Ετικέτες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σφιχτός εναγκαλισμός Ν.Δ. - Χρυσής Αυγής

Σφιχτός εναγκαλισμός Ν.Δ. - Χρυσής Αυγής

Την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής επαναφέρει στο προεκλογικό προσκήνιο ο πρόεδρος της Ν.Δ, σε μια συγκυρία που με τον πιο εμφατικό τρόπο, δηλαδή τις βιαιοπραγίες σε βάρος της Ρ. Δούρου και της Λ. Κανέλλη, έγινε σαφές τι... ακριβώς συμβαίνει όταν επωάζεται το αυγό του φιδιού.

Παρά ταύτα, εδώ και 36 ώρες, ο Αντ. Σαμαράς επανέφερε όλη την επιχειρηματολογία και τη ρητορεία της νεοναζιστικής εθνικιστικής οργάνωσης, υποσχόμενος εκ νέου “πόλεμο στη λαθρομετανάστευση” (sic), μαζικές απελάσεις παράτυπων μεταναστών, αλλά και έξωση των παιδιών των μεταναστών από τους παιδικούς σταθμούς - προεκλογική εξαγγελία της γαλλικής Ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν.



Ακόμη, απαντώντας αργά προχθές το βράδυ σε ερωτήσεις πολιτών στο enikos.gr, ο Αντ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι “εξαγγέλλει χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε μετανάστες”, υποσχέθηκε ότι “θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, ακόμη κι αν κατέβει ο Βούδας και τού πει να κάνει διαφορετικά”, και εξαπέλυσε πολλές φορές πυρά κατά των παράτυπων μεταναστών, υποσχόμενος μαζικές απελάσεις. “Δεν γίνεται να πηγαίνουν τα παιδιά των μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς και να μη χωρούν τα ελληνόπουλα. Αυτά τέλος”, είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ρητορεία χρησιμοποίησε και χθες ο Αντ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου δήλωσε ότι “είναι ανάγκη να βάλουμε τέλος στον μεγάλο, καινούργιο καημό που έχει ο κόσμος, που λέγεται λαθρομετανάστευση, και στα προβλήματα της εγκληματικότητας που δημιουργεί”.



Αντιμνημονιακή ρητορεία

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να ενδυθεί και πάλι την πανοπλία του “Αντιμνημονίου”. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει στη διαδικτυακή του συνέντευξη ότι είναι ο... “αρχιτέκτονας του Αντιμνημονίου”, ενώ, ερωτηθείς για την πολιτική του κυβίστηση να στηρίξει το Μνημόνιο 2, ο Αντ. Σαμαράς επισήμανε ότι “δεν υπέγραψε το Μνημόνιο, αλλά την αλλαγή των όρων του”. “Αλλιώς, θα ήμαστε ήδη σε διαδικασία δραχμής”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., που επικαλέστηκε μια φρασούλα στην επιστολή που είχε στείλει προς τους δανειστές, στην οποία μιλούσε για την ανάγκη “τροποποίησης ορισμένων όρων του Μνημονίου”. Παρέλειψε, βέβαια, να αναφέρει πως... σε όλη την υπόλοιπη επιστολή του επεσήμαινε ότι συμμορφώνεται προς τας μνημονιακάς υποδείξεις.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κλιμακώνει και το “γαλάζιο” προεκλογικό δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, κάτι που αναμένεται να κάνει και στις επόμενες περιοδείες του στην Αχαΐα και την Κορινθία, ενώ επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι οδηγεί τη χώρα στη δραχμή. “Πόκερ να παίξει σπίτι του ο Αλ. Τσίπρας, όχι στις πλάτες της Ελλάδας”, δήλωσε.



“Σταγονίδια”

Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό και ιδεολογικό “χνώτιασμα” της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή δεν προκύπτει μόνο από το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς πολιτεύεται εκφράζοντας τις θέσεις και την πολιτική ατζέντα της ακραίας οργάνωσης. Τη Χρυσή Αυγή ενέταξε χθες στην “οικογένεια” της Ν.Δ. ο υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, Παν. Ψωμιάδης. Περιοδεύοντας στην Ξάνθη, ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι “προσωπικά δεν τον ενοχλεί η Χρυσή Αυγή”, ενώ έκανε λόγο για “μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς τη δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή”.

Παράλληλα, η γραμματέας της Β3 Νομαρχιακής της Ν.Δ. στο Λεκανοπέδιο, Χρ. Σιδέρη, σχολίαζε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη χυδαία επίθεση του χρυσαυγίτη εκπροσώπου στις Ρ. Δούρου και Λ. Κανέλλη, γράφοντας: “Εμ, κοριτσάρες μου, εσείς και όλα τα κομμούνια ξεκινήσατε το πανηγύρι”. Τέλος, το γνωστό στη “γαλάζια” εσωκομματική κουζίνα blog dexiextrem (“σαμαρικών” πεποιθήσεων) επέχαιρε χθες για το επονείδιστο περιστατικό, με άρθρο του που ετιτλοφορείτο: “Επιτέλους!! Ο Κασιδιάρης της Χ.Α. χαστούκισε την Κανέλλη, η οποία τον χτύπησε πρώτη, και πέταξε νερό στη Δούρου!!!”.
Μελιγγώνης Γιώργος
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου