Ετικέτες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Άγριο κράξιμο σε Παπανδρέου στο Εδιμβούργο: Είσαι διάδοχος της Θάτσερ, κάθαρμα! (ΦΩΤΟ)


undefined

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται το συνέδριοTEDGlobal στο Εδιμβούργο και επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Ρήγας Βελεστινλής (1757-1798)


undefined
Οραματιστής της «Ελληνικής Δημοκρατίας»

Θανάσης Χρήστου,
Λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας
στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το όραμα του Ρήγα Βελεστινλή, πρωτεργάτη και κήρυκα της Επανάστασης του 1821, είναι η Ελλάδα, ενταγμένη όμως στο πλαίσιο της δημοκρατικής συνομοσπονδίας όλων των λαών της Βαλκανικής, της Μικράς Ασίας και της Μεσογείου. Ο Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος υπήρξε ο πρωτεργάτης και πρόδρομος του νεοελληνικού διαφωτισμού και ο κήρυκας και πρωτομάρτυρας της Επανάστασης του 1821. Οραματίσθηκε την επανάσταση εναντίον της οθωμανικής τυραννίας, στο πλαίσιο όμως της κοινής σύμπραξης όλων των συνυπόδουλων λαών της Βαλκανικής, της Μικράς Ασίας και της Μεσογείου. Πίστεψε και εργάσθηκε σθεναρά για την εγκαθίδρυση μίας «Ελληνικής Δημοκρατίας».

Η σύγκρουση του Ιερού και του Αισθητικού στην τέχνη


undefined
Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

 Η φαινομενική πορεία της κοινωνικής εξέλιξης, όπως αποτυπώνεται στα ιστορικά γεγονότα και στις καλλιτεχνικές μορφές, είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς διαλεκτικής μεταβολής δύο κοινωνικών στοιχείων, του θρησκευτικού και του πολιτικού. Αυτά τα δύο στοιχεία που στην τέχνη προσλαμβάνουν το χαρακτήρα του ιερού και του αισθητικού, εκφράζουν το περιεχόμενο και τη μορφή και συνθέτουν το διαλεκτικό χαρακτήρα της εξέλιξής της.

Ο ποιητής-συγγραφέας Κώστας Βάρναλης, (1884-1974)


Το τέκνο της Οργής και της Ανάγκης, ο Οδηγητής των ταπεινών και των φτωχών κι ακόμα μια πλευρά του αθέατη: Τα τρία  μη ολοφάνερα Θεατρικά του, μια μικρή Δοκιμή.

Γράφει ο κ. Καρυδάς Ι. Σ. Γρηγόριος
Καθηγητής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών,
μέλος του Ε.Ε.Π. του Ιδρύματος

Η Κίνα παίρνει Su-35, γενιάς 4++ από τη Ρωσία! Δείτε εκπληκτικό βίντεο!!!

Συμφωνία για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στην Κίνα
undefined
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Κίνα για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών, Su-35, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rostec (Russian Technologies), Σεργκέι Τσεμέζοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Ανθελληνική αμφισβήτηση



Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
undefined





Σε ό,τι αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, όπως συνήθως ονομάζουμε τη Γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης από τους ναζί, γίνεται μάχη από τους αναθεωρητές. Επιφανέστερος όλων, ο πολυγραφότατος David Irving. Από κάτω του υπάρχει πλήθος από άλλους ιστοριογραφούντες. Απαντες θέτουν ένα ψευδοπρόβλημα. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν υπήρξε γενοκτονία, αμφισβητώντας βασικά δύο πράγματα: τον αριθμό των θυμάτων και το αν υπήρχε σχέδιο, με εντολή του Χίτλερ, για την ολοκληρωτική εξόντωση των Εβραίων της γηραιάς ηπείρου.

Ο ξαφνικός θάνατος τη δημόσιας τηλεόρασης


undefined
Παπαδάκου Γιάννα
Ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων για τον προσωπικό μου τόνο, αλλά υπήρξα επί 28 χρόνια δημοσιογράφος της τηλεόρασης της ΕΡΤ. Ολα αυτά τα χρόνια που βίωσα τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης με το πέρασμα τουλάχιστον 25 διευθυντών ειδήσεων, έζησα πολλά.
Κυρίως όμως μεγάλες πολιτικές δίκες που σφράγισαν την νεώτερη ιστορία και είχα την ευκαιρία να τις καταγράψω με εκατοντάδες τηλεοπτικές ώρες, όπου είχα και τη βοήθεια έντιμων τεχνικών και μεροκαματιάρηδων οδηγών, μπούμαν, ηχοληπτών, που κάποτε υπερέβαλλαν εαυτούς και τις δυνάμεις τους για να φτάσει η εικόνα στο σπίτι του έλληνα πολίτη και τότε που δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια.

Ο ζωγράφος Raffaello Santi (1483-1520)


Madonna Granduka.1504



























Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ο Ιταλός ζωγράφος Raffaello Santi, από το Ουρμπίνο, μπορεί δίκαια να συμπεριληφθεί, μαζί με τον Λεονάρντο και τον Μιχαήλ Άγγελο, στη μεγάλη καλλιτεχνική τριανδρία των αρχών του 16ου αι. Ο Ραφαήλ δεν είχε τις τεράστιες γνώσεις του Λεονάρντο, ούτε την ένταση που χαρακτηρίζει το έργο του Μιχαήλ Αγγέλου. Σε αντίθεση με τους δύσκολους χαρακτήρες των προηγούμενων, ο δικός του χαρακτήρας ήταν πράος και προσηνής και αυτό του εξασφάλισε ευρεία κοινωνικότητα και μεγάλη εύνοια στους κύκλους των λογίων και των αξιωματούχων.

Η εκρηκτική νομοτέλεια της σιωπής


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γράφει ο Γεράσιμος Γ. Γερολυμάτος

Αυτοί που μιλούν για την λαϊκή απραξία, μοιάζουν με εκείνους τους ανυπόμονους, που έχουν πάει σε ένα πάρτι από τις 7 το απόγευμα και παραπονιούνται πως δεν υπάρχει μουσική, κέφι και κόσμος. Σχετικά με την «αδράνεια» αυτή, έχω να πω το εξής.


Νομίζω, πως πρέπει πριν από όλα να αποφασίσουμε, για το αν τελικά ο λαός, είναι σοφός ή μαλάκας. Και τα δύο μαζί δε γίνεται. Προσωπικά, πιστεύω, ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι με διαισθητικό τρόπο σοφό, αν και συχνά εξαπατάται, λόγω της άγνοιας των στοιχείων και της καθημερινής του περίσπασης, για την  επιβίωση. Είναι δε τόσο σοφός, όσο σοφή μπορεί να είναι μια συλλογικότητα. Διότι στατιστικά, είναι περισσότερες οι πιθανότητες να κάνει ο ένας μια λανθασμένη εκτίμηση σε μια κρίσιμη κατάσταση, παρά οι πολλοί. Αυτό που γνωρίζουν δηλαδή οι 999 μύγες, ίσως να το αγνοεί η μία, που επιμένει πως τα ξέρει όλα.

Με αφορμή την επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη


του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Δε μπορώ να δω τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, με την ίδια περιγραφική ματιά των πολλών και ιδιαίτερα των θαυμαστών τους, που εξιδανικεύουν την εικόνα τους σχεδόν με λατρεία. Έχω μάθει στην ζωή, πως πίσω από τα μεγάλα ονόματα, υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Άνθρωποι, σαν όλους τους άλλους.

Ο Φώτης Κόντογλου και η Νεοελληνική Ζωγραφική


undefined
του Νίκου Ζία

Η νεοελληνική τέχνη, χώρος μέχρι πριν δύο τρία χρόνια σχεδόν άγνωστος, αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται αντικείμενο μελέτης και σπουδής και ίσως δεν είναι μακριά η ημέρα που θα έχουμε μια γενική εικόνα της και θα γνωρίζουμε το έργο και τη συμβολή του κάθε καλλιτέχνη στην πορεία της. Τότε μόνον θα δυνηθούμε να εκτιμήσουμε με ακρίβεια την προσφορά και το ρόλο του Φώτη Κόντογλου στη Νεοελληνική Ζωγραφική. Γι’αυτό και οι παρακάτω σκέψεις, που βασίζονται σε περιορισμένη γνώση του υλικού, έχουν ίσως χαρακτήρα προσωρινό. Κι έτσι ας τις δει ο φίλος αναγνώστης.

Αθηναϊκά τοπωνύμια: Η πόλη έχει τις δικές της ιστορίες


Οι "Αέρηδες" των Αθηνών, κατά τον 19ο αιώνα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο σατανικό δημοτικό συμβούλιο θα ονόμαζε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης του… Κλαυθμώνος; Προσπαθήσατε ποτέ μάταια να βγάλετε τις γωνίες του Πενταγώνου… πέντε; Απορήσατε ποιος ήταν ο «Γκύζης»;…


Εξάρχεια:
Έξαρχος λεγόταν ένας Ηπειρώτης, που είχε το μπακάλικό του στη γωνία των οδών Σολωμού και Θεμιστοκλέους στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Από το επίθετό του βαφτίστηκε η γειτονιά του, αρχικά προφορικά και εν συνεχεία και επίσημα. Το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ελευθερουδάκη, του 1929, αναφέρει τα Εξάρχεια ως «τοποθεσία των Αθηνών εν τη συνοικία της Νεαπόλεως, περί τα σηµεία και την µικράν πλατείαν ένθα συναντάται η οδός Θεµιστοκλέους µετά των οδών Στουρνάρα, Σολωµού, Αραχώβης, Βαλτετσίου και Μεταξά».

Ο Πολυθεϊσμός και ο Μονοθεϊσμός


ο φαραώ Ακενατών με την οικογένεια του κάτω από τον θεό-Ήλιο





















του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ο Μονοθεϊσμός ενυπήρχε στον Πολυθεϊσμό πίσω από τις τροποποιημένες αναλυτικές μορφές των ιδιοτήτων του Υπέρτατου Όντος. Ο Ήλιος π.χ, ως υπέρτατος θεός αποτέλεσε ίσως το σημαντικότερο σύμβολο του μονοθεϊσμού. Ο Ρώσος λόγιος Sergei Ouvaroff[1] στις σημειώσεις του βιβλίου του, γράφει σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους που ερμηνεύουν το ίδιο μυθολογικό σύστημα, πως σχεδόν πάντα προέρχονται από τις αλλαγές τις οποίες υπέστησαν τα σύμβολα.

Η τεχνική του Papier mache


της Άντα Αναστασιάδη
τεχνικού χειροποίητου κοσμήματος-μικρογλυπτικής

Ο μετασχηματισμός του χαρτιού σε ένα χρηστικό αντικείμενο, είναι μια δημιουργία Papier mache. Η κατασκευή, η οποία εξαρτάται από το είδος ποικιλίας του χαρτιού, διαφέρει αναλόγως από το χρόνο που θέλουμε να διαθέσουμε, από το βάρος, τον όγκο και την αντοχή του χαρτιού. Έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε κάτι πολύ απλό, για να γεμίσουμε δημιουργικά το χρόνο μας, όπως ένα βάζο, μια μάσκα ή μια μαριονέττα, μια δημιουργία που αφορά τους πολλούς. Όμως ο χαρτοπολτός στα χέρια ενός καλλιτέχνη υπηρετεί την ψυχή του και μετουσιώνεται σε αντικείμενο τέχνης. Το χαρτί τότε απλά είναι το υλικό, το μέσο που διαλέγει για να εκφραστεί.

Ο ποιητής Νίκος Δεληγιάννης


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Επιμέλεια και πρόλογος
Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ο Νίκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και διαμένει στην Πετρούπολη. Παρακολούθησε μαθήματα λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Λυών, όπως επίσης και βιβλιοδεσία τέχνης στην Αθήνα. Το 1995 στήριξε την ίδρυση του εκδοτικού οίκου «΄Ιδμων». Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει συμμετάσχει στην επιτροπή αξιολόγησης των νέων μελών και σε άλλες κριτικές επιτροπές. Επίσης συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού «Ίαμβος» και είναι μέλος της λογοτεχνικής ομάδας «Ιδεόπνοον».

Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου


Η Ελλάδα μπαίνει σχετικά νωρίς στην ιστορία του κινηματογράφου. Η πρώτη προβολή κινηματογραφικών εικόνων στην Αθήνα γίνεται στις 28 Νοεμβρίου 1896, γίνεται σε ένα μαγαζί της στοάς Κολοκοτρώνη. Με εισιτήριο ακριβό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορα αξιοπερίεργα, όπως άλογα που έτρεχαν στα Ηλύσια Πεδία και χορούς της διάσημης χορεύτριας του αμερικανικού βαριετέ Λόιε Φούλερ. Η ιστορία διασώζει τα ονόματα των επιχειρηματιών Ψυχούλη και των αδελφών Κασσέλα, την περίοδο δηλαδή που ο κινηματογράφος δεν έχει στέγη και περιφερόταν στις πλατείες και τα καφενεία, προσφερόμενος ως συμπλήρωμα των αναψυκτικών. Δημοφιλή μέχρι τότε θεάματα για τους Αθηναίους ήταν το κλασικό θέατρο, το μελόδραμα, η οπερέτα, το κωμειδύλλιο, οι πρώτες επιθεωρήσεις, ο Καραγκιόζης.

Ο φωτογράφος Παύλος Σατόγλου


"Οικιακά τοπία"
Γεννήθηκε το 1972, ζει και εργάζεται στο Περιστέρι. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Φωτογραφίας, Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών, ΤΕΙ Αθήνας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Κινηματογράφου, Επιμόρφωσης Επιμορφωτών Φωτογραφίας, Η/Υ, Γραμμικού σχεδίου, Ελευθέρου σχεδίου, κ.α. Ως φωτογράφος έχει εργασθεί, επαγγελματικά και καλλιτεχνικά, ως φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Πειραϊκός Ανεξάρτητος», ως φωτογράφος των επιλαρχι
ών 88 ΕΜΑ και 80  ΕΑΡΜΕΘ, στην βιβλιοθήκη και στα εργαστήρια του Τμήματος Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθηνών και είναι συνδημιουργός του φωτογραφικού περιοδικού «αντιΛήψεις».

"Παράκτια Μνημεία"
Έχει διδακτική εμπειρία ως εκπαιδευτής στα δημόσια ΙΕΚ Χαϊδαρίου, Ν. Σμύρνης, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, ως επιμορφωτής Φωτογραφίας στο Εικαστικό τμήμα του Δήμου Χαϊδαρίου, σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Δ. Αθήνας, ως επιμορφωτής καλλιτεχνικής Φωτογραφίας στη ΝΕΛΕ Αθήνας/ΚΕΚ Χαϊδαρίου και ως επιμορφωτής φωτογραφίας στη ΝΕΛΕ Κορινθίας.

Έχει λάβει μέρος σε 34 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας όπως: «Διεθνές Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας», «Photovision», «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης», «Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας Αθήνας», «Φεστιβάλ ΑΣΚΤ, Ένα Ανοικτό Εργοστάσιο», «Image»,  κ.α. Το 2005, 2007 και 2008 συμμετείχε στην 4η , 5η και 6η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δ. Αθήνας, που διοργάνωσε ο ΑΣΔΑ. Έχει κάνει 3 ατομικές εκθέσεις στην γκαλερί Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, στο χώρο Τέχνης & Πολιτισμού 8 Δυτικά και  στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

"Μαυρίλα"
Το 2000-04 είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια εννέα εκθέσεων φωτογραφίας και οπτιακουστικών προβολών. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας, χρυσό μετάλλιο (2003), Β΄ Βραβείο (2002), 1ος Έπαινος (2001), Β΄ Έπαινος (2000) κ.α. Έχουν δημοσιευθεί περί τις 1000 φωτογραφίες του στα έντυπα: Τα Νέα, Η Βραδυνή, Πειραϊκός Ανεξάρτητος, Κηφισιά, Φωτογραφικό Είδωλο, Φωτογράφος, Φωτογραφία, Photonet, σε λευκώματα και στο Διαδίκτυο.

"Αναμνήσεις από τον Παράδεισο"
Το 2004 συγγράφει το βιβλίο περί φωτογραφίας και οπτικοακουστικών «Το Διαπόραμα και η τεχνική του» (εκδ. Αναζητώ GL) ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του «Συλλόγου Πτυχιούχων Φωτογράφων Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων», πρώην Αντιπρόεδρός του (2002-04) και εκπρόσωπός του (2003-06) στο «Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπ. Ε.Π.Θ., είναι συνέταιρος του «Φοίβου»-«Οργανισμός  Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων», μέλος του «Πανελληνίου Συλλόγου εκπαιδευτών ΙΕΚ» πρώην ταμίας του (2002) και δις εκλεγμένος Αντιπρόσωπος του (2001-05) στην «Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος» ενώ είναι τέως μέλος της «Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας». 

Μίκης Θεοδωράκης: «Στέκομαι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ με όσες δυνάμεις διαθέτω»



Για «εξόντωση των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος, όπως υπενθυμίζει στην ίδια ανακοίνωση, έχει θητεύσει στα Μουσικά Σύνολα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να πειθαρχεί στις εντολές της Τρόικας» την ώρα που, όπως επισημαίνει, «ακόμα και το ΔΝΤ καταγγέλλει την καταστροφική πολιτική της Τρόικα σε βάρος του Λαού μας».

Σοκαριστικό...μαθητές βρήκαν ημίγu μνες φωτογραφίες της δασκάλας τους!


Η ημίγuμνη φωτογραφία της 34χρονης δασκάλας...
 
Natalia Molokova από την πόλη Rostov της Ρωσίας έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης στο σχολείο που διδάσκει και όχι μόνο, όταν οι μαθητές της τήν ανακάλυψαν ψάχνοντας στο φορητό υπολογιστή της για τα θέματα των εξετάσεων.

Η δασκάλα άφησε το λάπτοπ της για λίγη ώρα στην τάξη, και οι 15χρονοι μαθητές της βρήκαν την ευκαιρία να ψάξουν στα προσωπικά της αρχεία.

Αντί για τα θέματα των εξετάσεων όμως, αυτό που αντίκρισαν τους κίνησε ακόμη περισσότερο την περιέργεια.


Πηγή : http://lcitynews.blogspot.gr

ΕΡΤ -Χωρίς σήμα ΤΕΛΟΥΣ – ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟ


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος  ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Στις 10.55 έπεσε» μαύρο» για την ΕΤ-3.
Είχε ήδη διακοπεί η εκπομπή της ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης.
Στις 11.15 χάθηκε το ψηφιακό σήμα στη ΝΕΤ.
Παρακολουθούσα  πλέον την  ΕΤ-1 από τη NOVA. Όχι για πολύ όμως.
Oι πραιτοριανοί του ελεγχόμενου πλέον εθνικά Σαμαρά, που από νωρίς είχαν περικυκλώσει
Αν είχε εθνική τσίπα το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Αβέρωφ, δεν θα είχε αφήσει το νεκροθάφτη Κεδίκογλου να εφαρμόσει μια κατ΄εξοχήν αντεθνική απόφαση.

Ιδιωτικές εφορίες θέλει το ΔΝΤ - Εκβιάζει με νέα μέτρα


Ιδιωτικές μέχρι και τις εφορίες θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος νέων μέτρων. Αυτό αναφέρει στην έκθεσή του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος που δόθηκε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα.

Την ώρα που οι ευρωπαίοι δανειστές πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει τις αποκρατικοποιήσεις, ξεπουλώντας στην ουσία τη δημόσια περιουσία της, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εισηγείται την αποκρατικοποίηση των εφοριών! Μάλιστα, εκβιάζει για την επιβολή νέων οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και κοινωνικές παροχές, εάν δεν λειτουργήσει με επιτυχία ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός τον οποίο χαρακτηρίζει ως «απογοητευτικό».

Ζηλεύετε το παρελθόν του; Γιατί και πώς να το διαχειριστείτε




Όλοι οι ενήλικες κουβαλούν τις μικρές ή μεγάλες ερωτικές «αποσκευές» τους. Ένας γοητευτικός άνδρας, στα 35 του, είναι απίθανο να μην είχε άλλες συντρόφους στο παρελθόν –ίσως ακόμα και μία άλλη σύζυγο. Το ίδιο και μία γυναίκα. Και, κακά τα ψέματα, κατά βάθος σας γοητεύει το γεγονός ότι ήσασταν εσείς που καταφέρατε να κερδίσετε τον συγκεκριμένο άνδρα.

Όσα ζητούν οι άνδρες από τη μελλοντική τους σύντροφο




Όσο ακόμα είναι «ελεύθεροι και ωραίοι» οι άνδρες μπορεί να βγαίνουν με κάθε τύπο γυναίκας, δίνοντας έμφαση στην εμφάνιση και τη... διαθεσιμότητα. Καθώς, όμως, μεγαλώνουν και ωριμάζουν και ιδιαίτερα όσο πλησιάζει η στιγμή της επιλογής της μελλοντικής συντρόφου, τα κριτήρια αλλάζουν. Σύμφωνα με την αμερικανίδα dating coach Rachel Greenwald, η οποία ρώτησε 1.000 άνδρες τι ήταν αυτό που τους έκανε να επιλέξουν τη σύζυγό τους, η εμφάνιση δεν προέκυψε καν στη λίστα των απαντήσεων

''Τολμήστε να ζήσετε για ένα μήνα ως Έλληνας''


"Τολμήστε να ζήσετε για ένα μήνα ως Έλληνας". Αυτός είναι ο τίτλος, του άρθρου που έγραψε ένας Έλληνας αναγνώστης της Guardian και το οποίο αποφάσισε να δημοσιεύσει η γνωστή εφημερίδα. Διαβάστε το, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

«Εισέρχομαι κάπως καθυστερημένα στη συζήτηση και γι' αυτό ζητώ συγγνώμη... Δεν τίθεται ζήτημα αν η Ελλάδα είναι, εν μέρει "ξοφλημένη", όπως εύστοχα αναφέρει το άρθρο. Ως Έλληνας πολίτης εξεπλάγην όταν έμαθα ότι το ελληνικό κράτος δεν γνώριζε (!) ή ότι αγνοούσε τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που είχε στη μισθοδοσία του. Και δεν είναι το μόνο πράγμα με το οποίο κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί.

Μετέωρα: Ένας τόπος ενέργειας
























Μετέωρα: Ένα μαγευτικό βραχόδασος στην καρδιά των Βαλκανίων, που προσελκύει έντονα την προσοχή κάθε επισκέπτη. Οι παράδοξοι και μοναδικοί στον κόσμο σχηματισμοί μοιάζουν να λαξεύτηκαν από ανθρώπινο χέρι. Κι όμως, η διάταξή τους και η θέση τους αποτελούν φυσική γεωλογική εξέλιξη.

Η φυσική τους χωροθεσία αποτελεί έναν μοναδικό τόπο δύναμης που τις τελευταίες δεκαετίες ανοίγει τις πύλες του και αρχίζει να λειτουργεί ξανά καθώς επιτυγχάνεται μία φυσιολογική διέγερση συγκεκριμένων εκπομπών και δονήσεων που τυχαία ή συμπτωματικά συμβάλλουν στην «καθαριότητα» και την «ενεργοποίηση» του τόπου μας.

Αντιμετωπίστε την απόρριψη


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει νιώσει την απόρριψη στον έρωτα. Πώς όμως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με την ψυχραιμία που απαιτείται;

Όσο και να αγαπάμε κάποιον, δυστυχώς τα αισθήματα δεν είναι πάντα αμοιβαία και δύσκολα αποδεχόμαστε ότι ο άνθρωπος που εμείς θεωρούμε ιδανικό δεν έχει την ίδια άποψη για μας.

Δείτε από τι κινδυνεύετε κάνοντας σεξ στην παραλία


Δυστυχώς πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που αγνοούν το γεγονός ότι ο κίνδυνος μιας μόλυνσης δεν υπάρχει μόνο στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, αλλά και στην έκθεση στην άμμο, στην θάλασσα, στην πισίνα, αλλά ακόμη και σε μια βρεγμένη πετσέτα.

Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου; Ναι αλλά ας αφήσουμε τη θάλασσα στην άκρη, ή καλύτερα την παραλία.

Η μεσογειακή λογική δεν μπορεί να χωρέσει σε γερμανικές μπότες


Ένας λαός που έχει μάθει να ζει ζεστά ηλιόλουστα καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες εκπαιδεύεται να φοβάται το καιρό.
Ένας λαός που έχει μάθει να απολαμβάνει το φαγητό του με παρέα, κρασί , ερωτοτροπώντας και αμπελοφιλοσοφώντας εκπαιδεύεται στο πλαστικό φαστφουντάδικο και την αγχωμένη ερωτική πράξη. Ένας λαός που έχει μάθει να βγάζει τα παπούτσια του κάτω από το τραπέζι και να ξεκουράζει τα πόδια του στο ζεστό χώμα, εκπαιδεύεται να στριμώχνει τους κάλους του μέσα σε γερμανικές μπότες.

Τεχνητό φύλλο παράγει ενέργεια με 1,5 μπουκάλι νερό – Φθηνότερο από τα φωτοβολταϊκά

 
Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της GE για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους σχετικά με τις καινοτομίες του μέλλοντος κέρδισε «το τεχνητό φύλλο»... Η ταινία που παρουσιάζει την εφεύρεση του χημικού Daniel Nocera, μια έξυπνη συσκευή που παράγει ενέργεια μιμούμενη τη φωτοσύνθεση

και μπορεί να τροφοδοτήσει, σύμφωνα με τον δημιουργό της, τις ενεργειακές ανάγκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τεχνητό φύλλο δεν είναι τίποτα άλλο από έναν δίσκο πυριτίου, επιστρωμένο με καταλύτες που εκμεταλλεύονται το φως του ήλιο για να χωρίσουν το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο.

Βγάζουν γλειφιτζούρια με γεύση... μητρικό γάλα!


undefined
Η εταιρεία Lollyphile στις ΗΠΑ, ειδική στα γλειφιτζούρια, τόλμησε να προχωρήσει τα προϊόντα της σε ένα άλλο επίπεδο.
Η νέα γεύση που λανσάρει είναι... μητρικό γάλα!
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι οι φίλες του είναι σε ηλικία αναπαραγωγής και το γάλα τους είναι νοστιμότατο. «Ηξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι με αυτή τη γεύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jason Darling και συνέχισε: «Είναι κρίμα που οι άνθρωποι δεν μπορούμε να θυμηθούμε τη γλυκιά εκείνη γεύση του γάλακτος της μαμάς μας».
Τα γλειφιτζούρια, βέβαια, δεν φτιάχνονται από αληθινό μητρικό γάλα. Πολλές μητέρες όμως δέχτηκαν να προσφέρουν το γάλα τους στους ειδικούς της εταιρείας μέχρι εκείνοι να καταφέρουν να «κλέψουν» τη γεύση. Τα γλειφιτζούρια ήδη κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά και κοστίζουν 10 δολάρια τα τέσσερα.


Πηγή :  www.newsbomb.gr/

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ! O CODEX ALIMENTARIUS ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...


SOS !!!!!Προωθείστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε... Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα!

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ’ τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. 

Ιστορική στιγμή: Η Μεγάλη Βρετανία θα αποζημιώσει χιλιάδες θύματα που κατέσφαξε στην πρώην αποικία της, Κένυα


Η Μεγάλη Βρετανία ζει ιστορικές ημέρες: Δέχτηκε να αποζημιώσει πολλές χιλιάδες θύματα της αιματηρής καταστολής των Μάο-Μάο στην Κένυα οι οποίοι είχαν εξεγερθεί εναντίον της αποικιοκρατίας.

Εξήντα χρόνια μετά την καταστολή της εξέγερσης το Λονδίνο δέχτηκε να αποζημιώσει τα θύματα με 20 εκατ. λίρες (23,5 εκατ. ευρώ). «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι Κενυάτες υπέστησαν βασανιστήρια και άλλες βιαιότητες όταν έπεσαν στα χέρια της αποικιοκρατικής διοίκησης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ στη βρετανική βουλή.

Metal λειτουργίες σε εκκλησίες της Φινλανδίας!!!


Οι Φινλανδοί βετεράνοι σαν τους Nightwish, Apocalyptica και HIM, αποδείχθηκαν μεγάλη πηγή έμπνευσης! Εδώ και μερικά χρόνια, από το 2006, ένας ιερέας, οργανώνει συχνά metal λειτουργίες σε εκκλησίες στη Φινλανδία!

Είναι ένα κρύο βράδυ Σαββάτου στην Φινλανδική πόλη Turku. Εκατοντάδες κόσμου έχουν μαζευτεί στον ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, για μια ιδιαίτερη λειτουργία. Μια heavy metal μπάντα με πλήρες lineup (τραγουδιστής, μπασίστας, drummer, πληκτράς και 2 κιθαρίστες), παίζουν τους ύμνους!

Διακόσιοι Ρώσοι ισλαμιστές πολεμούν στη Συρία με την Αλ Κάιντα

\
undefined
Περίπου 200 ισλαμιστές από τον ρωσικό Καύκασο πολεμούν στη Συρία στο πλευρό μαχητών της Αλ Κάιντα, υποστήριξε σήμερα Πέμπτη ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

"Η Ρωσία ανησυχεί για το γεγονός ότι περίπου 200 αντάρτες του λεγόμενου Εμιράτου του Καυκάσου πολεμούν υπό το λάβαρο της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων που συνδέονται με αυτήν", είπε ο Μπόρτνικοφ μετά από συνάντηση που είχε με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας στο Καζάν, την πρωτεύουσα του Ταταρστάν.

Ανέλπιστα ή αναμενόμενα τα προβλήματα της Τουρκίας;

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στις 19 Ιανουαρίου του 2010 είχα γράψει ένα άρθρο (ως συνδιαχειριστής τότε) για λογαριασμό του φιλικού blog σήμερα “Greek National Pride”. Ο τίτλος ήταν: Που μπορεί να φτάσει τελικά η Τουρκία; (Μέρος 1ο) με την επισήμανση: “Η Τουρκία εξελίσσεται σταδιακά σε …«κεφαλή» του Μουσουλμανικού κόσμου”. Το δεύτερο μέρος του άρθρου επικεντρώθηκε στις φοβίες των ίδιων των Τούρκων σχετικά με το ενδεχόμενο διαμελισμού τους. Ο τίτλος ήταν: Που μπορεί να φτάσει τελικά η Τουρκία; (Μέρος 2ο) με την επίσης επισήμανση: “Η δήθεν υπερδύναμη και ο πιθανός διαμελισμός της – Μία νέα υπερδύναμη ή όχι;”

Επικίνδυνες σχέσεις Τουρκίας - Αλ Κάιντα!


undefined
Από το Φθινόπωρο του 2011, όταν η Άγκυρα αποφάσισε να ταχθεί στο πλευρό των αντικαθεστωτικών της Συρίας, υιοθέτησε διάφορα μέσα για την ανατροπή του Άσαντ. Ένα από αυτά ήταν το ότι επέτρεψε και την διείσδυση ξένων μισθοφόρων συμπεριλαμβανομένου και τζιχαντιστών στο εσωτερικό της. Αναπόφευκτα οι τζιχαντιστές που διέρχονται από την Τουρκία προς την Συρία αφήνουν το στίγμα τους εκεί, είτε μέσω επικοινωνίας τους με άλλα τρομοκρατικά δίκτυα, είτε ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς με ψεύτικα ονόματα, είτε λαμβάνοντας και χρηματοδότηση από τα διάφορα κέντρα αποφάσεων.   

Στοιχεία-αποκάλυψη για λαθρεμπόριο όπλων των Ισλαμιστών στα Βαλκάνια


undefined
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΕΤΟΥ
Το παρόν κείμενο είχε συνταχθεί τον Απρίλιο του 2009

Η διακίνηση παράνομου οπλισμού αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης και συγκρότησης οργανωμένων εγκληματικών ομάδων και στην Ελλάδα, που αποκτούν με αυτό το τρόπο δύναμη πυρός τόσο για να αντιπαρατεθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις όσο και για να προχωρούν σε ληστείες και λοιπές εγκληματικές δράσεις που εντάσσονται στη λεγόμενη "Βαριά εγκληματικότητα".

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά όταν ο αρχηγός της CIA ενημερώνει τον Ομπάμα για την Τουρκία

undefined
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Οταν οι αρχηγοί των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επιλέγουν να θέσουν στην ημερησία διάταξη της ενημέρωσης του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα ως πρώτο θέμα συζήτησης μία χώρα, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για την κυβέρνησή της. Αυτό συνέβη και την περασμένη Παρασκευή όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη, και το Σαββατοκύριακο όταν ο κ. Ομπάμα προτίμησε μία παρτίδα γκόλφ με τους φίλους του. Η κατάσταση στην Τουρκία ήταν το βασικό θέμα στην προεδρική ατζέντα.

Από την αρχή της προεδρικής του θητείας, ο Αμερικανός ηγέτης επέλεξε την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν ως τον πλέον στενό σύμμαχο της υπερδύναμης, παρασυρόμενος από συνεργάτες του, που στο παρελθόν υπήρξαν έμμισθοι απολογητές της Αγκυρας μέσα από «δεξαμενές σκέψης». Θα είναι αμείλικτοι οι ιστορικοί όταν γράψουν τα υπέρ και τα κατά, τα σωστά και τα λάθη της προεδρίας Ομπάμα. Η επιλογή να καταστήσει τον Ταγίπ Ερντογάν ως «μόνο φίλο» του, εις βάρος της παραδοσιακής σχέσης με το Ισραήλ, θα καταγραφεί ως το μεγαλύτερο του λάθος. Ούτε ο ίδιος σαν Πρόεδρος ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν το παραμικρό κέρδος από αυτή την «ανάρμοστη σχέση», που έφτασε να αγγίξει και τις οικογενειακές τους υποθέσεις. Σύμφωνα με την ομολογία του κ. Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναδείχθηκε και «σύμβουλος» του για την ανατροφή των θυγατέρων του. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τις δούμε και με …τσαντόρ.

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα προβλήματα του κ. Ερντογάν, ιδιαίτερα αυτές οι φρικιαστικές σκηνές απαράδεκτης αστυνομικής βίας, προβλημάτισαν τον Αμερικανό πρόεδρο, διότι από τη φύση του είναι ένας πολύ δημοκρατικός άνθρωπος. Δεν ανέχεται τη βία, αν και σαν Πρόεδρος έχει αναγκαστεί να εγκρίνει δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των εχθρών, υπαρκτών και ανύπαρκτων, της Αμερικής. Ακόμα και αν ξεπεράσει αυτή την κρίση ο κ. Ερντογάν, το μέγα πρόβλημα για τον ίδιο αλλά και τον κ. Ομπάμα, είναι η εξαφάνιση κάθε ίχνους αξιοπιστίας, που απέκτησε με τη συνδρομή του Λευκού Οίκου.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες που πέρασαν από την Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, έχουν προειδοποιήσει άπειρες φορές ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που δείχνει. Εχουν καταγράψει ένα οξύθυμο και προβληματικό Ερντογάν, έντονα αυταρχικό με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος έχει προσωπική ισλαμική ατζέντα. Ολα αυτά που πληροφορήθηκε η διεθνής κοινότητα μετά την έκρηξη του λαού στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και άλλες πόλεις, ήταν γνωστά στην Ουάσιγκτον. Οταν τα γνωρίζουμε οι δημοσιογράφοι είναι δυνατόν να τα αγνοεί ο Πρόεδρος της Αμερικής; Αποκλείεται. Αλλωστε, στη μαζική διαρροή μέσω του στρατιώτη Μάνιγκ, πολλά από τα τηλεγραφήματα δημοσιοποιήθηκαν και ΔΕΝ διαψεύστηκαν.

Είναι γεγονός βέβαια ότι μετά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ομπάμα «κρύωσε» όταν ο Τούρκος ηγέτης απέρριψε όλα του τα αιτήματα και απαίτησε επίσημο δείπνο με σεβασμό στις ισλαμικές παραδόσεις. Ομως, ο Πρόεδρος της Αμερικής ελέγχεται επειδή κατέστησε τον κ. Ερντογάν ως τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή του διεθνώς, παραβλέποντας τα μηνύματα των Αμερικανών διπλωματών από την Αγκυρα και τις συμβουλές του σοφού αντιπροέδρου Τζόζεφ Μπάϊντεν, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αναξιοπιστία των Τούρκων πολιτικών διαχρονικά. Ο κ. Ομπάμα έπαιξε όλα του τα πολιτικά «λεφτά» στο χαρτί του κ. Ερντογάν και όπως έδειξε η απάνθρωπη βία που επέδειξε η φασίζουσα αστυνομία της Τουρκίας, θα τα χάσει…


Δημοσιεύθηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ
http://mignatiou.com/

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος»


undefined
Από τη Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2013», σε συνδυασμό με την άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού.

Ρωσία: Συλλήψεις 300 Ισλαμιστών κατ' εντολήν Πούτιν!


undefined

Σύμφωνα με το REUTERS κατόπιν απόφασης του ίδιου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ρωσική Αστυνομία προχώρησε απόψε σε συλλήψεις 300 Ισλαμιστών στον χώρο όπου προσευχόντουσαν. Η Ρωσία θα διοργανώσει τους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και υπάρχει έκδηλη ανησυχία όσον αφορά τις δραστηριότητες των Ισλαμιστών κυρίως στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου. Ο ίδιος ο Πούτιν δεν δίστασε να δηλώσει ότι: "Η Ρωσία πρέπει να καταπολεμήσει τα φαινόμενα εξτρεμισμού (ριζοσπαστικό Ισλάμ) που προβάλλουν κυρίως οι αποσχιστικές τάσεις στην Ρωσική Δημοκρατία".

Συρία: Όλοι μιλούν για διαπραγματεύσεις και ετοιμάζονται για πόλεμο


Posted: 08 Jun 2013 05:39 AM PDT
undefined
Η Ρωσία αντιτίθεται στην περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ιορδανίας, η οποία σύντομα θα φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες Patriot. Αυτά τα όπλα τελευταίας τεχνολογίας θα μπορούσαν να παραμείνουν στο Βασίλειο και μετά την ολοκλήρωση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί τον Ιούνιο και είναι ήδη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα View, για την Συρία, οι νέες πυροβολαρχίες Patriot μπορεί να αλλάξουν την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

The great scheme of plans...


undefined
Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ή έχουν υποπτευθεί ήδη πως οι ΗΠΑ κινούνται με αντίθετη φορά , μακριά απο την Ε.Ε. και την προστασία αυτής , μέσω της πίεσης του ΝΑΤΟ για περισσότερες δαπάνες εξοπλισμών αλλά και της απόσυρσης των patriot απο τις χώρες της Ευρώπης αφήνοντας ακάλυπτα ουσιαστικά τα εναέρια σύνορα τους.

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος»


undefined
Από τη Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2013», σε συνδυασμό με την άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανθελληνική προπαγάνδα στην Αλβανία!


 
undefined
Το πρώην κομμουνιστικό γειτονικό κράτος, Αλβανία, για πολλά χρόνια βρισκόταν υπό το καθεστώς καταπίεσης αλλά και παράλληλα βρισκόταν σε καθεστώς “εμπόλεμης κατάστασης” με τη χώρα μας. Οι δύο χώρες, Ελλάς και Αλβανία, ατύπως, αναμετρήθηκαν υπό την έννοια του όρου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η Αλβανία αποφάσισε να πάρει το μέρος του Άξονα, χωρίς ωστόσο να πολεμήσει υπό το βάρος επίσημης άποψης (όπως το ίδιο έκαναν Τουρκία και Βουλγαρία τότε), εκμεταλλευόμενη το γεγονός πιθανής ελληνικής ήττας ώστε μετέπειτα να διεκδικήσει ελληνικά εδάφη. Αυτά που σήμερα ανοιχτά διεκδικεί με την ονομασία …”τσαμουριά”.