Ετικέτες

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η γενοκτονία με αριθμούς

ΤΡΊΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011

Η γενοκτονία με αριθμούς

Με στοιχεία και αριθμούς καταγράφει τις δολοφονίες του Αττίλα ο Σπύρος Μίλλας. 
Η ιστορία τους είναι συνδεδεμένη με την εξολόθρευση των γηγενών πληθυσμών, που ζούσαν εκεί για χιλιάδες χρόνια πριν από αυτούς. Τι απέγιναν οι Αρμένιοι, οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες, οι Κούρδοι κ.ά.;

Δεν μπορούσε η μικρή Κύπρος μας να αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα. Όλοι θυμούμαστε το ανθρωπόμορφο τέρας, ονόματι Αττίλας Ολκάτς, που ομολόγησε ότι μόνο αυτός σκότωσε εν ψυχρώ δέκα αιχμαλώτους στρατιώτες μας.
Ο ολικός αριθμός των φονευθέντων Ε/κ αδελφών μας είναι περίπου 5.500 και 1619 αγνοούμενοι. Μια αναλογία 1:100 επί του συνόλου του κυπριακού ελληνισμού, ιδιαίτερα επί του πληθυσμού 20-30 ετών, μια σοβαρή ανθρώπινη καταστροφή. Ο ολικός αριθμός των τραυματιών που εισήχθηκαν στα νοσοκομεία ήταν περίπου 5.000. Μόνο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ήταν 2.195 τραυματίες. Σχετίζοντας τον αριθμό των τραυματιών προς τους φονευθέντες, η αναλογία πρέπει να κυμαίνεται 1:1, πράγμα αδιανόητο υπό κανονικές συνθήκες πολέμου.  

Τούτο αντανακλά την εν ψυχρώ δολοφονία των στρατιωτών μας και του άμαχου πληθυσμού από τις τουρκικές ορδές, που αυτοί τις ονομάζουν στρατεύματα (μεχμετζίκ). Οπιο κάτω πίνακας είναι αποκαλυπτικός. Σχέσεις τραυματιών προς φονευθέντες εν δράσει κατά τους πολέμους: ΤραυματίεςΦονευθέντες Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος3,11 Πόλεμος Κορέας41 Πόλεμος Βιετνάμ5,21 Πόλεμος Κύπρου11

Η σχέση των τραυματιών προς τους φονευθέντες μαρτυρεί τον τρόπο συμπεριφοράς των εισβολέων, τονίζει δε εμφαντικά την εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού γενομένην γενοκτονία.Η αναλογία τραυματιών προς νεκρούς στην Κύπρο θα ήταν ακόμα χειρότερη, αν ο κόσμος μας δεν εγκατέλειπε άρον-άρον τα χωριά του, στο άκουσμα της προέλασης των ορδών του Αττίλα προς τα μέρη τους. 

Σημ.: Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι παρμένα από το βιβλίο του εξαίρετου χειρούργου γιατρού, κ. Ανδρέα Δ. Δημητριάδη, που πρόσφερε τεράστια βοήθεια στους τραυματίες στρατιώτες μας, εθνοφρουρούς και ΕΛΔΥΚάριους, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, τις τραγικές εκείνες μέρες του 1974.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου