Ετικέτες

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Παναγούλης: Ας μην ξεχνάμε ότι ο Βορίδης το ’80 ήταν χουντικός!

 

panagoulis-as-min-ksexname-oti-o-voridis-to-80-itan-xoyntikos

Με δριμύτητα επιτέθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, εναντίον του συναδέλφου του της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ενθυμούμενος το… όχι και τόσο δημοκρατικό παρελθόν του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, αλλά και την περιβόητη φωτογραφία του με το αυτοσχέδιο τσεκούρι σοτυς δρόμους της Αθήνας.
Για του λόγου το αληθές, ο κ. Παναγούλης δήλωσε:«Να σταματήσει να δημαγωγεί η Νέα Δημοκρατία γιατί το 1984, ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της Μάκης Βορίδης διορίστηκε από τον έγκλειστο δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού Γενικός Γραμματέας της Χουντικής Νεολαίας ΕΠΕΝ, αντικαθιστώντας το σημερινό Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 1990! Τον Μάιο του 1985, ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κρατώντας τσεκούρι μαζί με άλλους τραμπούκους απειλούσε δημοκρατικούς πολίτες και έσπαγε βιτρίνες. Να που βρίσκεται η ακροδεξιά!. Στην πρώτη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Συγχαρητήρια κ. Σαμαρά και εις ανώτερα. Αυτά προς το παρόν».

ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ (ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΘΩΝ)




 



undefined
Με μια τεράστια αλβανική σημαία, διαστάσεων γηπέδου, και με τραγούδια για "Μεγάλη Αλβανία" έως την Πρέβεζα, γιόρτασαν Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα, την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.
Περισσότεροι από 800 Αλβανοί, κατέκλεισαν το γήπεδο του Σπόρτνιγκ, στον Άγιο Ελευθέριο, όπου κεντρικός ομιλητής στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης, ήταν ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα, συνεργάτης του οποίου υποσχέθηκε δημόσια, πως εφόσον το ΣΚΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα και τηλεοπτικού σταθμού για τους Αλβανούς μετανάστες
================================================
Αρχική > Οργανωμένη Διαφθορά > Σήκωσαν Αλβανική σημαία στην Ακρόπολη!

Σήκωσαν Αλβανική σημαία στην Ακρόπολη!

Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτές τις προκλήσεις χωρίς να μιλάμε;

Σήκωσαν Αλβανική σημαία στην Ακρόπολη!
Συνεχίζουν να προκαλούν οι Αλβανοί εθνικιστές που δεν διστάζουν να σηκώσουν την Αλβανική σημαία ακόμα και στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης. 
Μετά τις αποκαλύψεις για σχέδιο ίδρυσης Αλβανικού κόμματος στην Ελλάδα με επικεφαλής τον (βαφτισιμιό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) Οδυσσέα Τσενάι οι Αλβανοί προχωρούν ακόμα ένα βήμα, υψώνοντας την κόκκινη σημαία της Αλβανίας με φόντο τον Παρθενώνα.
Η φωτογραφία εντοπίστηκε στη σελίδα του facebook Rinia Shqiptare Ne Greqi – Αλβανική Νεολαία Στην Ελλάδα!
Υπενθυμίζεται ότι όταν πριν λίγο καιρό, Έλληνες πολίτες επιχείρησαν να σηκώσουν τη γαλανόλευκη πάνω στην Ακρόπολη, οι φύλακες δημιούργησαν θέμα απαγορεύοντάς τους να ανοίξουν οποιαδήποτε σημαία στο βράχο της Ακρόπολης.
Αλήθεια γιατί δεν αντέδρασε κάποιος φύλακας βλέποντας τους Αλβανούς να σηκώνουν τη σημαία τους;
«Μεγάλη Αλβανία» έως την Πρέβεζα, φώναζαν εκατοντάδες Αλβανοί μετανάστες στην Αθήνα, όταν γιόρταζαν την… επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.
Και αυτά τα συνθήματα δεν ακούγονταν στο κέντρο των Τιράνων, αλλά στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, στην καρδιά της Αθήνας.
Συνεργάτης του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Έντι Ράμα, υποσχέθηκε μάλιστα δημόσια, πως εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα και τηλεοπτικού σταθμού για τους Αλβανούς!
Οι Αλβανοί προκαλούν, οι Σκοπιανοί ονειρεύονται τη χώρα τους μέχρι τον Όλυμπο, οι Τούρκοι το Αιγαίο δικό τους. Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτές τις προκλήσεις χωρίς να μιλάμε;



Με «κουρμπάν» η Αλβανία θα γιορτάσει έναν αιώνα ζωής

 



Του Σταυρου Tζιμα
Ούτε ένα ούτε δύο ούτε δέκα ζώα θα θυσιάσουν οι αλβανικές αρχές στον βωμό των εορτασμών για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση του σημερινού κράτους της Αλβανίας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα σφαχθούν στα Τίρανα στο πλαίσιο των πανηγυρισμών ανήμερα της επετείου χίλια αρνιά και χίλια κριάρια!
Θα τα χρησιμοποιήσουν, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, για μαζικό «κουρμπάν» από το οποίο θα ταϊστούν «νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες», που θα σπεύσουν στο κέντρο της πόλης για να γιορτάσουν. Και για επιδόρπιο ετοιμάζεται και θα σερβιριστεί μια τούρτα τεσσάρων τόνων!

Εκτόμβη νεκρών έγινε εκκλησία στη Νιγηρία από επίθεση ισλαμιστών

 



Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από εκκλησία που βρίσκεται στους χώρους στρατώνα στο βόρειο κρατίδιο Καντούνα της Νιγηρίας, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Οι δωσίλογοι έγιναν... διπλωμάτες Η στάση των πρεσβευτών και της εξόριστης κυβέρνησης, οι ομαδικές παραιτήσεις και η απόλυση του Γ. Σεφέρη

 



Οι δωσίλογοι έγιναν... διπλωμάτες

Τομάη Φωτεινή
Mια προσεκτική ανάγνωση της νεότερης ιστορίας του τόπου μας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αντίδοτο σε όσους έχει αποκαρδιώσει η σημερινή κρίση. Από την απελευθέρωσή της ως σήμερα υπέφερε όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη: έζησε δύο εμφυλίους, έναν ατυχή πόλεμο το 1897, τρεις δικτατορίες, έναν εθνικό διχασμό και μια σειρά στρατιωτικά κινήματα, μία εθνική καταστροφή στη Μικρασία, δύο Βαλκανικούς και δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Και όμως άντεξε. Σ’ ένα ατελείωτο ρέκβιεμ οδύνης αλλά και εθνικής ανάτασης με αναγνωρισμένη διεθνώς τη συμμετοχή της στα πολεμικά πεδία, εισήλθε στην ΕΕ, γνώρισε ικανοποίηση από την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους και αρίθμησε μερικά Νομπέλ. Σήμερα η ανάγνωσή μας θα επικεντρωθεί σ’ έναν ισχυρό πόλο της δημόσιας ζωής στη διάρκεια του τελευταίου πολέμου: εκείνο του υπουργείου των Εξωτερικών και της Διπλωματικής Υπηρεσίας.

ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ EYΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Αθόρυβη προέλαση της Γερμανίας στην Ευρώπη

 



Αθόρυβη προέλαση της Γερμανίας στην Ευρώπη
Γράφει ο Κάσσανδρος
Παρόλο που επιμελώς κρύβεται απ' όλους, η ευρωπαϊκή κρίση δεν είναι πλέον οικονομική, αλλά πολιτική και μάλιστα κρίση της ευρωπαϊκής υπόστασης.Μέχρι τη δεκαετία του '90 η μεταπολεμική Ευρώπη με την απειλή του Σοβιετικού Μπλοκ ως δαμόκλειο σπάθη και με την πυρηνική προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών, συσπειρώνονταν κάθε χρόνο περισσότερο και καλύτερα, δημιουργώντας θεσμούς και νόμους που ετύγχαναν αδιαμφισβήτητης αποδοχής απ' όλους ώστε η Ευρώπη να είναι το υπόδειγμα συνεργασίας των κρατών της με κοινωνική ειρήνη, ευημερία και ελευθερία για όλους τους πολίτες της.Αυτά έχουν ήδη καταρρεύσει μαζί με την Σοβιετική Ένωση και την Τράπεζα Lehman.
Η ενωμένη Γερμανία είναι δυσανάλογα πολύ ισχυρότερη πλέον από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Πάντοτε η Γερμανία όταν είχε ισχύ την άσκησε.

Έφυγε" ο Έλληνας 007. Ο Βασίλης Ντερτιλής έχασε τη μάχη

 




Παρακολουθείστε το video εδώ

Οι τελευταίοι Έλληνες του Καυκάσου

Δεκαπέντε χρόνια μετά την μυστική επιχείρηση με το όνομα «Χρυσόμαλλο Δέρας» για τον απεγκλωβισμό δεκαπέντε χιλιάδων Ελλήνων από τον εμπόλεμο Καύκασο ο Τάσος Τέλλογλου επιστρέφει στο Σοχούμι της Αμπχαζίας, την πόλη που χτίστηκε από την αρχή στο ξεκίνημα του εικοστού αιώνα από Έλληνες της Μικράς Ασίας. Σε μία πόλη που θυμίζει πια νεκρό τοπίο, η κάμερα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ανακαλύπτει τα σημάδια που άφησαν πρώτα το καθεστώς του Στάλιν και στη συνέχεια η διαμάχη Γεωργίας – Αμπχαζίας στην μεγάλη Ελληνική κοινότητα της πόλης. Στην κάμερα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ μιλά η κόρη του Έλληνα υπουργού που εκτελέστηκε από τον Στάλιν, ο τελευταίος Έλληνας Υπουργός της Αμπχαζίας Νίκος Πατουλίδης, ένας τραυματισμένος από νάρκη μαχητής του Αμπχάζικου στρατού που ονειρεύεται να ζήσει στην Ελλάδα, μία καθηγήτρια μουσικής η οποία έμαθε να μιλά ελληνικά μαζεύοντας σχολικά εγχειρίδια από τα εγκαταλελειμμένα ελληνικά σχολεία της πόλης και ένας Έλληνας, που ήρθε στην Ελλάδα με το «Χρυσόμαλλο Δέρας» αλλά απογοητευμένος αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να επιστρέψει στο Σοχούμι.

Το μέγα σκάνδαλο της “Ελληνικός Χρυσός”. Καθόλου άσχετο με τα πολιτικά τεκταινόμενα

 

Στις 17 Ιουνίου 2011 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γίνεται «πρώην» Υπουργός Οικονοµικών (ακόµη δεν µπορούµε να καταλάβουµε γιατί αντικαταστάθηκε ένας τόσο πετυχηµένος Υπ. Οικονοµικών που «έσωσε» την Ελλάδα µε το µνηµόνιο) και στον ανασχηµατισµό τού ανακοινώνεται…

Μνήμη σημαίνει Αλήθεια (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ)


Γιατί Αλήθεια σημαίνει ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ
Σήμερα είναι για εμάς μία ημέρα μνήμης, μία ημέρα αλήθειας. Και οι μνήμες που κουβαλάμε είναι πολλές, άλλες τόσες και οι αλήθειες.
Μνήμη είναι οι σειρήνες να ηχούν στις 4 το πρωί
Μνήμη είναι η εισβολή μέσα σε κρύο και σε χιόνι στις 4 το πρωί
Μνήμη είναι τα χημικά σε μπαλκόνια, αυλές και παιδικές χαρές.
Μνήμη είναι οι ευθείες βολές, οι πλαστικές σφαίρες και η άγρια καταστολή
Μνήμη είναι η αδιάκριτη βία, αποτέλεσμα της διαταγής: «Ότι στέκεται σε δύο πόδια, γαμήστε το»
Μνήμη είναι η «δολοφονική» επιχείρηση στο μπλόκο του Λαυρίου, όπου έκαψαν και έδειραν χωρίς οίκτο
Μνήμη είναι η έγκυος γυναίκα που απέβαλλε
Μνήμη είναι εκείνη η γριούλα στη Φειδίου που πνιγόταν από τα χημικά (όπως και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι και παιδιά) κι ευχόμαστε ο γιος της να μην ξέχασε
Μνήμη είναι οι 37 κατηγορούμενοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης
Μνήμη είναι πως οι πρώτοι τρεις ήδη αθωώθηκαν πριν φτάσουν σε δίκη
Μνήμη είναι οι εκατοντάδες τραυματίες
Μνήμη είναι πως με τρεις δικαστικές αποφάσεις κυρήχθηκε παράνομη αυτή η εισβολή
Μνήμη είναι ότι το κράτος αγνόησε αυτές τις αποφάσεις
Μνήμη είναι η καταστροφή από τα ματ της περιουσίας των κατοίκων
Μνήμη είναι τα 7 εκατομμύρια ευρώ που κατασπατάλησε το κράτος τις 128 ημέρες, φυλώντας 3 μηχανήματα ιδιωτών
Μνήμη είναι πως ούτε αυτό κατάφεραν
Μνήμη είναι τα ψέματα των ραγκούση, παπακωνσταντίνου, λιακόπουλου,παπουτσή, τζάκρη
Μνήμη είναι πως όλοι εκείνοι πέρασαν στη λήθη
Μνήμη είναι τα ψέματα του σγουρού εδώ και ενάμιση χρόνο
Μνήμη είναι η συμπόρευση των μμε με την κυβερνητική γραμμή και η εναντίον μας προπαγάνδα τους
Μνήμη είναι η αυθόρμητη αντίδραση, η πίστη και η ανιδιοτελής προσφορά των κατοίκων
Μνήμη είναι όλα αυτά τα όμορφα που αναδείχθηκαν αυτές τις 128 ημέρες
Μνήμη είναι ότι κόμματα, παρατάξεις, συντεχνίες, προσωπικά και όλα εκείνα που χωρίζουν τους ανθρώπους έμειναν στην άκρη
Μνήμη είναι η μάνα που ενώ κρατούσε το μπλόκο ζωντανό όλη την ημέρα, μαγείρευε και έφερνε φαγητό στα παιδιά της στις 2 τη νύχτα
Μνήμη είναι οι πάντα χαμογελαστοί και αποφασισμένοι ακόμα για θάνατο γέροντες
Μνήμη είναι η δημιουργική στάση και το τσαγανό των μικρών παιδιών, μαθητών και μαθητριών
Μνήμη είναι το ότι κανείς δεν φοβήθηκε τη σύγκρουση
Μνήμη είναι ότι κάποιοι στάθηκαν στις πρώτες γραμμές του αγώνα ρισκάροντας τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Και θα το ξανακάνουν
Μνήμη είναι ότι αυτή η μάχη κερδήθηκε γιατί ο καθένας έκανε αυτό που έπρεπε και μπορούσε καταθέτοντας όλη την ψυχή του
Μνήμη είναι η αλληλεγγύη που εισπράχθηκε από παντού
Μνήμη είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Κάποιοι στα «ψηλά» δεν το έχουν καταλάβει και πράττουν ακριβώς το αντίθετο
Μνήμη είναι τους ελάχιστους ιδιοτελείς να τους παραμερίζουμε. Είναι εκείνοι που ανοίγουν τις κερκόπορτες
Μνήμη είναι να ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια. Τίποτα δεν τελείωσε κι όποιος επαναπαύεται και ξεχνά η ιστορία δείχνει πως στο τέλος τιμωρείται
Μνήμη είναι να σεβόμαστε και να νοιώθουμε δέος που αποτελούμε κομμάτι ενός κινήματος που μας ξεπέρασε όλους
Μνήμη είναι το ότι ήρθαμε κοντά και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας χωρίσει
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Υ.Γ. – «Μικρές μάχες κερδίζονται και σήμερα ανά τον κόσμο, νομίζω, όμως, πως οι άνθρωποι (εξακολουθούν να) χάνουν. Πραγματικά, βλέπω το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας ζοφερό/χωρίς ελπίδα. Μα έχω εμπιστοσύνη στην αντίληψη των ανθρώπων για στοχασμό, οργή και επανάσταση…»
Στα λόγια του φίλου μας Όσκαρ Ολιβέρα κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια. Μικρές μάχες δίνονται και κερδίζονται σε όλο τον κόσμο. Αυτό δε σημαίνει ότι κερδίζεται και ο πόλεμος. Το ίδιο συμβαίνει και στην χώρα μας. Παντού μικρές και μεγάλες μάχες δίνονται καθημερινά. Για να κερδίσουμε τον πόλεμο απέναντι σε όλους εκείνους που προσπαθούν να μας κλέψουν την αξιοπρέπεια και τα όνειρά μας, που καταστρέφουν το περιβάλλον για το κέρδος, που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν και να ελέγχουν τις ζωές μας, οφείλουμε να κάνουμε ένα πράγμα: Να αγωνιστούμε μαζί, δίπλα ο ένας στον άλλο, χέρι με χέρι. Αυτό είναι το μήνυμα του αγώνα της Κερατέας. Όλοι μαζί μπορούμε…
Αυτή η ανάρτηση αφιερώνεται σε όσους αγωνίστηκαν με μόνο αντάλλαγμα τη σωτηρία του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους και σε όλους όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι. Σε όλους εκείνους που σήμερα αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στη δημοκρατία και ιδιαίτερα στους φίλους μας σε Σκουριές, Φυλή, Γραμματικό, Κιλκίς, Ωραιόκαστρο, Μαυροράχη, Λευκίμμη, Αιγιαλεία, Καρβουνάρι, Ελληνικό…
http://www.left.gr/article.php?id=16621

Εισαγγελείς «μπούκαραν» στη Deutsche Bank! Μπράβο σε όσους την έβαλαν και διαχειριστή της επαναγοράς

 

Deutsche-Bank-Tower-Beijing[2]Λίγες μόνο μέρες μετά την αποκάλυψη των Financial Times ότι η Deutsche Bank επέκρυψε ζημίες 12 δις δολ. την περίοδο 2007-2009 για να αποφύγει την κρατικοποίηση, έρχεται και νέο «χαστούκι» για την γερμανική τράπεζα από τις επίσημες αρχές.

Οι παράνομοι-Η σταυροφορία των πρασινοφρουρών


— Δημογέροντας
undefined
Μήνυση κατά του "Βασιλιά" προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή κατηγορώντας τον ως ηθικό αυτουργό πίσω από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο.

Όλοι κατευθύνονται εκεί που πρέπει. Με τις γελοιότητες του Βασιλία, η Χ.Α. θα δει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν, αλλά είναι πολύ πιθανό, να δούμε και τους δύο εκεί που πραγματικά ανήκουν, στη φυλακή. Αν με τη μεταξύ τους τριβή, ο κ. Βενιζέλος οδηγήσει την ΧΑ πίσω από τα σίδερα, αυτό θα είναι το μοναδικό θετικό του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο, ο κ. Βενιζέλος πρέπει να παραδεχθεί τον προδοτικό χαρακτήρα του κόμματός τους και να αποδεχθεί την ΠΑΣΟΚΙΚΗ μοίρα της παραδειγματικής τιμωρίας, των ποινικών ευθυνών, κτλ.

Ευχόμαστε επιτυχία και στους δύο!
Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας
undefined
Η πρωτοβουλία του κ. Ε. Βενιζέλου για την πάταξη της έκρηξης του νεοναζισμού είναι φαρσοτραγικο-κωμική και καταδικασμένη να αποτύχει.

Ο λόγος είναι απλός. Οι Πολίτες κύριε, δεν θέλουν από εσένα, τον μαέστρο της διαφθοράς τίποτα πέρα από την πρέπουσα τιμωρία για τα αδικήματα και τις προσβολές σου. Εσείς, η Κακιστοκρατία - ΝΔ ΠΑΣΟΚ - είστε ο λόγος της ηθικής έκπτωσης της πολιτικής στη χώρα, και η σταυροφορία θα πρέπει να στοχεύει εναντίον σας.

Το λάδι το οποίο πέφτει και φουντώνει την πυρά, είναι η εμφάνιση σας ακόμα και σήμερα σε δημόσιους χώρους. Όταν ξεκινήσετε να κρύβεστε, να απολογείστε και να τιμωρείστε, τότε τα φαινόμενα αυτά θα αρχίσουν να εξαφανίζονται και να κατανικώνται από τους ίδιους τους Πολίτες.

Για τη Δημοκρατία,
— Δημογέροντας

Διεθνής εκστρατεία της Δύσης με όπλο το «πολιτικό Ισλάμ»

 

 

Εβγκένι Σατανόφσκι
Την εξαγωγή της «αραβικής επανάστασης», με όπλο το «πολιτικό Ισλάμ», προωθεί η Δύση, σε στενή συνεργασία με το Κατάρ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Εκτιμάται ότι οι επόμενοι στόχοι, είναι η Ρωσία, η Κεντρική Ασία και η Κίνα.
Διεθνής εκστρατεία της Δύσης με όπλο το «πολιτικό Ισλάμ»

Γελοιογραφία του Αλεξέι Γιόρς
Η κατάσταση των πραγμάτων στο θέατρο του πολέμου της Εγγύς και Μέσης Ανατολής δεν είναι, ως συνήθως, ενθαρρυντική. Στο λεξιλόγιο των ειδικών αναλυτών δεν υπάρχει χώρος στην πολιτική αισιοδοξία για το μέλλον της περιοχής. Μιας γεωγραφικής ζώνης, που στην έναρξη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα βιώνει τόσο έντονες, εκτεταμένες και καταιγιστικές αλλαγές, όπως αυτές που συνέβησαν στην Ευρώπη στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του εικοστού αιώνα.

FT: Η γερμανική μεσαία τάξη θα σώσει το ευρώ

 

 

undefined
By Nicolas Berggruen και Nathan Gardels*
Είναι μια από τις κοινοτυπίες της ευρωπαϊκής κρίσης: η απροθυμία της Γερμανίας να πληρώσει το τίμημα της σωτηρίας του ευρωπαϊκού νομίσματος. Σε λίγους από εμάς, άλλωστε, αρέσει να πληρώνουμε το λογαριασμό άλλων. Στην περίπτωση της Γερμανίας όμως, η στάση «ούτε άλλο ένα σέντ για την Ευρώπη», είναι κοντόφθαλμη και ενάντια στα συμφέροντα της. Η αλήθεια είναι ότι αν το ευρώ αποτύχει, η μεσαία τάξης της Γερμανίας θα πληρώσει το υψηλότερο τίμημα.

Οι Κούρδοι της Συρίας συγκροτούν ανεξάρτητο Στρατό

 



Εκατοντάδες Κούρδοι μαχητές συγκεντρώνονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας
Η Φωνή της Ρωσίας: πρόθυμοι οι ΗΠΑ/ΕΕ για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια
Οι Κούρδοι της Συρίας, που στα μέσα του τρέχοντος έτους, έχουν επιβάλει τον έλεγχό τους σε ορισμένες περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, προχώρησαν στη συγρότηση ανεξάρτητου Στρατού.

«Κύριο καθήκον του συγκροτούμενου Στρατού θα είναι η υπεράσπιση του συριακού Κουρδιστάν από οποιαδήποτε ένοπλη επέμβαση, είτε από τα στρατεύματα του Άσαντ, είτε από τους μαχητές των ισλαμικών ριζοσπαστικών ομάδων», - αναφέρεται σε Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου του Κουρδιστάν.
Οι ΗΠΑ και οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν συμφωνήσει να προσφέρουν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για τη συγκρότηση Ανεξάρτητου Κουρδικού Στρατού, ο οποίος, κατά τη γνώμη τους, θα είναι ικανός να αποτρέψει την εξάπλωση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού στη Συρία.

Πηγή

Τουρκία: μια δικηγόρος η οποία κατήγγειλε το γάμο των μικρών κοριτσιών κατηγορείται για προσβολή του Ισλάμ

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκία: μια δικηγόρος η οποία κατήγγειλε το γάμο των μικρών κοριτσιών κατηγορείται για προσβολή του Ισλάμ

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των γάμων παιδιών, των αναγκαστικών γάμων και των εγκλημάτων τιμής. Στην Τουρκία, το ποσοστό δολοφονιών των γυναικών έχει αυξηθεί 1.400% μεταξύ 2002 και 2009. Οι γάμοι των κοριτσιών σε ηλικία έξι ετών δικαιολογούνται από το παράδειγμα του Μωάμεθ, δηλώνει η κ. Canan Arin.
Οι τουρκικές αρχές, για τις οποίες η φήμη του Μωάμεθ είναι πιο σημαντική από τη ζωή και την ασφάλεια των μικρών κοριτσιών, θέλουν να την φιμώσουν.

Η κ. Arin, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα τους, δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλή. Μπράβο κυρία!

Η κ. Canan Arin, δικηγόρος και ακτιβίστρια πρώτης γραμμής για τα δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία, συνελήφθη στις 23 Ιουνίου 2012 επειδή κατήγγειλε τους γάμους των παιδιών. Ενώ η δίκη της συνεχίζεται, ζει υπό διαρκή απειλή, αλλά αρνείται να σιγήσει.

Ο Bingul Durbas (πανεπιστήμιο Sussex) της πήρε συνέντευξη

Για την Ελληνική γλώσσα

Για την Ελληνική γλώσσα

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 12, 2012
Ολυμπία,
Όπως έλεγε και ο πολύς Μένιος (καλή του ώρα του ανθρώπου, εκεί που είναι),
"κανείς λαός δεν χάθηκε από χρέη…".

Κάτι το πετρέλαιο, λίγο το αέριο, λίγο τα… κάλαντα,
κάτι, όπως… παλιά το "τσιγάρο στα δύο",
κάτι "η φτώχεια θέλει καλοπέραση",
κάτι ο… κουμπαράς που θα μας δώσουν οι… Τραπεζίτες….
Πού θα πάει;
"σταλαγματιά- σταλαγματιά θα γεμίσει ξανά η στάμνα η πλατιά"!
Ίσως είναι και άλλα "των… αιώνων μας τα χρέη" που λέει και ο ποιητής.
Στα υπόψη και αυτά.

The Peril Of A Sentient GOP

 

by Eugene Robinson

WASHINGTON -- The biggest problem the Republican Party faces is not uninspiring candidates or unsound tactics. It is unpopular ideas.
This reality was brought home in last month's election. It's playing out in the struggle over how to avoid the "fiscal cliff." And we'll see it again in coming fights over immigration, entitlements, inequality and a host of other issues. Here's the sad thing: Republicans get this stuff so wrong that Democrats aren't even forced to go to the trouble of getting it right.
There will be those who doubt the sincerity of my advice to the GOP, since my standing as a conservative is -- justifiably -- less than zero. But I've always believed in competition, if only to prevent liberals from becoming lazy and unimaginative. One could argue that this is already happening.

Rape: Is It Really All That Bad?


  • by
  • December 11, 2012
  • 7:38 pm


  • Read more: http://www.care2.com/causes/rape-is-it-really-all-that-bad-2.html#ixzz2Eq5Gcvht
    Rape is really confusing. I mean, how do you know if you’re raping someone? If they’re unconscious and you decide to have sex with them, is that rape? It is? Well, you could have fooled me. It’s just weird, you know — who even knows if the word “no” means “no,” or if the person you’re raping — er, just having consensual sex with — is observing Opposite Day?

    5 Ways Christmas and Hanukkah Co-Opted Paganism

  • by
  • December 11, 2012
  • 2:30 pm


  • Read more: http://www.care2.com/causes/5-ways-christmas-and-hanukkah-co-opted-paganism.html#ixzz2Eq2oYWMM
    My favorite church in Italy is a beauty called the Basilica Santa Maria sopra Minerva, or “Mary on Top of Minerva.” Around 1280 Christians built the church right on top of the site of a temple to Minerva, the pagan goddess of wisdom, medicine — and war. (Important note: Professor Minerva McGonagall of Hogwarts is the goddess’s namesake.)
    Maria sopra Minerva illustrates the way religious traditions evolve, taking from other traditions what they like, and also what they need to draw in the followers of those traditions.
    You won’t find Christmas trees or Santa Claus in the New Testament — they and other Christmas customs evolved over time, sometimes passively influenced by pagan traditions, and sometimes deliberately co-opting and replacing those traditions. Many other Christmas traditions may come from rituals surrounding the winter solstice, which marks the shortest day and longest night of the year.Enough Christmas traditions arise from the solstice and other pagan sources that some Christian sects have banned the holiday over the years. Some examples of the interplay between solstice and Christmas — and, even earlier, Hannukah:
    1. Many believe that Christmas is celebrated on December 25th to muddy the focus of the solstice’s celebration of the sun god, which fell on the same date on the Julian calendar. (In modern times the solstice takes place within a few days of Christmas.) Pagans and Christians would observe similar traditions, making it easy to transition from worshiping pagan forces to venerating Jesus and the Christian God.
    2. The cold, dark and death that prevail during the solstice season convinced some people that a screen between our world and one of evil spirits was thinner or more porous at this time of year. Many observances were meant to protect against the bad spirits. “The Holiday Bells, or jingle bells were-are used to drive evil spirits away.” The same goes for mistletoe, which guarded against evil when hung in a doorway.
    3. There are competing versions of the history of Christmas trees. One is that they originated in Germany in the 1500s. Another is that they began with paganism. ”Many Pagan cultures” would cut evergreen boughs or other plants (like mistletoe) that were still green and use them to decorate their homes or temples around solstice. At a time of year when the plants were dying and sunshine was in short supply, green vegetation was a reminder that both would return.
    4. The Yule log may be the current manifestation of the “Juul” log that pagans burned on the solstice to honor the sun, which was about to start hanging around longer each day. “Fires were lit to symbolize the heat, light and life-giving properties of the returning sun.” Christians changed the symbolism: ”the fire came to represent the light of the Savior instead of the light of the Sun.”
    5. Like the Christians absorbed solstice by setting Christmas at the same time, much earlier in history Jews may have used Hanukkah the same way. Also known as the Festival of Lights, Hanukkah celebrates the ancient Jews’ rededication of their Temple after the Syrian Greeks occupied and defiled it. The Jews may have been “capturing a pagan solstice festival that had won wide support among partially [paganized] Jews, in order to make it a day of God’s victory over paganism. Even the lighting of candles for Hanukkah fits the context of the surrounding torchlight honors for the sun.”
    Religions and holidays evolve over time, but it is interesting how certain elements of an observance — like fire and green vegetation in the winter — can stay the same for thousands of years.


    Read more: http://www.care2.com/causes/5-ways-christmas-and-hanukkah-co-opted-paganism.html#ixzz2Eq28swsd

    5 Signs the World is Really Ending

    The end of the world is just around the corner — on the 21st of December — marking the end of the 5,125-year “Long Count” Mayan calendar. Panicking Russians and Chinese have been buying up candles (because the world’s end means we’ll be in the dark) while Americans are apparently snatching up survival shelters.
    Pedro Celestino Yac Noj, a Mayan sage, is far more relaxed about the matter. According to the Telegraph, he has marked the end of the old calendar by burning seeds and fruit at a ceremony and Cuba, noting that “The 21st is for giving thanks and gratitude and the 22nd welcomes the new cycle, a new dawn.”

    Κοινά στοιχεία Θρησκειών και Πολιτισμών

     

    Η αιγυπτιακή τριάδα, Ίσις, Όσιρις και Ώρος

    του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

    Την θεωρία μιας κοινής αρχικής θρησκείας, υποστηρίζουν πολλά στοιχεία από τη συγκριτική έρευνα των θρησκειών και από την εννοιολογική και ετυμολογική συνάφεια πολλών λέξεων και ονομάτων σε διαφορετικές γλώσσες. Η παράθεση επιπλέον στοιχείων ενισχύει ακόμη περισσότερο την θεωρία αυτή και πρώτα από όλα η διαπίστωση, πως δεν υπάρχει ούτε ένας λαός σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, που να μην είχε κάποια θρησκευτική πεποίθηση.

    H εκδίκηση των διωγμών

    H εκδίκηση των διωγμών
    Το πρώτο Μουσείο της ιστορίας των Εβραίων
    στη Ρωσία
    Μ ια εντυπωσιακή συλλογή ιστορικών ντοκουμέντων και ντοκυμαντέρ που πάνε πίσω δύο αιώνες στη ζωή των Εβραίων στη Ρωσία, εκτίθενται στο πρώτο Εβραϊκό Μουσείο που εγκαινιάστηκε στη Μόσχα. Το Μουσείο αυτό χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικά κεφάλαια και άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο μήνα.

    Greeks and the White House




    Are there 25,000 Greek Americans who are ready to stand up for Greek Orthodox Christians this holiday season?
    HALC is launching a petition asking President Obama to respond to the fact that religious minorities need protection across the globe, and we need your help.
    Click to sign the petition!
    In Turkey alone — which boasts a population of over 75 million — the number of Greek Orthodox Christians has plummeted to just 3,500 because the Turkish government refuses to grant the Greek Orthodox Church its full religious freedom. In occupied Cyprus, Turkish forces have stopped Christmas liturgy from being celebrated by enclaved Orthodox Christians. In Iraq, Syria, and Egypt, religious minorities are unable to worship in peace this holiday season.
    Under the White House rules, if we can find 25,000 people to sign the petition, the White House will have to issue a response.Can you help us reach our goal?
    Thanks,


    Endy
    Endy Zemenides
    Executive Director

    Hellenic American Leadership Council


    Περιούσιοι κριτές


    ΕΥΤΈΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012

    Περιούσιοι κριτές

     Υπάρχει μια ομάδα δημοσιολόγων -δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς- που ακούει Ελλάδα και «τραβάει πιστόλι». Δεν βρίσκει τίποτε καλό στην χώρα και τον λαό της. Διαβάζεις και νομίζεις πως ζεις στην κόλαση. Με ανθρώπους άξεστους, αγροίκους, εθνικιστές, ρατσιστές, πολεμοκάπηλους, διεφθαρμένους, ανθρώπους με παρωπίδες, που λιάζονται ακαμάτηδες στον ήλιο και αναπαύονται στο προγονικό κλέος. Για έναν λαό-γλίτσα που ξεδίνει με κλαρίνα, μπουζούκια και μύθους. Για έναν λαό που θεωρεί εαυτόν περιούσιο...Μη δουν φάλτσο, παρέκβαση, ιλαρότητες, λαϊκισμό, πομπώδεις ανοησίες και προβληματική συμπεριφορά -στοιχεία που ενδημούν σε όλες τις κοινωνίες, φυσικά και στην ελληνική-, ορμάνε, οι περιούσιοι αυτοί κριτές, ξεσπαθώνουν και συνοψίζουν την ισοπεδωτική κριτική τους στη φράση «αυτά μονάχα στην Ελλάδα συμβαίνουν»...

    Επιτέλους μόνοι!



    ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Η Αριστερά υποστηρίζει, όχι άδικα, ότι η ελληνική άρχουσα τάξη είναι εξαρτημένη, σε βαθμό εθελοδουλείας, από τον ξένο παράγοντα, τον εκάστοτε κυρίαρχο. Η ειλικρίνεια επιβάλλει να αποδεχθούμε ότι και η ελληνική Αριστερά δεν ήταν λιγότερο εξαρτημένη από τη «μητέρα/πατρίδα» του (υπαρκτού) σοσιαλισμού, την ΕΣΣΔ. Βασική αιτία είναι ότι και οι δυο πλευρές βγήκαν ηττημένες από τον Πόλεμο. Η μία ηττήθηκε με τα όπλα. Η άλλη υποτάχθηκε στους ξένους για να μείνει στην εξουσία.

    ΜΑΣΣΑΛΙΑ «Εμείς δεν αρνούμαστε την (Ελληνική) καταγωγή της πόλης μας»


    MARSEILLE : Le drapeau grec interdit au Stade Vélodrome ! "Ne renions pas l'origine de notre ville!"
    ΜΑΣΣΑΛΙΑ «Εμείς δεν αρνούμαστε την (Ελληνική) καταγωγή της πόλης μας»

    Οι οπαδοί της Μαρσέιγ (Ολυμπιακός Μασσαλίας), σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα κυματίζουν την Ελληνική σημαία στο γήπεδο. Στον αγώνα του Europa League με την τουρκική Φενέρμπαχτσε οι Τούρκοι οπαδοί όταν αντίκρυσαν την Ελληνική σημαία εξαγριώθηκα τόσο πολύ και άρχισαν να σπάζουν καρέκλες, φωνάζοντας συνθήματα, βρίζοντας και πετώντας αντικείμενα κατά των φιλάθλων της Μασσαλίας.

    Η αστυνομία για να ηρεμήσει τους Τούρκους φιλάθλους και για να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας υποχρέωσε τους Μασσαλιώτες να κατεβάσουνε την Ελληνική σημαία.
    Tρείς μέρες μετά για το Γαλλικό Πρωτάθλημα κόντρα στην Λιλ οι οπαδοί της Μαρσέιγ, πιστοί στην Ελληνική τους καταγωγή , αντέταξαν μία τεράστια ανθρώπινη Ελληνική σημαία, που στο κέντρο απεικονιζόταν ένας αρχαίος Έλληνας.

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΠΓΔΜ Σκόπια-Τουρκία συνεργασία



    Τηλέμαχος Κόκκος
     Οκτώ καινούργια στρατιωτικά οχήματα αξίας 710.000 ευρώ παρέλαβαν οι Σκοπιανοί από τους Τούρκους μόλις πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα ο υπουργός της FYROM Φατμίρ Μπισίμι μίλησε εγκάρδια για τις στενές σχέσεις των δύο κρατών.Ο Μπισίμι δεν δίστασε επίσης να χαρακτηρίσει την μεταξύ των δύο χωρών φιλία ως παράδειγμα για το… πώς μπορούμε να συνεργαστούμε στην περιοχή!«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι εξαιρετικά υψηλές», δήλωσε.
    Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει υπογράψει με τα Σκόπια πρωτόκολλα αμυντικής συνεργασίας, είναι γνωστό από καιρό. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν τον βασικό «εκπαιδευτή» του μικρού και προς το παρόν αδύναμου στρατού της ΠΓΔΜ.Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν παρά μια ελαφρά οπλισμένη Εθνοφυλακή και τώρα πλέον οι Σκοπιανοί εξοπλίζονται πυρετωδώς.
    Τόσο η Αμερική όσο και η Τουρκία ενισχύουν την FYROM με απώτερο σκοπό να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην περιοχή!

    As An Architect, He Soared



     by Eugene Robinson
    WASHINGTON -- Just this once, I wish I could write with pictures instead of words. That would make it easier to explain why the Brazilian architect Oscar Niemeyer, who died Wednesday at 104, was one of my heroes.
    Not for his politics, of course -- he was, to the end, an avowed communist -- but for his glorious buildings, which are freedom itself, sketched in concrete and glass. It is ironic that a man committed to an atheistic ideology designed one of the great religious structures of the world, the Metropolitan Cathedral of Our Lady Aparecida, in Brazil's futuristic capital, Brasilia.

    Boehner Plays A Weak Hand



     by Eugene Robinson
    WASHINGTON -- How dare he? President Obama, I mean: How dare he do what he promised during the campaign? How dare he insist on a "balanced approach" to fiscal policy that includes an teensy-weensy tax increase for the rich? Oh, the humanity.
    Republicans are having conniptions. Witness the way House Speaker John Boehner reacted when Treasury Secretary Timothy Geithner presented the administration's proposals on taxes and spending:
    "I was flabbergasted," Boehner told Chris Wallace on "Fox News Sunday." "I looked at him and said, 'You can't be serious.' I've just never seen anything like it. You know, we've got seven weeks between Election Day and the end of the year. And three of those weeks have been wasted with this nonsense."
    The "nonsense" in question is a set of perfectly reasonable measures that Obama wants Congress to approve. Nothing in his package should be a surprise -- except, perhaps, that the president has opened this negotiation by demanding what he really wants, rather than what he believes it would be convenient for Boehner to deliver.

    Rice's Surrogate Role



     by Richard Cohen
    In 1953, an Army officer by the name of Irving Peress was promoted from captain to major. Peress was a leftist, possibly a communist, and word of his advancement in rank reached Sen. Joseph McCarthy in Washington. He asserted that the promotion proved the Army was "soft on communism" and he launched an investigation that transfixed the nation. Peress, by the way, was a mere dentist. He was the Susan Rice of his day.
    Rice, of course, is a much more substantial figure. She is the U.N. ambassador, a friend of Barack Obama's and a member of his Cabinet. Still, the attack on her is so disproportionate to what she is accused of having done -- just what was it, exactly? -- that as in the Peress case, you have to conclude that there is something more at work.

    The Conservative Learning Curve



     by E.J. Dionne Jr.
    WASHINGTON -- Over the long run, the most important impact of an election is not on the winning party but on the loser. Winners feel confirmed in staying the course they're on. Losing parties -- or, at least, the ones intent on winning again someday -- are moved to figure out what they did wrong and how they must change.
    After losing throughout the 1930s and '40s, Republicans finally came to terms with the New Deal and elected Dwight Eisenhower in 1952. Democrats lost three elections in the 1980s and did a lot of rethinking inspired by Bill Clinton, who won the White House in 1992. In Britain, the Labor Party learned a great deal during its exile from power in the Margaret Thatcher years. The same thing happened to the Conservatives during Tony Blair's long run.

    Single Belles, Single All the Way



     by Mona Charen
    Discussing the role of single people in the election of 2012 on my weekly podcast with Jay Nordlinger "Need to Know" (available on Ricochet.com or Nationalreview.com), your humble columnist chose the insensitive way to address it. Chatting with Jonathan V. Last of The Weekly Standard about his piece "A Nation of Singles," I popped off that "Single mothers want the state to be their husbands and father to their children."
    Jonathan put it better: "Well, let's say that single mothers are more vulnerable to economic shocks and are more concerned about the safety net." Much more diplomatic. Single voters were a key demographic in 2012 (if the percentage of married voters had been what it was in 1980, Romney would have won) and there is little reason to imagine that their importance will wane in the future. Singles increased their share of the vote from 2008 by 6 points.

    Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ: Οι παγκόσμιες τάσεις έως το 2030 (μιλούν ΚΑΙ ακρωτηριασμό της Τουρκίας…)




    ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 2030.

    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


    Η ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 2030 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 160 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 59 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΗΠΑ.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΕΙ
    ΔΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝ ΔΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ 4 ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 60%. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

    ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ-ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:


    * ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    * ΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟΤΕ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΦΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ.

    * ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.

    * ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΡΑΤΗ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ.

    * Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ.

    * Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

    * ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΕΤΑ-ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

    * Η ΑΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    * ΣΕ ΠΤΩΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ.

    * ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΜΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ Η ΙΝΔΙΑ, Η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΚΛΠ.

    * 50 ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΕΣ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ…

    * ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ 3-4 ΝΕΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.

    * ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.

    * ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.


    Posted in Ετικέτες  |
    Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μιλάνε για ακρωτηριασμό της Τουρκίας…

    Posted On Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 at by Λουκάς Δ. Συμπεράς


    Κόλαφος για την Τουρκία είναι η μελέτη της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ (US Intelligence Community) όπου εξετάζονται έξι σενάρια για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι το 2030. Εξάλλου, η συνολική μελέτη αφορά στις παγκόσμιες εξελίξεις και έχει τίτλο «Global Trends 2030», δηλαδή «Παγκόσμιες Τάσεις 2030»…
    Ένα από τα σενάρια αφορά στην ίδρυση κουρδικού κράτους και το πως αυτό θα επηρεάσει τη σταθερότητα της Τουρκίας, κυρίως όμως την εδαφική ακεραιότητα… Και μιλάμε για τα χρόνια που έρχονται…
    Διαβάστε περισσότερα...

    Ταυτόχρονα βέβαια, η έκθεση «χρυσώνει το χάπι» για τους Τούρκους, λέγοντας ότι θα παίξουν αυξανόμενο ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιρροή της χώρας, ενώ η οικονομία της μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Αυτό που δεν εξηγούν είναι μέχρι πιο σημείο μπορούν να φτάσουν οι ανακατατάξεις στη γειτονική μας χώρα εάν οι Κούρδοι κατορθώσουν να φτιάξουν το δικό τους κράτος, δεδομένου του ότι δεν είναι η μοναδική εθνότητα που ζει στο πλαίσιο της Τουρκίας.
    Επίσης, δεν αναφέρει ότι τέτοιες καταστάσεις συνήθως καταλήγουν σε αιματηρές συγκρούσεις αφού δεν υπάρχει κράτος ισχυρό, όπως υποστηρίζουν ότι είναι οι Τουρκία, το οποίο να επιτρέψει τον εδαφικό του ακρωτηριασμό χωρίς να αντιδράσει. Εάν αυτό συμβεί, τότε δεν είναι τόσο ισχυρό όσο φαίνεται. Εάν συμβεί και αρχίσει το αίμα να ρέει στην περιοχή σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι σήμερα, η έκθεση ίσως θα έπρεπε να θέσει το θέμα της αμερικανικής πολιτικής, αφού μέχρι σήμερα μας έχουν συνηθίσει σε «ευαισθησία» όταν κάποια κυβέρνηση / καθεστώς αντιμετωπίζει με τη στρατιωτική ισχύ αυτά τα ζητήματα…
    Προφανώς κάποιος θα μπορούσε να αντιτάξει ότι αυτά είναι σενάρια, μια δουλειά που κάνουν όλες οι μυστικές υπηρεσίες του κόσμου (οι σοβαρές, για να εξηγούμαστε…), με σκοπό να έχουν στη διάθεση των πολιτικών ηγεσιών επεξεργασμένα σενάρια δράσης. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να συλλογιζόμαστε, ότι αυτά τα σενάρια δράσης αφορούν ένα άλλο επίπεδο, ένα τμήμα δηλαδή της μελέτης που παραμένει για ευνόητους λόγους διαβαθμισμένο.
    Όσον αφορά το πόσο λογικό είναι το σενάριο για την Τουρκία, αφενός δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τις εξελίξεις στην περιοχή και αφετέρου να καταγράψουμε την πρεμούρα του Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων να θυμίζουν το πόσο σημαντικές για τον «πολιτισμικό πλούτο» μιας χώρας είναι οι μειονότητες…
    Χθες, ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στους Εβραίους της Τουρκίας με την ευκαιρία της γιορτής του «Χανουκά». Σήμερα ήρθε η απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε με την ίδια αφορμή, ανέφερε το πόσο σημαντικές και αμοιβαία επωφελείς ήταν οι διμερείς σχέσεις, αφού οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές απειλές. Δηλαδή να σκεφτούμε ότι θα υπήρχε περιθώριο εξομάλυνσης των σχέσεων εάν οι Ισραηλινοί υπόσχονταν να τερματίσουν την υποστήριξή τους στους Κούρδους;
    Και γιατί κάτι μας λέει ότι το ρήγμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ είναι πολύ βαθύ, τουλάχιστον όσον αφορά σειρά προβλημάτων περιφερειακής – μεσανατολικής – ασφάλειας οπότε το πρόβλημα για τον Ερντογάν είναι ακόμα μεγαλύτερο; Το ότι αυτό είναι ένα θέμα που άπτεται της ελληνικής εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων το έχουμε πει πολλές φορές.
    Το πρόβλημα είναι ότι πέραν του υπουργείου Εξωτερικών – με τα θετικά του και τα αρνητικά του… – δεν υπάρχει κάποιος άλλος οργανωμένος φορέας που να ασχολείται με αυτή τη δουλειά, δηλαδή την εκτίμηση των τάσεων, την εκπόνηση σεναρίων και τις δυνητικές πολιτικές αντιμετώπισης της κάθε κατάστασης. Προφανώς σε μειδίαμα θα καταλήξει υπόμνηση του θα αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ΕΥΠ, το ΚΥΣΕΑ κ.λπ.
    http://www.defence-point.gr/news/?p=64921
    Posted in Ετικέτες Διεθνή – Ξένος Τύπος, ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΟΥΡΔΟΙ |
    ========================================================================

    Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μιλάνε για ακρωτηριασμό της Τουρκίας…


    Κόλαφος για την Τουρκία είναι η μελέτη της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ (US Intelligence Community) όπου εξετάζονται έξι σενάρια για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι το 2030. Εξάλλου, η συνολική μελέτη αφορά στις παγκόσμιες εξελίξεις και έχει τίτλο «Global Trends 2030», δηλαδή «Παγκόσμιες Τάσεις 2030»…
    Ένα από τα σενάρια αφορά στην ίδρυση κουρδικού κράτους και το πως αυτό θα επηρεάσει τη σταθερότητα της Τουρκίας, κυρίως όμως την εδαφική ακεραιότητα… Και μιλάμε για τα χρόνια που έρχονται…

    Ταυτόχρονα βέβαια, η έκθεση «χρυσώνει το χάπι» για τους Τούρκους, λέγοντας ότι θα παίξουν αυξανόμενο ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιρροή της χώρας, ενώ η οικονομία της μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Αυτό που δεν εξηγούν είναι μέχρι πιο σημείο μπορούν να φτάσουν οι ανακατατάξεις στη γειτονική μας χώρα εάν οι Κούρδοι κατορθώσουν να φτιάξουν το δικό τους κράτος, δεδομένου του ότι δεν είναι η μοναδική εθνότητα που ζει στο πλαίσιο της Τουρκίας.
    Επίσης, δεν αναφέρει ότι τέτοιες καταστάσεις συνήθως καταλήγουν σε αιματηρές συγκρούσεις αφού δεν υπάρχει κράτος ισχυρό, όπως υποστηρίζουν ότι είναι οι Τουρκία, το οποίο να επιτρέψει τον εδαφικό του ακρωτηριασμό χωρίς να αντιδράσει. Εάν αυτό συμβεί, τότε δεν είναι τόσο ισχυρό όσο φαίνεται. Εάν συμβεί και αρχίσει το αίμα να ρέει στην περιοχή σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι σήμερα, η έκθεση ίσως θα έπρεπε να θέσει το θέμα της αμερικανικής πολιτικής, αφού μέχρι σήμερα μας έχουν συνηθίσει σε «ευαισθησία» όταν κάποια κυβέρνηση / καθεστώς αντιμετωπίζει με τη στρατιωτική ισχύ αυτά τα ζητήματα…
    Προφανώς κάποιος θα μπορούσε να αντιτάξει ότι αυτά είναι σενάρια, μια δουλειά που κάνουν όλες οι μυστικές υπηρεσίες του κόσμου (οι σοβαρές, για να εξηγούμαστε…), με σκοπό να έχουν στη διάθεση των πολιτικών ηγεσιών επεξεργασμένα σενάρια δράσης. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να συλλογιζόμαστε, ότι αυτά τα σενάρια δράσης αφορούν ένα άλλο επίπεδο, ένα τμήμα δηλαδή της μελέτης που παραμένει για ευνόητους λόγους διαβαθμισμένο.
    Όσον αφορά το πόσο λογικό είναι το σενάριο για την Τουρκία, αφενός δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τις εξελίξεις στην περιοχή και αφετέρου να καταγράψουμε την πρεμούρα του Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων να θυμίζουν το πόσο σημαντικές για τον «πολιτισμικό πλούτο» μιας χώρας είναι οι μειονότητες…
    Χθες, ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στους Εβραίους της Τουρκίας με την ευκαιρία της γιορτής του «Χανουκά». Σήμερα ήρθε η απάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε με την ίδια αφορμή, ανέφερε το πόσο σημαντικές και αμοιβαία επωφελείς ήταν οι διμερείς σχέσεις, αφού οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές απειλές. Δηλαδή να σκεφτούμε ότι θα υπήρχε περιθώριο εξομάλυνσης των σχέσεων εάν οι Ισραηλινοί υπόσχονταν να τερματίσουν την υποστήριξή τους στους Κούρδους;
    Και γιατί κάτι μας λέει ότι το ρήγμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ είναι πολύ βαθύ, τουλάχιστον όσον αφορά σειρά προβλημάτων περιφερειακής – μεσανατολικής – ασφάλειας οπότε το πρόβλημα για τον Ερντογάν είναι ακόμα μεγαλύτερο; Το ότι αυτό είναι ένα θέμα που άπτεται της ελληνικής εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων το έχουμε πει πολλές φορές.
    Το πρόβλημα είναι ότι πέραν του υπουργείου Εξωτερικών – με τα θετικά του και τα αρνητικά του… – δεν υπάρχει κάποιος άλλος οργανωμένος φορέας που να ασχολείται με αυτή τη δουλειά, δηλαδή την εκτίμηση των τάσεων, την εκπόνηση σεναρίων και τις δυνητικές πολιτικές αντιμετώπισης της κάθε κατάστασης. Προφανώς σε μειδίαμα θα καταλήξει υπόμνηση του θα αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ΕΥΠ, το ΚΥΣΕΑ κ.λπ.