Ετικέτες

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ιρκούτσκ: Επεξεργάζονται την τεχνολογία του κλειστού κύκλου…..


Οι επιστήμονες του κρατικού Πανεπιστημίου της Ιρκούτσκ κοντεύουν να ανακαλύψουν την τεχνολογία του διαχωρισμού των στοιχείων των πυρηνικών καυσίμων, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS. Για τη συνέχιση των πειραμάτων τους θα λάβουν την επιχορήγηση του Ρωσικού Ταμείου των Θεμελιωδών ερευνών.“Υπολογίζουμε να προτείνουμε μια τεχνολογία η οποία θα επιτρέψει να χωρίσουμε τα βαριά ραδιενεργά ισότοπα από τα σχεδόν ανενεργά στοιχεία που αποτελούν βασικό μέρος των πυρηνικών αποβλήτων.

Στα 202 εκατ. οι άνεργοι παγκοσμίως.



Η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη δεν έχει ωφελήσει την απασχόληση παγκοσμίως, ούτε είναι σε θέση να δημιουργήσει επαρκείς θέσεις εργασίας για να αναχαιτιστεί η τρομακτική ανεργία, διαπιστώνει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) στην ετήσια έκθεσή του.
Ο αριθμός των ανέργων παγκοσμίως έφτασε τα 202 εκατομμύρια το 2013 υπογραμμίζει, εστιάζοντας στην «ιδιαιτέρως ανησυχητική» ανεργία στους νέους.
Πρέπει «να ξανασκεφτούμε τις πολιτικές μας. Οφείλουμε να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να επιταχυνθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας» τονίζει ο γενικός διευθυντής του ILO, Γκάι Ράιντερ.
Στην έκθεση του ILO για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης το 2014 αποκαλύπτεται επίσης ότι η ανάπτυξη του τομέα της απασχόλησης παραμένει αδύναμη και ότι η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, κυρίως μεταξύ των νέων, όπως και ότι πολλοί αποθαρρημένοι εργαζόμενοι (23 εκατομμύρια) παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας.

ΩΝΑΣΗΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΡΩΝ)

Η τραγωδία του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση 
Πώς έχασε τη μέρα των γενεθλίων του τον μονάκριβο γιο του Αλέξανδρο!
undefined
Ο Αλέξανδρος Ωνάσης κόβει την πίτα στην Ολυμπιακή Ναυτιλιακή
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Στις 20 Ιανουαρίου 1906, στην προκυμαία του λιμανιού της Σμύρνης, ενας  γραμματικός περιμένει το αφεντικό του να του πεί τα ευχάριστα μαντάτα. Το αφεντικό είναι ο καπνοβιομήχανος Σωκράτης Ωνάσης,με τόπο καταγωγής το Μουταλάσι της Καππαδοκίας, που γύριζε με το βαπόρι από την Καβάλα, όπου αγόρασε καπνά.

Ο μύθος των Αμαζόνων


undefined
του Χρήστου Δ. Λάζου

Ένας από τους άθλους του ήρωα Ηρακλή ήταν και ή νίκη του εναντίον των Αμαζόνων, όταν κατάφερε να δαμάσει τή γενναία τους Βασίλισσα Ιππολύτη και να πάρει σάν έπαθλο τή ζώνη της. Οι Αμαζόνες αποτελούν ένα από τα γραφικά αινίγματα των διαφόρων λαών. Ο μύθος γι’ αυτές έχει αποκτήσει μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Οί Αμαζόνες είναι πάντα σκληρές, γενναίες στη μάχη, ατρόμητες, αμείλικτες και κυρίως είναι μόνες, δηλαδή ζουν σε μιά κοινωνία άπό την οποία έχουν αποκλειστεί οι άντρες. O πρώτος πού αναφέρει τις Αμαζόνες είναι ό πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτος. Στή χώρα, πού στην αρχαιότητα ονόμαζαν Θεμίσκυρι καί πού βρίσκεται στον Πόντο της Μ. Ασίας, κοντά στον ποταμό Θερμώδοντα, ήρθαν σε σύγκρουση οί αρχαίοι Έλληνες με τις Αμαζόνες { Βιβλ. 4ο, κεφ. 110, των Ιστοριών }. Νίκησαν οι Έλληνες, αιχμαλώτισαν πολλές άπ’ αυτές και τίς μετέφεραν στα πλοία τους για να τις φέρουν στην Ελλάδα. Όταν σαλπάρισαν, προτού περάσουν τον Ελλήσποντο, οί Αμαζόνες ξεσηκώθηκαν, έσφαξαν τους Έλληνες καί κυρίευσαν τά πλοία. Δεν γνώριζαν όμως άπό ναυσιπλοΐα, έτσι, αφέθηκαν έρμαια τα πλοία, στην μανία τών κυμάτων καί οί άνεμοι έφεραν τίς Αμαζόνες στην Μαιήτιδα λίμνη { σημερινή Κριμαία }, όπου στην αρχαιότητα ήταν ή χώρα των Σκυθών.

