Ετικέτες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Άρθρο – κόλαφος του καθηγητή Ρόμπερτς: «Εξουσία είναι το άλογο που ιππεύει ο Διάβολος.»Ζ


«Το Μεγαλύτερο Δώρο από΄Ολα
Του δρα Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς 31-12-2014
Πλούσια τροφή για σκέψη -αυτές τις μέρες του αναλογισμού, στο γύρισμα του χρόνου- προσφέρει το κατωτέρω άρθρο του γνωστού μας σοφού Αμερικανού καθηγητού Πωλ Γκραικ Ρόμπερτς, που προβάλλει το δραματικό δίλημμα που εγείρεται την αυγή του 2015 μπροστά στους λαούς της Δύσεως.
Μιλώντας για τον γενικό εκφυλισμό αξιών, που ωθεί σε επιστροφή στη βαρβαρότητα, ο Δρ. Ρόμπερτς αναφέρεται πρωτίστως στην πατρίδα του. Η οποία όμως, με την ισχύ του χρήματος, τής λάμψης, της προπαγάνδας και των όπλων, επέβαλε τα διαβρωτικά μετα-νεωτερικά δόγματα της « ορθής σκέψης» και τον κανόνα της βίας, σε δυναστικό κανόνα «ορθόδοξης» Δυτικής συμπεριφοράς – οδοστρωτήρα που καταδαφίζει αιώνιες αρχές του Δυτικού χριστιανικού πολιτισμού, σωτήριες για την προσωπικότητα και την ελευθερία του ανθρώπου.
Το δίλημμα, στον πρόλογο και επίλογο του άρθρου, ορθώνεται σήμερα, ωμότερα από ποτέ, σαφές και αμείλικτο: Ανάμεσα στην υπεράσπιση του πολιτισμού που κληρονομήσαμε και στην επαπειλούμενη υποδούλωση σε παγκόσμιο καθεστώς ρομποτικoύ κάτεργου. Το δίλημμα προκαλεί κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Αφορά τον ίδιο και τον κόσμο που θα κληροδοτήσει στους απογόνους του. Και δεν μπορεί να παρακαμφθεί ατιμωρητί…
Μετάφραση/εισαγωγή Μιχαήλ Στυλιανού

ΑΝΕΚΔΟΤΑΡΑ! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΘΝΟΠΕΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ


… που διάγουν βίο δημοσία δαπάνη επί δεκαετίες, εις υγείαν των κορόϊδων και σ’ αυτούς που βλέποντας ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουν οι εκλογικές τους περιφέρειες αλλάζουν για να ψαρέψουν αλλού χάπατα! Γιατί σημασία έχει να είναι στην κουτάλα των 7.000 ευρώ σχεδόν αφορολόγητων.
O Θεός βλέπει το πρόβλημα της Ελλάδας και τον κίνδυνο να καταστραφεί η ιστορική αυτή χώρα και αποφασίζει να κάνει άμεση παρέμβαση.

2014: World Riots! Όταν οι διαδηλωτές αντεπιτίθενται… Δεκ 31ζ


athens-riots-cars-burn.si
Ένα διαφορετικό video-story για το 2014 επιμελήθηκε ο χρήστης του youtube, aConcernedHuman. Είναι και αυτή μια πλευρά της ζωής και της καθημερινότητάς μας πλέον. Αφού η ιστορία δεν γινόταν «να έχει τελειώσει», αφού οι διαδηλώσεις κόντρα στις κυρίαρχες πολιτικές ανά τον κόσμο αυξάνονται και πληθύνονται, αφού οι εικόνες αστυνομικής βίας (που και εμείς από το http://www.toperiodiko.gr έχουμε μεταδώσει) τόσο από τα media, όσο και αυτές που έχουμε ιδίοις όμασι έχουμε συγκρατήσει ήταν άπειρες… Εδώ μαζεμένες, από 11 διαφορετικές χώρες, εικόνες από τις στιγμές εκείνες που μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις «απαντούν» στις δυνάμεις ασφαλείας.

Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου που κοιτάμε πίσω για τα highlights του 2014, διεθνώς. Από τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τους 43 σφαγιασμένους φοιτητές στο Μεξικό, στις πορείες τιμής και μνήμης για τον Rémi Fraisse, δολοφονημένο από νεοναζί στη Γαλλία και από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου και υπέρ του Ν. Ρωμανού στην Ελλάδα μέχρι τις κινητοποιήσεις για μια ανάσα ελευθερίας στο Ferguson και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Σε όλο τον πλανήτη αποδεικνύεται πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διαδηλώνει και να αγωνίζεται κανείς

Το έτος γέννησης του Χριστού…


Γράφει ο Γιάννης Σιατούφης
Τι είναι το Έτος 1 μ.Χ. ; Ποιος ήταν αυτός που το πρωτοκαθιέρωσε; Ήταν σωστός ο τρόπος υπολογισμού του; Ήξεραν όσοι άνθρωποι ζούσαν τότε ότι ζουν στο 1 μ.Χ. ; Πώς ήταν ο κόσμος εκείνη τη χρονιά;
Στην αρχαία Ελλάδα τα έτη καθορίζονταν με βάση τις Ολυμπιάδες αρχίζοντας από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ.  Στην Αρχαία Ρώμη οι λόγιοι μετρούσαν τα έτη με αρχή τη λεγόμενη χρονιά ίδρυσης της Ρώμης από τον Ρωμύλο το 753 π.Χ.  Σε άλλα σημεία του τότε γνωστού κόσμου τα έτη καθορίζονταν από τις βασιλείες ή τις θητείες ντόπιων αρχόντων και ιερέων. Γενικά, πάντως, δεν υπήρχε ένα σταθερό και επίσημο σύστημα αρίθμησης των ετών και κάθε ένας μπορούσε να επιλέξει αυτό που του ταίριαζε καλύτερα.
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τα πρώτα χριστιανικά χρόνια
Στη σημερινή εποχή, αντίθετα,  είμαστε συνηθισμένοι στο συνεχές και σταθερό ημερολόγιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον το χριστιανικό. Οι Χριστιανοί, όμως, χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα αρίθμησης των ετών.

Στo άγριο ταξικό έγκλημα του Norman Atlantic στην Αδριατική είναι γνωστοί οι φονιάδες


Στo άγριο ταξικό έγκλημα του Norman Atlantic στην Αδριατική είναι γνωστοί οι φονιάδες: ιταλική και ελληνική κυβέρνηση, Λιμενικό, μεταφορικές εταιρείες, πλοιοκτήτης Κάρλο Βιζεντίνι και ΑΝΕΚ- Ε.Ε.
10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι ενώ κανείς δεν είναι σίγουρος για τον αριθμό των επιβαινόντων- Τραγωδία δίχως τέλος: Δυο ναυτικοί νεκροί κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic-Φόβοι για εκατόμβη μεταναστών που κρύβονταν στα γκαράζ
AYTH EINAI H EYΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΜΟΣ. Ο οδηγός Χρήστος Πέρλης από τα Παλιάμπελα που είναι ένας από τους διασωθέντες του Norman Atlantic, φτάνοντας στην Ηγουμενίτσα, δηλώνει: «Πνιγήκαμε μέσα στις καμπίνες από τους καπνούς και τις φωτιές. Σηκωνόμαστε στις 4:00 το πρωί, τραβάμε την κουρτίνα μας και η φωτιά ήταν στο παράθυρό μας. Στο φινιστρίνι μας!»[…] «Από τις 4:00 που καιγόμασταν, το πρώτο ελικόπτερο ήρθε δύο το μεσημέρι. Δύο και κάτι. Ήμασταν μέσα στη φωτιά, μέσα στο νερό και βοήθεια από τίποτα! Φωτιά λάβα… Όλο ήταν ένα κινητό ηφαίστειο! Επέπλεε ένα ηφαίστειο πάνω στο νερό!» Για τα σωστικά μέσα του πλοίου, ο οδηγός είπε ότι «δε δούλευε τίποτα. Ούτε ρεύμα, ούτε νερό. Απ’ το πρώτο τέταρτο έπαθε γενικό μπλακ άουτ».

Η NSA είχε 12 άτομα να παρακολουθούν το VPN της ελληνικής κυβέρνησης…

 
της Αγγελικής Μπούμπουκα
image-2737
φωτό: δωμάτιο παρακολουθήσεων της Στάζι – αναπαράσταση στο DDR Museum
Τη μέρα που η ελληνική ειδησεογραφία περιστρέφεται –δικαίως- γύρω από το αποτέλεσμα της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας (το οποίο συνεπάγεται άμεσες εκλογές) υπάρχει μια είδηση που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να περάσει ούτε καν στα ψιλά των εγχώριων ΜΜΕ: Σύμφωνα με το νέο πακέτο διαρροών από τη δράση της NSA, που έρχεται σταδιακά στο φως χάρη στον Έντουαρντ Σνόουντεν, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ έσπαγε τα συστήματα κρυπτογράφησης των δικτύων VPN (“virtual private networks”, δηλαδή εικονικών ιδιωτικών δικτύων), τα οποία θεωρούνται η ασφαλέστερη οδός επικοινωνίας για οργανισμούς όπως οι κυβερνήσεις κρατών, προκειμένου να τις παρακολουθεί. Η λεπτομέρεια που θα πληροφορηθεί κάπως αργά η απερχόμενη ελληνική κυβέρνηση, είναι ότι μόνο για το VPN που υποτίθεται ότι θα διασφάλιζε τη μυστικότητα των επικοινωνιών μεταξύ των μελών της, η NSA απασχολούσε 12 πράκτορές της.

H Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς…

 

Bελουχιώτης

 

της Σοφίας Λαμπίκη

Kηδεμονία–Κυριαρχία–Ηγεμονία, για την Ανθρωπιά μιλάμε…
Η ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς στην οποία αναφέρεται το καθεστώς που κυβερνά απ τον Εμφύλιο και μετά δεν είναι τα υπουργιλίκια, δεν είναι οι χρηματισμοί και βέβαια δεν είναι το βλαχομπαρόκ λάιφστάιλ και οι παρεΐτσες.
Θέλουν να δείξουν πως αυτό είναι, αλλά δεν είναι αυτό.
Η ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς υπάρχει, δεν λένε ψέματα, είναι ζωντανό κομμάτι της Ιστορίας των τελευταίων 70 χρόνων, σχετίζεται με το Ήθος της Αριστεράς.