Ετικέτες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Α/ΓΕΕΘΑ: «Μετρήσαμε τα δόντια του δράκου»


Α/ΓΕΕΘΑ: «Μετρήσαμε τα δόντια του δράκου»




undefined
Στο πλαίσιο ελέγχου σε όλα τα επίπεδα των ετοιμοτήτων, των διαδικασιών, της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων των Ενόπλων Δυνάμεων το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ενημέρωσε ότι από τις 07:30 της 6/6/12,πραγματοποιήθηκε μία …ακόμα άσκηση ώστε να διαπιστωθεί η ετοιμότητα της Διακλαδικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.
Η άσκηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις επιτυχημένες βολές που πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό στο Πεδίο Βολής Κρήτης καθώς και προηγούμενη άσκηση ενεργοποίησης της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. Θεωρείται ότι αποτελεί έμμεση απάντηση στη συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων, όπως στην πρόσφατη άσκηση τους με τα Ηνωμένα Εμιράτα νοτίως της Ρόδου, αλλά και σε προκλητικές τους δηλώσεις και έκδοση παράνομων αδειών για έρευνες υδρογοναθράκων εντός της ελληνικής ΑΟΖ στην ίδια περιοχή.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση:
“Σκοπός είναι να γίνουν όλες οι διαδικασίες ενεργοποίησης (προετοιμασία, φορτώσεις κ.λπ.). Δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις όπως πτήσεις αεροσκαφών ή μετακινήσεις πλοίων και η Άσκηση θα σταματήσει με την ολοκλήρωση των ενεργειών μέχρι την φάση μετακίνησης”
Αργότερα ο Α/ΓΕΕΘΑ μέσω προσωπικών μηνυμάτων (Twitter) ανέφερε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της άσκησης και έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό αναφέροντας ότι «Μετρήσαμε λοιπόν σήμερα τα δόντια του δράκου. Είναι όλα στη θέση τους και πολύ-πολύ κοφτερά».
Σημειώνουμε τέλος ότι στην σωστή διαχείριση του θέματος αναμφισβήτητα ρόλο έπαιξε και η παρουσία του νέου υπηρεσιακού Υπουργού, Φραγκούλη Φράγκου που γνωρίζει πολύ καλά πως να διαχειρίζεται τα Ελληνοτουρκικά θέματα.
hellenicspace.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου