Ετικέτες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Στην ΕΑΒ «χτίζονται» 112 νέα F-16 Στη Τανάγρα κατασκευάζεται το 30% της ατράκτου



ΠΈΜΠΤΗ, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Στην ΕΑΒ «χτίζονται» 112 νέα F-16 Στη Τανάγρα κατασκευάζεται το 30% της ατράκτου

Με μια  γιγαντιαία σύμβαση συνολικού ύψους 114 εκατ δολλαρίων  που υπεγραψε χθές «πατάει γκάζΙ»  η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (EAB). Προκειται για  την ανάθεση από τη αμερικανική  εταιρία Lockheed Martin συμβασης βάσει της οποίας η ελληνική κρατική εταιρια θα κατασκευασει και θα συναρμολογησει στο εργοστασιό της στην Τανάγρα εξαρτήματα και υποσυγκροτηματα για 112 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16  Block 50 και Block 60. 
Καθε «πακετο υποσυστημάτων» από τα συνολικά 112 περιλαμβάνει το περιπου το 30% της ατρακτου καθε μαχητικού.

Τουρκικές νυχτερινές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο



ΠΈΜΠΤΗ, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Τουρκικές νυχτερινές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο

Τουρκικές νυχτερινές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο Έξι Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν χθες το βράδυ τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από νησιά του Αιγαίου.Οι νυχτερινές παραβιάσεις στο κεντρικό Αιγαίο από τα Τουρκικά αεροπλάνα έρχονται να προστεθούν στις προκλήσεις εκ μέρους του Ναυτικού της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Τέλος, αυτή ήταν η δεύτερη νυχτερινή παραβίαση, μετά την 25η Οκτωβρίου.
http://attikipress.gr

Έξοδος όπως στο Βιετνάμ: η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει το ΝΑΤΟ θανάσιμα στο Αφγανιστάν


Έξοδος όπως στο Βιετνάμ: η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει το ΝΑΤΟ θανάσιμα στο Αφγανιστάν

undefined
Ισλαμαμπάντ: Με την απειλή της Ρωσίας να κόψει την οδό ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του NATO στο Αφγανιστάν, το αφγανικό πεδίο μάχης κινδυνεύει ενδεχομένως να μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για το ΝΑΤΟ, πιστεύουν ορισμένοι αναλυτές αμυντικών θεμάτων. Υποστηρίζουν ότι το Πακιστάν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για ένα ειρηνικό και ευημερούντα Πακιστάν αποχωρώντας από τον πόλεμο της Αμερικής.

Η διαδρομή της Εθνικής Τράπεζας στην νεώτερη Ιστορία μας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η διαδρομή της Εθνικής Τράπεζας στην νεώτερη Ιστορία μας

της Ελίνας Γαληνού
Από το 1841, λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, η ιστορία της Εθνικής Τράπεζας συμπορεύεται σε μια παράλληλη διαδρομή με το νεοελληνικό κράτος.
Η πορεία της επεκτείνεται σε τρείς αιώνες, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, στην γεωργία, το εμπόριο και την βιομηχανία. Η παρουσία της υπήρξε σημαντική στις κρίσιμες εποχές μέσω της προσφοράς εθνικών υπηρεσιών. Συνέβαλε στις περιόδους οικονομικών κρίσεων που γνώρισε η χώρα και στους εθνικούς αγώνες που έδωσε, με παράδειγμα το κεφάλαιο για την αποκατάσταση των προσφύγων μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την περίοδο Κατοχής. Υποστήριξε τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της χώρας εισάγοντας και εφαρμόζοντας πρώτη στην Ελλάδα νέες τεχνολογίες και τεχνικά μέσα.
Μέσα από αντίστοιχες ενότητες, η έκθεση που φιλοξενείται από τις 30/11 στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, παρουσιάζει σημαντικές στιγμές από την μακρά διαδρομή του πρώτου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ελλάδας. Ο ρόλος της, αναδεικνύεται μέσα από ιστορικά τεκμήρια που έχουν συγκεντρωθεί στο Ιστορικό της Αρχείο και που αντιστοιχούν σε όλο το φάσμα της πορείας της, που συνδέθηκε με την ανασυγκρότηση του νεώτερου ελληνικού κράτους. Η Εθνική Τράπεζα, άσκησε το εκδοτικό προνόμιο αποκλειστικά ή παράλληλα με άλλες εκδοτικές τράπεζες, μέχρι την ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος, το 1928. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, δανειοδοτεί τις ελληνικές κυβερνήσεις για τις δημοσιονομικές τους ανάγκες και διαθέτει δικά της κεφάλαια για την εκτέλεση έργων υποδομής που είναι αναγκαία για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

"Τσαμπουκάδες" τουρκικής κορβέτας Δέκα ελληνικά νησιά περιέπλευσε τουρκικό πολεμικό πλοίο!


"Τσαμπουκάδες" τουρκικής κορβέτας Δέκα ελληνικά νησιά περιέπλευσε τουρκικό πολεμικό πλοίο!

Κομψά περιγράφεται ως άσκοπη περιπλάνηση. Θεωρητικά, αν και πρόκειται για πολεμικό, το πλοίο άλλης χώρας έχει δικαίωμα να πλέει γύρω από ελληνικά νησιά, ακόμη και να εισέρχεται εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας χωρίς να απαιτείται άδεια, εφ' όσον το δρομολόγιο που ακολουθεί έχει κάποιο νόημα.

Πρακτικά, ο πλους της τουρκικής κορβέτας Beykoz είναι μια καραμπινάτη πρόκληση. Κι αυτό διότι το τουρκικό πολεμικό βγήκε από το λιμάνι της Σμύρνης με σκοπό να πλεύσει προς την ανατολική Μεσόγειο και αντί να πλεύσει κόστα-κόστα προς τα τουρκικά παράλια, ή έστω να κινηθεί σε μια ευθεία, έφτασε πάλι λίγα ναυτικά μίλια από τις ακτές της Αττικής και περιέπλευσε τουλάχιστον δέκα ελληνικά νησιά μέσα στη νύχτα!

Wikileaks: «Ποιοι και πως μας παρακολουθούν όλους»


Wikileaks: «Ποιοι και πως μας παρακολουθούν όλους»

Σοκαριστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μεγάλος Αδελφός μπορεί εύκολα και γρήγορα- με τη βοήθεια ιδιωτικών εταιρειών- να μας παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, φέρνει στο φως η ομάδα του Wikileaks.

Christopher R. Hill: “Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Νοτιοανατολική Ασία θα φέρει την αντίδραση της Κίνας”


Christopher R. Hill: “Η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Νοτιοανατολική Ασία θα φέρει την αντίδραση της Κίνας”


Λόγω τεχνικών προβλημάτων προς το παρόν δεν είναι δυνατή η ανάρτηση φωτογραφιών
Ο Christopher R. Hill, πρώην διπλωμάτης, διαπραγματευτής και υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δίνει μια διαφορετική προσσέγγιση στο θέμα της αποχώρησης των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Χωρίς να το επιβεβαιώνει αφήνει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ ώστε να ρίξουν όλο το βάρος τους στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού. Ωστόσο όμως εξηγεί ότι αυτό εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους!

Σμιτ. Να μην τσουβαλιάζει τους Έλληνες μαζί με τις κυβερνήσεις τους η κ. Μέρκελ…


Σμιτ. Να μην τσουβαλιάζει τους Έλληνες μαζί με τις κυβερνήσεις τους η κ. Μέρκελ…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Δεκεμβρίου 3, 2011
Φόβους εξέφρασε ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ σχετικά με την απομόνωση που οδηγεί τη Γερμανία η κ. Μέρκελ. Κάνοντας ιστορικές αναφορές είπε ότι «Ποτέ δεν ήταν καλά να απομονώνει κανείς τη Γερμανία στην Ευρώπη». Τα ανωτέρω τόνισε ο κ. Σμιτ μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 3, 2011




Του Δημήτρη Καραγκούνη
Πολιτικού μηχανικού
Αξιότιμη κυρία Μέρκελ
Με μεγάλη αγανάκτηση και οργή, εμείς οι απλοί πολίτες της Ελλάδας, παρακολουθούμε την λυσσαλέα επίθεση που έχετε εξαπολύσει κατά της χώρας μας. Μια επίθεση που δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική υποδούλωση και εξαθλίωσή μας, αλλά στοχεύει και στην κατάλυση της ελευθερίας και της δημοκρατίας μας, καθώς και στη δυνατότητα να διαλέγουμε εμείς το μέλλον μας και τις ηγεσίες μας.
Το μένος που έχετε εναντίον της δημοκρατίας μας, ίσως να προέρχεται και από το γεγονός ότι οι πρόσφατοι πρόγονοί σας, παρά τα τανκς και τα Ες-Ες της τότε εποχής,, δεν μπόρεσαν να μας γονατίσουν. Μπορεί μάλιστα και κάποιοι παλαιοί συγγενείς σας να έπεσαν από τις σφαίρες Ελλήνων ανταρτών.

Η ναυμαχία της Έλλης


Η ναυμαχία της Έλλης

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 3, 2011
Γράφει η Σοφία Τ.






Η ναυμαχία της Έλλης στις 3 Δεκεμβρίου 1912, ήταν η πρώτη από τις δύο κορυφαίες μάχες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην έξοδο των στενών των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου). Η ναυμαχία έληξε με τη νίκη του ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού εντός των στενών.
Πριν την ναυμαχία

Η ζωή …αλλιώς!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 3, 2011


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την αναπηρία που τιμάται την 3η Δεκεμβρίου, αποφάσισα να σας διηγηθώ μια ιστορία! Στο σύνολο της, βασίζεται σε στοιχεία μυθοπλασίας. Όμως, δεν αποκλείεται να είναι και αληθινή…! Θέλω μ’ αυτή να σας δώσω να καταλάβετε, ότι σ’ αυτή την ζωή, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τα πάντα δεδομένα. Είμαστε ως εκ τούτου υποχρεωμένοι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, τόσο απέναντι σ’ αυτούς που μας έχουν πραγματική ανάγκη, όσο και σ’ εκείνους που δεν χρειάζονται κάτι τέτοιο.

Στην κορυφή της διαπλοκής Ελλάδα και Ιταλία!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Δεκεμβρίου 1, 2011
Η Ελλάδα είναι πιο διεφθαρμένη από χώρες όπως η Γκάνα, η Τυνησία, η Ναμίμπια, η Ρουάντα, το Πουέρτο Ρίκο και η Μποτσουάνα.
Αυτό αποτυπώνει η Transparency International, ο φορέας που διενεργεί κάθε χρόνο μια παγκόσμια έρευνα για τους δείκτες παγκόσμιας διαφθοράς!
Τα στοιχεία για το 2011, δείχνουν ότι οι χώρες με τη χειρότερη βαθμολογία είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 80η θέση στην κατάταξη με βαθμολογία 3,4, ενώ στην τελευταία (178η) θέση κατατάσσεται η Σομαλία με βαθμολογία 1,1 και στην πρώτη οι Δανία, Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη με 9,3.
Και πώς να μην είμαστε στην χειρότερη θέση; Το έχει πει και ο ΓΑΠ: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα».
Φαντάζεστε να έκαναν την ίδια έρευνα με βάση τους πολιτικούς;

ΦΡΕΝΟ στον Δήμο Σάμου, στο Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ!


EKTAKTO! Το Υπουργείο Εξωτερικών βάζει ΦΡΕΝΟ στον Δήμο Σάμου, στο Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 1, 2011
Πολύ ευχάριστη έκπληξη από τον Σταύρο Δήμα που θύμισε… Μολυβιάτη!
Ποιο ξεκάθαρα δεν γίνεται ΣΤΟΠ από το Υπουργείο Εξωτερικών στους φορείς για την συμμετοχή τους στην έκθεση στη Σμύρνη της ΤουρκίαςEKTAKTO! Το Υπουργείο Εξωτερικών βάζει ΦΡΕΝΟ στον Δήμο Σάμου, στο Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΨΥΕΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ!

Η Ρωσία ρίχνει το “χαρτί” Κούβα στο τραπέζι των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων;






Λόγω τεχνικών προβλημάτων προς το παρόν δεν είναι δυνατή η ανάρτηση φωτογραφιών
Σύμφωνα με σημερινό της δημοσίευμα η Ρωσική εφημερίδα PRAVDA γράφει ότι η Ρωσία έχει αποφασίσει να συνεργαστεί στενά με την Κούβα σε αντιστάθμισμα της Αμερικανικής στάσης στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας. Η Ρωσία θα ξεκινήσει να προμηθεύει με στρατιωτικό οπλισμό την Κούβα, ενώ οι δύο χώρες έχουν υπογράψει και σύμβαση για την κατασκευή και εργοστασίου πυρομαχικών.
Από το 1960 έως το 1990 η Κούβα ήταν η χώρα με τις περισσότερες αγορές όπλων από τη Ρωσία. Η πρώην Σοβιετική Ένωση είχε στρατιωτικές βάσεις στη Κούβα που μετά τη κατάρρευσή της αποσύρθηκαν. Το 2001, η Ρωσία έκλεισε στη Κούβα και το κεντρικό της ραντάρ. Η απόφαση αυτή τότε έφερε την αντίδραση της Κούβας, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Όπως όλα δείχνουν – αν ισχύουν όλα όσα γράφει το δημοσίευμα – οδεύουμε σε ψυχροπολεμικές καταστάσεις…
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Οι μεγαλύτεροι δανειολήπτες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Οι μεγαλύτεροι δανειολήπτες της Ομοσπονδ ιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 3, 2011
. (Κατά την κρίσιμη περίοδο της κατάρρευσης Lehman)


Ας δούμε τι έκαναν οι Αμερικανοί, κατά τη δική τους κρίση του 2008. 
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζά τους διέθεσε περίπου 7,7 τρις δολάρια, για την στήρηξη του τραπεζικού συστήματος. Δείτε τη λίστα παρακάτω. Από αυτά τα χρήματα (δάνειο με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο), υπολογίζεται ότι οι τράπεζες αφενώς διασώθηκαν και αφετέρου κέρδισαν έως τώρα περίπου 13δις. Κεφάλαια δόθηκαν και σε αυτές που δεν είχαν πρόβλημα.
1. Morgan Stanley : $107 δις
2. Citigroup Inc. : $99.5 δις,
3. Bank of America Corp. : $91.4 δις,
4. Royal Bank of Scotland Group PLC: $84.5 δις,
5. State Street Bank : $77.8 δις, 
6. UBS AG : $77.2 δις
7. Goldman Sachs Group Inc.: $69 δις
8. JPMorgan Chase & Co.: $68.6 δις,
9. Deutsche Bank AG : $66 δις, είδες οι Γερμανοί;
10. Barclays PLC: $64.9 δις,
11. Merrill Lynch: $62.1 δις,
12. Credit Suisse Group: $60.8 δις
13. Dexia SA: $58.5 δις,
14. Wachovia Corp.: $50 δις,
15. Lehman Brothers Holdings : $46 δις,
16. Wells Fargo & Co.: $45 δις
17. Bear Stearns: $30 δις,
18. BNP Paribas SA : $29.3 δις,
19. Hypo Real Estate Bank International AG : $28.7 δις,
20. Fortis Bank: $26.3 δις,

Διχασμένη η κοινή γνώμη του Ισραήλ για επέμβαση στο Ιράν


Το 90% θεωρεί πως το Ιράν έχει πυρηνικά

Διχασμένη η κοινή γνώμη του Ισραήλ για επέμβαση στο Ιράν

web only
01/12/2011  20:35
3
http://img.protothema.gr/9B4E577BDE439878BBA8784F86DDE038.jpg

Περίπου 90% των εβραϊκής καταγωγής Ισραηλινών πιστεύει ότι το Ιράν βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας πυρηνικού οπλισμού, σύμφωνα με τη δημοσιευθείσα σήμερα στο Τελ Αβίβ και την Ουάσινγκτον δημοσκόπηση, που έγινε από το Κέντρο Saban για την Πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Ο ύποπτος ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας


Ο ύποπτος ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Λόγω τεχνικών προβλημάτων προς το παρόν δεν είναι δυνατή η ανάρτηση φωτογραφιών



“Για μερικούς ανθρώπους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να μοιάζει με μια…πυροσβεστική υπηρεσία που αφήνει το σπίτι να καίγεται μόνο και μόνο να διδαχτούν τα παιδιά να μην παίζουν με τα σπίρτα”.
Έτσι έγραψε ο Jack Ewing στους New York Times την περασμένη εβδομάδα.
“Η ΕΚΤ έχει τη μάνικα της πυροσβεστικής – την ικανότητά του να τυπώσει χρήματα. Αλλά το τραπεζικό σύστημα αρνείται να το πράξει λόγω κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
“Οι φλόγες ανέβηκαν ψηλά τελικά και την Παρασκευή το Ιταλικό υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να καταβάλει επιτόκιο της τάξης του 6,5% – το υψηλότερο επιτόκιο που η Ιταλία αναγκάστηκε να πληρώσει λόγω χρεών της από τον Αύγουστο του 1997″
Σύμφωνα με άρθρο της THE WALL STREET JOURNAL στις 28 Νοεμβρίου: “Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από καιρό ανησυχεί ότι αγοράζοντας κρατικά ομόλογα χωρών με οικονομικό πρόβλημα με σκοπό να μειώσει το κόστος δανεισμού των χωρών αυτών, θα καθυστερήσει την λιτότητα του προϋπολογισμού και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται”.
“Οι ηγέτες της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται μία εν δυνάμει επαναστατική δημοσιονομική μέθοδο ώστε να επιβάλλουν μία δημοσιονομική πειθαρχία με νομικές και εκτελεστικές δεσμεύσεις από τις ευρωπαϊκές αρχές. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ελπίζουν σε μια νέα συμφωνία, η οποία θα είχε ως στόχο να συρρικνωθεί το υπερβολικό δημόσιο χρέος των χωρών, που ήταν η αιτία της κρίσης και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλαμβάνει πιο δραστικά μέτρα ώστε να αντιστρέψει την δυσμενή κατάσταση καθώς και τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις στην αγορά χρέους της Ευρωζώνης”.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

BLIC: «Οι βρώμικες δουλειές του Κρίστοφερ Ντελ»


BLIC: «Οι βρώμικες δουλειές του Κρίστοφερ Ντελ»





Δημοσίευμα της BLIC, με τίτλο «Οι βρώμικες δουλειές του Κρίστοφερ Ντελ», αναφέρεται στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου για τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Κόσσοβο, Κρίστοφερ Ντελ, με ορισμένους βουλευτές να διερωτώνται πώς μπορεί ο κ. Ντελ να αρνείται την εμπορία οργάνων στο Κόσσοβο, τη στιγμή που η σχετική έρευνα ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ζητώντας από την αμερικανική κυβέρνηση την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης.

Στόχος ανέκαθεν της Τουρκίας, η εξαφάνιση της Κυπριακής δημοκρατίας.

Στόχος ανέκαθεν της Τουρκίας, η εξαφάνιση της Κυπριακής δημοκρατίας.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων προς το παρόν δεν είναι δυνατή η ανάρτηση φωτογραφιών
του Σάββα Ιακωβίδη*



Η άγνοια του εχθρού ισοδυναμεί με απανωτές ήττες και ταπεινώσεις. Από το 1956, η Τουρκία ακολουθεί έναντι της Κύπρου μια σταθερή, αταλάντευτη πολιτική, με στόχο τον τελικό πλήρη έλεγχό της. Αμετάθετη επιδίωξη της Άγκυρας είναι η κατάλυση και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πονηρή και δόλια βρετανική πολιτική, υπέβαλε και παρακίνησε τους Τούρκους να εμπλακούν στην Κύπρο

Τουρκική κορβέτα στο Σούνιο


Τουρκική κορβέτα στο Σούνιο






Για άλλη μια φορά προκαλούν οι Τούρκοι και επιχειρούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο της έντασης. Τουρκική κορβέτα απέπλευσε χθες βράδυ από τη Σμύρνη και μέσω των Κυκλάδων έφτασε μέχρι το Σούνιο και τον Καφηρέα.
H «BEYKOZ», σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, εισήλθε χθες στις 20:00 σε ελληνικά χωρικά ύδατα, κινούμενη μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου. Ο πλους του τουρκικού πλοίου στη συνέχεια ήταν μεταξύ Κέας – Κύθνου, δυτικά της Μήλου, με ανατολική πορεία μεταξύ Σαντορίνης – Ίου και σήμερα το πρωί εκτός εθνικών χωρικών υδάτων βορειοανατολικά της Ανάφης. Το τουρκικό πλοίο είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
OnAlert

Επίθεση στο κέντρο της τουριστικής Κωνσταντινούπολης



ΤΕΤΆΡΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Επίθεση στο κέντρο της τουριστικής Κωνσταντινούπολης

Στιγμές αγωνίας στο ιστορικό παλάτι Τοπ Kαπί.
Του Νίκου Στέλγια

Η επίθεση άφησε πίσω της έναν νεκρό τρομοκράτη, έναν τραυματία στρατιώτη και έναν τραυματία ειδικό φρουρό.
Σήμερα το πρωί, για μιάμιση ώρα, οι επισκέπτες του ιστορικού οθωμανικού παλατιού Τοπ Kαπί, στην ιστορική χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης, έζησαν τον εφιάλτη της τρομοκρατίας. Ένας ένοπλος άνδρας, εξοπλισμένος με βαρύ οπλισμό, εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του Τοπ Kαπί και άνοιξε πυρ κατά της στρατιωτικής φρουράς και των ανδρών της ιδιωτικής ασφάλειας.

«Προσοχή στη Ρωσία», λέει η Γεωργία στην ΕΕ


«Προσοχή στη Ρωσία», λέει η Γεωργία στην ΕΕ


Οι δυτικοί πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τι γίνεται γύρω από τη Ρωσία, όπου ο ρώσος πρωθυπουργός Vladimir Putin οικοδομεί την «εκσυγχρονισμένη Σοβιετική Ένωση» με την πρόταση της Ευρασιατικής Ένωσης, τονίζει ο αντιπρόεδρος της γεωργιανής κυβέρνησης, Giorgi Baramidze.

Εξαιτίας της παθητικής στάσης της Δύσης, η Ρωσία νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει μεθόδους όπως ο εκβιασμός για να σύρει χώρες στην Ευρασιατική Ένωση, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στη EurActiv.