Ετικέτες

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Θα σας επιστρέψουμε τα μάρμαρα αν επιστρέψετε τα χρωστούμενα»

Με έναν άκρως ειρωνικό -και ανυπόγραφο- άρθρο σχολιάζει το βρετανικό περιοδικό Spectator το πρόσφατο ταξίδι της Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Με τίτλο «Ακούστε να σας πω κα Κλούνεϊ. Αν η Ελλάδα αποπληρώσει το δάνειο ύψους 240 δισ. ευρώ που πήρε από την ΕΕ, θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα», το δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού προτείνει τον παραπάνω «συμβιβασμό» «εν ονόματι της αρμονίας στην Ευρώπη».

Αναφερόμενη στην «πιο πολυφωτογραφημένη δικηγόρο στον κόσμο», ο άγνωστος συντάκτης γράφει πως η Αμάλ Κλούνεϊ, έφτασε στην Αθήνα μια εβδομάδα μετά τον Χολιγουντιανό γάμο της ως ηρωίδα για να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να «πετάξουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα (όπως τα αποκαλεί) έξω από το Βρετανικό Μουσείο».
«Δεδομένης της οικονομικής κατάρρευσης και του γενικού χάους των πρόσφατων χρόνων, θα ήταν εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα έχει πιο άμεσες ανησυχίες από την τύχη μερικών διακοσμητικών λίθων που διασώθηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα -με την άδεια των ελληνικών αρχών», σχολιάζει σαρκαστικά ο συντάκτης, διερωτώμενος:
«Τι θα κάνουν οι έλληνες πολιτικοί αν τελικά τα μάρμαρα επιστραφούν; Δεν θα έχουν πια να υψώνουν ένα πατριωτικό ζήτημα προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τις αποτυχίες τους».
Ads by HQ-Video-Pro-1.8×Πιο ισχυρή γυναίκα στο Λονδίνο η Αμάλ 
Ως η πιο ισχυρή γυναίκα του Λονδίνου και τέταρτη στη λίστα με τους ισχυρότερους ανθρώπους στην βρετανική πρωτεύουσα φιγουράρει από σήμερα η Αμάλ Κλούνεϊ, σύμφωνα με τη λίστα της εφημερίδας «Evening Standard». Αξίζει να σημειωθεί πως η 36χρονη δικηγόρος άφησε πίσω της την επί χρόνια «πανίσχυρη» Βικτόρια Μπέκαμ, την κάτοικο Βρετανίας και προσφάτως βραβευμένη με Νόμπελ Μαλάλα Γουσαφζάι αλλά και την Κέιτ Μίντλεντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου