Ετικέτες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η οργισμένη απάντηση ενός δασκάλου στο κατάπτυστο προεκλογικό σποτ της Ν.Δ. με τα παιδάκια του δημοτικού….

Η οργισμένη απάντηση ενός δασκάλου στο κατάπτυστο προεκλογικό σποτ της Ν.Δ. με τα παιδάκια του δημοτικού….
«Άκουσε τα παιδιά που βόγκουν μες στα υπόγεια
Πατημένα απ’ τα βαριά σύννεφα
Που έχουν κατέβει πάνω στη γη..» (Τάκης Βαρβιτσιώτης)
Κι ενώ στα χρόνια του μνημονίου χιλιάδες παιδιά «βόγκουν μες στα υπόγεια», εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ζουν στην ανέχεια και στη φτώχεια, με γονείς καταδικασμένους στην ανεργία ή με (άγρια) πετσοκομμένους μισθούς, και στα ματάκια τους είναι ζωγραφισμένη η θλίψη και η απογοήτευση, κι ενώ, αυτές τις μέρες, εκατοντάδες παιδιά που πάσχουν από καρκίνο δε βρίσκουν τα φάρμακά τους, έρχονται αυτοί της Νέας (αλητο)Δημοκρατίας και διαστρεβλώνοντας αναίσχυντα, ξετσίπωτα την πραγματικότητα, ρίχνουν χυδαία στην «εκλογική αγορά» αυτό το κατάπτυστο σποτ με τα καλοντυμένα παιδάκια και τον ηλίθιο «δάσκαλο»! Για να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν, νομίζοντας πως έτσι θα κερδίσουν ψηφουλάκια οι αχρείοι!
Γνωρίζουν ότι χάνουν τις εκλογές και μπρος στο φάσμα της ήττας τους εκμεταλλεύονται ασύστολα ακόμα και τα παιδιά (μας)!

“Έφυγε” η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή

“Έφυγε” η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 9, 2012
20120609-114757.jpgΣε ηλικία 87 ετών “έφυγε” σήμερα το πρωΐ η συγγραφέας και ηθοποιός Ζωρζ Σαρή.
Η Ζωρζ Σαρή είχε γράψει πλήθος μυθιστορημάτων, όπως: Ο θησαυρός της Βαγίας, Τα στενά παπούτσια, Όταν ο ήλιος, Το ψέμα, Νινέτ, Οι νικητές.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Η μητέρα της ήταν από τη Γαλλία και ο πατέρας της από το Αϊβαλί. Στη διάρκεια του πολέμου συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ.
Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Ροντήρη.
Το 1947 αυτοεξορίζεται στο Παρίσι και παντρεύεται τον χειρούργο Μάρκελο Καρακώστα. Απέκτησαν δύο παιδιά.

Στην Ελλάδα η Νυρεμβέργη δεν ήλθε ποτέ, έτσι κύριε υπηρεσιακέ πρωθυπουργέ;

Στην Ελλάδα η Νυρεμβέργη δεν ήλθε ποτέ, έτσι κύριε υπηρεσιακέ πρωθυπουργέ;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 9, 2012
Μετά τις αποκαλύψεις για τις μπίζνες του κυρίου Ζανιά, την κυρία Κιάου υπερμάχης του Ανάν, τρίτωσε για την υπηρεσιακή κυβέρνηση με την αποκάλυψη του κορυφαίου συγγραφέα Δημοσθένη Κούκουνα που επιμένει να θυμάται. Εύγε άξιε Έλληνα.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση που υπογράφει με ευκολία τους διωγμούς μικροοφειλετών και τις κατασχέσεις περιουσιών, που δίνει τα δις στις τράπεζες με χαρακτηριστική ευκολία…
Στο νέο βιβλίο του με τίτλο “Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια”, εκτός από άλλα ενδιαφέροντα, ο ιστορικός Δημοσθένης Κούκουνας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα, κάνει αποκαλύψεις και για την οικογένεια του σημερινού υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμένου.

Πρώην μέλος βγάζει στη φόρα τα… άπλυτα της Χρυσής Αυγής

Πρώην μέλος βγάζει στη φόρα τα… άπλυτα της Χρυσής Αυγής
…Μέχρι πριν από κάποια χρόνια ήταν ένας από αυτούς, ένας «χρυσαυγίτης». Ηταν μάλιστα ανάμεσα στους τρεις πρώτους στην ιεραρχία της οργάνωσης. Ο Χάρης Κουσουμβρής αποχώρησε τελικά το 2002, όταν συνειδητοποίησε ότι η οργάνωση… απαιτούσε πλήρη υποταγή στον «αρχηγό» και «έθετε πολλές φορές σε αμφισβήτηση τις βασικές μου αρχές: πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια».
Λίγο καιρό μετά, ο Χάρης Κουσουμβρής εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής». Την έκδοση ανέλαβε ο ίδιος από το βιβλιοπωλείο-εκδοτικό οίκο «Ερεβος» που είχε ανοίξει στον Πειραιά. Στο 175σέλιδο κείμενό του, το πρώην μέλος της οργάνωσης αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές της δράσης της και περιγράφει ανάγλυφα τη «γερμανόπληκτη» -όπως ο ίδιος λέει- ιδεολογία της.
«Η Χρυσή Αυγή από την αρχή είχε πρόβλημα γερμανοπληξίας. Αρχικά υπήρχαν σβάστικες στα γραφεία, αλλά ύστερα εξαφανίστηκαν. Ωστόσο ο Μιχαλολιάκος ήθελε να μας πείσει για την υπεροχή του Homo nordicus, του ανθρώπου από τον Βορρά.Ποιος όμως ο λόγος όταν ο Χίτλερ στο βιβλίο του παραδέχεται ως προγόνους του τους Ελληνες;» σημειώνει ο συγγραφέας.
Συνέπεια της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τη ναζιστική ομάδα ήταν τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του σχεδόν να εκδιωχθούν. Σύντομα αναγκάστηκε να κλείσει το βιβλιοπωλείο του, όταν κατάλαβε ότι τα παιδιά του κινδυνεύουν. Αμέσως μετά, μετακόμισε από τον Πειραιά στην επαρχία, ενώ άλλαξε και όλα τα τηλέφωνά του για να… εξαφανιστεί.
Ο Χάρης Κουσουμβρής εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή σε ηλικία 17 ετών, μαζί με τον αδελφό του Σωκράτη. «Ηταν 13 Μαΐου 1990 όταν περάσαμε για πρώτη φορά το κατώφλι της οργάνωσης στην οδό Κεφαλληνίας 74 και μου πήρε 12 χρόνια να καταλάβω το λάθος μου» αναφέρει ο ίδιος. Τα μέλη τούς είχαν υποδεχθεί φιλικά, λέγοντάς τους ό,τι ήθελαν να ακούσουν, όπως λέει. Μετά και την… απαραίτητη μελέτη της βιβλιογραφίας όπως το «Ο αγών μου» του Χίτλερ και τα πονήματα του Γκέμπελς, τα δύο αδέλφια ήταν πια πλήρη μέλη της οργάνωσης.
Σιγά σιγά ανέβαινε στην ιεραρχία. «Ο ”αρχηγός” ήταν το υπέρτατο ον για εμάς. Ο λόγος του, διαταγή. Αυτό απαιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς, έχω αναγκαστεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενά του» δηλώνει ο Χ. Κουσουμβρής.
Στο βιβλίο, ο συγγραφέας παραδέχεται ότι ήταν απολύτως πειθαρχημένος στις «ορέξεις» του «αρχηγού», όπως γράφει, και απολύτως εμποτισμένος με το μίσος κατά των αριστεριστών και των μεταναστών. Ο ίδιος είχε συμμετάσχει σε καβγάδες με τους «άλλους» και μάλιστα είχε υποστεί τις συνέπειες. Σαράντα πέντε ράμματα του έκαναν μια φορά, όταν 15 άγνωστοι του επιτέθηκαν με λοστούς στον σταθμό της «Βικτώριας», όπως αναφέρει…
Καθώς ανεβαίνει στην ιεραρχία της οργάνωσης -έγινε ταμίας κάποια στιγμή-, αντιλαμβάνεται ότι ο «αρχηγός» δεν θα ανεχθεί κανέναν ανταγωνιστή – έτσι δικαιολογεί και την εμπλοκή του Περίανδρου στον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Κουσουρή το 1998 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά και τα «καρφώματα» που υπέστη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτό, σε συνδυασμό με την ιδεολογία της οργάνωσης που είχε ξεφύγει από τον εθνικοσοσιαλισμό, έκανε τον Κουσουμβρή να αποχωρήσει.
Ανώτατος φυλετικός τύπος
Σε απόκομμα του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» που παραθέτει, αναφέρεται ότι «Σκοπός και νόημα της υπάρξεώς μας ήταν, είναι και θα είναι όσο θα ζει έστω και ένας Homo nordicus ο ερχομός του ανώτατου φυλετικού τύπου». «Τούτη η πρόταση της Χρυσής Αυγής συμπλέει άριστα με τη γενική ξενομανία και γερμανοπληξία, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εθνικοσοσιαλιστικές αρχές» παρατηρεί ο Κουσουμβρής, και σε άλλο σημείο σημειώνει: «Ποιος ο λόγος λοιπόν να λατρεύουμε τη Γερμανία, εφόσον εμείς (σ.σ. εννοεί οι Ελληνες) ενσαρκωθήκαμε στο όνειρο ενός εκ των μεγαθηρίων της ιδέας (σ.σ.: εννοεί τον Χίτλερ).
Σε σχέση με τη χρηματοδότηση της οργάνωσης, ο συγγραφέας αναφέρει:
«Ως ταμίας της ”Χρυσής Αυγής”, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται οργάνωση. Ποιος την ενίσχυε, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος…».
Στο βιβλίο σημειώνεται: «Απ’ ό,τι εμμέσως μας έδωσε να καταλάβουμε ο ίδιος ο διαβόητος ”αρχηγός” της Χρυσής Αυγής, ”αρπαχτές” γινόντουσαν από όλους τους κομματικούς χώρους καταπώς συνέφερε τα δύο μεγάλα κόμματα». Οπως λέει, ήταν μάρτυρας όταν ο ίδιος ο «αρχηγός» τον είχε στείλει με άλλους να συνοδεύσουν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ πολιτικό πρόσωπο που τον είχε καλέσει βουλευτής της ΝΔ.
Αποκαλυπτικός είναι ο Χ. Κουσουμβρής και σε σχέση με τις επαφές που είχε η Χρυσή Αυγή με άλλες ευρωπαϊκές ακροδεξιές οργανώσεις. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, «έρχονταν από Νότια Αφρική, Γερμανία, Ιταλία και αλλού στελέχη από ναζιστικές, ακροδεξιές, ρατσιστικές οργανώσεις για να ανταλλάξουμε απόψεις.
Στην αρχή, και κυρίως τους Γερμανούς, τους αντιμετωπίζαμε με δέος… Οσο όμως τους ζούσα τόσο τους σιχαινόμουν. Ξυπνούσαν το μεσημέρι, κατέβαζαν ένα μπουκάλι ούζο μονορούφι, άκουγαν σκληρή μουσική και μέσα στο μεθύσι πετούσαν και ρατσιστικές βρισιές».
«Συμπλέουν με το σύστημα»
Η συνειδητοποίηση της… θέσης του στην οργάνωση έγινε όταν στις 20/4/2000 συμμετείχε με άλλους σε διαμαρτυρία για συνέδριο επιχειρηματιών Ελλάδας και Τουρκίας, που διοργανώθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο. Την ημέρα εκείνη κάηκε και τουρκική σημαία, υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε ο Κουσουμβρής. Αργότερα, μετά την αποχώρησή του από την οργάνωση, πρώην ομοϊδεάτες του, όπως λέει, τον κατηγόρησαν άδικα για ληστεία στην Καλαμάτα και τον έσυραν σε δίκη… «Γράφοντας (το βιβλίο), ενήργησα μακριά από τις ατομικές μου ορμές με σκοπό όχι να καταστεί το κείμενο αυτό μια εκδικητική πράξη απέναντι σε μία συμβιβασμένη παράταξη, αλλά να προστατεύσω τον αγνό αγωνιστή από τα πλοκάμια του συστήματος» καταλήγει ο Χ. Κουσουμβρής. «Με την ίδια ευκολία που αυτοί συμπλέουν με το σύστημα, εγώ αρνούμαι να υπερασπιστώ νομικά με στοιχεία τον εαυτό μου, έχοντας απέναντί μου κατηγορίες στηριγμένες και ενεργούμενες από κάποιους της Ασφάλειας και του παρακράτους. Γιατί εγώ σε αντίθεση με κάποιους δεν είμαι καταδότης. Ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου γι’ αυτό το καρκίνωμα ξεκινάει μια προσπάθεια ξεσκεπάσματος της αλήθειας προς χάριν των ονείρων και των έργων τόσων αδικημένων που πήγαν στράφι, ενδυναμώνοντας ένα ”λάθος”».
ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ
Πρώτα βρίζουν και μετά εξυμνούν τον Μεταξά
Ο Χάρης Κουσουμβρής καταγγέλλει πολλές φορές στο βιβλίο του τη διγλωσσία της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικά παραθέτει απόσπασμα από το περιοδικό της οργάνωσης που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 1986: «Ο Μεταξάς ήταν σαφώς γοητευμένος από τα εθνικοσοσιαλιστικά και τα φασιστικά πρότυπα. Ηταν όμως ένας δοτός πρωθυπουργός, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην εξουσία, όργανο του πράκτορα των Αγγλων Γεωργίου και των μεγαλοαστικών συμφερόντων που αυτός εκπροσωπούσε.
Αγωνιζόμενος να αποκτήσει ερείσματα για να απαγκιστρωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Γεωργίου, προσπάθησε να ασκήσει μια φιλολαϊκή και εθνική πολιτική, που ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να παγιώσει σε ένα εθνικολαϊκό καθεστώς απαλλαγμένο από τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της πολιτικής ολιγαρχίας, που εκπροσωπούσε ο θρόνος.
Ερμαιο της πλουτοκρατίας
Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν έγινε ποτέ ένα λαϊκό εθνικοσοσιαλιστικό ή έστω φασιστικό καθεστώς. Ερμαιο της πλουτοκρατικής και ολιγαρχικής ακροδεξιάς και της αγγλόδουλης πολιτικής της, χρησιμοποίησε τον Μεταξά και κατεδίωξε κάθε αληθινό εθνικοσοσιαλιστή, αποβάλλοντάς τον από τις τάξεις του».
Αργότερα, η ίδια η οργάνωση θα… αλλάξει γνώμη, τιμώντας τόσο τον Ιω. Μεταξά όσο και τον Γεώργιο Β’.

Η «Ευγνωμονούσα Ελλάς» και οι αγνώμονες νταβατζήδες...

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Η «Ευγνωμονούσα Ελλάς» και οι αγνώμονες νταβατζήδες...


Θ. Βρυζάκη: «Η Ελλάς ευγνωμονούσα», 1858
Λάδι σε μουσαμά, 215 x 157 εκ.


Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος
(ζωγράφος)


Είναι πράγματι αποκαλυπτικός ο ρόλος, που μπορεί η ιστορία να επιφυλάξει στη μοίρα ενός έργου τέχνης. Και αυτό, μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση, που το έργο της τέχνης, έχει συνδεθεί αμετάκλητα και καθοριστικά με την ίδια την ιστορία. Τότε, το έργο μεταβάλλεται σε σημείο και ανυψώνεται στο επίπεδο του συμβολισμού, σαν ένα εναργές στοιχείο μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, που την χαρακτηρίζει και την εκπροσωπεί για πάντα. Η ιστορία και το έργο, μοιάζουν σα να δένονται από την ίδια κλωστή, ακολουθούν ένα κοινό πεπρωμένο και μιλούν για τα ίδια πράγματα. Αν κάποιος, για κάποιο λόγο, αμφισβητήσει το ένα από τα δύο, τότε είναι βέβαιο, ότι θα αμφισβητήσει και το άλλο. Κάπως έτσι, συνέβη, θαρρώ, και στην προκειμένη περίπτωση με το ζωγραφικό έργο της «Ευγνωμονούσας Ελλάδος», καθώς υπέστη την ίδια απόρριψη, που προφανώς είχε υποστεί πρώτα και ανομολόγητα, το ιστορικό του περιεχόμενο.

ΤΑΞΙκές επιΚΟΙΝΩΝΙΕΣ- Από τις αληθινές ιστορίες ενός ταξιτζή...

ΤΑΞΙκές επιΚΟΙΝΩΝΙΕΣ- Από τις αληθινές ιστορίες ενός ταξιτζή...


«Η Θρησκεία κάτω από τον φακό της «ψυχανάλυσης»



Του ταξιτζή-συγγραφέα Γιάννη Δέδη


Το ίδιο βράδυ και ενώ δεν είχε περάσει πολύ ώρα που είχα αφήσει τον αρχιτέκτονα Δημουλέα, ήρθε απανωτά η δεύτερη έκπληξη. Ήταν ήδη 10 η ώρα, όταν αποφάσισα να επιστρέψω στην Αθήνα, αφού η δουλειά στον Πειραιά είχε «σπάσει». Βρισκόμουν στην αρχή της Τζαβέλα με κατεύθυνση το Φάληρο, όταν ο κύριος που στεκόταν δεξιά στο πεζοδρόμιο σήκωσε αργά το χέρι του. Άνοιξε την πίσω πόρτα και μπήκε:

- Καλησπέρα σας! Στου Ζωγράφου...


Είχε ηλικία περίπου 55-60, κανονικό ανάστημα και κλασικό ντύσιμο. Κοστούμι, γραβάτα και καμπαρτίνα, μιας και ο καιρός ήταν άστατος. Για αρκετή ώρα δεν μιλούσαμε. Κάποια στιγμή τον κοίταξα από τον εσωτερικό καθρέπτη και το αίμα μου πάγωσε. Το βλέμμα του ήταν καρφωμένο πάνω μου, ασάλευτο, ανέκφραστο, γεμάτο μυστήριο. Μου θύμιζε τον Anthony Hopkins στη «Σιωπή των Αμνών». Είχαμε φτάσει πλέον στον Άγιο Σώστη στη Συγγρού όταν έκανα τον σταυρό μου! Τότε μίλησε:

- Κάνεις τον σταυρό σου πάντα όταν περνάς από εκκλησία, ε;
- Ε!...Ναι! Πράγματι!
- Το κατάλαβα...

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ - Δώδεκα φορές Ολυμπιονίκης

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ - Δώδεκα φορές Ολυμπιονίκης


Του Κ.Δ. Σάμιου


''Δρομείς-θρύλοι της Ολυμπίας-Μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής 24 Αρχαίων Ολυμπιονικών Δρομέων''


Ήταν η ώρα που ο ήλιος άχνιζε πάνω από τα κοντινά βουναλάκια στ΄ανατολικά της Ιεράς Άλτις. Τα κοκόρια άρχιζαν τη δική τους μονομαχία ξυπνώντας σιγά-σιγά τους θεατές της 157ης Ολυμπιάδας. Κοντά στο Στάδιο οι Ελλανοδίκες έτοιμοι από ώρα, είχαν ετοιμάσει το πρωϊνό των αγωνιζομένων στο τελευταίο Ολυμπιακό αγώνισμα. Ήταν η τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών. Οι αθλητές αρκετοί. Από χρόνια πολλά, άλλοι έλεγαν από την 120ή Ολυμπιάδα, άλλοι από την 121η, οι αθλητές που έρχονταν στην Ολυμπία δεν ήσαν μόνο από τις καθαρά Ελληνικές πόλεις. Στην αρχή λίγοι, έπειτα πιο πολλοί, οι πόλεις των επιγόνων της Μακεδονικής κατάκτησης στην Εγγύς Ανατολή και της Αφρικής, έρχονταν να τιμήσουν και να θυμηθούν αλλοτινές εποχές κλέους και ρώμης.

Σφιχτός εναγκαλισμός Ν.Δ. - Χρυσής Αυγής

Σφιχτός εναγκαλισμός Ν.Δ. - Χρυσής Αυγής

Την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής επαναφέρει στο προεκλογικό προσκήνιο ο πρόεδρος της Ν.Δ, σε μια συγκυρία που με τον πιο εμφατικό τρόπο, δηλαδή τις βιαιοπραγίες σε βάρος της Ρ. Δούρου και της Λ. Κανέλλη, έγινε σαφές τι... ακριβώς συμβαίνει όταν επωάζεται το αυγό του φιδιού.

Παρά ταύτα, εδώ και 36 ώρες, ο Αντ. Σαμαράς επανέφερε όλη την επιχειρηματολογία και τη ρητορεία της νεοναζιστικής εθνικιστικής οργάνωσης, υποσχόμενος εκ νέου “πόλεμο στη λαθρομετανάστευση” (sic), μαζικές απελάσεις παράτυπων μεταναστών, αλλά και έξωση των παιδιών των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς - προεκλογική εξαγγελία της γαλλικής Ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν.

ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

Δύο ολοκληρωτισμοί
αντιμέτωποι

του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη

"Διαφορετικές απόψεις στον δημοσιογραφικό κόσμο γιά την αντιμετώπιση της Χ(ρυσής)Α(υγής)": Αυτός είναι ο τίτλος σημερινού κειμένου εις την "ΑΥΓΗ" με αφορμή το θλιβερό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε χθες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, με κορύφωση του τη σωματική βία που άσκησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΧΑ Ηλ. Κασιδιάρης κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και ηπιότερα κατά της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένας Δούρου.


Εμμέσως πλην σαφώς, η Εφημερίδα κρατεί ώς θετική την θέση της ΠΟΕΣΥ, η οποία ζητεί την αποκλεισμό των εκπροσώπων της ΧΑ, του φασιστικού και νεροναζιστικού μίσους από κάθε προεκλογική συζήτηση. Και βεβαίως, ομοίως εμμέσως πλην σαφώς, προσυπογράφει σχετική ανακοίνωση της "Συσπείρωσης", παρατάξεως του προέδρου του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμη-κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εις τον Τύπο, συμφώνως με την οποία οι δημοσιογράφοι πρέπει να απόσχουν από κάθε συζήτηση με μέλη της ΧΑ και πολύ περισσότερο να προσκαλούν τους ανθρώπους αυτούς σε πολιτικές συζητήσεις, όπως ακριβώς ζητεί και η ΠΟΕΣΥ, το προεδρείο της οποίας ελέγχεται ομοίως από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Παραλίγο να χτυπηθούν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!

Παραλίγο να χτυπηθούν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο!



Παράνομη είσοδος τεσσάρων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ενεργοποιημένο βολής Άνδρου σημειώθηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με "Τα Νέα", η αποφυγή χτυπήματος των τουρκικών αεροσκαφών από τα πυρά τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων έγινε την τελευταία στιγμή χάρη στην έγκαιρη διακοπή τους μετά από άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας.
Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όταν στο παγίως και καθημερινά ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου κατευθύνθηκαν σε ύψος 5.000 έως 7.000 πόδια προσέγγιζε η τετράδα των τουρκικών μαχητικών που είχαν μπει παράνομα στο FIR Αθήνας. Σύμφωνα με "Τα Νέα", το ραντάρ Πάρνηθας έκανε ταυτόχρονα τρεις κινήσεις: Ειδοποίησε τον τουρκικό σχηματισμό ότι μπαίνουν σε άκρως επικίνδυνη περιοχή βολών, ειδοποίησε τα ελληνικά πλοία που διέκοψαν αμέσως τις βολές, ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που αυτό αμέσως ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή με το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας για να διακοπεί η επικίνδυνη πτήση.

Α/ΓΕΕΘΑ: «Μετρήσαμε τα δόντια του δράκου»


Α/ΓΕΕΘΑ: «Μετρήσαμε τα δόντια του δράκου»




undefined
Στο πλαίσιο ελέγχου σε όλα τα επίπεδα των ετοιμοτήτων, των διαδικασιών, της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων των Ενόπλων Δυνάμεων το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ενημέρωσε ότι από τις 07:30 της 6/6/12,πραγματοποιήθηκε μία …ακόμα άσκηση ώστε να διαπιστωθεί η ετοιμότητα της Διακλαδικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.
Η άσκηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις επιτυχημένες βολές που πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό στο Πεδίο Βολής Κρήτης καθώς και προηγούμενη άσκηση ενεργοποίησης της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. Θεωρείται ότι αποτελεί έμμεση απάντηση στη συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων, όπως στην πρόσφατη άσκηση τους με τα Ηνωμένα Εμιράτα νοτίως της Ρόδου, αλλά και σε προκλητικές τους δηλώσεις και έκδοση παράνομων αδειών για έρευνες υδρογοναθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ στην ίδια περιοχή.

Οι "φίλοι" μας οι Άραβες, τι θέλουν στο Αιγαίο;


Οι "φίλοι" μας οι Άραβες, τι θέλουν στο Αιγαίο;




Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*

Είναι θέμα που προέκυψε πρόσφατα και φυσικά δεν έτυχε της ανάλογης προβολής από τα ΜΜΕ, που μας βομβαρδίζουν με τα εκλογικά θέματα, τα κόμματα, τους υποψηφίους, τα προγράμματα κπ. Είχαμε αναφερθεί στο θέμα, (άρθρο με με τίτλο "Ενώ εμείς πολιτικά τυρβάζουμε, οι ΕΔ δίδουν απαντήσεις εκεί που πρέπει"), αλλά εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε την σημασιολογική έννοια κάποιων νέων δεδομένων, που επικρατούν στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας. Μεγαλώσαμε με το δόγμα των καλών σχέσεων με τον Αραβικό κόσμο, παραδοσιακών φίλων μας, που έπρεπε να είμαστε πάντα στο πλευρό τους και αυτοί πολυπληθέστατοι όντες, θα μας συμπαραστέκονται στα εθνικά μας θέματα (Κυπριακό, Σκοπιανό, Αιγαίο κλπ). 

Το μήνυμα Ομπάμα στην Ελλάδα

Το μήνυμα Ομπάμα στην Ελλάδα

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 9, 2012
20120609-020133.jpgΜήνυμα προς την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη έστειλε ο Μπάρακ Ομπάμααπό τον Λευκό Οίκο, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για αυτούς εκτός ευρωζώνης.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του ξεκαθάρισε πως οι διεθνείς εταίροι και πιστωτές της Ελλάδας αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά επεσήμανε πως και οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν και να καταλάβουν πόσους κινδύνους και προβλήματα κρύβει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
Προειδοποίησε δε πως ανάλογους κινδύνους κρύβει μια τέτοια εξέλιξη και για την υπόλοιπη Ευρώπη και για τη διεθνή οικονομία που, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αγωνίζεται ακόμα να βγει από την κρίση».
Τέλος τόνισε ότι η Ευρώπη και οι ηγέτες της θα πρέπει να κάνουν αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και να συνειδητοποιήσουν πως έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους για να βγουν από την κρίση.
Newsbomb.gr

Απολύσεις με οσμή… εκδίκησης

Απολύσεις με οσμή… εκδίκησης

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 7, 2012
Πέντε εργαζόμενοι στην κλινική «Τίμιος Σταυρός» στο Αιγάλεω παρέλαβαν από την εργοδοσία έγγραφο με το οποίο αναφέρει ότι σε έξι μήνες θα απολυθούν και αυτό θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, δηλαδή θα φύγουμε με μειωμένη αποζημίωση όσοι δεν υπογράψαμε τις ατομικές συμβάσεις. Ο ιδιοκτήτης της κλινικής κ. Θεόφιλος Κοντομήτρος αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση η οποία έχει …οσμή εκδίκησης, μια μέρα μετά την αρνησή μας να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν δουλικούς όρους (για παράδειγμα δεν αναγνώριζε την προϋπηρεσία μας και ανεξάρτητα από αυτή μας έθετε σε δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, αν και πρόκειται για γυναίκες και άνδρες που είμαστε επαγγελματίες). Αυτές οι ατομικές συμβάσεις περιελάμβαναν μόνο υποχρεώσεις των εργαζομένων προς την κλινική του και όχι το αντίστροφο! Χώρια που είναι άγνωστο αν στέκουν από συνταγματικής άποψης, χώρια που η μείωση είναι πάνω από 22 %, χώρια που οι εργαζόμενοι στην κλινική «Τίμιος Σταυρός» ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. Ομως, οι αρμόδιοι είναι απασχολημένοι με άλλα θέματα και δεν ασχολούνται με αυτά. Ούτε το 30 % των εργαζομένων δεν υπογράψαν τις ατομικές συμβάσεις της ντροπής. Οι εργαζόμενοι είχαμε συμφωνήσει σε επιχειρησιακή σύμβαση αλλά ο κ. Κοντομήτρος την έβαλε στο συρτάρι του, αν και αυτός έκανε την πρόταση.
ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Μια προφητεία από το 1987. – ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 1987! Πετρέλαιο

Μια προφητεία από το 1987. – ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 1987! Πετρέλαιο

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 7, 2012
Μια προφητεία από το 1987.

”Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του’60, δηλαδή λίγα χρόνια πριν το 1970, οι Αμερικάνοι ολοκλήρωσαν τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στη συνέχεια είχαμε, από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.
Φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι έβγαλαν τα εξής περίπου συμπεράσματα: Ότι υπάρχουν καταρχάς κοιτάσματα πετρελαίου, πιθανώς πλούσια, και σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης του 1958, που αναφέρεται στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, που ρυθμίζει τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, αυτά τα κοιτάσματα είναι Ελληνικά.
Οι εκτιμήσεις που έγιναν θα πρέπει να ήσαν οι εξής: Με την άντληση των πετρελαίων αυτών από τους ίδιους τους Έλληνες θα προέκυπτε μια ισχυροποίηση της Ελλάδας, ισχυροποίηση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.

Η Μέρκελ βουλιάζει ένα πλοίο στο εξώφυλλο του Economist...

Η Μέρκελ βουλιάζει ένα… υποβρύχιο στο εξώφυλλο του Economist

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 7, 2012
Η Μέρκελ βουλιάζει ένα... υποβρύχιο στο εξώφυλλο του Economist
Το περιοδικό Economist με ένα σαρκαστικό εξώφυλλο σχολιάζει τη στάση της Α. Μέρκελ και την πολιτική της Γερμανίας που ”βυθίζει” την παγκόσμια οικονομία
Στο εξώφυλλο του Economist που θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουνίου, το οικονομικό περιοδικό απεικονίζει ένα υποβρύχιο που βουλιάζει.
Το όνομά του: Παγκόσμια Οικονομία…

Μια γεμάτη σαρκασμό απορία δίνει την εικόνα: ”Μπορούμε να βάλουμε μπροστά τώρα τις μηχανές κα. Μέρκελ;”
Είναι πλέον φανερό ότι σε όλον τον κόσμο πληθαίνουν οι φωνές που απαιτούν ανάπτυξη, και λένε ένα ισχυρό ”όχι” στα μέτρα που ”φρενάρουν” την παγκόσμια οικονομία και οδηγούν μόνο σε ύφεση.


282798_10150951611779060_1700797938_n

Η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στην Ευρώπη…

Η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στην Ευρώπη…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Ιουνίου 7, 2012
Μιλώντας στην δημόσια γερμανική τηλεόραση η κ. Μέρκελ ζήτησε και πάλι μόνο δημοσιονομική ένωση και είπε το εξής καταπληκτικό: «Οφείλουμε βήμα-βήμα να αφήσουμε εξουσίες στην Ευρώπη». Δηλαδή ζητάει από τα υπόλοιπα κράτη να παραδώσουν τις εξουσίες τους σε μια δημοσιονομική ένωση την οποία θα ελέγχει η Γερμανία. Μάλιστα πρόσθεσε χωρίς περιστροφές:  «Δεν πρέπει να παραμείνουμε ανενεργοί διότι η μία ή η άλλη χώρα δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν». Δηλαδή στη ουσία προανήγγειλε την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, εγκαταλείποντας έτσι στην τύχη τους τις χώρες του Νότου που έχουν πρόβλημα.  Αυτό ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου εναντίον της ίδιας της ΕΕ.

Εκάτη και Ηώ.

Εκάτη και Ηώ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 9, 2012
Την οδοσύχναστη εξυμνώ Εκάτη, την τρίστρατη, την ερασμία,
Την ουρανία την γήινη και την θαλασσινή, κροκόπεπλη,
Την επιταφία, που με τις ψυχές νεκρών οργιοβακχεύει,
Την Πέρσεια, τη μοναχική, που με τα ελάφια αγάλλεται,
Νυχτερινή, σκυλοσυνόδευτη, αήττητη βασίλισσα,
Ουρλιαχτική, ξαρμάτωτη, αυτή που ακαταμάχητη έχει την όψη,
Την ταυροπόλο, την κλειδούχο όλου του κόσμου άνασσα,
Ηγεμονίδα, νύμφη, παιδοτρόφο , ορεισύχναστη,
Την κόρη αυτή θερμοπαρακαλώντας να βρεθεί στις όσιες τελετές
Ευμενική προς τον ποιμένα πάντοτε με χαρούμενη διάθεση.
Ορφικός Ύμνος της Εκάτης.

State law: Qatar, Turkey and Saudi Arabia paid (3) million dollars to the Attorney who vote to withdraw confidence from the Maliki

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Φιλικά Blogs
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΧΝΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Ε-Books
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Με σύνδεση από εδώ
 
 
 
Φιλικά Blogs
 
 
 
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΧΝΑ
 
 
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
 
 
 
Ε-Books
 
 
 

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

State law: Qatar, Turkey and Saudi Arabia paid (3) million dollars to the Attorney who vote to withdraw confidence from the Maliki

On: Saturday 02/06/2012 14:01 Baghdad (news) .. Revealed the leadership of the coalition of state law, MP / National Alliance / Ahsan al-Awadi, that the State of Qatar, Saudi Arabia, Turkey, monitored the amount of capacity (500) million for the withdrawal of confidence in Prime Minister Nuri al-Maliki, and that all vice vote of no confidence pay him (3 million) dollars. Al-Awadi said in a statement (of the Agency news) on Saturday: The Sadr movement is Egypt to withdraw its confidence in Prime Minister Nuri al-Maliki, the opposite of what he wants the Kurdistan Coalition and the Iraqi List, enhanced the power to call for a referendum on the withdrawal of confidence. The Al-Awadi: “there is no information to suggest that a great scheme of the countries of Turkey and Qatar, Saudi Arabia, to withdraw confidence from the al-Maliki, and the amounts allocated by the State of (500) million, for the application of this issue,” noting that “Congress blocks the opposition to the work of al-Maliki, pay for each one of them a sum of (2) to (3) million dollars for the withdrawal of confidence from the al-Maliki in the absence of his signature on the withdrawal threat or coercion. “(to him). The spokesman / coalition in Iraq / Maysoon al, demanded the prime minister to resign from his post in order to preserve his dignity, noting that people want to change the government for not providing services and the continuing security breaches, saying (the news): Prime Minister Nuri al-Maliki to resign from his post in order to preserve dignity and the dignity of people, especially as there is national consensus on the withdrawal of confidence from. / Finished / 7. n. r /

Επιτυχής η πρώτη διηπειρωτική του πτήση του ηλιακού αεροσκάφους Solar Impulse

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012


Επιτυχής η πρώτη διηπειρωτική του πτήση του ηλιακού αεροσκάφους Solar Impulse



Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη του διηπειρωτική πτήση καθώς εισήλθε το απόγευμα στον εναέριο χώρο του Μαρόκου προερχόμενο από τη Μαδρίτη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάφα Μπακούρι, πρόεδρος της μαροκινής Υπηρεσίας Ηλιακής Ενέργειας (MASEN)

Ελληνοαμερικανική άσκηση αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα


Ελληνοαμερικανική άσκηση αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα



undefined
Έλληνες και Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται μαζί στα Μέγαρα.Πρόκειται για άσκηση που διεξάγεται από το ΓΕΣ μεταξύ του ΕΤΑ και του 5/19 SFG (Airborne) της
Διοίκησης EE του ΣΞ των ΗΠΑ της Ευρώπης κατόπιν αιτήματος της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοικησης (EUCOM). Συμμετέχει σε μέρος της συνεκπαιδεύσεως και η ΔΥΚ και η 31 ΜΕΕΔ.

Η άσκηση ξεκίνησε προχθές και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουνίου

Συμμετέχουσες Δυνάμεις
α. Από ΗΠΑ:
Δυο ομάδες των 12 στελεχών η κάθε μία με επιτελείο
β. Από Ελλάδα:
(1) Δύο ΕΟ/ΕΤΑ με επιτελείο 8 στελεχών (20 άτομα).
(2) Μια ομάδα της 31 ΜΕΕΔ(6 άτομα).
(3) Ένα στοιχείο ΟΑΠ/ΔΥΚ(4 άτομα).


Διαβάστε περισσότερα...

Ιερώνυμος: «Είπαμε στον Πούτιν ότι έχουμε ανάγκη για οικονομική στήριξη»

Ιερώνυμος: «Είπαμε στον Πούτιν ότι έχουμε ανάγκη για οικονομική στήριξη»



undefined
Για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στη Μόσχα πριν από λίγες μέρες με τον Πατριάρχη της Ρωσίας και τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Κερκύρας, Νεκτάριο και Ελασσόνας, Βασίλειο, αρμόδιο για τα οικονομικά της Εκκλησίας, είπε ότι ήταν γόνιμη η δεκαήμερη επίσκεψη του στη Ρωσία και μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε να τον συναντήσει. Μάλιστα, επί 45 λεπτά, συζήτησαν μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη, τόσο τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών όσο και τις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας.

«Μιλήσαμε για την σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και για ανάγκη οικονομικής στήριξης και βρήκαμε ανταπόκριση», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε μάλιστα ότι μετέφερε στον Ρώσο πρόεδρο την ανάγκη για οικονομική στήριξη.

Η δολοφονία του υπαρχηγού της αλ-Κάιντα δημιουργεί περαιτέρω ελπίδες

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Η δολοφονία του υπαρχηγού της αλ-Κάιντα δημιουργεί περαιτέρω ελπίδες

Ο Αμπού Γιαχία αλ-Λίμπι, Λιβυκής καταγωγής, ανώτερος αρχηγός της αλ-Κάιντα, σκοτώθηκε στο Πακιστάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. [Reuters]
Ο θάνατος του Αμπού Γιαχία αλ-Λίμπι, υπαρχηγού της αλ-Κάιντα που σκοτώθηκε από επίθεση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα στο Πακιστάν, αποτελεί αποσταθεροποιητική απώλεια για την τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με αναλυτές σε Βαλκάνια και Τουρκία.

Απάντηση Φράγκου σε Ερντογάν:"Την αξιοπρέπεια και το πολιτισμό μας δεν μπορείς να τα αμφισβητείς"

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Απάντηση Φράγκου σε Ερντογάν:"Την αξιοπρέπεια και το πολιτισμό μας δεν μπορείς να τα αμφισβητείς"

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ. Φράγκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γ. Σοφιανίδη, παρέστει ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 188η Επέτειο από το ολοκαύτωμα της Κάσου και από εκεί βρήκε ευκαιρία να δώσει μία απάντηση στα όσα είπε ο Ερντογάν για την Ελλάδα.Την οποία παρουσίασε περίπου ως …ετοιμοθάνατη.Ο Φράγκος θύμισε τι έκαναν οι Οθωμανοί στη Κάσο και πρόσθεσε:

ΥΠΑΜ: Στόχος η ΕΦ να καταστεί αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής

ΥΠΑΜ: Στόχος η ΕΦ να καταστεί αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής

undefined
Ενόσω υπάρχει τουρκική κατοχή είμαστε υποχρεωμένοι και επιβάλλεται να διατηρούμε, όσο μπορούμε, ικανές και αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, στην τελετή απονομής διαμνημόνευσης Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά σε Ελληνες αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΦ.

Ρωσία: επιτυχής εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου Τοπόλ

Ρωσία: επιτυχής εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου Τοπόλ

Τα ρωσικά βαλλιστικά στρατηγικά στρατεύματα πραγματοποίησαν με επιτυχία την Πέμπτη μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου Τοπόλ από το πολύγωνο του Kapustin Yar που βρίσκεται στην περιοχή Αστραχάν (Βόλγα), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των στρατευμάτων Βαντίμ Κοβάλ.

Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας σε συνέχεια επιστολής του υπ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλή

Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας σε συνέχεια επιστολής του υπ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλή

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 8, 2012
Σε συνέχεια επιστολής του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τους γερμανούς συναδέλφους τους στο γερμανικό κοινοβούλιο και ευρωκοινοβούλιο με θέμα τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις και τη συνεκτική και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη, η γερμανική εφημερίδα  «Neues Deutschland» δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο.

Έξι ξένες κυβερνήσεις εξέφρασαν ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση της κατασκευής διώρυγας.

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012


Πολυεθνικό ενδιαφέρον για την κατασκευή διώρυγας στη Νικαράγουα

Έξι ξένες κυβερνήσεις εξέφρασαν ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση της κατασκευής διώρυγας.
Τουλάχιστον έξι χώρες -ανάμεσά τους η Κίνα, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Ιαπωνία- εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην χρηματοδότηση μιας νέα διώρυγας για τη σύνδεση του Ατλαντικού και του Ειρηνικού Ωκεανού, ανακοίνωσε χθες Νικαραγουανός αξιωματούχος που έχει αναλάβει το συντονισμό του σχεδίου

ΠΓΔΜ: Αντίθετη η Βουλγαρία για χρήση γεωγραφικού προσδιορισμού

ΠΓΔΜ: Αντίθετη η Βουλγαρία για χρήση γεωγραφικού προσδιορισμού




«Η Βουλγαρία δεν είναι σύμφωνη στην ονομασία της ΠΓΔΜ να συμπεριλαμβάνεται γεωγραφικός προσδιορισμός», δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στις επιφυλάξεις της Σόφιας για ενδεχόμενη νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, του τύπου «Βόρεια Μακεδονία».

«Εναλλακτικές ονομασίες του τύπου «Βόρεια Μακεδονία» είναι «απόλυτα απαράδεκτες για μας» επειδή τα νοτιοδυτικά τμήματα της Βουλγαρίας συμπεριλαμβάνονται σε παρόμοια ονομασία, από γεωγραφική άποψη. Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει προϋπόθεση για εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Βουλγαρίας», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ.

Ο άθλος των Ελλήνων αεροπόρων πριν 84 χρόνια

Ο άθλος των Ελλήνων αεροπόρων πριν 84 χρόνια
Posted: 08 Jun 2012 01:44 AM PDT
 

Στις 8 Ιουνίου 1928 σημειώθηκε ένα σημαντικό για τις δυνατότητες της τότε Ελληνικής Αεροπορίας επίτευγμα. Απογειώθηκε από το Τατόι αεροσκάφος Breguet 19 της Στρατιωτικής Αεροπορίας με χειριστή τον Υπολοχαγό Ευάγγελο Παπαδάκο και παρατηρητή τον Συνταγματάρχη Χρήστο Αδαμίδη, για να πραγματοποιήσει το γύρο της Μεσογείου, έναν πραγματικό άθλο για την εποχή. Στο αεροσκάφος είχαν τοποθετηθεί επιπρόσθετες δεξαμενές καυσίμων, καθώς επρόκειτο να πετάξει πάνω από τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Μαζί του απογειώθηκαν άλλα τρία αεροσκάφη, τα οποία το συνόδευσαν μέχρι τις νότιες ακτές της Εύβοιας.

Το κατάλληλα διασκευασμένο Breguet Bre 19 “ΕΛΛΑΣ”, απογειώθηκε απά το Τατόι και πραγματοποίησε σε 20 περίπου μέρες το γύρο της Μεσογείου, διανύοντας απόσταση 12.000 χλμ.



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=202786

Άμυνα και Υγεία. Προδοσία οποιαδήποτε έκπτωσή τους…

Άμυνα και Υγεία. Προδοσία οποιαδήποτε έκπτωσή τους…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Ιουνίου 8, 2012
Κάθε οργανισμός, όπως και ένα κράτος, ένας λαός, όταν βρίσκονται σε κίνδυνο το πρώτο πράγμα που προτάσσουν είναι η επιβίωση. Τα υπόλοιπα έπονται. Τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε μετά. Η επιβίωση προϋποθέτει την ικανότητα προς απόκρουση τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών κινδύνων οι οποίοι μπορεί να εξοντώσουν τον οργανισμό.

Καλπάζει με 6,5% η ύφεση

Καλπάζει με 6,5% η ύφεση

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 8, 2012
Καλπάζει με 6,5% η ύφεση
Κατά 6,5% μειώθηκε το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Οι αρχικές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς προέβλεπε μικρότερη πτώση της ανάπτυξης κατά 6,2%.
Η νέα μεγάλη μείωση του ΑΕΠ (μετά την πτώση κατά 8% το α΄ τρίμηνο πέρυσι και κατά 6,95% στο σύνολο του 2011), προβληματίζει έντονα τους παράγοντες της οικονομίας, που πλέον εκφράζουν φόβους ότι η ύφεση εφέτος θα προσεγγίσει το 5%, αντί της εκτίμησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ύφεση 4,7%. Στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο θα επιβαρυνθεί πρόσθετα το δημοσιονομικό έλλειμμα και είναι πιθανόν να ζητηθούν νέα μέτρα από την τρόικα.

Σύλληψη Γερμανού δημοσιογράφου για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα!

Σύλληψη Γερμανού δημοσιογράφου για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 8, 2012

Στείλτε τον “πακέτο” στη Γερμανία υπόψη Μέρκελ, ως λαθρομετανάστη!

Μαζί με άλλους 13 λαθρομετανάστες προσπάθησε να διασχίσει παράνομα τον ποταμό Έβρο.

Ο νεαρός δημοσιογράφος, υπήκοος Γερμανίας, συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής .

Στη δημοσιότητα η αναφορά της Αντικατασκοπείας Ε. Π. στον Γεώργιο Κασιμάτη, Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Αλέκα Παπαρήγα και Φώτη Κουβέλη

Στη δημοσιότητα η αναφορά της Αντικατασκοπείας Ε. Π. στον Γεώργιο Κασιμάτη, Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Αλέκα Παπαρήγα και Φώτη Κουβέλη

undefined
Κύριε καθηγητά και αξιότιμοι πολιτικοί αρχηγοί :
A)- Στις 26 Μαΐου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Joschka Fischer ομολόγησε απροκάλυπτα πως η Γερμανία δίνει μάχη για να κρατήσει τη Ρωσία έξω από την Ελλάδα και άλλες χώρες που τώρα ελέγχει.1 Όπως δήλωσε ο Fischer στην Corriere della Sera, τυχούσα προχωρημένη συνεργασία της Ελλάδος με τη Ρωσία θα επιφέρει απώλεια της επιρροής της Γερμανίας στα Βαλκάνια και άλλες περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης.  Η αντισλαβική φυλετική ψύχωση που διαποτίζει διαχρονικά τη Γερμανική σκέψη είναι αποτέλεσμα προαιώνιων πολέμων ανάμεσα σε Γερμανικές και Σλαβικές φυλές. Προκειμένου να εμποδίσουν την κάθοδο της Ρωσίας στη Βαλκανική, στρατηγιστές με Γερμανικές καταβολές σχεδιάζουν τη διαχείριση του Ελληνισμού για πάνω από δύο συνεχόμενους αιώνες. Η πρώτη γνωστή σε εμάς πράξη παρέμβασής τους ενάντια στην προοπτική ανεξαρτησίας του Ελληνισμού, ήταν το ότι παρέδωσαν το Ρήγα Φεραίο στους Τούρκους. Ελάχιστα είναι τα χρόνια από το 1821 μέχρι σήμερα, που η Ελλάδα κυβερνήθηκε από κύκλους άνευ Γερμανικής επιρροής. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε λίγα χρόνια από την δημιουργία της Νέας Ελλάδος, μας επέβαλαν Γερμανική βασιλική οικογένεια. Στα πλαίσια της πολιτικής ελέγχου και εξουδετέρωσης του Ελληνικού παράγοντα, Γερμανοί στρατιωτικοί και πράκτορες υπό την καθοδήγηση του στρατηγού Otto Liman von Sanders έθεσαν τα οργανωτικά θεμέλια για την γενοκτονία που διενήργησαν Τούρκοι και Βούλγαροι από το 1914 μέχρι το 1922 εναντίον του λαού μας, όπως έχει αποδείξει ο ακαδημαϊκός Σπύρος Βρυώνης και άλλοι σοβαροί ιστορικοί αναλυτές. Πολιτική συστηματικής γενοκτονίας εναντίον μας συνέχισαν οι Γερμανοί το 1941-44, αλλά και αργότερα. Στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής εξασθένησης και υποταγής του Ελληνικού στοιχείου, με καθοδηγητή των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών τον διευθυντή της Deutsche Bank, Hermann Josef Abs, τον ίδιο άνθρωπο που έλεγχε τη μισθοδοσία του Χίτλερ, η Γερμανία εξαπέλυσε εναντίον μας οργανωμένη οικονομική επίθεση τη δεκαετία του 5ο, όπως ανοιχτά κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας.2 Την ίδια εποχή η βασιλομήτωρ Φρειδερίκη και η βασιλική οικογένεια έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να μην πληρώσει η Γερμανία αυτά που μας χρωστούσε από την Κατοχή,3 και δημιουργήθηκε η ECSC, η προπομπός της ΕΕ.4 Την κεντρική οργάνωση των βαθέων μηχανισμών της EE ανέλαβαν μέλη της υπηρεσίας IG Farben του Τρίτου Ράϊχ W. Hallstein, L. Erhard, L. Westrick, K. Carstens, K. Günther και άλλοι οι οποίοι αποφυλακίστηκαν για τα Ναζιστικά εγκλήματα που διέπραξαν, με εντολές να ολοκληρώσουν τα σχέδια για μια ενωμένη Ευρώπη, τα οποία απέτυχε να επιβάλει δια της βίας ο Ναζισμός.5 Ο Abs και οι άνθρωποί του της IG Farben υπήρξαν οι πραγματικοί δημιουργοί της ΕΕ. Το 1964, κατόπιν των πιέσεων του Abs και των συνεργατών του που συνεργάζονταν με τις ΗΠΑ, η Ελλάδα δια χειρών του Κ. Μητσοτάκη, τότε υπουργού οικονομικών, δέχτηκε να πληρώσει δάνεια ακόμα και του 19ου αιώνα, τα οποία είχε πάψει να εξυπηρετεί όταν χρεοκόπησε το 1932. Αυτή ήταν μια παράνομη ενέργεια, ενάντια στο διεθνές δίκαιο, με στόχο την μακροπρόθεσμη οικονομική υποδούλωση της χώρας μας. Τόσο η Χούντα όσο και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν να συνεχίσουν να ξεπληρώνουν τα παράνομα δάνεια. Τόσο η Χούντα όσο και η δημιουργία των ΝΔ και ΠΑΚ (μετέπειτα ΠΑΣΟΚ) είχαν Γερμανική στήριξη. Ο Παπαδόπουλος και ο Καραμανλής υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανών από την εποχή της Κατοχής, ενώ και το ΠΑΚ χρηματοδοτήθηκε από Γερμανικές υπηρεσίες, με ενεργό καθοδήγηση του Helmut Schmidt, ο οποίος διαμόρφωνε την Ευρωπαϊκή πολιτική σε πολύ στενή συνεργασία με τον Henry Kissinger. Η εξάρτηση και ο χρηματισμός των ηγετών και πολλών άλλων πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τη Γερμανία εξηγεί και το ζήτημα της μη πληρωμής των αποζημιώσεων των Γερμανών προς τη χώρα μας. Στοιχεία για τον χρηματισμό πολιτικών μας υπεράνω πάσης υποψίας, διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας.