίας στην Ευρώπη».

Μήνυμα πολιτοφύλακα του Λουγκάνσκ προς τους Έλληνες Αφιέρωμα: Αποστολή στο Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία)…

Μήνυμα πολιτοφύλακα του Λουγκάνσκ προς τους Έλληνες Αφιέρωμα: Αποστολή στο Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία)…

 

antartes sinantisi1
Το προηγούμενο διάστημα από τις 25 του Σεπτέμβρη μέχρι τις 2 του Οκτώβρη τοΠεριοδικό για τη Διατάραξη της Κοινής Ησυχίας βρέθηκε στη Ρωσία και την Ανατολική Ουκρανία στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Καραβανιού το οποίο πήραν την πρωτοβουλία να οργανώσουν οι Banda Bassotti. H ελληνική αποστολή που πήρε μέρος στο καραβάνι, οργανώθηκε από την Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία η οποία είναι μια πολιτική κίνηση η οποία (συμμετέχει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων από οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως το ΝΑΡ μέχρι τον αντεξουσιαστικό χώρο, ανένταχτους αριστερούς, άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ)  δημιουργήθηκε στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια της όξυνσης της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Ζακ Λακάν, ψυχαναλυτής του 21ου αιώνα


lacan
9 Σεπτεμβρίου: 30 χρόνια από τον θάνατό του
Επανατοποθετώντας το ασυνείδητο στα σωστά του τα θεμέλια, δηλαδή στη γλώσσα, ο Ζακ Λακάν μπορεί να θεωρείται εκείνος που προσέδωσε στην ψυχανάλυση την γνήσια φροϋδική της ταυτότητα. Πράγματι, το φροϋδικό ασυνείδητο συνιστά μια ιδιότητα της γλώσσας. Εδράζεται στη πολύσημη δομή της γλώσσας. Αυτό που θέλουμε να πούμε διαφέρει από αυτό που τελικά λέγεται. Το ασυνείδητο εδράζεται σε αυτή την παρέκκλιση. Μαρτυρά μια επιθυμία που ενεργεί εν αγνοία του ομιλούντος, έτσι ώστε, όντας πυρήνας του λόγου, η επιθυμία, και δη η ασυνείδητη επιθυμία,  να αποτελεί την καθαυτό ουσία του ανθρώπου. Η επιθυμία εκφράζεται μέσα στα συμπτώματα  — «κανονικά» (όνειρα, γλωσσικές παραδρομές, παραπραξίες κλπ.) ή μη (τα «παθολογικά» συμπτώματα που μας μετατρέπουν σε διαταραγμένους και μας κάνουν τοv βίο αβίωτο). Τα συμπτώματα, πέρα από μια επιθυμία που απορρίπτεται, αποκρυσταλλώνουν σε τελευταία ανάλυση την απόρριψη της διάστασης του επιθυμείν καθαυτό.

Σύγχρονος Γνωστικισμός Ἡ σχολὴ Γκουρτζίεφ


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΩΝ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΩΝ


Το νυχτερινό χθεσινό ραντεβού με μια καλή φίλη δόθηκε μόνο και αυστηρά για ποτό, όχι για φαγητό, καθόσον όπως μου διευκρίνισε, ήταν  σε δίαιτα και δεν ήθελε να χαλάσει το πρόγραμμά της. Έτσι και εγώ περιμένοντας να ολοκληρώσει την καλλωπιστική της τελετουργία, βρήκα το χρόνο να φάω κάτι “στα γρήγορα”, από το κοντινό ταχυφαγείο γνωστής αλυσίδας.
Είχα χρόνια να επισκεφτώ ένα τέτοιο κατάστημα με τα έντονα χρώματα και τους δυνατούς ήχους. Πάντα αναρωτιόμουν γιατί σε ένα περιβάλλον που προσφέρει τροφή, θα πρέπει  οι άλλες αισθήσεις  εκτός της γεύσης, να βομβαρδίζονται, καταιγιστικά σχεδόν, με τόσο έντονες εντυπώσεις, σε σημείο μάλιστα να μπουκώνουν την αντιληπτική  ικανότητα του πελάτη, ώστε να μπλοκάρεται η κρίση του.
Η απάντηση βέβαια εμπεριέχεται στο ερώτημα. Προφανώς  υπάρχει ένας καλός λόγος, που σχεδόν πάντα είναι η αύξηση των πωλήσεων. Τα αποστειρωμένα και θορυβώδη αυτά μαγαζιά, χρειάζονται καταναλωτές με διασπασμένη προσοχή. Έντονα φώτα, δυνατή μουσική που παραπέμπει σε νυχτερινό club,  φωτογραφίες  με τα εδέσματα της φίρμας μπροστά στο ταμείο(που έλεγες ότι μάλλον τα έχουν περάσει με βερνίκι πριν τα φωτογραφίσουν) και μια τεράστια οθόνη τηλεόρασης, στην οποία φυσικά κανείς δε μπορούσε να παρακολουθήσει τίποτα, παρά υπήρχε μόνο για να …χαζεύεις.

“Πράσινο φως” ΗΠΑ για την ΑΟΖ αλλά πόσο έτοιμη είναι η “σπαρασόμενη” Ελλάδα;


download (5)
Αλλαγή της αμερικανικής στάσης για τις ελληνικές προθέσεις σχετικά με την ανακήρυξη και οριοθέτηση της ΑΟΖ προκύπτουν το τελευταίο διάστημα. Αιτία για την αλλαγή στάσης -η Ουάσινγκτον είχε παγώσει κάθε τέτοια σκέψη των Αθηνών- είναι η επιμονή της Τουρκίας να μην ανταποκρίνεται στα συνεχή “αιτήματα” των ΗΠΑ για συνεργασία στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι τελευταίες επαφές των ΥΠΕΞ Ελλάδος – Κύπρου και Αιγύπτου έχουν τις “αμεικανικές ευλογίες” και βέβαια την δεδομένη αντίθεση της Άγκυρας η οποία σ΄ ότι αφορά στην Κύπρο έχει αρχίσει να εκδηλώνεται επί της ουσίας και στρατιωτικά.

Όλη η συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου για την έρευνα και διάσωση – Τι προβλέπει τι σημαίνει


download (24)
Ολόκληρο το κείμενο της διακρατικής Συμφωνίας συνεργασίας στους στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης μετά από θαλάσσια ατυχήματα μεταξύ της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή που ενώνει τα δυο κράτη και η η οποία ενοποιεί έτσι τις περιοχές Έρευνας και Διάσωσης (SAR) των δύο χωρών, παρουσιάζει σήμερα το ΟnAlert.gr.Οι περιοχές αυτές συμπίπτουν, αντίστοιχα, με τα όρια του FIR Aθήνας και Λευκωσίας .Με βάση δε τις συντεταγμένες που περιέχει η Συμφωνία οι ενοποιημένες περιοχές SAR των δυο χωρών ”ακουμπούν ” προς νότον με τα αντίστοιχα όρια της Αιγύπτου, σε κοινό ”τριεθνής” σημείο. Αναφέρεται συγκεκριμένα:<<Η γραμμή που διαχωρίζει τις αντίστοιχες Περιοχές SAR, οι οποίες συμπίπτουν με τις  Περιοχές Πληροφόρησης Πτήσεων (FIR) Αθηνών και Λευκωσίας, είναι η γραμμή που διαχωρίζει τις αντίστοιχες FIR, σύμφωνα με τις Περιφερειακές Συμφωνίες Αεροναυτιλίας της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (1950, 1952, 1958), και συνδέει τα ακόλουθα σημεία: 36ο05’Ν- 030ο00’Ε, 33ο30’Ν -030ο 00’Ε. >>.Σαφές πολιτικό μήνυμα

Άρειος Πάγος: Αυτόφωρο για όσους κακοποιούν ή βασανίζουν ζώα



Εγκύκλιο προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας με την οποία υπάρχει ρητή εντολή για τήρηση του Αυτοφώρου και άμεση δίκη όσων συλλαμβάνονται για κακοποίηση ή βασανισμό ζώων, εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο απαγορεύεται:

ΟΙ ΘΕΟΙ & ΗΜΙΘΕΟΙ ΤΩΝ ΘΡΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: ΒΕΝΔΙΣ–ΤΑΥΡΟΠΟΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ &ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ

ΒΕΝΔΙΣ – ΤΑΥΡΟΠΟΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ
Η Βενδίς ήταν μια πανάρχαια, γυναικεία, σεληνιακή θεότητα των Θρακών, που όταν αργότερα η λατρεία της μπήκε και στην Ελλάδα, ταυτίστηκε με την Εκάτη, την Αρτέμιδα ή και την Περσεφόνη. Στη Θράκη οι γιορτές που τελούνταν προς τιμή της είχαν οργιαστικό χαρακτήρα κι έμοιαζαν μ’ εκείνες που τελούνταν στη Φρυγία της Μικράς Ασίας προς τιμή του Σαβαζίου, ο οποίος λατρεύτηκε αρχικά στη Θράκη και αργότερα ταυτίστηκε από τους Έλληνες με τον Διόνυσο. 
Γι’ αυτό και η μυθολογία ήθελε την Βενδίδα θυγατέρα του Σαβαζίου, επειδή κι αυτός ήταν θεός του κάτω κόσμου κι είχε ταυτιστεί με τον Πλούτωνα κι έτσι ήταν εύκολο να ταυτιστεί από τους Έλληνες η Βενδίς των Φρυγών και των Θρακών με την Περσεφόνη.