Ετικέτες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΥΠΑΜ: Στόχος η ΕΦ να καταστεί αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής

ΥΠΑΜ: Στόχος η ΕΦ να καταστεί αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής

undefined
Ενόσω υπάρχει τουρκική κατοχή είμαστε υποχρεωμένοι και επιβάλλεται να διατηρούμε, όσο μπορούμε, ικανές και αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, στην τελετή απονομής διαμνημόνευσης Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά σε Ελληνες αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΦ.


Στόχος μας, είπε, είναι η Εθνική Φρουρά να καταστεί μια αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής για να εκπληρώσει αποφασιστικά την αποστολή της εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς, σημείωσε, είναι η προάσπιση της ελευθερίας της πατρίδας και της αξιοπρέπειας του λαού μας.
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «με αυτό τον συμβολικό τρόπο το Υπουργείο Αμυνας και η κυπριακή πολιτεία εκφράζουν βαθύτατη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς τους εξ Ελλάδος αξιωματικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς την Εθνική Φρουρά».

Αναφερόμενος στους εξ Ελλάδος αξιωματικούς, είπε ότι η παρουσία τους στην Κύπρο και οι πολύτιμες υπηρεσίες τους προς την Εθνική Φρουρά «αποτυπώνουν τους ακατάλυτους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτούς τους δεσμούς τους έχετε επιβεβαιώσει με τους αγώνες και τις θυσίες σας στα πεδία των μαχών και η σπονδή αίματος των Ελλήνων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών σημαδεύει ανεξίτηλα την κυπριακή ελευθερία. Ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας θα παραμείνει αιώνιο σύμβολο και μνημείο των κοινών υπέρ της ελευθερίας αγώνων και θυσιών».

Ανέφερε ότι η Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένει πάντοτε ο μόνιμος, σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η παρουσία και η υπηρεσία σας στην Κύπρο αποτελεί μία από τις έμπρακτες αποδείξεις της ελληνικής αμέριστης συμπαράστασης», είπε και απευθυνόμενος στους εξ’ Ελλάδος αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, εξέφρασε «την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη της κυπριακής Πολιτείας για την πολύτιμη υπηρεσία σας στην Εθνική Φρουρά και την ανεκτίμητη προσφορά σας στη μεγάλη υπόθεση της κυπριακής ελευθερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου