Ετικέτες

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Σύνθημα ελληνικό, «δεν πληρώνουμε», στη Γερμανική Βουλή!

Σύνθημα ελληνικό, «δεν πληρώνουμε», στη Γερμανική Βουλή!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 14, 2012
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Σύνθημα ελληνικό, «δεν πληρώνουμε», στη Γερμανική Βουλή!Η φωτογραφία κυκλοφορεί στο facebook και είναι ήδη ανάρπαστη.
Δείχνει το Γερμανικό Κοινοβούλιο και ένα σύνθημα γραμμένο στις σκάλες του, που λέει: …
«We dont pay re mounia»
Λέτε να έφτασε μέχρι εκεί η ελληνική αγανάκτηση;
undefined
tsantiri.gr

Στον “πάγο” οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για το εξάμηνο της κυπριακής προεδρίας

Στον “πάγο” οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για το εξάμηνο της κυπριακής προεδρίας

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 14, 2012
Την εξάμηνη αναστολή λειτουργίας της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Προεδρία, ζήτησε ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος, ως αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ.Bagis, ο Επίτροπος για θέματα διεύρυνσης κ. Fule και ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δανίας κ.Jorgensen, εκ μέρους της Προεδρίας της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε από τον κ. Bagis να διευκρινίσει, εάν θα δεχθεί ή όχι την πάγια πρακτική πρόσκλησης της εκάστοτε Προεδρίας στις συνεδριάσεις της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας.

Ο Ιησούς πέθανε Παρασκευή 3 Απριλίου;

Ο Ιησούς πέθανε Παρασκευή 3 Απριλίου;

Αναρτήθηκε από τον/την defactogr στο Ιουνίου 14, 2012
Την ακριβή ημερομηνία θανάτου του Ιησού πιστεύεται ότι έχει καταφέρει να προσδιορίσει μία νέα μελέτη επιστημόνων.Η ημερομηνία της Παρασκευής 3 Απριλίου του 33π.Χ προκύπτει από την έρευνα σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα, αλλά και τα γραφόμενα στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, που λέει πως η γη σείστηκε από σεισμό την ώρα που ο Ιησούς πέθαινε στο Σταυρό. Ο ουρανός σκοτείνιασε και οι τάφοι άνοιξαν….
Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό των επιστημονικών δεδομένων και άλλες ενδείξεις που περιγράφονται στη Βίβλο, η ομάδα ήταν σε θέση να εντοπίσει αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία ως την καλύτερη δυνατή.
http://citypressblog.wordpress.com/

Όταν ο Ένγκελς και ο Μπακούνιν αποθέωναν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία…

Όταν ο Ένγκελς και ο Μπακούνιν αποθέωναν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 14, 2012
τού Δημήτρη Κιτσίκη
Τακτικού μέλους της Καναδικής Ακαδημίας, καθηγητού Πανεπιστημίου Οττάβας
Πηγή: Απόσπασμα από άρθρο με τίτλο: “Ελληνισμός…”, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Τρίτο Μάτι” Νο 152, τον Μάιο 2007. (Σελ. 55).
(αφιερωμένο σε κάτι ζώα που ανακάλυψαν τον αναρχισμό με χορηγία της Εργενεκον)
Όπως όλοι οι πολύ μεγάλοι διανοούμενοι, το πρότυπο τών οποίων είναι ο Ρουσσώ, ο καθηγητής Έγελος ήταν σφόδρα αντιδιανοούμενος και απεχθάνετο τους «σοφούς καθηγητές» και την επίδειξη της επιστημοσύνης τους (erudition). Στην Ιστορία της Φιλοσοφίας του, τους περιγράφει ως εξής: «Είναι σαν ζώα που έχουν ακούσει με ευκρίνεια όλους τους ήχους μίας μουσικής, αλλά που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την ενότητα και την αρμονία του μουσικού έργου» (Α’ 9). Ο Έγελος καταφέρεται μετά μανίας κατά των λατινικών, χάριν των οποίων «ημπορούμε να λέμε στα λατινικά πράγματα που θα ήταν γελοίο να εδιαβάζαμε ή να εγράφαμε» στα γερμανικά. Με την εξαφάνιση τών λατινικών θέλει να εξαφάνιση και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Υποβάθμισε την Γαλλία ο οίκος Egan Jones!

