Ετικέτες

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Την κάλεσε το Κάρνεγκι Χολ, την έδιωξε το ΥΠΠΟΑ


20/1/14 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 38 εμφανίσεις
Ελευθερία Αρβανιτάκη
«Αρχικά δεν μπορούσα να καταλάβω το λόγο της πρόσκλησης και στη συνέχεια, όταν συνειδητοποίησα πόσο σημαντική ήταν, πάγωσα…». Διά στόματος Ελευθερίας Αρβανιτάκη τα παραπάνω αφορούν την εμφάνισή της την 1η Φεβρουαρίου στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης. Ιστορικός ο χώρος, έχει φιλοξενήσει πολλούς από τους σημαντικούς τής τέχνης, εν ολίγοις μια εμφάνιση σ’ αυτόν προσθέτει «μπόι» και στους υψηλότερους των ερμηνευτών.
Η Αρβανιτάκη, όπως έλεγε στη φιλική της συνάντηση με τους δημοσιογράφους, δεν συνειδητοποίησε αρχικά το βάρος του γεγονότος, όταν πριν από ενάμιση χρόνο ήλθε η πρόταση.
«Μου φάνηκε απίστευτο -και για να λέμε την αλήθεια, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Οταν όμως έψαξα καλύτερα το πράγμα και διέγνωσα την εμβέλειά του, πάγωσα».

Στο επίσημο πρόγραμμα του Κάρνεγκι Χολ η ερμηνεύτρια παρουσιάζεται ως εξής: «Είναι μία από τις πλέον ταλαντούχες Ελληνίδες ερμηνεύτριες. Εχει το μοναδικό χάρισμα να ερμηνεύει ρεμπέτικα, παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα τραγούδια. Διαθέτει εξαιρετική ικανότητα να συνδυάζει διαφορετικά μουσικά είδη, το δε συναισθηματικό βάθος και η καθαρότητα της φωνής της καταγράφονται βαθιά στις ψυχές των ακροατών».
Ειδικά για τη βραδιά, το πρόγραμμα της Αρβανιτάκη θα περιλάβει, όπως είπε, τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο και άλλα όμως που φέρουν έντονο το άρωμα της Ελλάδας, από Τσιτσάνη ώς και δημοτικά. Μαζί της στη σκηνή θα είναι και ο Αρα Ντινκτζιάν, επί της ουσίας ο μουσικός που χάρη στη συνεργασία μαζί του η Ελευθερία ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια τη διεθνή καριέρα της.
Ατυχώς η συναυλία δεν θα ηχογραφηθεί λόγω του τεράστιου κόστους που, κατά την Αρβανιτάκη, φτάνει τα 160.000 ευρώ.
Η μοναδική μελανή αναφορά της βραδιάς αφορούσε την ελληνική πολιτεία και βεβαίως την απουσία της.
«Παρ’ ότι είναι σημαντικό για τη χώρα να βρίσκεται ένας καλλιτέχνης της σ’ ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα θέατρα του κόσμου, η πολιτεία αδιαφόρησε πλήρως. Εφαγα… πόρτα από το υπουργείο Πολιτισμού», είπε η ερμηνεύτρια.
Χρ.Σ./ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου