Ετικέτες

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Απεχθανόταν την εξουσία ο Μπασάρ Αλ Άσαντ!



Αυτοί που τον γνώριζαν από παλιά μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν ένιωθε άνετα με το γεγονός ότι ήταν γιος προέδρου χώρας. Και ότι ποτέ δεν ήθελε να είναι ηγέτης. Γλυκομίλητος οφθαλμίατρος, απολάμβανε τη ροκ μουσική της δύσης και τα ηλεκτρονικά γκάτζετ. Ενας άνθρωπος που τυχαία «κληρονόμησε» την εξουσία. Ομως ο Μπασάρ Αλ Ασαντ, που γίνεται 48 ετών την Τετάρτη, αποδείχθηκε αδυσώπητος, ένας άνθρωπος που οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν ως βάναυσο δικτάτορα που σκοτώνει με χημικά όπλα.

Η αποφασιστικότητά του να κάνει ότι χρειαστεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, εξαπολύοντας το στρατό του ενάντια σε ολόκληρες πόλεις τον έχει κρατήσει ως τώρα ακλόνητο στην εξουσία, παρότι ένα μεγάλο μέρος της χώρας διέφυγε του ελέγχου ή έχει μετατραπεί σε σκηνικό θανάτου.
Η Δύση είχε κάποτε την εντύπωση πως ο Ασαντ ήταν αδύναμος ή ανίκανος, λέει ο Ντέιβιντ Λες, καθηγητής ιστορίας της Μέσης Ανατολής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Αντόνιο. «Χρειάστηκε να εξαπολύσει τη βία και την αιματοχυσία για να αλλάξει τον τρόπο που τον αντιμετώπιζαν», συμπληρώνει ο άνθρωπος που έχει γράψει βιβλίο για τον Ασαντ, έχοντας το ασυνήθιστο προνόμια να τον συναντά συχνά το διάστημα 2004-2009.
Δολοφόνος ή ήρωας

Γερμανικά ΜΜΕ: Ελλάδα η δημοκρατία της Βαϊμάρης!




Στα πακέτα διάσωσης τα οποία έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται η γερμανική οικονομική ιστοσελίδα finanz.de, η οποία επισημαίνει ότι η κατάσταση στη χώρα δεν είναι απλά «απογοητευτική», αλλά είναι και καταστροφική.

Η γερμανική ιστοσελίδα, χαρακτηρίζει «φιάσκο» το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και επισημαίνει ότι με το άθροισμα των πακέτων η χώρα παίρνει κάθε μήνα περίπου 4,5 δισ. ευρώ για την διάσωση της. «Ολες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με αυτά τα χρήματα, μπορούν πολύ απλά να περιγραφούν με τις λέξεις ”πολύ απογοητευτικές”, αλλά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ότι όλα τα πακέτα διάσωσης είναι ”καταστροφικά” και ”ανυπόφορα”. Χάρη στη λιτότητα που έχει επιβάλλει η Τρόικα στην Ελλάδα, η χώρα είναι σε μια βαθιά οικονομική κρίση και το πολιτικό σύστημα θυμίζει περισσότερο την τελευταία φάση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, παρά μια σταθερή δημοκρατία».

11 Σεπτεμβρίου 2011: η μέρα που άλλαξε τον κόσμο.



11 Σεπτεμβρίου 2001, 08:46 – 10:28 μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες οι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μεταβάλλονται σε ένα σωρό σκόνης και ατσαλιού, το Πεντάγωνο δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα και περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Δεκαεννιά αεροπειρατές, μέλη της Αλ Κάιντα, κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα για να επιτεθούν στα οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Δύο αεροπλάνα είχαν στόχο το World Trade Center, ένα τρίτο το Πεντάγωνο. Το τέταρτο θα έπεφτε στον Λευκό Οίκο ή στο Κογκρέσο, σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας για την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά μετά την επέμβαση των επιβατών το αεροσκάφος κατέπεσε σε έναν αγρό στην Πενσιλβάνια. 


Το χρονικό  

- 08:46:
 Νέα Υόρκη: ένα Μπόινγκ της American Airlines που έχουν καταλάβει αεροπειρατές αμέσως μετά την απογείωσή του από την Βοστώνη πέφτει με ταχύτητα 790 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στο βόρειο πύργο του World Trade Center (WTC). Οι πάνω όροφοι (από τον 93ο ως τον 99ο) διαλύονται και τυλίγονται στις φλόγες. 

- 9:03: ένα δεύτερο Μπόινγκ, το οποίο επίσης είχε απογειωθεί από την Βοστώνη πέφτει με ταχύτητα 950 χιλιομέτρων στο νότιο πύργο του WTC ανάμεσα στο 77ο και τον 85ο όροφο.
- 9:05: Σαρασότα, Φλόριντα : ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους μόλις έχει αρχίσει να διαβάζει ένα παραμύθι στα παιδιά ενός δημοτικού σχολείου. “Ενα δεύτερο αεροπλάνο έπεσε στον δεύτερο πύργο. Δεχόμαστε επίθεση”, του ψιθυρίζουν. Ο πρόεδρος συνεχίζει να διαβάζει. Θα χρειαστούν αρκετά λεπτά για να εγκαταλείψει την τάξη. 

Guardian : To άγνωστο πρόσωπο της Μέρκελ!!!




Είναι κοντά στο να γίνει η πιο επιτυχημένη εκλεγμένη γυναίκα πολιτικός της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, παραμένει ένα αίνιγμα. Αυτό εκτιμά η Guardian για την Ανγκελα Μέρκελ. Και ενόψει των γερμανικών εκλογών επιχειρεί να αποκαλύψει πλευρές της Καγκελαρίου που παραμένουν άγνωστες ως τώρα.
Αν εκλεγεί στις 22 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η μακροβιότερη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης της Ευρώπης, ξεπερνώντας την Μάργκαρετ Θάτσερ. Κάτι που από μόνο του ακούγεται εντυπωσιακό. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, υπάρχουν ακόμη πράγματα που παραμένουν άγνωστα για την Μέρκελ.

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...

προσπαθώντας μπορούμε καλύτερα


undefined

by ago

Η μάχη του Μαραθώνα-Σεπτέμβριος 490 π.Χ.


«Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν»
 Η περίοδος της Ελληνικής Ιστορίας μεταξύ 492-479 π.Χ είναι γνωστή ως μια φάση των «Περσικών Πολέμων». Πρόκειται για μία περίοδο διαμάχης μεταξύ των πόλεων-κρατών της Ελλάδας και της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας Η αιτία των Περσικών Πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών. Τους ήταν αδύνατο να επεκταθούν προς τα Ανατολικά (προς την Ινδία), ή πέρα από την Αίγυπτο (λόγω της Λιβικής Ερήμου) ή προς την αφιλόξενη χώρα των Σκύθων (προς τα βόρια). Έτσι η μόνη επιλογή τους ήταν να προχωρήσουν προς τα δυτικά προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους και η Αθήνα ήταν ο πιο αποφασιστικός τους αντίπαλος στην Ελλάδα.

Χιλή: «Συγγνώμη» των δικαστών για την περίοδο της δικτατορίας Πινοσέτ

Χιλή: «Συγγνώμη» των δικαστών για την περίοδο της δικτατορίας Πινοσέτ

 
 
 
 
 
 
1 Vote

Πινοσέτ

Παραδεχόμενη σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση, ότι την εποχή εκείνη οι δικαστές είχαν εγκαταλείψει τον βασικό τους ρόλο στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων

Η Εθνική Ενωση Δικαστών της Χιλής που εκπροσωπεί το σύνολο του δικαστικού σώματος της χώρας, ζήτησε συγγνώμη για τις ενέργειες των μελών της κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας , παραδεχόμενη σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση, ότι την εποχή εκείνη οι δικαστές είχαν εγκαταλείψει τον βασικό τους ρόλο στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
“Ηρθε η ώρα να ζητήσουμε συγγνώμη από τα θύματα… και την κοινωνία της Χιλής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, η οποία εκδόθηκε μία εβδομάδα πριν από την 40ή επέτειο του πραξικοπήματος που έφερε στην εξουσία τον στρατηγό Πινοσέτ και στην οποία αναφέρεται ότι τα μέλη της, και κυρίως το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν εκπλήρωσαν το καθήκον τους στην προστασία των θυμάτων από τις καταχρήσεις του Κράτους.

Ανελαστικά αγαθά και ιδιωτικοποίηση (της Υγείας)



 
 
 
 
 
 
Rate This

Υγεία
“Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)” αναγραφόταν σε μια μικρή πινακίδα δίπλα στα ταμεία μιας ιδιωτικής κλινικής. Ο “καταναλωτής”. Ο ασθενής δεν είναι πια ασθενής, χάνει αυτή την ιδιότητα, είναι πλέον καταναλωτής υπηρεσιών υγείας…
Τι σημαίνει καταναλωτής; Η λεγόμενη οικονομική επιστήμη, στη θεωρία περί καταναλωτή, μας λέει τα εξής: “Ο καταναλωτής, ως άτομο ή ως νοικοκυριό, είναι η μονάδα αποφάσεων που κάτω από τον περιορισμό των οικονομικών μέσων (εισοδήματος) επιλέγει εκείνον τον συνδυασμό των αγαθών, ο οποίος μεγιστοποιεί την ικανοποίηση του. Η επιλογή στην κατανάλωση γίνεται βάσει μιας κλίμακας ή διατάξεως προτιμήσεων (preference ordering) συνδυασμών των αγαθών, οι οποίοι μπορούν να αγοραστούν με το δεδομένο εισόδημα του καταναλωτή. Μεταξύ όμως των συνδυασμών αγαθών επιλέγεται ένας ο οποίος μεγιστοποιεί την ικανοποίηση του καταναλωτή”. Σκοπός λοιπόν του καταναλωτή είναι η μεγιστοποίηση της ικανοποίησης του, ή της χρησιμότητας του (utlility), όπως ειναι ο οικονομικός όρος.

Richard Stallman: ένας θρύλος της πληροφορικής (Ελεύθερο λογισμικό GNU/Linux.)



 
 
 
 
 
 
Rate This


Ο Richard Stallman, προγραμματιστής και ακτιβιστής του ελεύθερου λογισμικού, θρύλος για την κοινότητα της πληροφορικής, λύνει όλες μας τις απορίες σε μια μαραθώνια συνέντευξη.
Όσο δούλευε σαν προγραμματιστής λειτουργικών συστημάτων στο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης του MIT, έζησε από κοντά την αλλαγή που επήλθε στην βιομηχανία λογισμικού. Μέχρι εκείνο το σημείο, το σύνηθες ήταν για τους χρήστες και προγραμματιστές υπολογιστών να έχουν την ελευθερία να μοιράζονται, να τροποποιούν και να επαναχρησιμοποιούν κώδικα. Τη δεκαετία του εβδομήντα, οι εταιρίες λογισμικού άρχισαν με τεχνικά μέσα να εμποδίζουν τους χρήστες να μελετήσουν και να αλλάξουν τον κώδικα των προϊόντων τους. Επιπλέον, νέοι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων καθιστούσαν τέτοια εγχειρήματα παράνομα.

ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ: “ΕΓΩ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ, ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”


 
 
 
 
 
 
Rate This

Του EVO MORALES AYMA*
Οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με τις διαστάσεις που έχει λάβει η αμερικανική κατασκοπεία συνάντησαν μάλλον χλιαρές αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Οι ίδιοι, ωστόσο, δεν δίστασαν να ακινητοποιήσουν το αεροπλάνο του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, επειδή υποψιάζονταν ότι μετέφερε κρυφά τον Αμερικανό.
Στις 2 του περασμένου Ιουλίου έλαβε χώρα ένα από τα πλέον ανήκουστα περιστατικά στην ιστορία του διεθνούς δικαίου: αρχικά η απαγόρευση στο αεροπλάνο του προέδρου του πολυεθνικού κράτους της Βολιβίας να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, κατόπιν η ομηρεία μου στο αεροδρόμιο της Βιέννης για 14 ώρες.
Αρκετές εβδομάδες αργότερα η απόπειρα αυτή κατά της ζωής των μελών μιας επίσημης αντιπροσωπείας, την οποία διέπραξαν κράτη που φημίζονται ως δημοκρατικά και με σεβασμό απέναντι στους νόμους, εξακολουθεί να προκαλεί αγανάκτηση, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες από πολίτες, κοινωνικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Μακρο-κύματα Kondratiev


 
 
 
 
 
 
1 Vote

kondratiev_wave-website
Στη δεκαετία του 1920, ο σοβιετικός οικονομολόγος Nikolai Kondratiev παρατήρησε ότι ορισμένοι οικονομικοί δείκτες εμφάνιζαν μια περιοδικότητα, με φάσεις ανόδου και καθόδου, και περίοδο (δηλ., χρόνο που απαιτείται για ένα πλήρη κύκλο) ίση με περίπου μισό αιώνα. Παρόμοιες παρατηρήσεις είχαν προηγηθεί και από τον ολλανδό J. Van Gelderen ήδη από το 1913, αλλά δεν είχαν τραβήξει την προσοχή.

Σέημους Χήνυ, νομπελίστας ποιητής: «Η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από τόπος. Είναι πολιτισμικός χωρο-χρόνος»


Σέημους Χήνυ, νομπελίστας ποιητής: «Η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από τόπος. Είναι πολιτισμικός χωρο-χρόνος»

«Η “ελληνική εμπειρία” υπήρξε, για μένα, μαγική. Όσα κατά καιρούς έχω διαβάσει και έχω γράψει μου έχουν αποδείξει ότι από τη λογοτεχνία, την τέχνη και την ιστορία της κλασικής περιόδου μπορεί να αντληθεί μεγάλη ψυχική, πολιτική και καλλιτεχνική δύναμη· ότι εκεί εδρεύουν η ενέργεια και η έμπνευση. Με άλλα λόγια: η πρόκληση του ανθρωπισμού διατηρεί την ισχύ της».
Έτσι αντιλαμβανόταν την Ελλάδα – την ίδια στιγμή αφηρημένα και συγκεκριμένα, καθώς αρμόζει σε έναν άνθρωπο του πνεύματος – ο μεγάλος Ιρλανδός ποιητής Σέημους Χήνυ, ο οποίος απεβίωσε στις 30 Αυγούστου 2013, σε ηλικία 74 ετών, έχοντας προλάβει να τιμηθεί με το Βραβείο Νόμπελ το 1995, «για τα λυρικής ομορφιάς και ηθικού βάθους έργα του», όπως είχε ανακοινώσει τότε η Σουηδική Ακαδημία.

ΑΝΝΑΓΕΛΛΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΕΛΘΟΝΤOΣ ΠΟΛΈΜΟΥ(;)



Good evening --
I just addressed the nation about the use of chemical weapons in Syria.
Over the past two years, what began as a series of peaceful protests against the repressive regime of Bashar al-Assad has turned into a brutal civil war in Syria. Over 100,000 people have been killed.
In that time, we have worked with friends and allies to provide humanitarian support for the Syrian people, to help the moderate opposition within Syria, and to shape a political settlement. But we have resisted calls for military action because we cannot resolve someone else's civil war through force.
The situation profoundly changed in the early hours of August 21, when more than 1,000 Syrians -- including hundreds of children -- were killed by chemical weapons launched by the Assad government.

“Κατέρρευσε” πριν ξεκινήσει η προσπάθεια για διπλωματική λύση μέσω των Ηνωμένων Εθνών


Hollande-Obama01-10september2013
Photo: President Barack Obama listens to President François Hollande of France during a bilateral meeting at Konstantinovsky Palace during the G20 Summit. (Official White House Photo by Pete Souza)
Ο Μπάρακ Ομπάμα μίλησε με τον πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Κάμερον και από κοινού αποφάσισαν να συζητήσουν τη ρωσική πρόταση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καταθέτοντας σχετικό αίτημα. Οπως αναφέρουν η πρόταση αφορά αποκλειστικά το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και συμφωνούν με τη Μόσχα ότι πρέπει άμεσα να τεθούν τα χημικά όπλα υπό διεθνή έλεγχο.

Αποστέωση και απαξίωση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) αλλά και της Αμυντικής Βιομηχανίας της Ελλάδας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ)

undefined
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ
HELLENIC AERONAUTICAL ENGINEERS SOCIETY
ΚΑΡΥΤΣΗ 3, ΑΘΗΝΑ 10561 3 KARITSI STR., ATHENS 10561, GREECE
ΤΗΛ. & ΦΑΞ: 2103239158 TEL. & FAX: +30 2103239158
Προς: Πίνακα Αποδεκτών Ημ/νία: 9 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 2013-09-09/2
Θέμα: Αποστέωση και απαξίωση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) αλλά και της Αμυντικής Βιομηχανίας της Ελλάδας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ)

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αεροναυπηγών (ΣΕΑ) δηλώνει αντίθετος με τη συνεχιζόμενη απαξίωση και
τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση της αποστέωσης και διάλυσης της ΒΑΡΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ της
Ελλάδας, δηλαδή
 της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), αλλά και
 των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), και
 της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ)
Εισαγωγή

Χωροφύλακας να γίνεις γιε μου


undefined
Ο Ηλίας Κασιδιάρης παρευρέθηκε χτες σε εκδήλωση μνήμης που έκανε η Χρυσή Αυγή για τη μάχη των Θερμοπυλών. Η Χρυσή Αυγή έχει πάρει παραμάζωμα τα μνημόσυνα –άντε να βρεθεί και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να του κάνουν κι αυτουνού κάνα ευχέλαιο- αλλά το θέμα είναι αλλού: ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε –μεταξύ άλλων- πως, για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα των «λαθρομεταναστών», των συμμοριών αλλοδαπών και των Ρομά στην περιφέρεια, χρειάζεται η επανίδρυση της χωροφυλακής με πολεμική εκπαίδευση και στρατιωτικό οπλισμό.

Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά της διαθεσιμότητας


undefined
 Φωτογραφία από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα.
Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος
Αναστέλλεται η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της Συγκλήτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού».
Στο ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου επαναβεβαιώνεται η προηγούμενη απόφασή της, (27 Αυγούστου) ότι, μετά το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων, το μη διορισμό εδώ και τέσσερα χρόνια κανενός υπαλλήλου, και με βάση τα διεθνή πρότυπα το Πανεπιστήμιο Πατρών, όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά αντιθέτως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Ως εκ τούτου τονίζει πως δεν θα δεχθεί καμία μείωση προσωπικού.
Παράλληλα επιθυμεί τον συντονισμό των ενεργειών όλων των ΑΕΙ της χώρας, ώστε να ακυρωθεί η οριζόντια περικοπή υπαλλήλων στα ΑΕΙ, η οποία εκτιμάται πως θα επιδεινώσει δραματικά την αποδοτικότητα και τη λειτουργία τους.
Πηγή : naftemporiki.gr

Τι να πρωτοθυμηθώ, λοιπόν, και τι να πρωτοξεχάσω !!!


undefined
Τον Αντωνάκη, τον κρυψίνου, δειλό και συνεσταλμένο ευρωβουλευτάκο που, με μηδαμινή παρουσία στα ευρωκοινοβουλευτικά δρώμενα, αρνιόταν να δώσει συνέντευξη-ρουτίνας ακόμη και για το Κανάλι της Βουλής.
Σήμερα είναι πρωθυπουργός.

Αιωνία σου η Μνήμη συμπατριώτη Μίκη


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Σεπτεμβρίου 10, 2013

20130910-221724.jpgΟ ξαφνικός θάνατος στο Λονδίνο του αγαπητού συμπατριώτη Μίκη Σημεγιάτου, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, μας λύπησε αφάνταστα. Το Μίκη δεν τον γνώριζε πλατιά η ομογένεια, ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά μεγάλων και βαθιών πατριωτικών αισθημάτων για τα εθνικά μας θέματα και συμπόνιας για τον συνάνθρωπό του. Ο Μίκης Σημεγιάτος απεβίωσε στο
νοσοκομείο North Middlesex του Λονδίνου σε ηλικία 64 ετών.

Σεπτεμβριανά – Τανέρ Ακτσάμ: «Αυτός που το αρνείται, μπορεί να το ξανακάνει!»

10/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 31 εμφανίσεις
cebaceb1cebcceb1cf81cf89cf84cf8ccf82-cebaceb1cebdceafceb2ceb1cebbcebfcf82Εκδηλώσεις για τα Σεπτεμβριανά  /  Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, Σκότ Κίλνερ: «Η ιστορία δεν αρχίζει το 1453»
Άλλη μια επέτειος, η 58η, των Σεπτεμβριανών (6/7.9.1955) πέρασε και, όπως γράφει στη στήλη του στην ‘Ταράφ’ (9/9) ο Τανέρ Ακτσάμ, «τα μάτια μου ματαίως αναζήτησαν είδηση για τα Σεπτεμβριανά. Εννοώ ότι πουθενά δεν είδα μια οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με αυτή τη μαύρη σελίδα της ιστορίας μας ούτε –πρωτίστως– από την κυβέρνηση, τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της Πόλης, ούτε από τα πολιτικά κόμματα ούτε από τις μαζικές οργανώσεις. Στον κατάλογό μου συμπεριλαμβάνεται και το κουρδικό BDP που διακηρύσσει ότι αγωνίζεται για την ειρήνη». Ο Ακτσάμ προβαίνει σε έναν απολογισμό:

Μαζάουερ: Η Δύση χάνει το «ήθος του πολεμιστή»


Μαρκ Μαζάουερ

Tην εποχή όπου οι στρατοί μειώνονται και οι μάχες μετατρέπονται σε απολύτως ασφαλή videogames, η Δύση χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει τις αξίες της. Υπονομεύεται ο ίδιος ο ρόλος του κράτους, γράφει ο Μαρκ Μαζάουερ. Η Συρία ξεδιπλώνει εξελίξεις.

 mark-mazower180_81879_040YOX_b*Ο Μαρκ Μαζάουερ είναι καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Columbia και συγγραφέας του «Governing of the World».

Η μνήμη του Ιράκ και η οργή που εξακολουθεί να προκαλεί αυτός ο πόλεμος βαρύνουν την κοινοβουλευτική ήττα της βρετανικής κυβέρνησης για το θέμα της Συρίας και τη σχετική διαμάχη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Σεπτεμβριανά – Τανέρ Ακτσάμ: «Αυτός που το αρνείται, μπορεί να το ξανακάνει!»


10/9/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 31 εμφανίσεις
cebaceb1cebcceb1cf81cf89cf84cf8ccf82-cebaceb1cebdceafceb2ceb1cebbcebfcf82Εκδηλώσεις για τα Σεπτεμβριανά  /  Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, Σκότ Κίλνερ: «Η ιστορία δεν αρχίζει το 1453»
Άλλη μια επέτειος, η 58η, των Σεπτεμβριανών (6/7.9.1955) πέρασε και, όπως γράφει στη στήλη του στην ‘Ταράφ’ (9/9) ο Τανέρ Ακτσάμ, «τα μάτια μου ματαίως αναζήτησαν είδηση για τα Σεπτεμβριανά. Εννοώ ότι πουθενά δεν είδα μια οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με αυτή τη μαύρη σελίδα της ιστορίας μας ούτε –πρωτίστως– από την κυβέρνηση, τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της Πόλης, ούτε από τα πολιτικά κόμματα ούτε από τις μαζικές οργανώσεις. Στον κατάλογό μου συμπεριλαμβάνεται και το κουρδικό BDP που διακηρύσσει ότι αγωνίζεται για την ειρήνη». Ο Ακτσάμ προβαίνει σε έναν απολογισμό: