Ετικέτες

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

CNBC: Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι δουλεύουν ακόμη και απλήρωτοι…

CNBC: Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι δουλεύουν ακόμη και απλήρωτοι…

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουνίου 15, 2012
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/dimosioi-ipalliloi-cnbc-660.jpgΤο μύθο που θέλει τους Ελληνες να είναι… τεμπέληδες καταρρίπτει το ρεπορτάζ του CNBC, παρουσιάζοντας στοιχεία που αποδεικνύουν όχι απλά ότι εργάζονται σκληρά, αλλά οτί, ειδικά αυτήν την εποχή, το κάνουν ακόμη και χωρίς να πληρώνονται…
Μέσω μιας σειρά συνεντεύξεων που πραγματοποίησε η δημοσιογράφος Κάθριν Μπόιλ του CNBC, καταρρίπτει την εικόνα του τεμπέλη Ελληνα, που δουλεύει λίγο, παράγει λίγο και φοροδιαφεύγει.
Οπως καταγράφετε στο ρεπορτάζ του CNBC, οι Ελληνες έχουν τις λιγότερες ημέρες διακοπών στην Ευρώπη, ενώ περνούν στο γραφείο τους κατά μέσο όρο 2.017 ώρες στο γραφείο, αριθμός ρεκόρ για την Ευρωζώνη.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο ρεπορταζ, το γεγονός αυτό οφείλεται στό ότι υπάρχουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, που για να αυξήσουν το εισόδημα τους προσπαθούν να εργάζονται περισσότερες ώρες την ημέρα.
Σημειώνεται, επίσης, ότι οι παραπάνω ώρες εργασίας δε συνδέονται αναλογικά με τα μεγέθη των μισθών, κάτι που ενδεχομένως αιτιολογεί, εν μέρει και το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
Σε ότι αφορά στον μύθο της χαμηλής παραγωγής, αυτό έχει να κάνει με τον υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα (το ένα πέμπτο των εργαζομένων απασχολούνται στο δημόσιο) ο οποίος μέχρι πριν από λίγο, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του CNBC δεν απέδιδε. Το ένα πέμπτο των εργαζομένων απασχολούνται στο δημόσιο.
seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου