Ετικέτες

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Οι Κινέζες πλούτισαν, ομόρφηναν και «σαρώνουν» τη μόδα: Ενας άλλος κόσμος


30/8/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 21 εμφανίσεις
Οι Κινέζες πλούτισαν, ομόρφηναν και «σαρώνουν» τη μόδα: Ενας άλλος κόσμος [εικόνες]
Μια τελείως διαφορετική εικόνα δίνει η Κίνα η οποία μετά από δεκαετίες απομονωτισμού ανεβάζει ταχύτητες στην οικονομία αλλά και στην αλλαγή της κινεζικής κοινωνίας.
Στο δρόμο, στο εξωτερικό, στις επιχειρήσεις οι νέες Κινέζες δεν θυμίζουν τίποτα από το παρελθόν. Στην πρωτοπορία της μόδας οι εύπορες ασιάτισσες ντύνονται με χρώματα και παανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ: τσάντες Dior και Yves Saint Laurent, φορέματα Kenzo είναι στην πρώτη γραμμή.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύετηκε στα: Le Monde, Accessories, Belle du Jour, Chinese Consumer, Chinese Street Style, Shopping, Street Style, Tendances
Περισσότερες φωτογραφίες: INSTAGRAM: BENEDICTEBEIJING

Οι Αιγύπτιοι σατυρίζουν τον Ερντογάν


30/8/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 19 εμφανίσεις
Category: int_video

Σκηνές Σοκ στην απελευθερωμένη Λιβύη: Ισλαμοφασίστες ισοπεδώνουν αρχαία Ελληνική Νεκρόπολη (προστατευόμενη και από την Unesco!)

undefined
Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
Αντίθετα, η “πολιτισμένη” Δύση, μπουκωμένη από το μαύρο χρήμα του Κατάρ, των Τούρκων και του Σόρος, ενισχύει τα σκοταδιστικά καθεστώτα στο καταστροφικό τους έργο.

Πρόκειται για τη νεκρόπολη της Αρχαίας Κυρήνης, που αποτελεί την παλαιότερη Ελληνική πόλη (700 π.χ) που ιδρύθηκε στα Ανατολικά παράλια της Λιβύης.
Η Νεκρόπολη είναι τεράστια και καλύπτει 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα με όλο το μεγαλείο της Κυρήνης από το 600 έως το 400 π.χ. Περιλαμβάνει 1200 τάφους και χιλιάδες διάσπαρτες σαρκοφάγους .
Παρά το ότι όλη η έκταση έχει χαρακτηρισθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, το ισλαμοφασιστικό καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε μετά την εισβολή των δυτικών, ξεριζώνει συστηματικά κάθε αρχαίο μνημείο για να φτιάξει δρόμους, σπίτια κ.α. προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.
ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
Ο Λίβυος αρχαιολόγος Ahmed Hussein, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Bayda αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής:
Η Αρχαία νεκρόπολη της Κυρήνης είναι από τις σημαντικότερες του πλανήτη. Τα ταφικά μνημεία και οι σαρκοφάγοι χρονολογούνται από το 600 π.χ. και βρίσκονται στον δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της Αρχαίας πόλης της Κυρήνης.
Η νεκρόπολη ήδη έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά σε 2 από τα 10 τ. χλμ! Περίπου 200 μνημεία και τάφοι έχουν καταστραφεί όπως και ένας τομέας όπου τα αρχαία έχουν πεταχτεί σε διπλανό ποτάμι, λες και είναι σκουπίδια!
Ο “υπουργός πολιτισμού” παραμένει άφαντος παρά τις εκκλήσεις μου. Ήδη ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του παγκόσμιου μνημείου, έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα”
Και η Ελλάδα κύριε; Η Ελλάδα, υμνεί τον σφαγέα Κεμάλ. Το ελληνόφωνο κρατίδιο είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος των σκοταδιστών εδώ και δεκαετίες. Από την εποχή που οι Έλληνες εκτός των στενών συνόρων του κρατικού εκτρώματος θεωρήθηκαν “ξένοι υπήκοοι”…
undefined
undefined
undefined
>
undefined
undefined

Χαρτογραφώντας τη Συνείδηση


30/8/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 15 εμφανίσεις
fokasΠού κρύβεται η συνείδηση; Έχουν οι φάλαινες πιο ανεπτυγμένη συνείδηση από τους ανθρώπους; Είναι η γλώσσα απαραίτητη για τα μαθηματικά; Φταίνε τα μαθηματικά για το άγχος της αιωνιότητας; Τι είναι η μεταβίβαση της «βιολογικής μνήμης». Σ’ αυτά και σε άλλα ερωτήματα δίνουν απαντήσεις οι τελευταίες έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου.
«Η ανάπτυξη της συνείδησης εξαρτάται από την ανάπτυξη των νευρώνων» δήλωσε ο πολυβραβευμένος πανεπιστήμων Αθ. Φωκάς κατά τη διάλεξή του στη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, άρχισε την ομιλία με θέμα «Μαθηματικά, ιατρικές απεικονίσεις και η αναζήτηση της συνείδησης».

Το Μοσχοβίτικο Le Bourget


Το Μοσχοβίτικο Le Bourget
Πηγή: Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας / mil.ru
Από τις 27 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στην πόλη Ζουκόφσκι κοντά στη Μόσχα θα διεξαχθεί ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωισιακά αεροπορικά σόου στον κόσμο. Το Διεθνές Σαλόνι Αεροπορίας και Διαστήματος ΜΑKS-2013.

Το 2013, το ΜΑKS, το «Μοσχοβίτικο Le Bourget», όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν, συγκρίνοντάς το με τη γνωστή αεροπορική έκθεση στο Παρίσι, κλείνει 20 χρόνια ιστορίας. Η πρώτη έκθεση MAKS έγινε το 1993. Σε αυτό το διάστημα, το αεροπορικό σαλόνι δεν έγινε μόνο ένας σημαντικός χώρος για τη διαφήμιση των ρωσικών υψηλών τεχνολογιών, αλλά καθιερώθηκε και ως ένα φόρουμ για την εξεύρεση επιχειρηματικών εταίρων. Φέτος υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών, καθώς θα ξεπεράσουν τις χίλιες από 43 χώρες

Και ο Ιουστινιανός στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων



skopia_ioustinianos_401728354.jpg
47 αγάλματα τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων σε ένα Σαββατοκύριακο, μεταξύ αυτών και του Ιουστινιανού, κίνηση που κατακρίνουν ακόμη και οι σκοπιανοί.

Ανάπλαση με έντονο εθνικιστικό χαρακτήρα στα Σκόπια ενόψει δημοτικών εκλογών, που η κυβέρνηση φοβάται ότι θα αναδείξουν νικητή τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι θαμώνες των καφετεριών στην κεντρική πλατεία “Μακεδονίας” απολαμβάνουν πλέον τον καφέ τους μέσα σε ένα “δάσος” από ανδριάντες.

Αποσπάσματα από “Ηροδότου Ιστορίες”


Ο Ηρόδοτος αποτελεί μία από τις πολυτιμότερες πηγές της Ιστορίας της αρχαιότητας. Διαβάζοντας κανείς τις αναφορές του στις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της εποχής του στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και συγκρίνοντας τες με το σήμερα βρίσκει πολλές ομοιότητες, αλλά και το μίτο της εξήγησης τους

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας


Βασίλης Γιαννακόπουλος*
undefined
Χάρτης του υπό έκδοση βιβλίου «Χημικά και Βιολογικά Όπλα» του γεωστρατηγικού αναλυτή Βασίλη Γιαννακόπουλου και του καρδιολόγου του 251 ΓΝΑ Γεώργιου Καρυστινού.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.
Φέρεται δε ότι για την απόκτηση των εν λόγω όπλων μαζικής καταστροφής, έλαβε βοήθεια από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Επιπρόσθετα, μετά την αμερικανο-βρετανική εισβολή στο Ιράκ (Μάρτιος 2003), η Πολυεθνική Δύναμη του Ιράκ (Multi-National Force – Iraq, MNF–I) δεν κατόρθωσε να ανακαλύψει τα όπλα μαζικής καταστροφής, που όπως ισχυρίζονταν η Ουάσιγκτον, κατείχε το καθεστώς του Saddam Hussein. Έτσι, προέκυψε η ανεπιβεβαίωτη εκτίμηση ότι αυτά τα όπλα μεταφέρθηκαν στη Συρία. Η Δαμασκός δεν έχει υπογράψει ούτε προσχώρησε στη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα (Chemical Weapons Convention – CWC). Μάλιστα, έχει δηλώσει επίσημα ότι «υποστηρίζει μια περιοχή ελεύθερη από όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά δεν μπορεί να παραιτηθεί μονομερώς από τα χημικά όπλα, για όσο διάστημα το Ισραήλ θα συνεχίζει να συνιστά απειλή για την ασφάλεια της».[1]

Ο κλέψας του κλέψαντος στην Βρετανία: Πελάτες κλέβουν βενζινοπώλες που κλέβουν το κράτος που τους «κλέβει» όλους αυξάνοντας το κόστος των καυσίμων


29/8/13 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 48 εμφανίσεις
Ο κλέψας του κλέψαντος στην Βρετανία: Πελάτες κλέβουν βενζινοπώλες που κλέβουν το κράτος που τους «κλέβει» όλους αυξάνοντας το κόστος των καυσίμων [βίντεο]
Οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου στην Βρετανία συγκαταλέγονται στις υψηλότερες της Ευρώπης. Και σε συνδυασμό με το ολοένα αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, μόνοι κερδισμένοι βγαίνουν η ολοένα αναπτυσσόμενη μαύρη αγορά και τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος.
Οι βρετανικές αρχές μάλιστα, αναφερόμενες στις διαστάσεις που έχει προσλάβει το φαινόμενο, κάνουν λόγο για μία γενικευμένη κατάσταση παρανομίας που συμπεριλαμβάνει απλούς ιδιώτες οδηγούς που γεμίζουν τα ντεπόζιτα των οχημάτων τους και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, αλλά και έναν ολόκληρο σκοτεινό και επικίνδυνο υπόκοσμο υπό την ηγεσία γκάνγκστερς και πρώην τρομοκρατών.

Ελλάδα – Ισραήλ – Κύπρος” ο “άξονας του κακού”


«Συμμαχία κακίας» χαρακτηρίζει ο τουρκικός Tύπος (συγκεκριμένα η Yeni Safak) την συνεργασία  Ελλάδας, Κύπρου και  Ισραήλ που δημιουργεί, όπως γράφει, έναν νέο ενεργειακό διάδρομο στη Μεσόγειο.

Όταν η Αμερική χρησιμοποιούσε χημικά....

Posted: 29 Aug 2013 02:30 AM PDT
undefined29.08.13

Μεταξύ του 1961 και του 1975, οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν πόλεμο εναντίον των Βιετκόνγκ (Viet Cong) και των συμμάχων του, και κατά την διάρκεια του πολέμου περιέλουσαν στην γη και τα δάση του Βιετνάμ όπως και περιοχές του Λάος και της Καμπότζης μ' ενα τοξικό χημικό κοκτέιλ γνωστό ως Agent Orange.

Περισσότερα από 50 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι ΗΠΑ για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο χημικό πρόγραμμα πολέμου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, ωστόσο η τραγωδία αυτής της βάναυσης εκστρατείας συνεχίζεται.

Γερμανικό αίσχος, μόλις μίλησε αρνητικά για την πολιτική τους του αφαίρεσαν το Διδακτορικό


Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων, Γιώργος Χατζημαρκάκης αναγορεύτηκε διδάκτορας το 2000. Δεκατρία χρόνια μετά και μόνο τώρα που ο άνθρωπος καταγγέλλει ευθέως τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία έχει συμπεριφερθεί στην Ελλάδα,κερδίζοντας η ίδια από την κρίση που οδηγεί -την ίδια στιγμή- σε εξόντωση τον ελληνικό λαό, το πανεπιστήμιο της Βόννης… θυμήθηκε να του αφαιρέσει τον τίτλο!Ωραίες -δημοκρατικές…- συμπτώσεις. Δε μας αρέσουν αυτά που λες; Ορίστε, για να μάθεις άλλη φορά να βγάζεις γλώσσα!

ΕΘΝΙΚΌ ΑΜΥΝΤΙΚΌ ΟΡΑΜΑ 20ΕΤΙΑΣ


Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη είπε...
Πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ πολιτική αποφασιστικότητα για ανάπτυξη της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Πάντα "τυχαία" βγαίνει ένα εμπόδιο, πάντα υπάρχει μια νοοτροπία του τύπου "δεν είναι για μας αυτά, δεν πρέπει να προκαλούμε κιόλας με εξοπλισμούς και διάθεση Ελληνικών στρατιωτικών προϊόντων", δεν είναι "ρεαλιστικό" κτλ.
Όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν ανθρώπους για όλες τις δουλειές. Γιατί όχι η Ελλάδα?
Προτιμάνε να έχουν ΤΟΜΠ Μ113 πχ στο Δ Σώμα στρατού και στους πεζοναύτες αντί να τους εφοδιάσουν με ένα Ελληνικό ΤΟΜΑ!

Guardian: Η Συρία εξετάζει τη χρήση πιλότων-καμικάζι


Guardian: Η Συρία εξετάζει τη χρήση πιλότων-καμικάζι

undefined
Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν «πιλότους-καμικάζι» εναντίον επιθέσεων από δυτικές δυνάμεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Guardian ένας αξιωματικός του συριακού στρατού.

Delhaize: Ρημάζουν τον Έλληνα εργαζόμενο, πανηγυρίζουν για τα (πολυεθνικά) κέρδη τους!


undefined
Αποκάλυψη βόμβα από την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ σχετικά με τις μεθόδους της ΑΒ Βασιλόπουλος, θυγατρικής της

Αποτυχία και πανικός



undefined
Σταύρος ΧριστακόπουλοςΟι συνεχείς παλινδρομήσεις της κυβέρνησης στο πεδίο των συμμαχιών της είναι ενδεικτικές της αποτυχίας της, αλλά και του πανικού της. Το καλοκαίρι που εκπνέει ήταν εξόχως αποκαλυπτικό.
Ύστερα από τρία χρόνια πρόσδεσης στη γερμανική πολιτική, η οποία επί Σαμαρά μεταβλήθηκε σε απόλυτη εξάρτηση, διαπιστώνουν με… έκπληξη ότι η άτεγκτη ηγεσία της ευρωζώνης δεν είναι διατεθειμένη να «χαλαρώσει» τη «θρησκευτική» προσήλωσή της στη λιτότητα ως μέσο αντιμετώπισης της κρίσης. Το «κόλπο» του «success story », ως ασφαλούς οδού προς ένα «κούρεμα» του χρέους, καταρρέει.

Η Σρεμπρένιτσα της ντροπής!


Γράφει η Χριστιάννα Λούπα
Μια μικρή αναφορά, αντί μνημοσύνου...
Επιτρέψτε μου σήμερα, φίλοι μου, την αναδημοσίευση ενός παλαιότερου άρθρου μου, προσαρμοσμένου στις νεότερες εξελίξεις, σχετικά με τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, ένα έγκλημα, που - δεκαοκτώ χρόνια μετά - παραμένει ακόμα ατιμώρητο.

H Χρυσή Αυγή προκαλεί: Να καταργηθούν τα προνόμια των μουσουλμάνων μαθητών


undefined
Σε ένα νέο ρατσιστικό παραλήρημα προχώρησε η Χρυσή Αυγή η οποία ζητά να καταργηθεί όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν οι Ελληνες μουσουλμάνοι μαθητές, χαρακτηρίζοντας το «αντισυνταγματικό και αναξιοκρατικό», ενώ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για…ρατσισμό.Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης οι οποίοι συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εντάσσονται σύμφωνα με νομοθεσία σε ειδική κατηγορία, με αποτέλεσμα να εισέρχονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Σαν σήμερα πέθανε ο γνωστός «τροβαδούρος» της Αθήνας, Αττίκ


Αττίκ

Ο Αττίκ (19 Μαρτίου 1885 [1] – 29 Αυγούστου 1944), του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κλέων Τριανταφύλλου, ήταν Έλληνας μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής των τραγουδιών του. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού στις αρχές του 20ού αιώνα.

Ο Μιχαλολιάκος: Να συλληφθεί ο Ατετοκούμπο –Εβραίος σιωνιστής, αντιφασίστας ο πρόεδρος των Μπακς (video)


Αφού έχρισε υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας το πρωτοπαλίκαρό του, Ηλία Κασιδιάρη, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος φρόντισε να μας… ενημερώσει για τις πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τα ντραφτ του ΝΒΑ και την υψηλή θέση που κατέλαβε σε αυτά ο Γιάννης Ατετοκούμπο.
Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής έδειξε, μάλιστα, και τις άπιαστες γνώσεις του γύρω από το άθλημα του μπάσκετ τονίζοντας ότι «Βρήκαν έναν νεαρό Νιγηριανό και τον έβαλαν στην εθνική και του έδωσαν κατευθείαν ελληνική ταυτότητα μόνο και μόνο για να παίξει στην ομάδα του μπάσκετ. Αλλά φαίνεται πως ο Θεός είναι Έλληνας γιατί στο τρίτο παιχνίδι που έπαιξε χάσαμε και δεν έβαλε ούτε ένα πόντο».