Υποβάθμισε την Γαλλία ο οίκος Egan Jones!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 14, 2012
20120614-215136.jpgΜπορεί να μην είναι ένας από τους τρεις μεγάλους οίκους, αλλά έχει σημαντική παρουσία.
O Egan Jones υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας σε “ΒΒΒ+” από “Α-”.
Το outloοk είναι αρνητικό, το οποίο σημαίνει ότι θα επανεξετάσει την οικονομία της Γαλλίας τους επόμενους μήνες

Τα σχόλια του γερμανικού Τύπου για τις ελληνικές εκλογές

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Τα σχόλια του γερμανικού Τύπου για τις ελληνικές εκλογές

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα αποτελεί, σήμερα, βασικό θέμα της ειδησεογραφίας στην Γερμανία. Το σύνολο του Τύπου φιλοξενεί ανταποκρίσεις, άρθρα γνώμης και αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ είναι εμφανής η προσπάθεια να προβλεφθούν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης και τη συνεργασία με την τρόικα.
Η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» (Sueddeutsche Zeitung), υπό τον τίτλο «Πολιτική σε εγκλωβισμό», υποστηρίζει ότι «ποτέ, ως τώρα, οι Έλληνες δεν είχαν μικρότερη δυνατότητα να ψηφίσουν αυτό που πραγματικά θέλουν» και σημειώνει ότι η ισχνή πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και, πολύ περισσότερο, ο εκλογικός νόμος δίνουν την εντύπωση μιας δύναμης η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. «Τα παιχνίδια και τα παιχνιδάκια στην βαθιά διχασμένη Ελλάδα θα συνεχιστούν» τονίζει η αρθρογράφος.

Έγγραφα της ΕΟΚΑ σε δημοπρασία

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Έγγραφα της ΕΟΚΑ σε δημοπρασία



ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έγγραφα της περιόδου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του '55-'59 θα δημοπρατηθούν στις 24 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο Οίκος δημοπρασιών "Π. Βέργος" θα θέσει σε δημοπρασία σημαντικό αρχείο για την ιστορία του κυπριακού αγώνα, αποτελούμενο από 97 αυτόγραφα και οκτώ δακτυλογραφημένα σημειώματα του Γρίβα, 82 από τα οποία προς τον "Κ. Ξηρό" [Αριστοτέλη Φρυδά], 13 προς τον "Γλαύκο" ή "Β. Αναστάση" [Άγγελο Βλάχο], 6 προς τον "Πρωτέα" [Άνθιμο] και ένα προς τον "Σ. Χάρη" [αρχιεπίσκοπο Μακάριο], σχεδόν όλα υπογεγραμμένα με κρυπτογραφικό σημείο του Γρίβα ("L"), χ.τ. και χ. [1957-1958]. Περαιτέρω,132 συνολικά σελίδες, διάφορα μεγέθη, τα περισσότερα αριθμημένα, μαζί 39 έγγραφα και επιστολές διαφόρων (ανάμεσά τους 8 δακτυλογραφημένα αντίγραφα απαντητικών σημειωμάτων του "Ξηρού" προς τον Γρίβα) και 13 έγγραφα σχετικά με τον κρυπτογραφικό κώδικα της ΕΟΚΑ.

Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ- ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ- ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης
undefined
Η φωτογραφία είναι του 1922, όταν περνούσαν στη δυτική όχθη του Έβρου οι διωγμένοι άδικα από τις πατρογονικές τους εστίες, Ανατολικοθρακιώτες. 

«Ἕβρος ποταμός ἐστι τῆς Θρᾴκης.
Ἐκαλεῖτο δὲ πρότερον Ῥόμβος,
τὴν προσηγορίαν εἰληφὼς
ἀπὸ τῆς συστροφῆς τῆς καταφορᾶς τοῦ ὕδατος…»
(Τιμόθεος στο  ΙΑ΄ βιβλίο  «Περὶ Ποταμῶν»).

          Το χειμώνα κάθε χρόνο, όλοι γνωρίζουμε ότι πλημμυρίζει ο ποταμός Έβρος, που κατακλύζει απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και απειλώντας πολλά χωριά.

Το σύστημα S 400, που αναπτύχθηκε στη ρωσική Άπω Ανατολή, σύγκρουση εν όψει;

Το σύστημα S 400, που αναπτύχθηκε στη ρωσική Άπω Ανατολή, σύγκρουση εν όψει;

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει κάνει μεγάλα βήματα προς τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών της δυνάμεων.

Η Μόσχα σκοπεύει με αυτόν τον τρόπο να εμφανιστεί και πάλι ως μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή, και να ενισχύσει τις αμυντικές δομές της, για την αντιμετώπιση των απειλών κατά της ασφάλειας της.

Το Χρέος των ΗΠΑ «καλπάζει» πιο γρήγορα από αυτό της ΕΕ.

Το Χρέος των ΗΠΑ «καλπάζει» πιο γρήγορα από αυτό της ΕΕ.

Αναρτήθηκε από τον/την menedimos στο Ιουνίου 15, 2012
Παρά την τραγική κατάσταση στην ευρωζώνη, το χρέος των ΗΠΑ μεγαλώνει ταχύτερα από αυτό της Ε.Ε.
“Το χρέος στην Αμερική πρόκειται να τριπλασιαστεί σε σχέση με το χρέος στην ευρωζώνη τα επόμενα 5 έτη”, σύμφωνα με ένα νέο διάγραμμα που παρουσίασε το μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας των Ρεπουμπλικάνων, Jeff Sessions (R-AL):
«Ήδη, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, το χρέος της Αμερικής ξεπερνά, αυτό της ευρωζώνης, με περίπου 16,6 τρισεκατομμύρια δολάρια έναντι 13,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», γράφει ο Daniel Halper του Weekly Standard.

ΓΑΛΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΟΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ

Ελλάς γαλλία συμμαχία…: «Κι αν δίναμε την Ελλάδα στην Τουρκία..»

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 15, 2012
Είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου του πολιτικού περιοδικού  Le Point που απηχεί τις απόψεις τμήματος του γαλλικού κατεστημένου.
Το σημείωμα, που υπογράφει ο διευθυντής του Le Point, Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ, ξεκινά με το ερώτημα:

Είχε άδικο ο Δαρβίνος* για τους Τούρκους; Δείτε τι μνημεία στήνουν

Είχε άδικο ο Δαρβίνος* για τους Τούρκους; Δείτε τι μνημεία στή νουν…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 15, 2012
*"Για να σωθεί ο ανθρώπινος πολιτισμός, πρέπει να εξαφανιστεί η Τουρκική φυλή από τον πλανήτη"

Συνεργασία Γαλλίας - Γερμανίας για τους εξοπλισμούς

Posted: 15 Jun 2012 04:14 AM PDT
undefined

Παρότι δεν τα βρίσκουν με τα της Ευρωζώνης, η Γαλλία και η Γερμανία σκοπεύουν να συνεργαστούν στον τομέα των εξοπλισμών και να συντονίσουν τις αγορές αμυντικού εξοπλισμού σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Παρότι δεν τα βρίσκουν με τα της Ευρωζώνης, η Γαλλία και η Γερμανία σκοπεύουν να συνεργαστούν στον τομέα των εξοπλισμών και να συντονίσουν τις αγορές αμυντικού εξοπλισμού σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Εθνική πολιτική ή εθνική ντροπή;

Εθνική πολιτική ή εθνική ντροπή;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 19, 2012



Το σχόλιο του Καποδίστρια…

Το σχόλιο του Καποδίστρια…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 19, 2012
«Ως Έλλην μεν οφείλω μόνον εκείνην την ελευθερίαν να επιθυμώ, ην οι Έλληνες ήθελον αποκτήσει διά των ιδίων των δυνάμεων και διά της προηγουμένης προόδου των εις τον αληθή πολιτισμόν. Αλλά από το σημείον τούτο η κοινή ημών πατρίς ευρίσκεται ακόμη μακράν».
Ιωάννης Καποδίστριας.
Από την Σπίθα Λωζάννης http://spitha-suisse.blogspot.com/

Νόαμ Τσόμσκι: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή ανατροπής των Μνημονίων

Νόαμ Τσόμσκι: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή α νατροπής των Μνημονίων

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 19, 2012
Νόαμ Τσόμσκι: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή ανατροπής των ΜνημονίωνΕπιστολή ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα στέλνει ο διάσημος διανοούμενος και καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) Νόαμ Τσόμσκι.
Υποστηρίζει ότι το πρώτο θύμα των προγραμμάτων λιτότητας υπήρξε η Ελλάδα η οποία, πρώτη επίσης,βρίσκεται στα κινήματα της Ευρώπης για την ανατροπή τους.

Ρόμπιν Λέιν Φοξ: Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες!

Ρόμπιν Λέιν Φοξ: Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 15, 2012
Ο διεθνούς κύρους Βρετανός καθηγητής μελετητής της μακεδονικής ιστορίας,υποστηρίζει το αυτονόητο πως η Μακεδονία είναι ελληνική Έναν σύμμαχο και μάλιστα με διεθνές κύρος απέκτησε η Ελλάδα από το πουθενά…

Χρήμα και Στόλο έναντι κοιτασμάτων στέλνουν οι Ρώσοι στην Κύπρο!

Χρήμα και Στόλο έναντι κοιτασμάτων στέλνουν οι Ρώσοι στην Κύπρο!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 15, 2012
Tην ώρα που οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται στις περισσότερες δημοκσοπήσεις έτοιμοι να ξαναδώσουν την ηγεία σε έναν συνασπισμό μνημονιακών ή “κρυπτομνημονιακών” κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) σε μία αποθέωση της πολιτικής παράνοιας, έχοντας βέβαια το ελαφρυντικό της εκστρατείας τρόμου που υφίστανται, η Κύπρος “ξορκίζει” το Μνημόνιο που της ετοίμαζαν ΔΝΤ και Βρυξέλλες.

ΡΟΤΣΙΛΝΤ

«Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους», έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ρόθτσιλντ, μέλος μιας από τις πιο ισχυρές οικονομικά οικογένειες του κόσμου, η οποία έπαιξε...
πρωταγωνιστικό ρόλο στη γέννηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το όνομα τους στα γερμανικά σημαίνει «κόκκινη ασπίδα» και οι ιστορικοί εικάζουν ότι μπορεί να προέρχεται από μια κόκκινη ασπίδα που κρεμόταν στην πύλη του σπιτιού τους, στη Φρανκφούρτη

CNBC: Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι δουλεύουν ακόμη και απλήρωτοι…

CNBC: Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι δουλεύουν ακόμη και απλήρωτοι…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 15, 2012
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/dimosioi-ipalliloi-cnbc-660.jpgΤο μύθο που θέλει τους Ελληνες να είναι… τεμπέληδες καταρρίπτει το ρεπορτάζ του CNBC, παρουσιάζοντας στοιχεία που αποδεικνύουν όχι απλά ότι εργάζονται σκληρά, αλλά οτί, ειδικά αυτήν την εποχή, το κάνουν ακόμη και χωρίς να πληρώνονται…
Μέσω μιας σειρά συνεντεύξεων που πραγματοποίησε η δημοσιογράφος Κάθριν Μπόιλ του CNBC, καταρρίπτει την εικόνα του τεμπέλη Ελληνα, που δουλεύει λίγο, παράγει λίγο και φοροδιαφεύγει.
Οπως καταγράφετε στο ρεπορτάζ του CNBC, οι Ελληνες έχουν τις λιγότερες ημέρες διακοπών στην Ευρώπη, ενώ περνούν στο γραφείο τους κατά μέσο όρο 2.017 ώρες στο γραφείο, αριθμός ρεκόρ για την Ευρωζώνη.

“Πουλήστε νησιά και έδαφος να ξεχρεώσετε! Το ΄χουν κάνει κι άλλοι”!

“Πουλήστε νησιά και έδαφος να ξεχρεώσετε! Το ΄χουν κάνει κι άλλοι”!

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 15, 2012
Τα ελληνικά νησιά είναι μοναδικά,αξιοζήλευτα και έχουν μπει για τα καλά στο μάτι όσων στην ελληνική κρίση -που σε πολύ μεγάλο βαθμό προκάλεσαν- βλέπουν ευκαιρίες …αγορών. Ακόμη και νησιών!
Ξεκίνησε ως κακόγουστο αστείο.Έτσι θέλαμε να το αντιμετωπίζουμε στην αρχή της κρίσης,όταν διάφοροι “βόρειοι” έβγαιναν εδώ κι εκεί και έκαναν δηλώσεις περί “πώλησης ελληνικών νησιών” για να “ξεχρεώσουμε”.

“Κατασχέσεις σπιτιών, αυτοκινήτων και καταθέσεων εδώ και τώρα”

“Κατασχέσεις σπιτιών, αυτοκινήτων και καταθέσεων εδώ και τώρα”

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 18, 2012
"Κατασχέσεις σπιτιών, αυτοκινήτων και καταθέσεων εδώ και τώρα" Με κατεπείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή, ο διοικητής του ΙΚΑ ζητάει από τις υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων από ενοίκια, ακόμη και κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων ή ακινήτων που δεν είναι προσημειωμένα. 
Η κατεπείγουσα εγκύκλιος, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ, έρχεται στο φως μόλις λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Καθίσταται σαφές ότι όσοι δεν συμμορφωθούν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν:
• κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (τραπεζικοί λογαριασμοί, εισοδήματα από ενοίκια, απαιτήσεις στα χέρια πελατών των επιχειρήσεων),
• κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων ελεύθερων βαρών για τα οποία, εφόσον ο οφειλέτης δεν συμμορφώνεται με τις προβλεπόμενες διατάξεις ρύθμισης των οφειλών, θα εκδίδεται άμεσα πρόγραμμα πλειστηριασμού (εντός των εκ του νόμου προβλεπόμενων υποχρεωτικών προθεσμιών).
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, μεγάλος αριθμός οφειλετών, με σημαντικό ύψος οφειλής, να προχωρεί στην αλλεπάλληλη υποβολή αιτήσεων ρύθμισης, κυρίως με τις πάγιες διατάξεις του ν.3863/2010, προκειμένου να απολαμβάνουν της αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων, «τόσο μέχρι την διεκπεραίωση του ελέγχου από τα Τμήματα Εσόδων όσο και μέχρι την παρεχόμενη ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση, συνιστάται για τις περιπτώσεις αυτές η αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης, να μην υπερβαίνει τις πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα διεκπεραίωσης του ελέγχου».
Συνεπώς, για τους εργοδότες οι οποίοι υποβάλλουν αλλεπάλληλες αιτήσεις ρύθμισης, χωρίς να προχωρούν στη καταβολή της πρώτης δόσης και την ενεργοποίηση της ρύθμισης, θα πρέπει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, να ειδοποιείται ο εργοδότης να παραλάβει, κατά τις διατάξεις του άρθρου 27 του Κανονισμού Ασφάλισης Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., τις καταλογιστικές πράξεις καθώς και φωτοαντίγραφο της αίτησής του, σε κάθε περίπτωση, στην οποία στο πεδίο «Ρύθμιση Οφειλών Μέχρι» θα αναγράφεται η 5η εργάσιμη ημέρα από την ημέρα παραλαβής από τον εργοδότη του αντιγράφου της αίτησης.

Η ελληνική σημαία

Η ελληνική σημαία που έχει επικρατήσει, ήταν αρχικά η ναυτική σημαία της χώρας, σύμφωνα με το διάταγμα 540 του εκτελεστικού της 15ης Μαρτίου 1822 ορίζεται:
“α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόν κυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων του εμβαδού β) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή’ μία διά τα πολεμικά και άλλη διά τα εμπορικά πλοία. Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού’ εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο τετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού λευκοχρόου. Της δε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν’ εις την άνω προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουν και διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού κυανοχρόου.”
όπως βλέπεται η ναυτική σημαία ορίζεται ήδη από το 1822…η ναυτική σημαία θα γίνει η πιο αγαπητή και στο τέλος θα επικρατήσει της σημαία ξηράς που θα διατηρηθεί μόνο ως πολεμική σημαία.
υ.γ. δεν είναι παραμύθια τα περί ναυτικής σημαίας αλλά και του συμβολισμού των 9 λωρίδων στη ναυτική σημαία…οι περισσότερες ναυτικές χώρες είχαν και ναυτική σημαία κατά τον 19ο αιώνα, και ορισμένες έχουν μέχρι και σήμερα(π.χ. Ολλανδία

Νέα πρόκληση της Bild: “Παίζουμε με τους χρεωκοπημένους”!

Νέα πρόκληση της Bild: “Παίζουμε με τους χρεωκοπημένους”!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 19, 2012
20120619-002707.jpgΓια ακόμα μία φορά, η γερμανική Bild μιλάει υποτιμητικά για την Ελλάδα σχετικά με την αναμέτρηση της Παρασκευής όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.
Μεγάλη θα είναι η ίντριγκα τις επόμενες ημέρες σχετικά με την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2012.
Η… πολιτική κόντρα ανάμεσα στις δύο χώρες όπως είναι λογικό έχει δημιουργήσει μεγάλο πάθος από τις δύο πλευρές με τους Έλληνες ως αδικημένοι να θέλουν περισσότερο τη νίκη.
Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί αντί να χαλαρώσουν λίγο το κλίμα, συνεχίζουν να προκαλούν και να πυροδοτούν αντιδράσεις. Η γερμανική Bild με τελευταίο της δημοσίευμα δίνει άλλη διάσταση στην αναμέτρηση και σε κείμενό της έχει ως τίτλο: «Παίζουμε με τους χρεωκοπημένους», αναφέρει για το παιχνίδι και συνεχίζει:
«Οι Έλληνες νομίζουν πως θα πάρουν εκδίκηση για την κατάντια τους», λέει το κείμενο που προκαλεί αντιδράσεις ενώ αναφέρονται και διάφορα συνθήματα που έχουν δημιουργηθεί από τους Έλληνες με χλευαστικό τρόπο.
Πηγή: onsports.gr