Ετικέτες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Τσάρλι Τσάπλιν 1889 – 1977


Τσάρλι Τσάπλιν

Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης του βωβού κινηματογράφου, που απέκτησε διεθνή φήμη ενσαρκώνοντας τον Σαρλό, και σκόρπισε και σκορπά άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.
Ο Τσαρλς Σπένσερ «Τσάρλι» Τσάπλιν (Charles Spencer «Charlie» Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους. Τα παιδικά του χρόνια κάθε άλλο παρά γελαστά κι ευτυχισμένα ήταν. Μετά τον πρώιμο χωρισμό των γονιών του πέρασε τη νηπιακή ηλικία του ανάμεσα σε μπουλούκια θεατρίνων, συνοδεύοντας τη μητέρα του στις περιοδείες της ανά την αγγλική επικράτεια. Όταν, όμως, βρέθηκε ορφανός από πατέρα και με μητέρα άνεργη, η ζωή του μικρού Τσάρλι άρχισε να μοιάζει ολοένα και περισσότερο βγαλμένη από τις σελίδες του Ντίκενς. Για να κερδίσει το μεροκάματο της οικογένειας αυτοσχεδιάζει μικρά χορευτικά στους δρόμους του κακόφημου Λονδίνου και μαζεύει τις πενταροδεκάρες των περαστικών.

Απόγονος του Λεονάρντο ντα Βίντσι ο Φράνκο Τζεφιρέλι


Ιταλοί ερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν τους ζώντες συγγενείς του σπουδαίου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Παρά το γεγονός ότι το σώμα του έχει εξαφανιστεί εδώ και αιώνες και δεν υπήρχε υλικό για DNA, δύο ιταλοί ιστορικοί, ο Αλεσάντρο Βετσόζι και ο Ανιέζε Σάμπατο, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου στη Φλωρεντία πως εντόπισαν τους σύγχρονους συγγενείς του καλλιτέχνη, μηχανικού και μαθηματικού του 15ου αιώνα. Μεταξύ αυτών και ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι.