Ετικέτες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σκότωσαν γιγάντιο πύθωνα μήκους 5,7 μέτρων στη Φλόριντα


Έναν γιγάντιο πύθωνα, μήκους 5,7 μέτρων αιχμαλώτισε ο Αμερικανός Jason Leon, βορειοδυτικά της κομητείας Μαϊάμι Ντέηντ, στη Φλόριντα.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που πιάστηκε μέχρι σήμερα στη Φλόριντα.
Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ είχε μήκος 5,3 μέτρα και αιχμαλωτίστηκε τον Αύγουστο στο Εθνικό Πάρκο Έβεργκλεϊντς, όπου τα επικίνδυνα ξενικά φίδια πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να διοργανώνουν ακόμα και «Κυνήγι Πύθωνα», σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον πληθυσμό τους.

Τι απαντά η Μέρκελ για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της στην πρώην Ανατολική Γερμανία



undefined
Μετά τις αποκαλύψεις για τη ζωή και τη δράση της στην πρώην Ανατολική Γερμανία, η Άγκελα Μέρκελ δίνει τη δική της απάντηση, παραδεχόμενη μάλιστα ότι είναι δικαιολογημένο το ενδιαφέρον των πολιτών για το παρελθόν της.
“Τα 35 χρόνια που έζησα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι κομμάτι από τη ζωή μου», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πως ο Ομπάμα “τούμπαρε” τον Ερντογάν – Ποιος είπε ότι “η Τουρκία δεν είναι μεγάλη χώρα”


Είναι πλέον καθαρό πως το κύριο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ Ομπάμα και Ερντογάν αποτέλεσε το ζήτημα της Συρίας- το δεύτερο ήταν τα περί Ισραήλ και επίσκεψης σε Γάζα. Τρίτο δεν πρέπει να υπήρξε, πέραν διαφόρων φληναφημάτων, με εξαίρεση το κατσάδιασμα του Ερντογάν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την συμφωνία με το Β. Ιρακ για τα πετρέλαια…

Η NASA σχεδιάζει φαγητό από 3D εκτυπωτές


undefined
Επιχορήγηση 125.000 δολαρίων έλαβε από τη NASA, ο μηχανολόγος μηχανικός Αντζαν Κοντρακτορ και η εταιρία του «Systems & Materials Research Corporation» για την μελέτη και δημιουργία «εργαστηριακού» φαγητού με τη χρήση 3D εκτυπωτή.
Η NASA πιστεύει ότι η ιδέα του Κοντράκτορ θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του υποσιτισμού στις χώρες του κόσμου, αλλά να βρει εφαρμογή και στη NASA αφού θα παρέχει τροφή στους αστροναύτες στις μεγάλες διαστημικές πτήσεις, αν τελειώσουν τα συμβατικά τρόφιμα

Γουρούνια χασικλήδες «δίνουν περισσότερες μπριζόλες»!


Η πολιτεία της Ουάσινγκτον πρόκειται σύντομα να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για «ψυχαγωγικούς» σκοπούς, και όπως φαίνεται τίποτα δεν πρόκειται να πάει χαμένο.
Η Σουζάνα Γκρος, κτηνοτρόφος κοντά στο Σιάτλ, ταΐζει τα γουρούνια της με υπολείμματα κάνναβης προκειμένου να τα στείλει σε ένα βουλιμικό τριπ και να τα παχύνει έτσι περισσότερο.
Οι χρήστες κάνναβης καπνίζουν συνήθως μόνο τα θηλυκά άνθη του φυτού και πετούν τα κοτσάνια και τα φύλλα, στα οποία η συγκέντρωση των δραστικών ουσιών (τετραϋδροκανναβινόλη, κανναβιδιόλη) είναι πιο χαμηλή.

Everything: Ένα άρωμα περιλαμβάνει 1.400 αρώματα!


perierga.gr - Everything: Ένα άρωμα περιλαμβάνει 1.400 αρώματα!
Δημιουργήθηκε από το ολλανδικό δίδυμο Lenert και Sander και είναι ένα μοναδικό άρωμα που αποτελείται από 1.400 δείγματα από κάθε νέο άρωμα που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2012. Μπορείτε μήπως να φανταστείτε τι μυρίζει το Everything;
Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες νέα αρώματα που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, και ακριβώς από αυτήν τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά εμπνεύστηκαν και οι Ολλανδοί καλλιτέχνες, που πέρασαν έναν ολόκληρο χρόνο συλλέγοντας 1.400 δείγματα από όλα τα αρώματα που βγήκαν πέρυσι.Στη συνέχεια τα τοποθέτησαν όλα μαζί σε ένα δοχείο 1,5 λίτρων, δημιουργώντας ένα ολοκαίνουριο άρωμα που εύστοχα ονόμασαν Everything δηλαδή «τα πάντα»!

Τι απαντάει ο επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας για τον διορισμό του από τον Σαμαρά




Απαντά, παραθέτοντας και τα πτυχία του, ο Χρήστος Γιάνναρης στο σημερινό δημοσίευμα των Νέων σχετικά με τον διορισμό του στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, παρότι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράβαση καθήκοντος.Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χρήστος Γιάνναρης είναι άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χωρίς να διαθέτει μεταπτυχιακό διορίστηκε στις 30 Απριλίου επικεφαλής της Επιτροπής και εμφανίζεται πλέον ως κάτοχος του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟ “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ” ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 23, 2013

Διαβάστε επίσης: ΜΝΗΜΕΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟ …ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ).

Toυ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
To νομοσχέδιο περί «ρατσισμού και ξενοφοβίας» θα το δούμε (αν το δούμε…) πώς θα διατυπωθεί στην τελική του μορφή.
Αυτό που κρατάμε προς το παρόν είναι οι δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρουπακιώτης έχει τονίσει ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την Απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της ΕΕ (28/11/2008), «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».
Παρακαλούμε την προσοχή σας:

H Apple απαντά στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή (video)


«Άφωνη» η Αμερική μπροστά στην υπόθεση φοροδιαφυγής της Apple.

«Είμαστε περήφανοι που είμαστε αμερικανική εταιρεία και εξίσου περήφανοι για τη συμβολή μας στην αμερικανική οικονομία», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, που αντιμετώπισε με ψυχραιμία τις κατηγορίες της Γερουσίας ότι η εταιρεία του είναι υπεύθυνη για φοροδιαφυγή, που ξεπερνά τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υποθέσεις «ύποπτων συναλλαγών» σε τράπεζα του Βατικανού


Η Αρχή αυτή του Βατικανού μεταβίβασε όλα τα σχετικά στοιχεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης του κρατιδίου για περαιτέρω έρευνες.

Έξι περιπτώσεις ύποπτων συναλλαγών, που φέρονται να παραπέμπουν σε υποθέσεις διαφθοράς, εντόπισε στους εσωτερικούς ελέγχους που διενήργησε στην τράπεζα Ior η αρμόδια Αρχή Συλλογής Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών του Βατικανού.

Στην δημοσιότητα από την αστυνομία οι φωτογραφίες των δυο δραστών της ρατσιστικής επίθεσης σε Καμερουνέζο


- Πρόκειται για τους Γεώργιο Περρή και Νικόλαο Παπαβασιλείου
- Έσπασαν το μαγαζί νόμιμου μετανάστη στην Ελλάδα από το Καμερούν αφού προηγουμένως τον είχαν απειλήσει λέγοντάς του: "Μαύρε σκύλε να πας στη χώρα σου"

Οι Έλληνες άνεργοι ξεσπούν στις γυναίκες τους


Ο οικονομικά «ευνουχισμένος» άνδρας ξεσπά .. στη σύντροφό του
Τρεις στις δέκα Ελληνίδες έχουν ζήσει τον εφιάλτη του ξυλοδαρμού από τον σύντροφό τους έστω και μία φορά στη ζωή τους. Ένας εφιάλτης που, για αρκετές γυναίκες, έχει μετατραπεί σε καθημερινή κόλαση τον τελευταίο χρόνο. Αρνητικοί πρωταγωνιστές- συνήθως- άνεργοι άνδρες λίγο μετά την ηλικία των 40, άνδρες με έντονο εργασιακό στρες , με πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και με «κουρεμμένη» σεξουαλική δραστηριότητα, καθ’ ομολογίαν των συντρόφων τους που απάντησαν σε τηλεφωνική έρευνα.

Είναι σωστό να ψάχνω το κινητό του άντρα μου;


Μια αναγνώστρια μας έθεσε τον προβληματισμό της.

Τον τελευταίο καιρό νιώθω να χάνω την εμπιστοσύνη στον σύντροφό μου. Είμαστε παντρεμένοι εδώ και 5 χρόνια, μέχρι σήμερα η επικοινωνία μας ήταν πολύ καλή. Νιώθω όμως ότι εδώ και δυο μήνες κάτι μου κρύβει. Δεν έχει διάθεση να κάνουμε πράγματα μαζί, λείπει συνέχεια σε δουλειές, αργεί να γυρίσει στο σπίτι. Στην αρχή δικαιολόγησα τη συμπεριφορά του πιστεύοντας πως αντιμετωπίζει δυσκολίες στη δουλειά. 

Τι κρύβεται πίσω από τις παραβιάσεις δέκα τουρκικών ελικοπτέρων στο Αιγαίο


Τους τελευταίους μήνες, λόγω οικονομικής κρίσης, οι στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Αντιθέτως, ο τουρκικός στρατός δεν έχει σταματήσει να ασκείται εντατικά και με τα σενάρια που υλοποιεί κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών παιγνίων των τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο αποκαλύπτει και τις επιδιώξεις του.

Χρυσή Αυγή: Η κομπίνα συνεχίζεται




Είναι διάχυτη η εντύπωση πως η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Αν η Χρυσή Αυγή ανέβαινε στις δημοσκοπήσεις, δεν θα σκίζονταν τόσοι συστημικοί αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι για την άνοδό της.
Τον Μάρτιο του 2011, ο Αλέξης Παπαχελάς είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένα άρθρο με τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ».
Τότε είχα γράψει το εξής: «Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ΛΑΟΣ δεν ανεβαίνει. Αν το ΛΑΟΣ ανέβαινε, δεν θα χρειαζόταν να γράψει αυτό το άρθρο ο κ. Παπαχελάς.».

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ...


Έχουν σκάσει από το κακό τους οι Ρώσοι.
Έχουν δώσει την καλύτερη οικονομική προσφορά για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και με το δίκιο τους γκρινιάζουν.
Όμως η ιστορία, αν και φαίνεται περίπλοκη, είναι πολύ απλή.
Τα κράτη- μέλη της ΕΕ, για όλα όσα προμηθεύονται από τη Ρωσία, ενέργεια, αγαθά, υπηρεσίες, ξοδεύουν περίπου μισό τρις ευρώ ετησίως (500 δις ευρώ).
Ο στόχος της Γερμανίας, δηλαδή της ΕΕ,  για την επόμενη 10ετία είναι να μειώσει αυτήν τη δαπάνη στα 400 δις ευρώ ετησίως- και κάθε 10ετία να μειώνεται αναλόγως.
Πως θα γίνει αυτό?
Μειώνοντας ή και σταματώντας να αγοράζει ενέργεια από τη Ρωσία.
Και πως θα γίνει αυτό?
Με το να αρχίζουν να εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα που υπάρχουν σε "ευρωπαϊκό" έδαφος. 
Άλλωστε, ο Σαμαράς δήλωσε ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι κυρίως Ευρωπαϊκή ΑΟΖ.
Δηλαδή?
Ελλάδα, οι δούλοι από τα Βαλκάνια που μας χρωστάν τα μαλλιοκέφαλά τους, θα μας αφήσουν να διαχειριστούμε τον ορυκτό τους πλούτο.
Και έτσι γίνεται.
Τώρα, όταν υπάρχει αυτή η "πολιτική" της Μέρκελ, συγνώμη της ΕΕ, για μείωση δαπανών ενέργειας προς τη Ρωσία πως θα αφήσουν τη μαριονέτα Σαμαρά να δώσει το αέριο της Ελλάδας στους Ρώσους και να παίζουν μπάλα εδώ στο Νότο?
Γίνεται?
Δε γίνεται...
Αυτό, βέβαια, βολεύει τα μάλα τον Αντωνάκη που θα "αναγκαστεί" το παιδί να δώσει το αέριο στους φίλους του ολιγάρχες, που χρωστούν στις ΔΕΠΑ-ΔΕΦΑ περισσότερα από όσα δίνουν στην προσφορά τους, ή σε κάποιον άλλον παίκτη...υπερατλαντικό!
Το ΤΑΙΠΕΔ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και...ομόφωνο, πλέον, μετά την απομάκρυνση της Ζωηρού.
Άλλωστε, γιατί πληρώνουμε το ΔΣ περίπου 900.000 ευρώ ετησίως...για να ξεπουλήσουν και τον αέρα, εκτός από το αέριο.
Περαστικά μας...
Υ.Γ. Ζω για την ημέρα που θα δω τις μαριονέτες της Ευρώπης να παρακαλάνε τη Ρωσία να ενταχθεί στην ΕΕ ή και στο ευρώ γιατί ΤΟΤΕ θα είναι η μοναδική λύση επιβίωσης αυτής της Ευρωχούντας...
by ago

Stop στον νόμο που βγάζει… λάδι τα μεταλλαγμένα


undefined
Εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλον τον κόσμο το Σάββατο 25 Μαΐου κατά των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων
Σε πάνω από 2 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο ανέρχονται όσοι έχουν ως τώρα δηλώσει ότι θα διαδηλώσουν σε 49 χώρες απαιτώντας την κατάργηση αυτού που στις ΗΠΑ και αλλού έχει γίνει γνωστός ως «νόμος προστασίας της Monsanto», της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως στον χώρο της αγροτικής βιοτεχνολογίας και των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

Β. Σόιμπλε: Η Ευρώπη δεν αντέχει τόσο μεγάλη ανεργία για πολύ ακόμη



20130522-185825.jpg 

Η οποία και ήρθε σαν την σκόνη στον Αττικό ουρανό τις τελευταίες μέρες και ένας άνεμος θα την φυσήξει κάποια στιγμή για να μειωθεί..
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ισλανδία παγώνει τις συνομιλίες για να μπει στην Ευρωζώνη και προχωρά σε δημοψήφισμα


20130523-025052.jpg 
Στην διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην αναγγελία διενέργειας δημοψηφίσματος για το ζήτημα της συμμετοχής ή μη της νησιωτικής χώρας στην ένωση προχώρησε την Τετάρτη η νέα κυβέρνηση της Ισλανδίας.

Σκοπιανοί και Αλβανοί πήγαν να σφαχτούν στο γήπεδο. Συνθήματα υπέρ του UCK!



Διεκόπη ο αποψινός τελικός κυπέλλου μεταξύ των ομάδων «Σκέντιγια» και «Τέτεξ», λόγω εθνικιστικών συνθημάτων από τους οπαδούς των δύο ομάδων.
Ο τελικός κυπέλλου άρχισε το βράδυ στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων και διεκόπη οριστικά στο 25΄λεπτό, λόγω εθνικιστικών συνθημάτων που φώναζαν κυρίως οι περίπου 3.000 Αλβανοί οπαδοί της «Σκέντιγια».

Άλλη μια τεράστια “επιτυχία” των μνημονίων…597.000 τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στη χώρα μας …




ΕΚΘΕΣΗ UNICEF «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2013» 
597.000 τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά στη χώρα μας με 322.000 παιδιά σε σοβαρή υλική αποστέρηση

Ξυπόλυτοι πρίγκιπες


images+14.jpg





Γράφει ο Κλεισθένης.
Με αφορμή τα ταξίδια των πολιτικών για την προσέλκυση επενδύσεων.
Στην Ελλάδα, από ιδρύσεως του εθνικού μας κράτους, δεν είχαμε εθνική αστική τάξη.
Τουλάχιστον η πλειονότητα των μεγαλοαστών στην Ελλάδα
ήταν και είναι μεταπράτες.
Η εθνική αστική τάξη μιας χώρας προσφέρει, ανεξάρτητα με τις διαμάχες της με τις άλλες τάξεις, ανάπτυξη, πλούτο, θέσεις εργασίας.
Τα κέρδη της εθνικής αστικής τάξης παραμένουν στην χώρα με επακόλουθο την αύξηση του εθνικού πλούτου.

Terrorism suspected in attack in London’s Woolwich area


web-woolwich-itv

May 22, 2013
LONDON — Two attackers wielding a number of weapons allegedly killed a man in broad daylight on a London street and then were shot by police Wednesday in an incident that may have been terrorism-related.