Ετικέτες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 28 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ


ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 28 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ

TIMES του Λονδίνου (Μετάφραση: Χρήστος Βούλγαρης)
 
 Ένας καμικάζι ενεργοποιήσε  την βόμβα του μέσα σ’ ένα λεωφορείο που μετάφερε Σιήτες προσκυνητές εχθές σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα τα οποία επέστρεφαν απο το τέμενος Αλ- Ακσάρι στην Σαμάρα , βορείως της  Βαγδάτης.Το τέμενος ανοικοδομήθηκε μετά  απο έκρηξη βόμβας τον Φέβρουάριο του 2006 η οποία κατέστρεψε τον χρυσό του τρούλο.Είναι η δεύτερη επίθεση καμικάζι κοντά στο τέμενος μέσα σε  τρείς μέρες.

Βυζάντιο (Απέλλης)


Αυτό που συνέβη στο Βυζάντιο μπορεί να ισχύσει μόνο όταν μια κοινή ιδέα-Θρησκεία μεσολαβεί, ώστε να ενώνει ανθρώπους προερχόμενους από διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο, υπό το πρίσμα μιας κοινής και ενιαίας πολιτιστικής επικάλυψης.
Από τον Δούναβη μέχρι την Αίγυπτο οι βυζαντινοί-χριστιανοί πολίτες (Ρωμιοί) μετείχαν μιας ενιαίας πολιτισμικής ταυτότητας.

Επίσης:

"Δηλαδη ο χριστιανισμος ειναι αποτοκος ενος πολιτισμου:Toυ πολυπολιτισμικου βυζαντιου"

Κατά αρχήν ο χριστιανισμός προυπήρξε κατά 2 αιώνες του Βυζαντίου.
Ο χριστιανισμός, κατά δεύτερον, είναι σύνθεση στοιχείων ΔΥΟ πολιτισμικών ρευμάτων.
Α. Του αρχαιοελληνικού-ρωμαϊκού
Β. Της ανατολής

Το Βυζάντιο ή καλύτερα η Ρωμανία, ήταν απλά ο ενιαίος διοικητικός χώρος (απαραίτητη προυπόθεση για την διάδοση μιας ιδέας) μέσα στον οποίο καλλιεργήθηκε και ωρίμασε ο χριστιανισμός της Ανατολής-Ορθοδοξία.
Μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και ο χριστιανισμός στην Δύση όπου το περιβάλλον δεν ήταν καθόλου πολυπολιτισμικό την εποχή εκείνη.

Όταν κατανοήσουμε τον Πολιτισμό μας θα τον αγαπήσουμε επίσης. Η αγάπη είναι θυγατέρα της κατανόησης. Και όταν τον αγαπήσουμε και τον σεβαστούμε, τότε θα αρχίσουμε και να ντρεπόμαστε για όσα έχουμε καταντήσει.
Η ντροπή θα φέρει την μετάνοια και τότε θα υπάρξει η ελπίδα να ξαναγίνουμε καλύτεροι....

Η γενοκτονία με αριθμούς

ΤΡΊΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011

Η γενοκτονία με αριθμούς

Με στοιχεία και αριθμούς καταγράφει τις δολοφονίες του Αττίλα ο Σπύρος Μίλλας. 
Η ιστορία τους είναι συνδεδεμένη με την εξολόθρευση των γηγενών πληθυσμών, που ζούσαν εκεί για χιλιάδες χρόνια πριν από αυτούς. Τι απέγιναν οι Αρμένιοι, οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, οι Κούρδοι κ.ά.;

Δεν μπορούσε η μικρή Κύπρος μας να αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα. Όλοι θυμούμαστε το ανθρωπόμορφο τέρας, ονόματι Αττίλας Ολκάτς, που ομολόγησε ότι μόνο αυτός σκότωσε εν ψυχρώ δέκα αιχμαλώτους στρατιώτες μας.
Ο ολικός αριθμός των φονευθέντων Ε/κ αδελφών μας είναι περίπου 5.500 και 1619 αγνοούμενοι. Μια αναλογία 1:100 επί του συνόλου του κυπριακού ελληνισμού, ιδιαίτερα επί του πληθυσμού 20-30 ετών, μια σοβαρή ανθρώπινη καταστροφή. Ο ολικός αριθμός των τραυματιών που εισήχθηκαν στα νοσοκομεία ήταν περίπου 5.000. Μόνο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ήταν 2.195 τραυματίες. Σχετίζοντας τον αριθμό των τραυματιών προς τους φονευθέντες, η αναλογία πρέπει να κυμαίνεται 1:1, πράγμα αδιανόητο υπό κανονικές συνθήκες πολέμου.  

Τούτο αντανακλά την εν ψυχρώ δολοφονία των στρατιωτών μας και του άμαχου πληθυσμού από τις τουρκικές ορδές, που αυτοί τις ονομάζουν στρατεύματα (μεχμετζίκ). Οπιο κάτω πίνακας είναι αποκαλυπτικός. Σχέσεις τραυματιών προς φονευθέντες εν δράσει κατά τους πολέμους: ΤραυματίεςΦονευθέντες Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος3,11 Πόλεμος Κορέας41 Πόλεμος Βιετνάμ5,21 Πόλεμος Κύπρου11

Η σχέση των τραυματιών προς τους φονευθέντες μαρτυρεί τον τρόπο συμπεριφοράς των εισβολέων, τονίζει δε εμφαντικά την εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού γενομένην γενοκτονία.Η αναλογία τραυματιών προς νεκρούς στην Κύπρο θα ήταν ακόμα χειρότερη, αν ο κόσμος μας δεν εγκατέλειπε άρον-άρον τα χωριά του, στο άκουσμα της προέλασης των ορδών του Αττίλα προς τα μέρη τους. 

Σημ.: Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι παρμένα από το βιβλίο του εξαίρετου χειρούργου γιατρού, κ. Ανδρέα Δ. Δημητριάδη, που πρόσφερε τεράστια βοήθεια στους τραυματίες στρατιώτες μας, εθνοφρουρούς και ΕΛΔΥΚάριους, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, τις τραγικές εκείνες μέρες του 1974.

Υποβρύχιο που είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 8 τόνους κοκαΐνης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από τις κολομβιανές αρχές σε ζούγκλα στη βορειοδυτική Κολομβία

Υποβρύχιο 30 μέτρων για τη μεταφορά κοκαΐνης

Πρωτότυπο Υποβρύχιο, κατασκευασμένο από τον υπόκοσμο

Υποβρύχιο που είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 8 τόνους κοκαΐνης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από τις κολομβιανές αρχές σε ζούγκλα στη βορειοδυτική Κολομβία
Το υποβρύχιο μήκους 31 μέτρων ήταν κρυμμένο σε ζούγκλα στην περιοχή Τιμπικούι της Κολομβίας και πιστεύεται ότι οι κατασκευάστές του θα μετέφεραν με αυτό κοκαΐνη στο Μεξικό.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του ναυτικού της Κολομβίας το υποβρύχιο ήταν κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας και ικανό να ταξιδέψει έως και 9 μέτρα κάτω από το νερό.
Μπορούσε δε, μεταφέρει έως και 4 άτομα πλήρωμα.
Αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC ότι ήταν το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο έξυπνα κατασκευασμένα υποβρύχια που έχουν εντοπίσει έως σήμερα.
Μάλιστα τα ηλεκτρονικά του συστήματα ήταν τόσο εξελιγμένα που μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς κανένα πρόβλημα από την Κολομβία στο Μεξικό.
Εκτιμάται ότι το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η διεκδίκηση αποζημίωσης από τη Γερμανία για τη σφαγή του 1944, αφήνει άφωνους τους Ευρωπαίους

Η διεκδίκηση αποζημίωσης από τη Γερμανία για τη σφαγή του 1944, αφήνει άφωνους τους Ευρωπαίους

“Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να υποστηρίξει τη διεκδίκηση αποζημίωσης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ρισκάρει ρήξη με το Βερολίνο, τη στιγμή που η οικονομική βοήθεια της Γερμανίας είναι απαραίτητη”,διαβάζουμε σε σημερινό άρθρο του Observer.
Μια σφαγή από τα στρατεύματα των Ναζί, την οποία οι Έλληνες θυμούνται ως μία από τις χειρότερες θηριωδίες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου απειλεί να φέρει ακόμη βαθύτερη ρήξηστις σχέσεις Αθήνας και Βερολίνου εν μέσω της κριτικής που ασκείται σχετικά με την αποτυχία της Γερμανίας να καταβάλει αποζημίωση.
Η διπλωματική διαμάχη ξέσπασε τον περασμένο μήνα όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει το αίτημα αποζημίωσης των επιζώντων και των συγγενών της σφαγής στο χωριό του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944, η οποία άφησε 218 νεκρούς.
Καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει την υπόθεση, φοβούμενη την ένταση των σχέσεων με τη Γερμανία.“Το ζήτημα αφορά την ιστορία. Δεν αποτελεί αντι-γερμανική στάση” δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Observer.“Πρόκειται για κάτι που συνέβη πάνω από 60 χρόνια πριν, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους”.
Σε μια εποχή που η Αθήνα αγωνίζεται κατά της πτώχευσης με μέτρα λιτότητας – τα οποία απαίτησαν οι διεθνείς πιστωτές της – η κίνηση αυτή του Παπανδρέου αποδεικνύεται δημοφιλής.
Πάνω από 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα και 130.000 εκτελέστηκαν σε αντίποινα, κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής από τον Απρίλιο του 1941.
Η τραγωδία στο Δίστομο, κοντά στους Δελφούς, είναι ριζωμένη στην εθνική συνείδηση. Τα παιδιά διδάσκονται ότι στις 10 Ιουνίου 1944 περίπου 218 άνδρες, γυναίκες και παιδιά σφαγιάστηκαν από μονάδα των Waffen-SS, σε αντίποινα ενέδρας σε γερμανικά στρατεύματα έξω από το χωριό. Η σφαγή αυτή έγινε την ίδια ημέρα με τη σφαγή στο Oradour-sur-Glane στη Γαλλία.
Πτώματα βρέθηκαν να κρέμονται από τα δέντρα στο δρόμο προς το χωριό, όταν ομάδα του Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκε το χωριό μέρες αργότερα. Ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη το Μάιο του 1941, είπε: “Πολύ σωστά, και πολύ καθυστερημένα, ζητούν 165 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση.”
Οι σωροί των θυμάτων στεγάζονται σε ένα οστεοφυλάκιο στο χώρο της σφαγής. Ακόμη και οι επικριτές του Παπανδρέου χαιρέτησαν την στάση του - με το ελληνικό κράτος να υποστηρίζει επίσημα την αξίωση για αποζημίωση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης - ως εξαιρετική.
Σε μια εποχή που η Αθήνα είναι τόσο εξαρτημένη από τη γερμανική γενναιοδωρία, η κίνηση αυτή έχει αφήσει πολλούς σαστισμένους. Το Βερολίνο είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του πακέτου διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας, η ανακούφιση της οποίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη γερμανική ευελιξία στη χορήγηση επιπλέον χρόνου και οικονομικής βοήθειας για την αποπληρωμή των δανείων.
“Δεν μπορώ να κατανοήσω την ελληνική απόφαση”, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, έπειτα από την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει το αίτημα αποζημιώσεως. “Εμμένουμε κατηγορηματικά στις θέσεις μας, και είμαστε βέβαιοι ότι η νομική γνώμη μας θα επικρατήσει στο δικαστήριο.”
Η Γερμανία από καιρό υποστηρίζει ότι τακτοποίησε το θέμα με διμερή συμφωνία το Μάρτιο του 1960 όταν απέδωσε στο ελληνικό κράτος το ισόποσο των 59 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, λεηλασίων και «επιβαλόμενων» δανείων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού που κατασχέθηκε από την κεντρική τράπεζα. Όμως, οι κάτοικοι του Διστόμου ισχυρίζονται ότι δεν αποζημιώθηκαν ποτέ. Λένε ότι βάσει της συμφωνίας, αφέθηκαν να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να υποβάλουν επιμέρους αξιώσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το ελληνικό δικαστήριο, υποστήριξε τις αξιώσεις τους το 1997, και στη συνέχεια, το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση των γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα – μια πράξη που κανένας Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε την επιθυμία να πραγματοποιήσει-. Οι συγγενείς των θυμάτων ενώθηκαν με τους ιταλούς ενάγοντες, οι οποίοι επίσης αξιώνουν αποζημίωση. Πέρυσι, όταν το Ιταλικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του Ελληνικού Δικαστηρίου, το Βερολίνο ανταπάντησε πηγαίνοντας την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο.
Επισκεπτόμενος την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερυπερασπίστηκε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (“που ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα κάνω”, όπως είπε χαρακτηριστικά) μπροστά σε ακροατήριο αποτελούμενο από διπλωμάτες, ακαδημαϊκούς και φιλόσοφους που με δυσκολία συγκράτησαν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο Βερολίνο.
Ο Παπανδρέου επιμένει ότι η επώδυνη κληρονομιά ενός ιστορικού γεγονότος δεν έχει τίποτε να κάνει με τα οικονομικά θέματα. “Έχουμε άριστες σχέσεις με τη Γερμανία”, είπε. “Είναι φίλοι μας”.

Γερμανκές Αποζημιώσεις...

  
Σύγνώμμη αλλά τόσα χρόνια οι Γερμανοί έλεγαν οτί δεν μπορούσαν να πληρώσουν γιατί δεν είχε υπογραφεί συνθήκη ειρήνης / χρειάζονταν τα χρήματα για να αποσβέσουν το κόστος της ενοποιήσης τους.Τώρα καθώς τα ανωτέρως αναφερόμενα δεν ισχύουν και εχούν πληρώσει και τις αποζημιώσεις του Α! Παγκοσμίου θα ητάν καλό να πληρώσουν και τα για τα “πεπραγμένα” τους κατα τον Β! Παγκόσμιο.Εξάλλου το ποσοστό απο αυτές τις αποζημιώσεις που είχε κατοκυρώθει στην Ελλάδα βάση του διακανονικσμού των Παρισίων το 1947 είναι μικρό (2,47% αν θυμάμμαι καλα).Κυριώς ομώς η Ελλάδα δεν ζητά αυτα τα χρήματα λόγνω “αντιγερμανικού μένους” αλλά ως απονομή δικαιοσύνης. Άλλωστε η δικαοσύνη είναι για τους ανθρώπους ενώ η εκδίκηση αρμόζει στα ζώα οπώς έγραψε και ο μεγάλος Σταγειρήτης Φιλόσοφος στα “Ηθικά Νικομάχια”Εδώ όταν κάποιος μπεί στο στο πιο τρισάθλιο μαγαζί και κατά το κοινώς λεγόμενο “τα σπάσει” είναι υποχρεώμενος να πλήρωσει την ζημία βάση του Νόμου δεν έχουν άραγε την ίδια υποχρέωση όσοι καταστρέφουν ολοκλήρες χώρες;Διαφορετικά αν οι Γερμάνοι σχηματήσουν την εντύπωση οτι μπορούν να εισβάλουν σε μία εστώ και μικρή χώρα χωρίς να υποστούν τις συνέπιες μπορεί κάποιος να υποστηρίξει “με το χερι στο Ευάγγέλιο” οτι δεν θα μπουν στον πείρασμο να το ξανακάνουν κάποτε στο μέλλον;