Νέα επίθεση Χρυσής Αυγής σε Αντετοκούνμπο



undefined
Στο στόχαστρό τους έβαλαν για ακόμη μία φορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης σε διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής.
Πολιτική σκοπιμότητα χαρακτήρισε την επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ντραφτ του ΝΒΑ ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κάνοντας λόγο για «ένα ρεσιτάλ ανθρωπισμού, αντιρατσισμού και αντιχρυσαυγιτισμού».

Η ευγονική του Ροκφέλερ, του Χίτλερ και του «δρ» Μένγκελε, ξανά στο προσκήνιο από την Χρυσή Αυγή (Video)


undefined
Με αφορμή την εκμπομπή – ρεκλάμα του «αντιμερκελιστή» Τράγκα , ξαναφέρνουμε στα μάτια ειδικά όσων είναι Ορθόδοξοι χριστιανοί , την αληθινή εικόνα του αντίχριστου «πολιτικού μορφώματος» της Χ.Α.
Όσοι λοιπόν πίστεψαν ότι αυτοί οι θεατρίνοι του Άδη , είναι οι προστάτες ή οι υπερασπιστές της Ορθοδοξίας , ας δουν και αυτό το Video και ας αναρωτηθούν κυρίως αν είναι έντιμοι με τον εαυτό τους όταν στέκονται μπροστά στην εικόνα του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Ο βρετανός ηγέτης Ουίνστον Τσόρτσιλ


29/8/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 18 εμφανίσεις

Ο βρετανός ηγέτης Ουίνστον Τσόρτσιλ 

Ο νικητής του Β’ Παγκοσμίου με τον πολυτάραχο βίο!

Η μεγαλύτερη συνεισφορά του σερ Τσόρτσιλ στην παγκόσμια Ιστορία είναι η δράση του στα αιματηρά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, ο βρετανός πρωθυπουργός θα συνέβαλε στην πετυχημένη συμμαχική στρατηγική κατά της ναζιστικής λαίλαπας, από κοινού με τον αμερικανό πρόεδρο Φράνκλιν Ρούσβελτ και τον σοβιετικό γενικό γραμματέα Ιωσήφ Στάλιν.
Η πολυσχιδής προσωπικότητά του δεν εξαντλήθηκε βέβαια στην πολιτική, με τον ίδιο να είναι στρατιωτικός και να λειτουργεί ταυτοχρόνως ως δημοσιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας, την ίδια στιγμή που το λογοτεχνικό του έργο τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1953!
Ο δαιμόνιος πολιτικός άφησε κληρονομιά τη νίκη των Συμμάχων στον πόλεμο που άλλαξε τον κόσμο, με τις επικρίσεις φυσικά να μη λείπουν για τη συχνά αμφιλεγόμενη δράση του…

Αναβιώνει η Αθήνα της Τουρκοκρατίας λεγόμενη «Αυλή των Θαυμάτων» στην Πλάκα


Αναβιώνει η Αθήνα της Τουρκοκρατίας λεγόμενη «Αυλή των Θαυμάτων» στην Πλάκα
Δεκαέξι κτίσματα με συγκλονιστική ιστορία από τις αρχές του 19ου αιώνα αποκαθίστανται με γοργούς ρυθμούς και θα επιστρέψουν στην ζωή της πόλης με νέα χρήση, αφού θα στεγάσουν το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
Το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2015 οπότε λήγει και το ΕΣΠΑ. Η πρώτη φάση των έργων που αφορούσε τον καθαρισμό του χώρου και των ερειπίων ολοκληρώθηκε, ενώ ο εργολάβος της δεύτερης με αντικείμενο την αποκατάσταση των κτιρίων είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά, αναφέρει στο αναλυτικό ρεπορτάζ του ο Δημήτρης Ρηγόπουλος στην Καθημερινή. Οι εργασίες θα διαρκέσουν δύο χρόνια.. Σημειώνει το ρεπορτάζ: