Ετικέτες

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η αφόρητη γραφειοκρατία του ιδιωτικού τομέα


 


 WPJ_summer_bureaucracy
Όταν μιλάμε για γραφειοκρατία ο νους του καθενός πηγαίνει φυσικά στην κρατική γραφειοκρατία, η οποία έχει συνδεθεί με ποικίλα στερεότυπα, όπως σπατάλη, αναποτελεσματικότητα και διαφθορά. Η πάταξη επομένως όλων των ανωτέρω δυσλειτουργιών θα επέλθει μόνο με τη συρρίκνωση του κράτους και την αξιολόγηση, εξου και η πρεμούρα με τις ιδιωτικοποιήσεις και την απόσπαση ζωτικών για την κοινωνία λειτουργιών από το κράτος και την απόδοσή τους σε ιδιωτικούς οργανισμούς. Μπορεί οι περισσότεροι να ενοχλούνται με τη χρήση της λέξης “στερεότυπα”, μιας και είναι εντελώς πεπεισμένοι ότι έτσι έχουν τα πράγματα, δύσκολα όμως θα προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις πεποιθήσεις τους. Επειδή στην Ελλάδα δεν θεωρείται αναγκαίο να υποστηρίζει κάποιος τις απόψεις του με απτά στοιχεία, τα οποία είναι αρκετό να υποκαθίστανται με αβανταδόρικες ατάκες, ανεκδοτολογικά περιστατικά, λογοδιάρροια και ακατάσχετη παραθυράτη μπουρδολογία, θα προστρέξουμε πάλι στις ΗΠΑ και στα δικά τους στατιστικά στοιχεία.

USA Today: Οι γραφειοκράτες στην Ελλάδα μοιάζουν με εκείνους της Σοβιετικής Ενωσης!


USA Today: Οι γραφειοκράτες στην Ελλάδα μοιάζουν με εκείνους της Σοβιετικής Ενωσης!
Υπάρχουν οι νεόπτωχοι, υπάρχουν οι επιτυχημένοι και στο ενδιάμεσο υπάρχουν οι γραφειοκράτες. Η «Νέα Τάξη» δεν εμφανίζεται πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, απλώς τούτη τη στιγμή μοιάζει με οικτρό ομοίωμα εκείνης που έδρασε για πάρα πολλά χρόνια στη Σοβιετική Ένωση.
Με άρθρο του στη USA Today, ο καθηγητής δικαίου του Πανεπιστημίου του Τενεσί, Γκλεν Χάρλαν Ρέϊνολντς, μιλάει για μια γραφειοκρατική τάξη που αναδύεται στην Ελλάδα μετά την κρίση, αλλά όχι μόνο σε αυτήν.

Did nostalgia for Islamic caliphate become a reality?


 On June 29, Abu Muhammad al-Adnani al-Shami, the official spokesman for the Islamic State (IS, formerly known as the Islamic State of Iraq and al-Sham, or ISIS), announced the establishment of the “Islamic caliphate” in the lands the organization controls in Syria and Iraq. On July 4, Abu Bakr al-Baghdadi made hisfirst public appearance at the Great Mosque in the city of Mosul, and led Friday prayers under the name of Caliph Ibrahim, emir of the faithful in the Islamic state.

In his sermon Friday, Baghdadi called on all Muslims in the far-reaching points of the world to join the recently formed IS, to support it in extending its authority over all Muslim territory. Previously, his group had announced a map for an Islamic caliphate, to include large areas from India to southern Europe, and expressed its plan to seize this region within five years.

ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΑ....ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΑΣ !!!



Κάποτε σε ένα μπουρδελόδρομο οι πουτάνες επαναστάτησαν. Βλέπετε είχαν βαρεθεί να εκδίδονται και μετά η συμμορία-μαφία της περιοχής να τις παίρνει από κώλο και ασάλιωτα. Αποφάσισαν λοιπόν να μη δίνουν τα λεφτά τους στους νταβάδες.

Για λίγο έγινε χαμός. Δεν μπορούσε να επιβληθεί η τάξη διότι οι πουτάνες κατέβηκαν συνασπισμένες και μαζικά. Νόμος ψηφισμένος που να επιβάλει ότι οι νταβάδες έπρεπε να παίρνουν τα λεφτά ώστε να τα δίνουν στους τοκογλύφους δεν υπήρχε και έτσι δεν μπορούσε να παρέμβει η αστυνομία.

Η φωτογραφία που σόκαρε τη δύση...




Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων στο νότιο Σουδάν το 1998 από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και αποτύπωσε το δράμα των μικρών παιδιών που λιμοκτονούσαν κατά χιλιάδες. Ο Βρετανός Tom Stoddart απαθανάτισε έναν Σουδανό την ώρα που έκλεβε την μερίδα σιτάρι από ένα σκελετωμένο παιδί και να εξαφανίζεται. Αυτή η εικόνα έγινε πρωτοσέλιδο, σόκαρε την δύση και φυσικά έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ποιος Είναι ο Αντριου Λιβέρης που Γέμισε το Καστελόριζο με Κροίσους


Περισσότεροι από 100 υψηλοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αλλά και 50 ζάμπλουτοι απ' όλο τον κόσμο τίμησαν τον ομογενή επιχειρηματία Αντριου Λιβέρη στο πάρτι για τα 60ά του γενέθλια που έδωσε στο ακριτικό Καστελόριζο.
Το νησί γέμισε από δεκάδες πολυτελείς θαλαμηγούς και ιδιωτικά τζετ που έφεραν τους προσκεκλημένους ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια.
Μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή του Άντριου Λιβέρη ήταν ο γενικός διευθυντής της Coca Cola – ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΒΜ, οι πλουσιότεροι επιχειρηματίες της Αργεντινής και του Μεξικού, Αμερικανοί πολυεκατομμυριούχοι και πολλοί Ευρωπαίοι. Η δεξίωση δόθηκε στον κήπο της έπαυλης του Άντριου Λιβέρη, που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα.

Ο κ. Σαμαράς έκανε βόλτα στο νησί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, τον εφοπλιστή Λιβέρη και το νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

Το απόγευμα περπάτησε στην προκυμαία κι όπως φαίνεται απο το φωτορεπορτάζ της Ροδιακής, είχε συζήτηση με τους νέους του νησιού, με επισκέπτες, αλλά και με τους καλεσμένους του ομογενή εφοπλιστή.

Όπως δήλωσε στο Rodosalarm οι δήμαρχος του Καστελορίζου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε θυμό για δύο συγκεκριμένα προβλήματα του ακριτικού νησιού και συγκεκριμένα για τη μη τοποθέτηση ακόμη μόνιμου γιατρού στο νησί και για την λιμνοδεξαμενή που εδώ και 20 χρόνια είναι τρύπια με αποτέλεσμα να μεταφέρεται στο νησί νερό με υδροφόρο σκάφος, ενώ θα μπορούσε να είχε λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

Ο δήμαρχος του Καστελορίζου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και χαρακτηριστικά τους είπε: «Δεν ξέρω τι θα κάνετε, αλλά από τη Δευτέρα θέλω να δρομολογηθούν λύσεις για τοποθέτηση μόνιμου γιατρού στο Καστελόριζο και επισκευή της λιμνοδεξαμενής ώστε να λυθεί ριζικά το πρόβλημα ύδρευσης του νησιού.

Ποιος είναι ο Αντριου Λιβέρης

Ο Άντριου Λιβέρης, σύμβουλος του Ομπάμα, δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της The Dow Chemical Company από το 2004 μαζί με άλλους τέσσερις διακεκριμένους επιχειρηματίες, είναι ιδρυτής του «Hellenic Initiative», μίας πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας και τη βελτίωση της εικόνας της σε διεθνές επίπεδο. Το 2012 για την προώθηση του ίδιου σκοπού βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τον Μπιλ Κλίντον.

Πέρυσι τιμήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, σε τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης, ως διακεκριμένη ελληνική προσωπικότητα μαζί με άλλους Έλληνες διεθνούς βεληνεκούς και, τιμητικά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τους βραβευμένους που θα κυκλοφορούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Λιβέρης, γεννήθηκε στο Darwin της Αυστραλίας και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπαν, λαμβάνοντας πτυχίου χημικού μηχανικού. Εκτός από πρόεδρος της The Dow Chemical είναι μέλος στο ΔΣ της ΙΒΜ, καθώς και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ενώσεων Χημικών, αντιπρόεδρος του Business Council και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Business Roundtable.

Ο Λιβέρης είναι, επιπλέον, μεταξύ άλλων, μέλος του US-India CEO Forum, του Peterson Institute for International Economics, της American Australian Association, καθώς και επίτροπος (trustee) του Πανεπιστημίου Tufts.

Ο Λιβέρης κατοικεί στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν, ενώ αυτός και η σύζυγός του, Paula, έχουν τρία παιδιά.

energia http://www.energia.gr/article.asp?art_id=83465 (από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 06/07/2014)

Για σωρεία εγκληματικών πράξεων εγκαλείται από τις αρχές ο Βαγγέλης Μαρινάκης (pdf το δικαστικό έγγραφο)


Για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα, εγκαλείται από τις δικαστικές αρχές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ.
Όπως επί λέξη αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, προκύπτουν οι κάτωθι ενδείξεις: ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του, στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδος του, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας. 
Τα παραπάνω αναφέρονται σε βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας, όπου περιλαμβάνεται σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για τον κ. Μαρινάκη, που προέρχονται -μεταξύ άλλων- και από παρακολούθηση τηλεφώνων. 


Διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δικαστικό έγγραφο 

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/261696/marinakis/#ixzz36u628zot 

Νικαράγουα: Εντός του 2014 η Κατασκευή του Καναλιού που Θα Συνδέει Ατλαντικό και Ειρηνικό


Εντός του 2014 θα αρχίσει η κατασκευή καναλιού που θα συνδέει τον Ατλαντικό ωκεανό με τον Ειρηνικό δια μέσου της Νικαράγουας.
Η διώρυγα θα περνάει από τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Λατινική Αμερική, τη λίμνη Κοσίμπολκα, η οποία είναι και η κύρια πηγή γλυκού νερού της χώρας.
Στο έδαφος της Νικαράγουας από τα ανατολικά προς τα δυτικά η διώρυγα θα έχει συνολικό μήκος 278 χιλιόμετρα συμπεριλαμβανομένων και των 105 χιλιομέτρων στη λίμνη Κοσίμπολκα.

Μια Αμερικανική Καταγγελία κατά της Ουάσιγκτων για τα Εγκλήματα στην Ανατολική Ουκρανία


Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς
Η στρατιωτική εκστρατεία του Κιέβου κατά των ρωσικών πληθυσμών της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, με απροκάλυπτα χαρακτηριστικά  εθνοκάθαρσης και  καμένης γης, προκαλεί και μερίδας φωτισμένων Αμερικανών την αγανάκτηση, ίσως δριμύτερη έκφραση της οποίας αποτελεί το κατωτέρω άρθρο πρώην υπουργού της κυβέρνησης…Ρέιγκαν και αρχισυντάκτη/ σχολιαστή της ακραίας συντηρητικής Γουώλ Στρήτ Τζέρναλ: του καθηγητή της Οικονομίας, συγγραφέα και δημοσιολόγου δρα Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς. 

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού 8-7-14

Αποκαλύψεις του ΡKK για την επίθεση του ΙΚΙΛ και τη δημιουργία του «Κουρδιστάν»


Δίκτυο Βολταίρος                 (μτφ. Κριστιάν) 
Το PKK δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν την 1η Ιουνίου 2014, προκειμένου να ξεκινήσει η κοινή επίθεση του ΙΚΙΛ και της αυτόνομης κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Özgür Gündem  [ 1 ], η συνάντηση προετοιμάστηκε στη διάρκεια ενός ταξιδιού του Μασούντ Μπαρζανί στις 27 Μαΐου στο Αμμάν. Φέρεται να πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Ισραήλ και της Τουρκίας.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (Μικρή συλλογή άρθρων)

Α)Ξύπνα λεβέντη μου τσολιά: Ιδρύεται το Κουρδιστάν στην Τουρκία


Του Σεντάτ Λατσινέρ*
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
Οι Κούρδοι επεξεργάζονται τα της ανεξαρτησίας τους στο Βόρειο Ιράκ... Ο διαμελισμός του Ιράκ επιταχύνεται κάθε μέρα που περνάει...
Το ενδιαφέρον είναι ότι κάτι ανάλογο παρατηρείται και στην Τουρκία, με διαφορετικές μεθόδους... Από τη μια πλευρά οικοδομείται η ιδέα του Κουρδιστάν της Τουρκίας και από την άλλη αυτή η αντίληψη μετατρέπεται σε επικρατούσα πολιτική άποψη...

Συγκρατείται μετά βίας η μιλιταριστική ορμή της Γερμανίας


του Γιώργου Δελαστίκ

Ενα ρίγος διαπερνά τη σπονδυλική στήλη του προσεκτικού ξένου παρατηρητή των εξελίξεων στο εσωτερικό της Γερμανίας, όταν διαπιστώνει την εκπληκτική και ταυτόχρονα ανησυχητική διαφορά των αντιδράσεων των Γερμανών πολιτικών και του γερμανικού Τύπου σε δύο ανάλογα γεγονότα. Ηταν μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάιο του 2010, όταν ο τότε πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ δήλωσε πως μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Γερμανία και εξαρτώμενη από το εξαγωγικό εμπόριο, πρέπει να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία «προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, όπως για παράδειγμα τους ελεύθερους δρόμους του εμπορίου»!

Από ελληνικά χέρια ο θησαυρός των αρχαίων Σκυθών


Όπως έγινε γνωστό από τους φορείς της Ολλανδίας, ο χρυσός των αρχαίων Σκυθών θα επιστραφεί στην Ουκρανία και όχι στο Μουσείο της Κριμαίας, όπου βρισκόταν, πριν από την ένωση της με την Ρωσία. Ο χρυσός είχε σταλεί στην Ολλανδία πριν από λίγους μήνες για μια έκθεση, που τώρα όμως τελείωσε.

Η ρωσική αρχαιολογική ιστοσελίδα με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, αναφέρει ότι ο χρυσός των αρχαίων Σκυθών ανακαλύφθηκε από Ρώσους πριν από περίπου πενήντα χρόνια, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Διπλασιάζουμε τις εξοπλιστικές μας δαπάνες, μήνυμα Τουρκίας στο ΝΑΤΟ!



Όταν μια χώρα δαπανά σε ετήσια βάση για εξοπλισμούς και αναβαθμίσεις οπλικών συστημάτων το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά μέσο όρο την τελευταία δεκαετία, τη στιγμή που οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ εξαφανίζουν σχεδόν τις δαπάνες τους, έχει ξεχωριστή σημασία και δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί ελαφρά τη καρδία…
Των Μιχαήλ Βασιλείου και Παντελή Καρύκα
Αυτή δείχνει να είναι η σκέψη των Τούρκων υπευθύνων που στέλνουν μήνυμα στην Ατλαντική Συμμαχία (δηλαδή στις ΗΠΑ…), ότι εάν απαιτηθεί, η Τουρκία μέχρι το 2018 θα μπορούσε να διπλασιάσει τις εξοπλιστικές της δαπάνες, δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα να ανέλθουν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η «Χουριέτ» σε ένα ρεπορτάζ γεμάτο κρυφά και φανερά νοήματα και μηνύματα…

‘Oταν στον Ζίζεκ απάντησε ο Μπρέζνιεφ…


 
Μπρέζνιεφ
Η θεωρητική «ορθοδοξία» και η πλούσια πραγματικότητα
Του Γιώργου Παπαϊωάννου
 Ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλάβοϊ Ζίζεκ σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέρεται εκτενώς σε θέματα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, την Αριστερά αλλά και τη χώρα μας και τις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Όσα είπε ο Σλ. Ζίζεκ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση αρθρογράφων που έσπευσαν να τον επαναφέρουν στην τάξη, από τη σκοπιά μιας υποτιθέμενης πιο ορθόδοξης μαρξιστικής προσέγγισης.
Χαρακτηριστικότερο ήταν το άρθρο του καθηγητή Αλέξανδρου Χρύση, στην ίδια εφημερίδα, με τίτλο Καλωσορίσατε στην έρημο του σοσιαλφιλελευθερισμού, κ. Ζίζεκ!(που παραπέμπει σε παρόμοιο τίτλο βιβλίου του Σλοβένου), ενώ η συνέντευξη σχολιάστηκε και σε άλλους χώρους, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ (για παράδειγμα, το άρθρομε τίτλο Όταν ο Ζίζεκ συνάντησε τον… Κατσιφάρα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr).
Τι έθεσε, όμως, στην πραγματικότητα ο φιλόσοφος με τη συνέντευξή του, προκαλώντας αυστηρές μεθοδολογικές παρατηρήσεις και ευφάνταστους τίτλους; Καταρχάς, ο Ζίζεκ εντοπίζει την άνοδο της λαϊκιστικής Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και προβληματίζεται για αυτήν, αντιπαραβάλλοντάς την και με τη στασιμότητα της Αριστεράς στη Γηραιά Ήπειρο, ειδικά σε μια περίοδο κρίσης.