Η συγκινητική ιστορία της Ελληνίδας ηθοποιού που από καθαρίστρια θεάτρου στη Σουηδία έγινε πρωταγωνίστρια



Η συγκινητική ιστορία της Ελληνίδας ηθοποιού που από καθαρίστρια θεάτρου στη Σουηδία έγινε πρωταγωνίστρια
Η Ελευθερία Γεροφωκά, μία 35χρονη ηθοποιός από τα Γιάννενα που μετανάστευσε στη Σουηδία, λόγω…έρωτα. Ιδού πως διηγήθηκε στο Vice το δικό της success storyπου θυμίζει ταινία:

Λαΐδα, η διάσημη πόρνη της Κορίνθου, που περιφρόνησε ο φιλόσοφος Διογένης



Η πιο διάσημη εταίρα της αρχαιότητας, ήταν η Λαΐδα η Κορίνθια.
«Όλη η Ελλάδα έλιωνε από πόθο μπροστά στην πόρτα της», έγραφε ο Ρωμαίος ποιητής, Προπέρτιος.

Άνεργοι γονείς ζητούν ένα ξύλινο κρεβατάκι για το 18 μηνών μωρό τους


Ένα ξύλινο παιδικό κρεβατάκι ζητούν από τους αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας και του enet.gr οι γονείς ενός μωρού 18 μηνών που έμειναν εδώ και κάποιους μήνες άνεργοι. «Και πανεπιστήμιο πήγαμε και δουλειές είχαμε, τώρα πια όλα είναι κάπως διαφορετικά» γράφουν.
Φωτογραφία αρχείου
Αντιγράφουμε το μέιλ που έφτασε στη θυρίδα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου με την έκκληση για το κρεβατάκι:

Μα τι συμβαίνει επιτέλους στο Εθνικό Θέατρο; Η συνέντευξη του διευθυντή που προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτηματικά



Μα τι συμβαίνει επιτέλους στο Εθνικό Θέατρο; Η συνέντευξη του διευθυντή που προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτηματικά
Μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις – συνοδευόμενες από ισχυρές ανακοινώσεις- του Σταύρου Ξαρχάκου και του Δημήτρη Μαυρίκιου, για λίγους μήνες έμοιαζαν να ησυχάζουν τα ταραγμένα νερά στο Εθνικό Θέατρο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σωτήρη Χατζάκη. Φευ, η χθεσινή του συνέντευξη στο Βήμα άνοιξε νέα μέτωπα και προκάλεσε την ακαριαία αντίδραση του κορυφαίου Ελληνα σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινού.

Την κάλεσε το Κάρνεγκι Χολ, την έδιωξε το ΥΠΠΟΑ


20/1/14 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 38 εμφανίσεις
Ελευθερία Αρβανιτάκη
«Αρχικά δεν μπορούσα να καταλάβω το λόγο της πρόσκλησης και στη συνέχεια, όταν συνειδητοποίησα πόσο σημαντική ήταν, πάγωσα…». Διά στόματος Ελευθερίας Αρβανιτάκη τα παραπάνω αφορούν την εμφάνισή της την 1η Φεβρουαρίου στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης. Ιστορικός ο χώρος, έχει φιλοξενήσει πολλούς από τους σημαντικούς τής τέχνης, εν ολίγοις μια εμφάνιση σ’ αυτόν προσθέτει «μπόι» και στους υψηλότερους των ερμηνευτών.
Η Αρβανιτάκη, όπως έλεγε στη φιλική της συνάντηση με τους δημοσιογράφους, δεν συνειδητοποίησε αρχικά το βάρος του γεγονότος, όταν πριν από ενάμιση χρόνο ήλθε η πρόταση.
«Μου φάνηκε απίστευτο -και για να λέμε την αλήθεια, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Οταν όμως έψαξα καλύτερα το πράγμα και διέγνωσα την εμβέλειά του, πάγωσα».